Novi Papa

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

Isabeleta, ne radi se o tome da neko zeli da bude glavni, vec se radi o teznji da ljudi budu upoznati sa tajnim bezakonjem koje se radi unutar Vatikanskih zidina, o cijoj prirodi obican vernik nema predstavu.
Na srecu ima onih koji ova tajna bezakonja iznose na videlo, a koji u svakom slucaju bivaju diskreditovani zbog tajni koje iznose, sa ciljem da se one prikriju, kao sto je to slucaj i sa Riverom koga si pomenula.
Tebe je tesko ubediti da Vatikanski kler predstavlja vuka u ovcijoj kozi, jer je tvom razumu projektovana vesto smisljena povrsna slika koju je Vatikan kreirao vekovima unazad sa ciljem obmane onih koji ne proucavaju njegovu pravu prirodu i ciljeve.

Ja licno ne mogu da shvatim da ljudi sami dopustaju da budu uvuceni u ovu mrezu prevare svojom nepronicljivoscu da ih prepoznaju, verujuci ljudskim autoritetima i povrsnim sagledavanjem onako kako mu se iznose.

Neko je rekao, da je bitno ono sta rec Bozja govori po ovom pitanju, i istina kada bi se samo upravljali po ovom merilu to bi bilo dovoljno da prepoznamo prevare koje se plasiraju nasem razumu, i da otkrijemo sta je istina..

Vi koji ste tako lažljivi ćete iznijeti na vidjelo istinu o Vatikanu?! :D
Tebi da vjerujem, tebi ili spedyiju koji govorite o Katoličkoj i Pravoslavnoj crkvi kao OTPADU? Ali, lukavi ste, napadate samo Katoličku crkvu, da previše ne izazovete pravoslavce.
Deset puta ti kažem da Rivera nije bio katoločki svećenik, ni isusovac, nego prevarant i kriminalac, sto puta će ti to potvrditi i prevareni protestanti, ali ti ćeš sto i prvi put ponoviti da ga je Katolička crkva diskreditirala jer je on tobože otkrio nešto.
Katoličku crkvu se napada sa svih strana klevetama i lažima i to se nekima jako dobro financijski isplati.
Da li vama i sektašima svih vrsta Katolička crkva tako uzvraća? Ma, znaš što?
Ne mari ona za vas. Prihvatila vas je kao braću po krštenju, vi je pljujete.
E, da se mene pita...
:)

Ali, upinjite se vi koliko hoćete, potrošite cijeli život u klevetanju Katoličke crkve, s tim ciljem ste valjda i osnovani, zar ne?...ništa joj ne možete.
Ona stoji i dalje "i vrata paklena neće je nadvladati."
I samo pazite da vas mržnja i zavist ne izjede.

Gardian:pa jel moguće da si toliko naivna?
Nemoj da se ljutiš što te to pitam, ali deluješ mi kao jedna poštena devojka/žena, međutim jako naivna...

Hmm, ako ja tebe zapitam je si li normalan, ti ćeš se ljutiti. U redu. Ne pitam te ništa.
Ali, nije normalno s čime se vi bavite. Vama je Papa i Vatikan opsesija. Haha, više vi mislite na njega nego ja/mi. Vatikan je država, u Rimskoj kuriji ima 3000 ljudi. Da li su oni svi sveti? Nisu, ne vjerujem. Što rade? Ne znam. Pred par godina jedan gardist (iz švicarske garde) je počinio samoubojstvo. To je bio skandal.Onda je Papin sobar objelodanio neke dokumente. Opet skandal. I tako redom.
Što to znači? Da su tamo ljudi i sveti i grešni ljudi kao i na svim drugim mjestima u društvu i u crkvi.
Ali, mene se to ne tiče. Neka im sude državni sudovi i na kraju života Pravedni sudac, kao i svima nama.
Osim crkvenog naučiteljstva i Pape kao poglavara svoje crkve, ne priznajem niti marim za ljudske tumačenja modernih i samozvanih proroka i budala. Oni tumače Bibliju? Oni su razumjeli Otkrivenje? Po kojem kriteriju? Po kojoj pameti? Svojoj.
Kako ne shvaćaš? Oni su propast.
Pogledaj što ti piše pravoslavac, sad doduše više nije pravoslavac, jer si je našao novu vjeru, ali on tumači:

TRI KURVE VAVILONA
Prva od njih ,a samim tim i najstarija kurva-devica ,bila je Semiramida, kraljica Vavilona.

