NLO i Biblija -leteci tanjiri i vanzemaljci u Bibliji

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
[/QUOTE]
Nalazi se prazan prostor!

Pitanje za tebe, a sta se nalazi na drugoj strani svemira?

Kako mozete tako glupa pitanja postavljati, nikako mi nije jasno?

Ta ista glupa pitanja postavite sami sebi i primenite ih na svoj "svemir" i "globus"!

Ima li tvoj svemir " kraj" i sta se nalazi "iza globusa"?[/QUOTE]

Nemas pojma,
sa druge strane ravne ploce postoje planine,reke,kuce i sta god pozelis jer po zakonima fizike koje ti ne poznajes ne mogu da padnu u taj tvoj prazan prostor.
Kad naucis fiziku onda se javi,pa pisi o ovim temama.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nemas pojma,
sa druge strane ravne ploce postoje planine,reke,kuce i sta god pozelis jer po zakonima fizike koje ti ne poznajes ne mogu da padnu u taj tvoj prazan prostor.
Kad naucis fiziku onda se javi,pa pisi o ovim temama.

Ma nemoj, vama ne mogu da padnu kuce u ponor zbog gravitacije, jer ih ona drzi, a nama mogu da padnu?

Ajde se malo uozbilji!

Ako provalija postoji u slucaju okrugle zemlje, onda postoji i kod ravne zemlje. I u oba slucaja postoji sila koja te sprecava da padnes.

U nasem slucaju postoji nebeski svod, koji ne mozes proci niti mozes kroz njega propasti, a kod vas je to gravitacija..

Ti mislis da su ovi u proslosti bili mnogo glupi sto su verovali u ravnu zemlju (a po svemu bili su inteligentniji od vas). Oni bi se smejali vama sto stojite naopacke a vi njima sto mogu da padnu u ponor. Pa obe tvrdnje su smesne, al je smesnija ova vasa da stojite naopacke!

Da se manemo ismejavanja, reci ti nama cime podupires okruglu zemlju, koji su ti dokazi da je zemlja okrugla??? :)

Vi ravnozemljaši. To sam već dao. Izmisle da brod treba da "tone" na 10 km, a on realno "tone" npr. na 20 i onda kažu eto vidiš nije potonuo na 10 km udaljenosti, Zemlja je ravna.

Nije nista izmisljeno, imas kalkulator zakrivljenja, koliko brod zadje za horizont je opste poznato i prosto izracunati. Oni su koristili zvanicne podatke NASA-e o zakrivljenju. Za koje ti tvrdis da ih koriste i pri navigaciji itd..

A po tim podacima brod ne bi smeo da se vidi!

A da stvarno to nemaju brodovi, snajperske puške, avioni. Pričam sa kolegom koji (potpuno nezavisno od ovih tema) prati najsavremenije puške i spomenu najnoviju snajpersku i pušku i spomenu kako ima spravu koja računa zakrivljenje Zemlje koje je još preciznije nego kod pušaka prije.

Da tvoj prijatelj rekao.. A oborio nisi kako je moguce da se laser vidi na stotinu kilometara razdaljine , sto nikako ne bi smelo na okrugloj zemlji!

Uzmi laser pa pucaj!

Na metak utice otpor vazduha i drugi faktori, a ne zakrivljenost kao sto se misli..

Ma vi ste sprdačina od nauke. Lik nikakve veze nema sa ovim temama. Ma s kim god sam razg. radio amateri, kolege svi isto pričaju o zakrivljenju. Našli se ovo filozofi mudrovani.

Pa ti nista drugo i ne znas nego da se sprdas. Sta si ti oborio iz videa? Nista!

Pricas ovde" rekla kazala" price, sta ti je rekao tvoj prijatelj!

Pa bas me briga sta prica tvoj kum sto mlati pistoljima!

Kad oboris ovo iz videa onda cu reci da si u pravu, dzabe se sprdas tu samnom.

Ali ostavljam te namjerno u zabludi jer ti tako hoćeš.

Pa tako uvek kazes kad nisi sposoban da "oboris".

Već oborio gore.

Cime si oborio leba ti?

Ceo post sam ti citirao, pa nikakvih dokaza nema, samo vices "nije tako.. i ostavljam te u zabludi" , sprdas se.. :)

Sta ja uopste tebi odgovaram, ti si bas sprdacina!

Hiljadama godina niko nikada nije došao do kraja zemlje i pao..

