Da li ti, Gardiane, kada oponiraš nečijim stavovima, to činiš samo da bi oponirao, ne vodeći računa o materijalnim činjenicama, ili pak vodiš računa o tome da tvoje protivteze sadrže neku logiku i materijalne dokaze? Ako je u pitanju ono prvo, onda je besmisleno sa tobom raspravljati.
A pre toga si napisao ovo->
Sviđa li nam se politički, odnosno društveni sistem u kome živimo, sviđaju li nam se njegova pravila i uopšte današnji svijet i odnosi u njemu, pitanja su o kojima se legitimno može govoriti i koja se legitimno mogu postavljati.
Pa dobro dokle više?
Ja savim legitimno (kao što si rekao) iznosim svoje stavove o moralnoj degradaciji društva u kojem ŽIVIM. Ja ne živim na Marsu pa da nemam pravo da kritikujem tamo neko društvo na planeti Zemlji u tamo nekoj državi Srbiji...
I koliko god se trudio da vidim, ja prosto ne vidim gde ja to oponiram nečije stavove da bi ih oponirao ne vodeći računa o materijalnim činjenicama?
Na moju tvrdnju da je svjetovnim zakonima uglavnom sankcionisano i sve ono što smatramo moralom i etičkim normama, sem nekih neznatnih iznimki, ti odgovaraš da nije tako i navodiš primjere koji nisu primjeri, koji su u stvari materijalne neistine. Sve ono što si ti naveo kao primjere, a što sam ja boldovao, sankcinisano je zakonskim propisima.
Objasni mi kako primeri koje sam ja naveo nisu primeri?
Da li ti uopšte živiš u Srbiji, ili pišeš iz Australije?
Kako nije primer iz realnog života da niko nikada od političara nije otišao u zatvor za laganje?
Kako nije primer iz života da za krađu neko ide u zatvor a neko ne ide? Pa nije krađa samo kada neko uleti sa fantomkom na glavi i opelješi mini market! Šta ćemo sa ovima što kradu u kravatama, odelima, što se keze od uva do uva prodajući maglu neukom narodu...?
Kako nije primer iz života da se za ubistvo dobije 10-ak god robije, a nekada se išlo na vešala?
Kada si video da je neko išao na robiju zato što nije poštovao roditelje?
Mnogi zakoni postoje na papiru, to je istina, ali se ne sprovode ili se veoma slabo i selektivno sprovode...Zbog toga sam rekao da ćemo živeti (kvalitet života) po onim pravilima koje smo sami odabrali...A odabrali smo, i odabiramo - LOŠE!
ali pri kraju posta indirektno optužuješ za to Papu...
Gde si ti videla da je optužujem Papu za moralnu degradaciju u društvu?
Kako si to zaključila?
Ako pročitaš ponovo taj post, videćeš sasvim lepo, da sam Papu slikovito kritikovao za INDIFERENTNOST - ili ti ravnodušnost ka toj pojavi...
Papa, Patrijarh, Biskup....mora danas da se ponaša onako kako se ponašao racimo Jovan Krstitelj u prošlosti kada je opominjao narod pred dolazak Mesije...On nije mahao sa terase i nije se smeškao, nego je upirao prstom u svaki greh vikući sa brda da ga svi čuju...
Bliži se Drugi dolazak Mesije...Šta rade naši poglavari?