NLO i Biblija -leteci tanjiri i vanzemaljci u Bibliji

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Bog je stvorio male zelene?
-.-Judi Seiber-.-Biblija
Biblija
Photo Judi Seiber
Kako je Bog kreirao svemir, teolozi tvrde, onda je on taj koji je stvorio i vanzemaljce. Daleko od toga da će kršćanstvo oslabjeti, ono će se prilagoditi. Njegove će se doktrine iznova tumačiti i to začinjene novim saznanjima. Vanzemaljci će biti prihvaćeni široka srca, a tko zna, možda će pod rukom nositi i Bibliju.
- Glavno je pitanje - hoće li religije preživjeti takav kontakt. Međutim, kako nisu nestale nakon kopernikanskog obrata, vjerojatno će se prilagoditi i činjenici da postoji vanzemaljski život – smatra Steven J. Dick, autor knjige The Biological Universe i glavni NASA-in povjesničar.
Istočni grijeh u svemiru
Glavni problem kršćanstvu bi u slučaju dokaza o postojanju vanzemaljaca bio pitanje inkarnacije, dolazak Isusa na zemlju kao Božjeg predstavnika, njegovo raspeće i apsolutni oprost ljudskih grijeha kroz Kristovu žrtvu.
- To će sve i dalje biti moguće shvatiti kao istinito, ali ako postoje druge "rase" bića, koje je značenje Isusovog posjeta upravo našoj – pita se vatikanski astronom Guy Consolmagno.
-.--.-
Neki predlažu objašnjenje da je Isus inkarnacijom iskupio sva živa bića na svim mjestima. Drugi vjeruju da je Isus mogao uzeti nekoliko vrsta oblika.
Neki treći smatraju kako činjenica da su ljudi izašli iz raja zemaljskog ne znači da je grijeh zavladao i drugim bićima koja ne žive na zemlji. U tom slučaju, njima ne treba otkupitelj grijeha.
Bez obzira na brojne interpretacije, do vremena kad će znanost dokazati postojanje vanzemaljskog života, Katolička će crkva sigurno pronaći zadovoljavajuću i prilagoditi se novonastaloj situaciji.

x79139145326800479.jpg
x134147714158667256.jpg

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Dali je Bog dao inteligenciju samo čoveku

VIDEO: SUPERINTELIGENTNA BIĆA Pogledajte kako je vrana riješila zagonetku
Foto
Život4 Tekst

Vrane su jedne od najinteligentnijih životninja, i to je dokazao dr. Alex Taylor, koji proučava jedan od najvećih misterija biologije, razvoj inteligencije kod ljudi i životinja, piše Daily Picks and Flicks.
Na videu je prikazana vrana koja se susrela s dosad nepoznatom situacijom, odnosno zagonetkom, te je bez većih problema riješila problem i zasladila se hranom kao nagradom.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Svidja mi se ovo sa vranom.
Pa, gavran je bio pitoma ptica kod Noja na barci za vreme potopa.
Indijski gavran se moze nauciti da "govori" bolje nego bilo koji papagaj.
Manje vise sve zivotinje su veoma pametne i stvorene za raznorazne stvari.
Na primeru vilinskog konjica naucnici zele da naprave avione koji bi se kretali iz svih mogucih pravaca ,veoma brzo.
Mislim da se ta nauka zove "Bionika",a sluzi da se proucavajuci zivotinje naprave mehanizmi koji ce ih oponasati...
Imamo mi jos mnogo toga da naucimo od zivotinja na zemlji ,pod zemljom,u vodi i u vazduhu....

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
NLO oteo malezijski avion.
Zadnje informacije govore o priznanju da su u Malezijskom putnickom avionu bile velike kolicine Litijum-jonskih baterija koje su veoma "zapaljive".
Izgleda da je ta vest "procurela",pa je zatim avion preusmeren na kontra lokaciju.
Bice dobro ako oslobode putnika,nakon odstranjivanja zapaljivih litijum jonskih baterija.
Dobro da nisu bili bioloski agensi za zaprasivanje severno-korejske i kineske civilne populacije...,
izgleda da je NLO sproveo malezanski avion do obliznje Nato baze na jugu,ali ono najbitnije....
Ocekuje se skoro oslobadjanje putnika iz malezanskog aviona od strane letecih tanjira -NLO-a.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Kad netko bude dao jasne opipljive dokaze
svima opipljive i pristupačne,
da postoji NLO i svemirci,
tek tada ću u TO povjerovati.

Do TADA - TO su sve bajke.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Kad netko bude dao jasne opipljive dokaze
svima opipljive i pristupačne,
da postoji NLO i svemirci,
tek tada ću u TO povjerovati.

Do TADA - TO su sve bajke.

Otkud znaš ?Sve što ponude, da nije laž . Nestanak avijona nije mala stvar , već skoro mjesec dana nema nikakvog traga. Odkud treba vjerovat ako nađu neku Paletu daje iz tog avijona . Nalaze razno razne stvari , i koje kakvo smeće , i onda ćemo reć toje od avijona. Ne da ja vjerujem dasuga oteli Vanzemaljci , ko zna kakve pokuse vrše Rusi i Amerikanci , pokus Harp?????

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog je neosporiva realnost, jer sam uredjen svemir, svet oko nas, kao i mi sami, i zakoni u prirodi i kosmosu - svedoce da postoji inteligentni razum koji je planski sve stvorio i svime upravlja.
Ono sto takodje svedoci o Bogu je to - da sa tim Bogom covek moze stupiti u kontakt koji se ostvaruje putem vere i trazenja da se Bog otkrije coveku.

Za razliku od toga, mi nemamo dokaza da su pojave Nlo-a vanzemaljskog porekla, vec postoje sve indicije da su one proizvod natprirodne sile, jer zanimanje za ovu pojavu i verovanje da ona ima vanzemaljsko poreklo - vodi coveka u okultizam i cak sta vise mnogobostvo, iz razloga sto u razlicitim kulturama i filozofijama postoje verovanja u mnogobozacke Bogove koji su nekada u davnoj proslosti posecivali zemlju u svojim kosmickim brodovima, i ljudima prenosili znanja, sa obecanjem da ce se jednoga dana vratiti.
Takodje, da je danas moguce telepatski stupiti u kontakt sa ovim bicima, koja navode coveka da veruje u ove paganske filozofije - i na samo bavljenje okultizmom.

Nlo u svakom slucaju ima okultne primese, a ovo govorim iz licnog iskustva - jer sam se dugi niz godina bavio izucavanjem ove pojave Nlo-a i vanzemaljaca.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Bog je neosporiva realnost, jer sam uredjen svemir, svet oko nas, kao i mi sami, i zakoni u prirodi i kosmosu - svedoce da postoji inteligentni razum koji je planski sve stvorio i svime upravlja.
Ono sto takodje svedoci o Bogu je to - da sa tim Bogom covek moze stupiti u kontakt koji se ostvaruje putem vere i trazenja da se Bog otkrije coveku.

.

Svemir je mogao da nastane prirodnim putem, nema potrebe za nekom inteligencijom za koju ne postoji objasnjenje, cak i da postoji takvo bice ne znam kakve to ima veze sa hriscanstvom.

Natrag