Ti znas da nije, koliko je samo aviona i brodova netragom nestalo, i bas tada im se desava da pocnu da divljaju instrumenti i da se vrte kompasi, jer su presli granicu, tada vidjaju u daljini grad ili neke druge predele kojih nema na mapi. Svi ama svi lete u skladu sa kompasom, i zato retko ko stigne do kraja! Ko zna sta se desi posle..

I kakve to veze ima sa onim sto sam ja postavio gore, imas dokaze da NASA lazira snimke, pa se pravis lud!

sa svakog kraja planete zemlje možeš ići samo gore, bilo avionom ili vasionskim brodom.

Pa objasni onda zasto ne idu gore, nego na odredjenoj visini raketa menja smer i leti horizontalno te nestaje u daljini?

Jesi li ti gledao lansiranje?

Sta tu pricas gluposti?

Nije tacno da je iko ikada obisao zemlju u pravcu "sever - jug".

I naravno da niko nikada nije stigao do kraja zemlje, kad ljudi ne idu suprotno od kompasa vec u skladu sa njim pa se on vrti u krug kao i oni. Kad bi isli suprotno stigli bi do kraja (a i to nije kraj, vec pocetak)...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Nije nista izmisljeno, imas kalkulator zakrivljenja, koliko brod zadje za horizont je opste poznato i prosto izracunati. Oni su koristili zvanicne podatke NASA-e o zakrivljenju. Za koje ti tvrdis da ih koriste i pri navigaciji itd..

To sam već dokazao da jeste.

koliko brod zadje za horizont je opste poznato i prosto izracunati.

I vi ste to pomjerili, a po vama ne bi trebao nikako da zađe.

Oni su koristili zvanicne podatke NASA-e o zakrivljenju.

To kažu i evolucionisti. Oni koriste naučne mjere koje su oni sami prethodno podesili pa u njih uklopili svoju teoriju.

Tako i isto i vi. I onda kažu to je naučna mjera, a vi to su naše mjere.

Za koje ti tvrdis da ih koriste i pri navigaciji itd..

A vi ste ih pomjerili. Pa naravno da ih koriste jer je Zemlja zakrivljena, što bi neko koristio da nije.

Dakle tvoja nauka je uništena, ko i sve.

Da tvoj prijatelj rekao.. A oborio nisi kako je moguce da se laser vidi na stotinu kilometara razdaljine , sto nikako ne bi smelo na okrugloj zemlji!

To ste vi izmislili da bi uklopili svoju teoriju. A kako sada ima zakrivljenost na moru, a ovdje nema. Pa ti uopšte nisi svjestan svoje zablude, ali tako biva onima koji mijenjaju kriterijume u nauci. Kažeš da brod tone npr. na 20 km, a za nas kažeš da tvrdimo da je na 10 km npr. Pa svakako je tvoja nauka uništena. I to koristiš da bi dokazao da nema zakrivljenja.

Taj laser koji spoimnješ je sprdnja.

Uzmi laser pa pucaj!

Na metak utice otpor vazduha i drugi faktori, a ne zakrivljenost kao sto se misli..

Kod savramenih pušaka ne. Ne lupaj gluposti, pa u američkom građanskom ratu su bile puške koje su čak do 500 m (za tadašnje doba velika razdaljina gađanja) bile veoma precizne.

Ala ga lupetaš, pa zakrivljenost se koristi radi Zemlje, a ne radi vazduha. Moš misliti koliko su sada preciznije. Kakva sprdnja od arg. čuj zakrivljenost se koristi radi vazduha, a najnovija snajperska puška čini mi se ruska pogađa bez problema na 4,5 km.

Ko i ono, ne vidi se Amerika zbog oblaka, a kada sam ti rekao da je vedro, onda se ne vidi zbog paralakse. A treba da se po tvojoj "nauci" vidi.

Znači kada ti trebaš nešto da dokažeš, onda su neki uslovi, vojska zabranila prilaz ledenom zidu. Ne smije ni muva proći.

:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Eno sve milioni vojnika i brodova patroliraju da ne bi neko slučajno prošao, pa ovo nije nivo dječije mašte, njima je bar prirodnije da maštaju.

Pa ti nista drugo i ne znas nego da se sprdas.

Sa vašom kvazinukom ništa drugo mi nije ni preostalo.

Nema boljeg dokaza od spontanosti u razg. i to čovjeka koji se i ne bavi ovim temama.

:roll::roll:Još jedan dokaz, da tebe samo zanima ono što si zadao sebi da je istina.

Opet dokazuješ nivo razmišljanja svojstven maloj djeci.