Ona je prva u nizu ,koja se pominje kao "devica" koja je rodila božijeg sina Tamuza.
Navodno je začela sa duhom Nimroda ,vladara Vavilona.
Bila je veoma okrutna ,bavila se je mračnim magijama ,žrtvovanjem dece i.t.d.

Druga po redu je njen plagijat iz Egipta ,takozvana Ajsis ( Izida ).
Njen dever je pokidao na komade njenog muža,ali ga ova sastavlja iz delova i sa njim dobija sina.
Rodila je sina Horusa na isti način kao i prethodnica ,s ` tim što je njen suprug bio Bog Oziris.
Kao i prethodnica , ona je boginja žrtvovanja ,jedna od najpoštovanijih u Starom Egiptu.
Njen sin Horus je žrtvovan ,ali posle tri dana je vaskrsao. Najpoznatiji je po svome oku, "Oko Horusa" ,najrasprostranjeniji simbol u tajnim društvima.

Treća kurva "devica" je takozvana Devica Marija ,koja je najpoštovanija u katoličkoj crkvi.
Ona je u ovom verskom sistemu ,bitnija i od samog Isusa, pošto je ona ta koja "ubeđuje" svog sina, da bude blag prema dušama umrlih,te da ih pošalje u Raj ,a ne u Čistilište ,ili Pakao.
Ona je ,ustvari ,plagijat prethodne dve.
Takozvana Devica Marija ,je ustvari Kleopatra VII ,koja je sebe za života proglasila reinkarnacijom Izide.
Ona, takođe ,rađa sina Isusa ( Cezariona - Ptolomeja XV ) ,koji je žrtvovan i posle tri dana vaskrsao.
Otac ovog "čistog" začeća je Cezar ,koji sebe za života ( a kasnije i Senat ) proglašava Bogom.
Drugim rečima ,ista priča koja se ponavlja iznova i iznova.
Vera Vatikana je utemeljena na liku ove "device" ,tako da su oni Crkva ove kurve-device ,a nikako Isusa,kao sina Božijeg.
Znači ista žena ,sa drugim nazivima.

Treća kurva "devica" je takozvana Devica Marija ,koja je najpoštovanija u Katoličkoj crkvi.

Zar samo u Katoličkoj crkvi?
Zar su se pravoslavci odrekli Presvete Bogorodice Marije?
To je za plakati. I nemoj mi govoriti da sam naivna.

Zaboravila sam napisati, Gardiane, oni Izaijini citati meni ne govore ništa o obraćenju Židova. O tome govori sv. Pavao, ne mogu sada to tražiti, ali znam da je od njega navješteno da će Židovi prije svršetka svijeta prihvatiti Isusa.
Ovo što ti kažeš da će Vatikan ili Pepe progoniti Židove je čista glupost. Smisli nešto drugo.
Ivan Pavao II i Benedikt su uspostavili dobre odnose s Židovima, Papa Franjo je također u Argentini vodio dijaloge sa Židovima.
Kažu da je Papa Benedikt bio u velikom prijateljstvu s jednim poznatim američkim rabinom. Proveli su mnogo sati u teolooškim raspravama i da je taj rabin prije smrti rekao okupljenim Židovima: Isus! Isus je Mesija. Ne znam da li je anegdota ili je stavrno bilo tako, svejedno, ali nemoj mi pričati priče o Papama kao antisemitima.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ko su vam ti isusovci axaxaxaxaxa
ja ne znam sta je novi papa ali to nije ni bitno. papa je tu samo pijun, meni je bitan samo vatikan kao mafijaska institucija zla, vatikan nema nikakve veze sa katolicanstvom, ja priznajem samo katolicku i pravoslavnu religiju i mozda protestante (od hriscanskih religija) ove druge ne priznajem

