Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Isabeleta, ne radi se o tome da neko zeli da bude glavni, vec se radi o teznji da ljudi budu upoznati sa tajnim bezakonjem koje se radi unutar Vatikanskih zidina, o cijoj prirodi obican vernik nema predstavu.
Na srecu ima onih koji ova tajna bezakonja iznose na videlo, a koji u svakom slucaju bivaju diskreditovani zbog tajni koje iznose, sa ciljem da se one prikriju, kao sto je to slucaj i sa Riverom koga si pomenula.
Tebe je tesko ubediti da Vatikanski kler predstavlja vuka u ovcijoj kozi, jer je tvom razumu projektovana vesto smisljena povrsna slika koju je Vatikan kreirao vekovima unazad sa ciljem obmane onih koji ne proucavaju njegovu pravu prirodu i ciljeve.
Ja licno ne mogu da shvatim da ljudi sami dopustaju da budu uvuceni u ovu mrezu prevare svojom nepronicljivoscu da ih prepoznaju, verujuci ljudskim autoritetima i povrsnim sagledavanjem onako kako mu se iznose.
Neko je rekao, da je bitno ono sta rec Bozja govori po ovom pitanju, i istina kada bi se samo upravljali po ovom merilu to bi bilo dovoljno da prepoznamo prevare koje se plasiraju nasem razumu, i da otkrijemo sta je istina..
Vi koji ste tako lažljivi ćete iznijeti na vidjelo istinu o Vatikanu?!
Tebi da vjerujem, tebi ili spedyiju koji govorite o Katoličkoj i Pravoslavnoj crkvi kao OTPADU? Ali, lukavi ste, napadate samo Katoličku crkvu, da previše ne izazovete pravoslavce.
Deset puta ti kažem da Rivera nije bio katoločki svećenik, ni isusovac, nego prevarant i kriminalac, sto puta će ti to potvrditi i prevareni protestanti, ali ti ćeš sto i prvi put ponoviti da ga je Katolička crkva diskreditirala jer je on tobože otkrio nešto.
Katoličku crkvu se napada sa svih strana klevetama i lažima i to se nekima jako dobro financijski isplati.
Da li vama i sektašima svih vrsta Katolička crkva tako uzvraća? Ma, znaš što?
Ne mari ona za vas. Prihvatila vas je kao braću po krštenju, vi je pljujete.
E, da se mene pita...
Ali, upinjite se vi koliko hoćete, potrošite cijeli život u klevetanju Katoličke crkve, s tim ciljem ste valjda i osnovani, zar ne?...ništa joj ne možete.
Ona stoji i dalje "i vrata paklena neće je nadvladati."
I samo pazite da vas mržnja i zavist ne izjede.
Gardiana jel moguće da si toliko naivna?
Nemoj da se ljutiš što te to pitam, ali deluješ mi kao jedna poštena devojka/žena, međutim jako naivna...
Hmm, ako ja tebe zapitam je si li normalan, ti ćeš se ljutiti. U redu. Ne pitam te ništa.
Ali, nije normalno s čime se vi bavite. Vama je Papa i Vatikan opsesija. Haha, više vi mislite na njega nego ja/mi. Vatikan je država, u Rimskoj kuriji ima 3000 ljudi. Da li su oni svi sveti? Nisu, ne vjerujem. Što rade? Ne znam. Pred par godina jedan gardist (iz švicarske garde) je počinio samoubojstvo. To je bio skandal.Onda je Papin sobar objelodanio neke dokumente. Opet skandal. I tako redom.
Što to znači? Da su tamo ljudi i sveti i grešni ljudi kao i na svim drugim mjestima u društvu i u crkvi.
Ali, mene se to ne tiče. Neka im sude državni sudovi i na kraju života Pravedni sudac, kao i svima nama.
