- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
@mire000, sve je to lepo, ali nigde i nisam pomenuo da u Bibliji treba da tražimo odgovore na naučna pitanja, držim čak ni na istorijska pitanja. Ona nikada i nije bila zamišljena za tu sfrhu. Bukvalisti su je takvom načinili. Niti sam, implictno naveo da trebamo da obožavamo nauku. Sve što sam rekao je da nauka i vera nisu suprotstavljene, i to samo ako i jednu i drugu ne tumačimo BUKVALNO. Ovde si pomenuo da svemir ne postoji, da ne postoji ovo ili ono, da su sve falsifikati. Možda, ali i to je suprotno od onoga što stvarno jeste. A to je da ponoviću VERA NE ISKLJUČUJE NAUKU. Jer ako bi bilo suprotno, onda bi nas ili nauka ili vera dovele do istrebljenja. Na bilo koji način. Recimo odbiti lek, jer ne postoji u Bibliji, ili se kosi sa našim shvatanjem vere, i umreti, ili ostati osakaćen, i reči Božja volja. Ili odbiti otkriće života van zemlje, samo zato što je to "potencijalna" sotonska prevara? Ko smo mi da Bogu kažemo: "nisi ti stvarao, niti stvaraš gde god poželiš, to je sotona stvorio da nam napakosti. Ima da stvaraš samo na zemlji, jer mi tako kažemo, i tako čitamo u knjizi koju si ti napisao u MS WORDU." Da li je nekom uopšte jasno kome pripisujemo ograničenost i koga zloupotrebljavamo da opravdamo svoju glupost? Da li je nama uopšte jasno šta radimo kada od Njega pravimo mađioničara i despota? Znamo li mi da da time izvrćemo stvari, i da baš činimo ono što sotona hoće? Sotona koji je DIABOLOS, ili DEUS INVERSUS!
Mi koji smo IMAGO DEI, Boga predstavljamo kao šta? IMAGO HUMANI. Ljudske emocije, ljudska ograničenost, ljudska glupost, zloba, pohlepa, ljudski blud, sve. Pojedini narodi su išli tako daleko da su verovali da je bog ljude oblikovao tako što se samozadovoljavao, a muslimani nas optužuju da mi Hrišćani verujemo da je Bog imao seksualni odnos sa Bogorodicom, jer misle da je drugačiji način začeća nemoguć.
Zbog svega toga su i nastali debilni kultovi o vanzemaljcima. Da li su se stvarno događali susreti sa njima, ili nisu, da li su oni demoni što tvrde adventisti, i mnogi drugi Sola Scriptura bukvalisti, ili su plod iluzije, ili stvarno postoji život van zemlje ne znamo, ali to ne znači da unapred treba da odbacimo mogućnost života van zemlje. Jer ko smo mi da Boga, ponavljam, uslovljavamo gde će da stvara i kako će da stvara? KO?
Mi koji smo IMAGO DEI, Boga predstavljamo kao šta? IMAGO HUMANI. Ljudske emocije, ljudska ograničenost, ljudska glupost, zloba, pohlepa, ljudski blud, sve. Pojedini narodi su išli tako daleko da su verovali da je bog ljude oblikovao tako što se samozadovoljavao, a muslimani nas optužuju da mi Hrišćani verujemo da je Bog imao seksualni odnos sa Bogorodicom, jer misle da je drugačiji način začeća nemoguć.
Zbog svega toga su i nastali debilni kultovi o vanzemaljcima. Da li su se stvarno događali susreti sa njima, ili nisu, da li su oni demoni što tvrde adventisti, i mnogi drugi Sola Scriptura bukvalisti, ili su plod iluzije, ili stvarno postoji život van zemlje ne znamo, ali to ne znači da unapred treba da odbacimo mogućnost života van zemlje. Jer ko smo mi da Boga, ponavljam, uslovljavamo gde će da stvara i kako će da stvara? KO?