Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.303
Ne verujem jos, ali ti izazivas da se ja izjasnim. Ja jos nisam istrazio do kraja temu da bi mogao sa sigurnoscu da tvrdim nesto.
Pa si se izjasnio da bih ja dao odg. To sam i pretpostavio.
Pa u pricama 8:27 pise da je "razmeravao krug nad bezdanom (dubinom - vode)" .
A Jov kaze: "On je na vodi označio kružnicu gdje prestaje svjetlost i tmine počinju."
Jeste iz ljudske perspektive!
I sta posmatrac vidi?
"ON VIDI KRUG NA VODI"!
Pa i sada vidimo ravnu Zemlju iz svoje perspektive, a to realno nije tako. Ja sam se popeo na brod i vidio da nije. Dakle sa nekih 20 m. Mi ne vidimo demone, pa opt oni postoje.
Ispada da je zemlja "usred vode"!
Kao sto Petar i pise: "zemlja je iz vode i usred vode Božjom rečju" (2.petrova 3:5)
Ovo je dakle dokaz ravne zemlje i biblija je saglasna po tom pitanju. Zemlja je ravna okrugla ploca, okruzena vodom.
Ovo je baš besmislica, čak u Isaiji krug i nema pojam kružnice. I to što piše krug nije dokaz ra ravnu Zemlju. Tvoj nivo nauke je puko posmatranje, a da saćeš i ti meni reći pa i ti si se popeo na most i posmatrao, da jesam samo to je visina i gledao sam okean kada je bio miran. Pa postoje sprave koje mjere zakrivljnost na moru pri plovidbi i dosta sprava za određivanje putanja i to je dokaz da je okrugla. Iako sada u zadnjih 20 godina komp. dosta pomažu.
E svašta čuj u Bibliji traže dokaz ravne Zemlje. Pa čovječe slijepi to je čitav fakultet Nautika koji je veoma težak.
To tvrde i ravnozemljasi.
Pa svako nešto tvrdi, šta je to mjerilo što neko nešto tvrdi.
Tako su vekovima ljudi verovali i tumacili bibliju
Lupaš bezveze, niko nikada kroz istoriju nije te stihove uzimao kao dokaz za ravnu Zemlju.
Već sam ti dao pravi smisao stihova.
dok se nije pojavio mason Kopernik.
Kakve veze to ima što je bio mason, pa oni koji su tvrdili da je Zemlja ravna ploča su ljude spaljivali i pobili na milione.
Jadni su ti argumenti, jadni i nikakvi. I što je još gore svetu Božju riječ upotrebljavaš za svoja lažna učenja.