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Evo tobožnjeg isusovca Alberta Rivere...dovoljna je jedna minuta gledanja ovog videa da se shvati da je taj čovjek boleni fanatik, sasvim neuravnotežen, jednostavno čovjek koji je pobjegao iz ludnice u Barceloni.
Na njemu se nadahnjuje spedy i ostala ekipa...
U videu govori o Konstantinu - grešniku, da sv. Petar nikad nije bio u Rimu, da je sve prevara Katoličke crkve i gomilu drugih laži....uglavnom, to što i spedy piše.

mislim da se ovde radi o slepoci i odrazu lukavstva jedne crkve. citao sam izneti tekst o paganskoj farsi koja je potom ubrizgana unutar crkve,naravno ne samo katolicke. ali kad se kaze katolicka,misli se na dane sveopste crkve posle 325 god. i nikeje kada su svi bili skupa,pravoslavni,protestanti. najposle ko ne vidi dokazni materijal iz Bozje Reci taj tesko da moze poceti da razgleda ostatak stvari koji se kotrlja u stvarnosti. kao prica sa isusovcima.oni logicno nece izaci javno i reci mi ce mo ubiti svakogko se protivi,to bi bilo smesno. kao sto riviera prica svoje svedocanstvo i sto neko moze reci gresnu rec b.... tako isto neko moze ozbiljno razumeti da covek govori pod nadahncem Bozjim. to sto nekome ne odgovara Bozja istina to je drugi problem.nikonece reci dalje,taj odtsranjeni covek je u istini ,vec ce logicno reci,fanatik,sve izmislja itd.ali Rec ne izmislja,nije bezumnost i ne moze se reci na nju kao na coveka i ako to biva isto,rec b....
ovde ne treba urednik da bude strog kada se ta rec kaze,ako isabelita sama nece uplasena od suda Bozjeg prestati je uzimatiu uista. zestiti se covek moze do zalaska sunca a ona ipak ovde to produzava dva dana najmanje,koliko sam u toku na forumu.kada sam ja istoj govorio iz najboljih namera istinu,ona je bila u milosti urednika,no ja joj nisam mislio lose.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@izabela
ajmo opet ispočetka
RIMOkatolička crkva nikada nije bila katolička niti če to ikada biti
pretpostavljam da znaš kome se toliko puta mora ponavljati
opet govorim da spedy ne napada nikakvu katoličku crkvu, pa ni RIMOkatoličku
spedy jasno i glasno govori, iznosi Biblijski nauk
a to što vama RIMOkatolicima istina ne odgovara, to je vaša stvar
pravoslavna crkva isto tako kao ni vaša RIMOkatolička nije vrata k Bogu, i vjernicima te crkve je potrebno preobraćenje, da bi se spasili
preobraćenje je odustajanje od puta kojim je grešnik prije hodio
za preobraćenje grešnik treba prihvatiti uvjete koje je Bog Jehova odredio
a to su: krštenje na oprost grijeha, obred poniznosti i većera Gospodnja tj.Euharistijsko slavlje
prije ovih sakramenata čovjek mora poznavati i poštivati Božji Zakon 10.zapovijedi, pronći posao gdje će subotom biti slobodan-ne raditi, i sprovesti moralnu i zdravstvenu reformu
istina je da se RIMOkatolici bore protiv pravoslavaca najžešče, a kada se to sazna onda rim čini sva moguča čuda da se stvar zataška
povijest smaknjivanja pravoslavaca od strane RIMOkatolika je danas 2013g, i više nego jasna

@mrsavkić
kolega mani se ti mene ako je ikako moguče
nemoj pisati da mene nekakav ex jezuita nadahnjuje, imponira jer to nije točno
radije gledaj da vrijeme provedeš proučavajuči Sveto Pismo, gledaj kako da izgradiš Kristov karakter
ove sve zakulisne igre vatikana ostavi njima, neka se oni međusobno optužuju, blate, napadaju
jer i preko takvih unaprijed zamišljenih dogovorenih poteza vatikan prodire, zavodi griješnike i vodi u vječnu propast
jedna takva slična igra bila je s jednim jezuitom po imenu adam weishaupt, u bavarskoj
čvrstoj RIMOkatoličkoj papskoj utvrdi
papska crkva je shvatila i to još početkom 18. stoljeca da ne može uništiti protestantski pokret, i da neče moći poubijati sve pravednike. A na vidiku povijesti svitala je zora racionalizma. I papstvo je odlučilo poduzeti korake da spremno dočeka nova vremena, s novim izazovima i velikim promjenama.
Za tu veliku duhovno-političku operaciju izabran je Adam Weishaupt, koji je bio jezuita i položio je ekstremnu prisegu vjernosti papi i svome redu. Za tu operaciju također je izabrana obitelj Rothschild, tvrda rimokatolička obitelj. Oni su određeni da "glume" promjenu, da po tajnim naputcima iz Vatikana, pokrenu jedan kotač, jednu ideju, čiji pravi smisao i konačni strateški cilj jeznao samo vrhovni svećenik - Pontifex Maximus. Jer kako bi inače bilo moguće da u jednoj fanatiziranoj, sektaškoj i rimokatoličkom idejom zadojenoj Bavarskoj bude osnovan nekakav tajni red, i to još protiv "Stare zmije..." Iz Rima!?
I to u vrijeme dok je još djelovala (i to vrlo snažno i okrutno) Inkvizicija "sveti uficij". To je toliko opskurna laž da ju ne može prozrijeti samo onaj tko svjesno zatvara oći pred činjenicama.

odmah da ti objasnim da protestanti nikada nisu bili sa RIMOkatolicima ili pravoslavcima
jer
protestanti su bili ljudi od Boga nadahnuti, pokrenuti da se reformira RIMOkatolička vjera, i vrati natrag na ono prvo izvorno bogoslužje od Apostolskih dana
ili
nikada nisu čuo za povijest protestanata ili pišeš tek toliko da nešto pišeš
pogledaj si ovdje imaš malo više o protestantizmu, reformaciji, vrlo korisno za proučiti
o9gac4saktbajldvcfth.png

kreneš recimo od 5.poglavlja - 18.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
@izabela
ajmo opet ispočetka
RIMOkatolička crkva nikada nije bila katolička niti če to ikada biti
pretpostavljam da znaš kome se toliko puta mora ponavljati
opet govorim da spedy ne napada nikakvu katoličku crkvu, pa ni RIMOkatoličku
spedy jasno i glasno govori, iznosi Biblijski nauk
a to što vama RIMOkatolicima istina ne odgovara, to je vaša stvar
pravoslavna crkva isto tako kao ni vaša RIMOkatolička nije vrata k Bogu, i vjernicima te crkve je potrebno preobraćenje, da bi se spasili
preobraćenje je odustajanje od puta kojim je grešnik prije hodio
za preobraćenje grešnik treba prihvatiti uvjete koje je Bog Jehova odredio
a to su: krštenje na oprost grijeha, obred poniznosti i većera Gospodnja tj.Euharistijsko slavlje
prije ovih sakramenata čovjek mora poznavati i poštivati Božji Zakon 10.zapovijedi, pronći posao gdje će subotom biti slobodan-ne raditi, i sprovesti moralnu i zdravstvenu reformu
istina je da se RIMOkatolici bore protiv pravoslavaca najžešče, a kada se to sazna onda rim čini sva moguča čuda da se stvar zataška
povijest smaknjivanja pravoslavaca od strane RIMOkatolika je danas 2013g, i više nego jasna

