Ide i jer je kraće, zat jesu neobične putanje. Osim toga prelazi dio okeana.
Tvrdoglavi covece jel teba da dajem pravila kojima se rukovode piloti tokom leta ovde?
Kazem lepo da je svaki pilot duzan da bude udaljen tacno odredjeni broj kilometara od sledeceg aerodroma predvidjenog za prinudno sletanje, ne sme da ide dalje inace mu je zabranjen let. To je strogo definisano!
Zato to nije dokaz okrugle zemlje, ma sta da si ti umislio.
Lupetas bidalastine, nemoguc si covek!
Gdje imaš na svakih nekoliko km aerodrom.
Ima svuda po kopnu, zato ne idu preko otvorenog mora direktno, vec idu preko kopna, preko engleske, irske, islanda. Zato mora ici na gore (ta ruta je obavezna), jel tu ima gde da sleti u slucaju da mu nesto otkaze..
Kad bi isao ovako kako ti zamisljas na dole, u slucaju kvara bi zavrsio na dnu okeana..
I to je dokaz da je Zemlja okrugla.
To nije dokaz da je zemlja kugla cak i da ne postoji TOS pravilo letenja, kako se naziva, jel putanja je opet duza na okrugloj zemlji nego inace..
Dakle birao bi kraci put i na okrugloj zemlji a ne bira, zato sto mora ici duzim putem zbog sigurnosti!
Ti meni duzim putem na okrugloj zemlji, dokazujes okruglu zemlju!!!
Ovo je van svake pameti!
Pitaj ti one što sam dao link koji nisi ni pogledao čini mi se.
Ja nisam pogledao?
Ja uvek proveravam , nisam ja kao ti da ne ceni sagovornike i tudje znanje, nego da lupeta, jel puca od ponosa!
Bas to sam pogledao i bas tamo i pise za pravila letenja TOS, i za taj tvoj navodni "duzi put" takodje grese jel "nije duzi put" vec isti!!!
Uzeli su dakle ekvadistantnu mapu, koja nije ni predvidjena da odrazava prave mere udaljenosti vec da bude u skladu sa ekvatorom, pa eto od oka je duzi put, svasta! Amateri!
Naravno da nije. Sada pitaj radio amatere zašto okreću antenu ka Sj. polu kada razg. sa nekim iz Aljaske.
Satelitske antene se ne usmeravaju prema nebu nikad! Zato sto nisu satelitske, vec hvataju signale podzemnih kablova i repetitora na zemlji, zato je svaka usmerena "na dole"!
Proveri pa ces videti da je tako, ako je usmeris prema nebu, neces uhvatiti nista, jel nema satelita!
Ni mobilni telefoni ne hvataju satelitske signale - GPS! Bez interneta on neradi! Vec se pozicioniranje zasniva na proracunu udaljenosti od repetitora na zemlji!!!
Drugo:
Amaterske radio antene takodje hvataju signale repetitora na zemlji, i zato sto "repetitora nema preko mora", zato sto je dugacka distanca, one se okrecu logicno ka zemaljskom repetitoru na severnom polu, jel on je blizi, a ne zato sto je zemlja okrugla!
Aljaska uopste nije naspram "sever - jug" smera, vec "istok -zapad" smera, tako da usmeravanje u smeru severa nema smisla na okrugloj zemlji!
Ti si se izgubio i u vremenu i u prostoru, ne znas ni gde je zapad, pa ti je usmeravanje prema severu dokaz okrugle zemlje!
Toliko lupas gluposti da to nije normalno!
Logicno bi bilo da usmeris antenu prema istoku jer ces tako doci do zapada, ako je zemlja okrugla!!!
Boze me sacuvaj ovakvog coveka!
Ti nemaš odg. na ono što sam dao. Čak sam ti oborio sa stručnjacima zašto idu avioni preko Dubaia za Pert.
JA SAM ODGOVOR DAO!
Idu preko Dubaija jer tu im je prinudno sletiste u slucaju opasnosti!
Opet tvoje mišljenje ili bilo čije. Samo po sebi ne vrijedi ništa.
JA NISTA SVOJE NISAM IZNEO!
Bolesno je koliko si ti arogantan i sujetan!
Naprotiv pitaj pilote abio bi trebao da ide oko 2000 km na čas. Ovako ide od 800 do 1200 otprilike.
VIDI KAKO NEMAS POJMA!
NE IDE UOPSTE 1200KM NA CAS!
KOJI TO AVION IDE 1200km/h
DOVOLJNO JE DA IDE 500KM NA CAS I PRELAZI TU RAZDALJINU ZA 14.5 SATI NA RAVNOJ ZEMLJI!
REKAO SAM RAZDALJINA NA MAPI JE ISTA!!!
Pa nisi ni znao da se azimutna mapa mijenja, a sada si nešto guglao o ekvidistantnoj mapi da se ovdje pokažeš kao imaš neko znanje.
Ja ne tvrdim da imam znanje o mapama, ja sam samo rekao da je ista razdaljina, i to nisam ja izmislio vec oni koji se time bave!
Dakle ista je razdaljina i na mapi ravne zemlje i na mapi okrugle!
Tvoj problem je sto ti nisi ni pogledao video sto sam dao, vec si arogantan i sujetan!
Plus nemas razuma, zato uvek na ovom forumu ispadnes smesan i ljudi ti se smeju.
Te računice sam već davao i obrio tvoju nauku. Piloti su rekli svoje.
Piloti nisu strucnjaci za mape.
Piloti su rekli da ako je tolika razdaljina da bi onda bilo nemoguce leteti, ali RAZDALJINA JE ISTA NA MAPI RAVNE ZEMLJE!
Netačno, današnje putanje po ravnoj Zemlji bi zahtijevale duplo veću brzinu aviona i skoro duplo vrijeme.
E to nije tacno, to su izmislili vasi amateri na tom sajtu!
Kad smislis
Treba ti vremena da izmanipulises!