Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.303
Овде се ради о великим лажима, не о реформама.
I te laži zastupaju ravnozemljaši.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Овде се ради о великим лажима, не о реформама.
Nigde u Bibliji, niti bilo gde piše da je ZEMLJA RAVNA. Pominje se KRUG ZEMALJSKI.
Нађе доказ о лажирању, а онда каже да не зна зашто се то ради. Али сигурно верује да живи на кликеру. Још каже да то што је пронашао не може ништа да докаже. Наравно да може.
Заиста је небитно да ли је округла, коцкаста и др., али када склопимо коцкице зашто се све то ради онда постаје веома битно. Зато нама хришћанима једини доказ (за све) јесте Библија. Све се остало разматра кроз Писмо.
Овај аутор је веома близу да склопи комплетну слику, мада још увек не може да прихвати да је Универзум само прелепа бајка (потпуно га разумем). Са еволуцијом је схватио доста тога, о пропаганди и сличним наметањима. Можда ће и овде увидети.
[raw]<iframe width="853" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/iez7B-0SjMQ" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>[/raw]Ja ne tvrdim 100% da mora biti tako, mozda je zemlja kugla, ali ja sam proverio i nasao da NASA vecinu fotografija i video snimaka falsifikuje, a zasto bi to radili ako nesto ne skrivaju?
U oba slucaja izvedena rec CHUGH i koren te reci (VERB) (kao sto vidimo u Jovu 26:10 -"okruzio je vode) se koristi da opise nesto "cirkularno" - "kruzno" a ne "sfericno" -"trodimenzionalno"!
Takodje, ako je Jov mislio da je zemlja sferoid (trodimenzionalni objekat), zasto je onda pisao da ona ima "krajeve", kao sto vidimo ovde:
"Da se uhvati zemlji za krajeve" (Jov 38:13)
Zato sto je lazna Antonija. Zvezde koje on vidi na toj fotografiji nisu zvezde, vec pikselizacija koju stvara sam aparat za slikanje.Samo nejasno mije kako je tako savršeno okrugla
Nemaju oni lose namere Adrijane, vec uzimaju opsteprihvacene naucne podatke u obzir i od toga polaze, vecinom su i oni prevareni kao i mi (nasa crkva) (i ona polazi od opsteprihvacenih naucnih postavki okrugle zemlje). Tako se tezi uskladjivaju biblije sa naukom, pa tekstove koji govore o ravnoj zemlji shvataju opisno a ne bukvalno (neki stvarno i jesu opisni), pa se sestodnev tumaci ne vise doslovno (kao sto je crkva u pocetku tumacila) nego kao dugi periodi da bi bio u skladu sa tkz. naucnim cinjenicama. Pa se onda ide i dalje tvrdnjom da je Bog stvarao svet putem evolucije. Ali ako nije tacno da je zemlja okrugla, svi smo prevareni i nase tumacenje biblije je pogresno. Mi ne smemo dozvoliti da nauka utice na interpretaciju biblije. Bolje je reci da "ne znamo" nego uskladjivati sa naukom. Jer kad jednom padne naucna hipoteza , onda pada i nase tumacenje biblije!Независно од Фридмана, белкијски физичар и римокатолички свештеник Жорж Леметр је такође извео Фирдманове једначине и предложио закључак да је разлог за удаљавање маглина ширење свемира.[4]
Године 1931. Леметр је отишао корак даље и предложио да евидентно ширење свемира, ако се пројектује назад у прошлост, значи да би се свемир био све мање како се иде назад у прошлост, све до неког коначног тренутка у прошлости, када је маса целог свемира била сконцентрисана у једну тачку, „исконски атом“, где су и када настали простор и време.[5]
Жорж Леметр
Из Википедије, слободне енциклопедије
Жорж Анри Жозеф Едвард Леметр или краће Жорж Леметр (франц. Georges Lemaître) (17. јул 1894. - 20. јун 1966) био је белгијски католички свештеник, астроном и професор физике на Католичком Универзитету у Левену. Предложио је теоретске основе Свемира који се шири, које је астрономским посматрањима потврдио Едвин Хабл. Од Леметра је потекао закон данас познат као Хаблов закон и дао је прву претпоставку константе сада познате као Хаблова константа. Свој рад је објавио 1927. године, две године пре Хабловог чланка. Леметр је такође предложио оно што је касније постала теорија Великог праска о пореклу Свемира, што је он назвао „хипотеза исконског атома” или „Космичко јаје”.[1]
Papin savetnik: Vanzemaljci postoje!
ponedeljak, 06. okt 2014, 10:17 -> 11:11
Inteligentna živa bića postoje i na drugim planetama, kaže papin savetnik Gaj Konsolmanjo, dodajući da svako živo biće u univerzumu ima dušu.
Papin savetnik, čuvar pontifove kolekcije meteorita i predsednik Fondacije vatikanske opservatorije, Gaj Konsolmanjo, smatra da život van naše planete postoji i da bi drage volje krstio vanzemaljce, ukoliko bi oni to želeli.
Papin savetnik objašnjava da svako biće, bez obzira na broj pipaka koje ima, ima dušu.
Konsolmanjo smatra i da eventualni pronalazak vanzemaljaca ne znači da bog ne postoji, ali da bi otkrivanje činjenice da nismo sami podstaklo ljude da se zapitaju o svojoj ljudskosti.
„Kažemo da smo ljudi. Ljudi u odnosu na šta?“, dodaje pontifov savetnik.
http://www.
rts.rs/page/magazine/sr/story/511/zanimljivosti/1715155/papin-savetnik-vanzemaljci-postoje.html
Бићемо у изузетној мањини, највише на удару "хришћана" који су део света и слажу се са њим.
Konačno se na ovoj temi vodi normalna diskusija .
Vi vjerujete u valjak. ... Valjkozemljaši![]()
Samo zato što većina relativista (filozofskih, verskih, i moralnih) veruje u zvanični stav nauke ili barem pokušava da veruje u to, mi Hrišćani, treba da idemo linijom BUKVALISTA i da verujemo da nas NASA, nauka i svi osali lažu? I da verujemo u ravnu, šiljatu ili kakvu sve ne zemlju?