@mrsavkić
kolega mani se ti mene ako je ikako moguče
nemoj pisati da mene nekakav ex jezuita nadahnjuje, imponira jer to nije točno
radije gledaj da vrijeme provedeš proučavajuči Sveto Pismo, gledaj kako da izgradiš Kristov karakter
ove sve zakulisne igre vatikana ostavi njima, neka se oni međusobno optužuju, blate, napadaju
jer i preko takvih unaprijed zamišljenih dogovorenih poteza vatikan prodire, zavodi griješnike i vodi u vječnu propast
jedna takva slična igra bila je s jednim jezuitom po imenu adam weishaupt, u bavarskoj
čvrstoj RIMOkatoličkoj papskoj utvrdi
papska crkva je shvatila i to još početkom 18. stoljeca da ne može uništiti protestantski pokret, i da neče moći poubijati sve pravednike. A na vidiku povijesti svitala je zora racionalizma. I papstvo je odlučilo poduzeti korake da spremno dočeka nova vremena, s novim izazovima i velikim promjenama.
Za tu veliku duhovno-političku operaciju izabran je Adam Weishaupt, koji je bio jezuita i položio je ekstremnu prisegu vjernosti papi i svome redu. Za tu operaciju također je izabrana obitelj Rothschild, tvrda rimokatolička obitelj. Oni su određeni da "glume" promjenu, da po tajnim naputcima iz Vatikana, pokrenu jedan kotač, jednu ideju, čiji pravi smisao i konačni strateški cilj jeznao samo vrhovni svećenik - Pontifex Maximus. Jer kako bi inače bilo moguće da u jednoj fanatiziranoj, sektaškoj i rimokatoličkom idejom zadojenoj Bavarskoj bude osnovan nekakav tajni red, i to još protiv "Stare zmije..." Iz Rima!?
I to u vrijeme dok je još djelovala (i to vrlo snažno i okrutno) Inkvizicija "sveti uficij". To je toliko opskurna laž da ju ne može prozrijeti samo onaj tko svjesno zatvara oći pred činjenicama.

odmah da ti objasnim da protestanti nikada nisu bili sa RIMOkatolicima ili pravoslavcima
jer
protestanti su bili ljudi od Boga nadahnuti, pokrenuti da se reformira RIMOkatolička vjera, i vrati natrag na ono prvo izvorno bogoslužje od Apostolskih dana
ili
nikada nisu čuo za povijest protestanata ili pišeš tek toliko da nešto pišeš
pogledaj si ovdje imaš malo više o protestantizmu, reformaciji, vrlo korisno za proučiti
o9gac4saktbajldvcfth.png

kreneš recimo od 5.poglavlja - 18.
ne dragi moj prijatelju ja ni jedan cas nisam ustao protiv tebe,a niit protiv bilo koga ovde. ja uvazavam i isabelitinu teznju(ako je iskrena) da nesto dosegne. znam da ona ne vidi Pismo najpre. kada bi to videla onda bi videla i mogucnost svega sto iznosis. kazem mogucnost jer ipak mora o ostaviti jedan gram mogucnosti da nesto od iznetog nije do kraja tako,zasto bi smo mi ulazili u nesto ako nismo sto posto doreceni. bas u svaku rec koja se sam si rekao tajno iznosi ipak. u tom kontekstu ja sam uvek oprezan . ali kad je Pismo u pitanju ja katolicku i druge njen ceri vrlo dobro vidim,ne brini. tu nema kod mene respekta.
sto se tice protestantizma jasno i je o tome. dosta sam upoznat. sustinski luter je doneo prodor ka istini. no luter je ostao na misi recimo. nikad nije isao do kraja,jer toliko je mogao videti. sada drugi su isli dalje. ali svi su ostali na temelju trojstva ipak. mozes uvideti da je prvo doslo raspravljanje na nikeji oko bozanstva potom je pocelo redom padanje u mnoge pogani. skini glavu petlu znas li sta se dogadja,ako si gledao kad kolju petlove,oni skacu zivi su ali mlataraju okolo neodredjeno. tako kada se pomeri temelj kamen ugaoni sa najmocnije gradjevine sta ce se desditi,ona ce neminovno poceti svoje iskrivljavanje i rusenje urusavanje polako ali sigurno do konacnog treska strasnog. kao neveran sam gledao kako vojska dize ili vezba potencijalno dizanje mostova bitnih objekata u zrak,oni to ne rade nestrucno ,stavljajuc dinamit gde im je ajzgodnije ili nebitno gde,vec ekspretski traze temeljnui tacku i onda to sigurno ide sve u zrak,onako moze da se urusi samo deo objekta ali on tako moze godinama opstati ako mu nije jezgro dotaknuto.
tako je i nikeja znala oko cega treba voditi dijalog raspravku oko bostva. oko temelja ugaonog a on je Isus Hristos. dalje je potom bilo lako razne idulgencije unutar ,svece,kadove kada su srusili teolosko filozofskim dinamitom majstori toga filozofi i teollozi origeni i drugi herakliti onda je kazem sve bilo lako dovesti do urusavanja celog hriscanstva u originalu. danas je krstenje u jedino dato ime Isus kao sto vidis ovde na forumima tabu tema pa i sam ti nisi do kraja spremanm o tome razmisliti. tako da apostolsko krstenje do nikeje i malo iza je bilo na snazi a potom je doslo xrugo trojstvo. i to niti jedan protestanrt nije spreman uvideti. ispada da su otpadnici na nikeji sve zabrljali a eto temelj nisu? ali tu je upravo pocelo sa raspravkom oko temelja. dve strane su bile u krivom i znas se da treca koja je zastupala Biblijski nauk i krstenje u Ime nije bila u opste prisutna na nikeji i da stoga iokupljeni cak nisu imali ni kvorum za pocetak koncila validan da bi bio ali tu je konstantinov mac nadomestio nedostatak ljudi!

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
kolega savkiću
pa kakve veze uopče ima nicejski sabor sa kršćanima
možeš li ti nama reći zašto je uopče bio taj sabor organiziran ??

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Jezuiti su naizgled veoma učeni, uljudni, vaspitani, miroljubivi, prijemčivi ljudi.. a zapravo se šalju da špijuniraju i podrivaju druge konfesije. Ali rade i u civilnom ruhu kao obični građani. Tada mogu biti bilo šta: piloti, kontroliri leta, inženjeri, zidari, čistači, kapetani brodova ili lučki kapetani; mogu biti naučnici, pisci, astronomi, lekari, novinari, poslanici, bankari, ali i članovi nacionalnih vlada i sl.
Ako je jezuita pilot i dobije nalog da sruši avion, to će biti i urađeno. I to se zove zavera.
Jezuiti iniciraju da se podržava feminizam, homoseksualnost, podstiču pedofiliju… U srpskoj pravoslavnoj crkvi su takođe prisutni, a neprimetno vode i razne jevrejske organizacije.
U stvari, jezuiti su kao veoma organizovana mreža već detronirali sve nepodobne vladare Evrope.
Jezuitski General poznat je i kao Crni papa i on kontroliše sve američke obaveštajne službe.
Felps dalje piše da je ubistvo Džona F. Kenedija nadgledao Malteški vitez kardinal Spelman. Jezuiti danas nadziru i Interpol (službu koju su osnovali nemački nacisti) i sovjetski KGB (kasnije FSB).
Tako Felps navodi da su pod kontrolom jezuita Pentagon, NSA, CIA, DEA, FBI i sve druge vojne obaveštajne američke strukture.
U Britaniji jezuiti vode poslove Krune (i obaveštajne službe…
Praktično su jezuiti svuda i nadziru sve.
Za vreme Prvog svetskog rata koji su takođe pokrenuli jezuiti, …Poznato je da su saveznički avioni (kojima su mete određivali jezuiti
Ova kombinacija sa primenjena je i za vreme sputavanja Španske republike preko Franciska Franka…
I ovo je logično jer su iza ustaša i iza komunista, ali i iza četnika stajali – jezuiti..

Jezuiti mogu žrtvovati i ljude koje su doveli na neku poziciju, kao što je to bio slučaj sa Baširom Džemailom, Žrtvovan je i Čan Kaj Šek u Kini, koji je bio ekstremni nacionalista. Možemo li zaključiti da je i Slobodan Milošević na isti način žrtvovan u Hagu kada je odradio posao “velikosrpskog nacionaliste”…
I Republika Kosovo je samo privremena jezuitska tvorevina..