Vrati mi moju igračku, njima je to bar prirodnije.

Ako mi ne vratiš igračku neću pričati sa tobom. :roll::roll:

:roll::roll::roll: već sam dao dokaz kako mijenjate kriterijume, tako i za Bibliju i moral ste promijenili da bi svoje neznabožačko ponašanje uklopili u moralnost.

Vi to radite i sa Božjim Zakonom, pa kada ste za svoje ponašanje zakon promijenili kako tek ne bi ovo.

Može da se jede svinjetina, može da se ne drži subota, može da se klanja ikonama, može da se klanja svešteniku, ma sve može.

I onda tako umirujete sebi savjest kako ste dobri i fini.

Cime si oborio leba ti?

Ceo post sam ti citirao, pa nikakvih dokaza nema, samo vices "nije tako.. i ostavljam te u zabludi" , sprdas se.. :)

I onda naravno imaš potrebu da popljuvaš sagovornika, što je dokaz stanja tvog srca.

Izgovori Mireta, oblačno je vrijeme, paralaksa, vojska je postavljena da ni muva ne prođe.

:beee::beee:

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nisi ti oborio nista, to je zalosno sto pises. Ti nisi razuman nego nerazuman covek. Tim ismejavanjem se smejes sebi.. Tvrdis da smo promenili podatke a koristili vase zvanicne. Dobro je rekao Kainos za tebe da si neozbiljan covek. Gluposti vise necu da komentarisem.
Ima li nekog pametnog ovde?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Nisi ti oborio nista, to je zalosno sto pises. Ti nisi razuman nego nerazuman covek. Tim ismejavanjem se smejes sebi.. Tvrdis da smo promenili podatke a koristili vase zvanicne.

Pa to vi tvrdite, da su naši zvanični, kao što i tvrdite da Biblija kaže da se može jesti svinjetina, klanjati predmetima itd. Vi svoje laži pripisujete drugome.

Dobro je rekao Kainos za tebe da si neozbiljan covek.

Baš sam se potresao, rekao je meni Laodikeja da te ne diram i da sve znaš da je istina i da ćeš prihvatiti, pa nikako to da vidimo. Nego se ponašaš kao uvređeni tinejdžer.

Gluposti vise necu da komentarisem.
Ima li nekog pametnog ovde?

To vi radite i Bibliji, Bibliji pripisujete svoja lažna učenja.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ti si nerazumna osoba, ludiras se, s tobom ne razgovaram...

Evo dokumenat NASA-e gde u planu za letelicu pise da je predvidjena da orbitira citiram (podvuceno crvenim): "u stacionarnoj atmosferi, iznad ravne nerotirajuce zemlje":

1.png

2.png
3.png
4.png
5.png

LINK PDF FAJLA: https:// www .nasa .gov/centers/dryden/pdf/88104main_H-1391.pdf

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ma nemoj, vama ne mogu da padnu kuce u ponor zbog gravitacije, jer ih ona drzi, a nama mogu da padnu?

Ajde se malo uozbilji!

Ako provalija postoji u slucaju okrugle zemlje, onda postoji i kod ravne zemlje. I u oba slucaja postoji sila koja te sprecava da padnes.

U nasem slucaju postoji nebeski svod, koji ne mozes proci niti mozes kroz njega propasti, a kod vas je to gravitacija..

Ti mislis da su ovi u proslosti bili mnogo glupi sto su verovali u ravnu zemlju (a po svemu bili su inteligentniji od vas). Oni bi se smejali vama sto stojite naopacke a vi njima sto mogu da padnu u ponor. Pa obe tvrdnje su smesne, al je smesnija ova vasa da stojite naopacke!

Da se manemo ismejavanja, reci ti nama cime podupires okruglu zemlju, koji su ti dokazi da je zemlja okrugla??? :)

Uzmi laser pa pucaj!

Pa ti nista drugo i ne znas nego da se sprdas. Sta si ti oborio iz videa? Nista!

Cime si oborio leba ti?

Ti znas da nije, koliko je samo aviona i brodova netragom nestalo, i bas tada im se desava da pocnu da divljaju instrumenti i da se vrte kompasi, jer su presli granicu, tada vidjaju u daljini grad ili neke druge predele kojih nema na mapi. Svi ama svi lete u skladu sa kompasom, i zato retko ko stigne do kraja! Ko zna sta se desi posle..

I kakve to veze ima sa onim sto sam ja postavio gore, imas dokaze da NASA lazira snimke, pa se pravis lud!

Pa objasni onda zasto ne idu gore, nego na odredjenoj visini raketa menja smer i leti horizontalno te nestaje u daljini?

Jesi li ti gledao lansiranje?

Sta tu pricas gluposti?

Nije tacno da je iko ikada obisao zemlju u pravcu "sever - jug".

I naravno da niko nikada nije stigao do kraja zemlje, kad ljudi ne idu suprotno od kompasa vec u skladu sa njim pa se on vrti u krug kao i oni. Kad bi isli suprotno stigli bi do kraja (a i to nije kraj, vec pocetak)...

Tvoje neznanje sa poznavanjem Biblije je STRASNO!!!
Pa ti ne znas ni jedno mesto u Bibliji gde pise da je zemlja ravna ploca vec se pozivas na egipatske pitramidalne nauke i magije....
Zar nisi nikada procitao u Bibliji da je zemlja ravna ploca kakvom su ucili tvoji popovi?
A evo kako Biblija pise da je zemlja ravna ploca,sad sam bas proverio,proveri i ti.

Isaija 40:22
22 On sedi nad Ravnom Plocom zemaljskom, i njeni su Mu stanovnici kao skakavci; On je razastro nebesa kao platno i razapeo ih kao šator za stan.

A takodje verujes i u njihovu pricu da tu ravnu plocu nose 4 ogromna slona ,a njih jedna velika kornjaca.Jel znas da i to pise u Bibliji,procitaj i to.
Jov 26:7
7 On je razastro i sever nad prazninom, i zemlju obesio na cetri slona koje nosi ogromna kornjaca.
Procitaj pa kazi sta pise u tvojoj Bibliji,kakav je oblik zemlje?Dal je Bog rekao ljudima o izgledu zemlje?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ti si nerazumna osoba, ludiras se, s tobom ne razgovaram...

Evo dokumenat NASA-e gde u planu za letelicu pise da je predvidjena da orbitira citiram (podvuceno crvenim): "u stacionarnoj atmosferi, iznad ravne nerotirajuce zemlje":

Pa ti sam sebi skačeš u stomak, napadao si NASU da laže, vidiš da ponavljaju vaše laži.

A govorio si da zagovaraju zemlju kuglu.

Vidiš da je to okultna org.

A prije si pljuvao po njima, a oni propagiraju tvoje laži.

Pa sada si tk dokazao da širiš laži.

Vidiš da glavna nauka svijeta zastupa tvoja učenja.

Publikacija iz 1988. dobro nisi našao i 58. godine.

:beee:

Evo dokaza da taj članak ne ide u prilog ravne Zemlje.

Поздрав поново !!!
Човек наводи да без читања ниједног дела НАСА документа овдје: хттпс : //ввв.наса.гов/центерс/дриден/пдф/88104маин_Х-1391.пдф
Иако сам то нисам прочитао, због колеџа (одмори су завршени), а такође укључује и многе напредне математике.

upload_2017-8-15_9-59-16-png.28283

Сумирана страница на почетку не подразумева "равну, неротирајућу Земљу", али уводна страница каже:
"Потреба за линеарним моделима авиона за анализу динамике возила и дизајна закона о контроли је добро позната". Ови модели добро се користе не само за рачунарске апликације, већ и за брзу апроксимацију и прорачунске рачуне. разумљиво и добро документовано, њихово извођење није. "Недостатак документације, а повремено и разумевање извођења линеарних модела представља препреку комуникацији, обуци и примјени."
Такодје ово: "Док је уобичајено претпоставити симетричну аеродинамику и расподелу масе, или равну и степеницу, или обоје
(Цланци, 1975, Доммасцх и други, 1967; Еткин, 1972; МцРуер и други, 1973; Тхеландер, 1965), ове претпоставке ограничавају општину линеарног модела. "
Дакле, ја сам некако разочарао тврдњу, али нисам сигуран шта да радим с тим. Настава у сврху разумијевања утицаја лета треба да буде ригорозна.
Хвала унапријед !!!

:bfghb::roll::bfghb:

Evo ti link gdje su oboreni svi vaši arg. pošto dokaza i nemate.

www.metabunk.org

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tvoje neznanje sa poznavanjem Biblije je STRASNO!!!
Pa ti ne znas ni jedno mesto u Bibliji gde pise da je zemlja ravna ploca vec se pozivas na egipatske pitramidalne nauke i magije....
Zar nisi nikada procitao u Bibliji da je zemlja ravna ploca kakvom su ucili tvoji popovi?
A evo kako Biblija pise da je zemlja ravna ploca,sad sam bas proverio,proveri i ti.

Isaija 40:22
22 On sedi nad Ravnom Plocom zemaljskom, i njeni su Mu stanovnici kao skakavci; On je razastro nebesa kao platno i razapeo ih kao šator za stan.

A takodje verujes i u njihovu pricu da tu ravnu plocu nose 4 ogromna slona ,a njih jedna velika kornjaca.Jel znas da i to pise u Bibliji,procitaj i to.
Jov 26:7
7 On je razastro i sever nad prazninom, i zemlju obesio na cetri slona koje nosi ogromna kornjaca.
Procitaj pa kazi sta pise u tvojoj Bibliji,kakav je oblik zemlje?Dal je Bog rekao ljudima o izgledu zemlje?
Tvoj osnivac je piramidolog i bavi se piramidama, pa ti je krivo sto ne mozes to da sakrijes..

"Sedi nad krugom zemaljskim", rec upotrebljena u ovom stihu je "chugh"(krug) i uopste ne nosi misao o sferi , jer Isaija koristi drugu rec za sferu kad pominje - "loptu"!

Krug nije sfera!

Po jevrejskoj tradiciji Bog sedi nad krugom i zemlja tako izgleda od gore, ali nije lopta!

Zemlja zapravo izgleda kao snezna kugla, koju imas da kupis u svakoj kineskoj prodavnici!

"Zemlju je obesio ni na cem", tu ne govori o obliku zemlje, vec da ona visi u bezvazdusnom prostoru! I sa tim niko nema problem.

A sa tim ismejavanjem neces nigde stici , pominjuci cetiri slona i gluposti. Nikakvih dokaza nemas u prilog tome da je zemlja lopta osim fake NASA-inih snimaka i fantazija o gravitaciji i kako stojis unatraske!

Ja ti mogu dokazati da su lazni!

Ovde je biblija najmanji problem, treba da se bavimo naukom, a ti i Tripo niste u stanju o tome normalno da diskutujete.

Da sam koji slucajem pomenuo vanzemaljce bio bi normalan, ali posto kazem da je zemlja ravna kruznica nisam normalan. Dotle ide vasa indoktrinacija, da ste spremni svaku ideju uzeti u razmatranje ali ravnu zemlju ne!

Umesto da razmislis zasto nas lazu o obliku. Jer ako zemlja nije okrugla - nema ni evolucije, nema ni malih zelenih, nema ni svemira kakav zamisljamo. Zemlja je tada zatvoreni sistem sa kupolom ko kavez iz koga ne mozes izaci. Ceo koncept im se rusi, zato i lazu! Zato moraju odrzati okruglu zemlju, montiraju slike i videe..

Uzmi istrazi ovu temu, nemoj tu da se glupiras i pominjes kornjace, ja nisam ni blesav ni lud.

Ako hoces normalno razgovarati izvoli sa dokazima. Ali ako hoces da se ismejavas, daleko ti lepa kuca, ja necu da se smejem, jer ove stvari su ozbiljne!

Pa ti sam sebi skačeš u stomak, napadao si NASU da laže, vidiš da ponavljaju vaše laži.

A govorio si da zagovaraju zemlju kuglu.

Vidiš da je to okultna org.

A prije si pljuvao po njima, a oni propagiraju tvoje laži.

Pa sada si tk dokazao da širiš laži.

Vidiš da glavna nauka svijeta zastupa tvoja učenja.

Publikacija iz 1988. dobro nisi našao i 58. godine.

:beee:

Ti si nerazuman covek i to ozbiljno mislim. S tobom ne razgovaram vise, odsad si na ignore na svakoj temi.

I ono gore nije nikakav odgovor. Naravno da NASA u tom dokumentu nije tvrdila da je zemlja ravna, vec su se izlanuli...

A ti se nalupetao gluposti prethodno govoreci kako smo mi nauku o ravnoj zemlji uzeli od NASA-e, pa kao eto odakle nam potekla nauka od satanista. Zalosno! Toliko si ocajan da ces sve izvrnuti...

Pored toga selektivno biras na sta ces odgovarati. Neces da se dotaknes lasera ni broda ni zakrivljenosti uopste, namerno se ismejavas i trcis da lupetas, a pojma nemas o temi..

Ti si za zaljenje.. Sad cu da te stavim na ignore, da te vise i ne vidim i necujem.

Poslednja izmena:
Natrag