Osim crkvenog naučiteljstva i Pape kao poglavara svoje crkve, ne priznajem niti marim za ljudske tumačenja modernih i samozvanih proroka i budala. Oni tumače Bibliju? Oni su razumjeli Otkrivenje? Po kojem kriteriju? Po kojoj pameti? Svojoj.
Kako ne shvaćaš? Oni su propast.
Pogledaj što ti piše pravoslavac, sad doduše više nije pravoslavac, jer si je našao novu vjeru, ali on tumači:
TRI KURVE VAVILONA
Prva od njih ,a samim tim i najstarija kurva-devica ,bila je Semiramida, kraljica Vavilona.
Ona je prva u nizu ,koja se pominje kao "devica" koja je rodila božijeg sina Tamuza.
Navodno je začela sa duhom Nimroda ,vladara Vavilona.
Bila je veoma okrutna ,bavila se je mračnim magijama ,žrtvovanjem dece i.t.d.
Druga po redu je njen plagijat iz Egipta ,takozvana Ajsis ( Izida ).
Njen dever je pokidao na komade njenog muža,ali ga ova sastavlja iz delova i sa njim dobija sina.
Rodila je sina Horusa na isti način kao i prethodnica ,s ` tim što je njen suprug bio Bog Oziris.
Kao i prethodnica , ona je boginja žrtvovanja ,jedna od najpoštovanijih u Starom Egiptu.
Njen sin Horus je žrtvovan ,ali posle tri dana je vaskrsao. Najpoznatiji je po svome oku, "Oko Horusa" ,najrasprostranjeniji simbol u tajnim društvima.
Treća kurva "devica" je takozvana Devica Marija ,koja je najpoštovanija u katoličkoj crkvi.
Ona je u ovom verskom sistemu ,bitnija i od samog Isusa, pošto je ona ta koja "ubeđuje" svog sina, da bude blag prema dušama umrlih,te da ih pošalje u Raj ,a ne u Čistilište ,ili Pakao.
Ona je ,ustvari ,plagijat prethodne dve.
Takozvana Devica Marija ,je ustvari Kleopatra VII ,koja je sebe za života proglasila reinkarnacijom Izide.
Ona, takođe ,rađa sina Isusa ( Cezariona - Ptolomeja XV ) ,koji je žrtvovan i posle tri dana vaskrsao.
Otac ovog "čistog" začeća je Cezar ,koji sebe za života ( a kasnije i Senat ) proglašava Bogom.
Drugim rečima ,ista priča koja se ponavlja iznova i iznova.
Vera Vatikana je utemeljena na liku ove "device" ,tako da su oni Crkva ove kurve-device ,a nikako Isusa,kao sina Božijeg.
Znači ista žena ,sa drugim nazivima.
Treća kurva "devica" je takozvana Devica Marija ,koja je najpoštovanija u Katoličkoj crkvi.
Zar samo u Katoličkoj crkvi?
Zar su se pravoslavci odrekli Presvete Bogorodice Marije?
To je za plakati. I nemoj mi govoriti da sam naivna.
Zaboravila sam napisati, Gardiane, oni Izaijini citati meni ne govore ništa o obraćenju Židova. O tome govori sv. Pavao, ne mogu sada to tražiti, ali znam da je od njega navješteno da će Židovi prije svršetka svijeta prihvatiti Isusa.
Ovo što ti kažeš da će Vatikan ili Pepe progoniti Židove je čista glupost. Smisli nešto drugo.
Ivan Pavao II i Benedikt su uspostavili dobre odnose s Židovima, Papa Franjo je također u Argentini vodio dijaloge sa Židovima.
Kažu da je Papa Benedikt bio u velikom prijateljstvu s jednim poznatim američkim rabinom. Proveli su mnogo sati u teolooškim raspravama i da je taj rabin prije smrti rekao okupljenim Židovima: Isus! Isus je Mesija. Ne znam da li je anegdota ili je stavrno bilo tako, svejedno, ali nemoj mi pričati priče o Papama kao antisemitima.
Poslednja izmena: