Nije tema pravopis....

Član
Učlanjen(a)
14.11.2009
Poruka
11
Nisam ja ljut, zrtvujem se i osmatram zombice po "strafti".
Mozda sam malo staromodan ali volim ja i sliku i ton i naravno uzdisanje.

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
Dragi moj Vuče. Smatram da je tema o pravopisu, gramatici i uopšte o jeziku i njegovoj upotrebi, važnija od teme napucanih djevojaka koje lijepo stenju i uzdišu, a ružno zbore. Tvoje duhovito i slikovito poređenje u kojem spominješ "Život na Mesecu" i Jesenjinove cipele itekako bi imalo smisla da upravo ti, prije tri dana nisi na isti način prekršio načelo za koje se zalažeš.

Pogledaj link:
http://serbianforum.org/off-topic/85351-prirucnik-za-odbranu-i-zastitu-od-zombija-3.html#post282309

Pošto se ovaj dio foruma zove ''Off Topic-totalni spam'' činjenica da si potpuno sletio sa teme i nije neka greška, pa ti niko nije ni zamjerio zbog toga.

Dejki ne ljuti se, bilo je dobronamjerno. A ako se ipak naljutiš, nadam se da Monika zna, kako da te smiri i opusti.

U pravu si! yes3

Ali,ovakva tema i ona u kojoj sam ja "sletio" (odnosno sleteo) nisu ni blizu jedna drugoj! Zasto? Zato sto mislim da je ovo daleko ozbiljnije... yes3
Moram da kazem da ja ovde nisam imao nameru da u nekoga upirem prstom da skrece sa teme,nego sam samo skrenuo paznju na ono sto sam napisao u ranijem postu (tema je Mesec,a skrecemo na pricu o cipelama)!

Član
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruka
1.545
Trudim se da ne pravim gramatichke greshke. To shto ja umesto Š koristim kombinaciju SH nije ispravno ali navikao sam tako ,a iskreno mrzi me da prebacujem na Serbian Latinic ili Cyrilic jer posle pomesham Z ,Y ne mogu da pronadjem znakove interpunkcije,upitnik i crticu pogotovo. Kombinaciju slova koristim kod ZH ,CH i SH...za slovo ć ne volim da pishem TJ jer me podseca na facebook,a sve shto ima veze sa tim sajtom me iritira. Pogotovo kad vidim slova u stilu PlAnInA dOlInA i meshanja slova O i broja 0 namerno...

Ne volim da ispravljam druge chlanove foruma i da im komentarishem pisanje (sem ako sam prozvan u tom sektoru) ali primecujem da je dota ljudi nepismeno ili vole da koriste ulichne izraze i skracenice tipa -ae ,odo, ala brate,kako sam se dobro proveo.
Primecujem da ljudi zhele da budu shvaceni kao vajni gramatichari,ali od svog silnog siljenja gramatichke ispravnosti pod pritiskom greshe...
Nije ispravno reci hvali nego fali...
Nepostojno A se vodi pod pravilima...ne mozhemo ga ukidati po sopstvenom nahodjenju (dosho,trcho,puco,hrko)...
Sa mnom se pishe odvojeno ,ali ne i rech treba te da uradite to i to...
I tako...dosta greshaka primecujem svuda...ali u poslednje vreme na televiziji ima vishe greshaka nego informacija... Titlovani tekstovi,vesti u text rolling bar sekcijama su najbolji primer...novine necu ni da spominjem.

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
pa zavisi. ja sam nislija a svi znaju kako stari niski izgleda - znaci ako tako gledamo ja sam nepismen.

jer, ajde mi razberi ovo: kuj ce gi objasni za kakvo treba da se boru?

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
Ha,ha,ha! Ovdje je sve osakaćeno i padeži i zamjenice i glagoli....

cuti, ima i gore:

- kakvoj si mi pa ti da ulegujes u tudje avlije
- za kude si gi razbraja
- kakvo zboris mori?
- ....................................

Član
Učlanjen(a)
07.12.2009
Poruka
1.053
Jasam mislijo dabi najbolje bilo dane spominjemo pravpis...

;) wacko2

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ne volim da ispravljam druge chlanove foruma i da im komentarishem pisanje

A zasto ne?Svako razuman ce to shvatiti kao dobronamernu "kritiku".Ja licno stvarno ne bih imala nista protiv da me neko ispravi kad nesto "omasim" i ne shvatam zasto se neko ljuti zbog toga.Naravno,ne treba "jurcati" po forumu i traziti necije greske ali nije tragedija ni opomenuti nekoga...:)

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Naravno da je bitno, kako pišemo, ne samo na inernetu, nego uopšte...Prosto, pravilno pisanje je odraz kulture...Ali ne mora da znači, ako neko piše pravilno, da je visoko obrazovan ili ako piše nepravilno, da nije baš nešto obrazovan... Sve zavisi, čemu neko daje važnost...Za pojedine je potpuno nevažno, kakav će njihov rukopis izgledati u očima drugih...Taj neko ne pomišlja, da pisanje rečenica malim slovom, posle tačke, može sam sebe dovesti u situaciju, da bude shvaćen neozbiljno.

Mene zanima, da li postoji na ovom Forumu tema, ''Pravopisne nedoumice''?
Ako ne postoji, bilo bi lepo da je neko otvori...Mislim neko, kome je ova tema bliskija nego meni...:)

Član
Učlanjen(a)
02.08.2010
Poruka
535
Na osnovu jednog ili dva posta, skladu reči u rečenicama, koliko je poruka "pregledna" i "jasna" može da se vidi nečija pismenost.
A "preglednu" i "jasnu" rečenicu ne može da napiše baš svako.
Malo je pisaca...
A mnogo više onih koji svojim "finim" jezikom pokazuju kako umeju da budu primitivni.
Naše rijaliti emisije to najbolje pokazuju.
Pisale su novine o tome da je nepismenost u Srbiji velika u odnosu na ostale zemlje u Evropi.
Ako neko proguta slovo ili napravi grešku u kucanju to ne znači da je nepismen, već da npr brzo kuca.
Da ne pominjem koliko se nepismenih ili polupismenih ljudi raspravljaju o pravopisu.
To mogu da uporedim sa tim kao kad bi se dva muškarca potukla oko toga čiji je fudbalski klub bolji?

Opet ponavljam, treba praviti razliku između pismenosti i štamparske greške.
A pismenost čoveka jako dobro može da se vidi i u načinu komunikacije i rečenicama koje izgovori.
Svako ćće primetiti kad pored sebe ima pismenog a kad pored sebe ima čoveka koji nije takav.

Svako, ali svako može da nauči da piše, ali to ne znači da je samim tim pismen...

Verujem da ima ljudi koji razumeju šta hoću da kažem

Natrag