Da analiziramo ove laži…
Po gore napisanom ispada da su isusovci supermani, gospodari svijeta, zapovjednici milijunskih vojski, vojski naoružanih najmodernijim naoružanjima, pokretači ratova i krivci za najveće žrtve, oni su sveprisutni, oni su bog i batina...osim što su piloti, zidari, čistaći, ulični plesači, a možda i striperi.
Obavještavaju se maloumni da isusovaca ima samo 18 tisuća u čitavom svijetu, ali, eto, oni s križevima oko vrata, u šaci, strahu i zarobljeništvu drže čitavo čovječanstvo. Neka se zna!
:)

Točno je da je dobar dio čovječanstva zarobljen, na ovaj ili onaj način, međutim, najčešće mržnjom- vlastiti um mjesto je čovjekova zarobljeništva. Ova priča o isusovcima izvrstan je primjer čovjekove zarobljenosti u vlastitom maloumu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako bi samo Riveru kao pojedinca postavili kao autoriteta onoga što iznosi o Rimokatoličkoj crkvi, onda bi to bilo pogrešno, i moglo bi izazvati sumnju u istinitost njegovih izjava, ali to nije slučaj, jer danas postoje mnogi drugi izvori nezavisno od samog Rivere koji iznose identične pojedinosti.

Ja razumem Isabeletu, jer ona je emotivno vezana za određenu instituciju i čoveka koga smatra Božjim, i teško je takvu osobu uveriti u to da je ono čemu je poverila toliko pažnje i možda ceo svoj život, negativno.
Često ta saznanja mogu da budu i vrlo bolna i da dovedu do emotivnog šoka.
Zato čovek treba da ima poverenja samo u Boga, jer i jedan biblijski tekst upućuje na ovo kada kaže:

"Ovako veli Gospod: Da je proklet čovek koji se uzda u čoveka i koji stavlja telo sebi za mišicu, a od Gospoda odstupa srce njegovo.
Jer će biti kao vres u pustinji, koji ne oseća kad dođe dobro, nego stoji u pustinji, na suvim mestima u zemlji slanoj i u kojoj se ne živi.
Blago čoveku koji se uzda u Gospoda i kome je Gospod uzdanica" ( knjiga proroka Jeremije 17. 5 - 7 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Vi koji ste tako lažljivi ćete iznijeti na vidjelo istinu o Vatikanu?! :D
Tebi da vjerujem, tebi ili spedyiju koji govorite o Katoličkoj i Pravoslavnoj crkvi kao OTPADU? Ali, lukavi ste, napadate samo Katoličku crkvu, da previše ne izazovete pravoslavce.

Pobrkala si sve lonce i šerpe u silnom upinjanju da odbraniš nešto što se odbraniti ne može...

Ja ne kritikujem ni katoličanstvo, ni pravoslavlje. Moje kritike i stavovi se isključivo odnose na one KATOLIKE i na one PRAVOSLAVCE, koji su zaseli na VRH katoličke i pravoslavne INSTITUCIJE! Oni koji donose ODLUKE u tim institucijama a koje su u koliziji i suprotnosti sa Svetim Pismima, jesu OTPAD. A svako ko ih slepo sledi bez filtera Božijih Reči je u otpadu!

To su činjenice!

Postavlja se pitanje, zašto ti toliko braniš te INSTITUCIJE i poglavare?
Zar primer sa farisejima iz Isusovog vremena nije dovoljan da ti otvori oči?

Ako jesi pobožna i Hristu verna, eno frontova za borbu koliko hoćeš gde možeš bez straha i stida da braniš Božije Reči, stvaranje, i Plan Spasenja...Pusti Institucije i vukove u jagnjećim kožama...Njih ni sam Hrist neće odbraniti na dan Suda jer će sami sebe osuditi...

Natrag