Član
- Učlanjen(a)
- 22.10.2009
- Poruka
- 688
Možda probati neku edukaciju... Mora postojati nešto što će biti interesntno... Kada smo polagali organsku hemiju, profesor je sa nama pričao i o sastavu pudera koji devojke koriste, sastavu ulja za kočnice, kako su nastale karakteristične boje za freske, zašto je domaća mast i žumance najbolja krema... Nakon toga izlaziš da odgovaraš svoja tri pitanja... Dakle primena organske hemije na delu... Deci prijatelja držim časove hemije, mada se taj krug sada proširio i na društvo iz razreda i jedan od njih (inače totalno nezainteresovano a prepametno dete) mi je rekao, ovim rečima:"Majke ti Milenčice kako je kod tebe hemija toliko zanimljiva i strava a na času teški smor?"
To mi daje nadu da samo treba pronaći model kako da se ljudi (i mladi i stari) zainteresuju...
Činjenica je da pored toga što ne pišu pravilno sve više ne umeju ni da se izražavaju! Zamuckuju, upotrebljavaju poštapalice koje nemaju mogoćnost da se napišu (ne postoje ta slova)... Mada, nisu ni oni krivi, ko sa njima i nešto veliko razgovara?!
Ja, recimo, mog sina teram da glasno prepriča lekciju koju uči - da čuje kako to zvuči! Kada napiše sastav hoću da ga čujem, da ga čuje on - koliko puta čim pročita, odmah i spravlja - ne sviđa mu se kako zvuči... E, sad neko kaže da sam ja zbog ovog mama opsednuta kontrolom i gušim njegovu samostalnost...Ma, baš me briga! Ima da priča i piše pravilno!
To mi daje nadu da samo treba pronaći model kako da se ljudi (i mladi i stari) zainteresuju...
Činjenica je da pored toga što ne pišu pravilno sve više ne umeju ni da se izražavaju! Zamuckuju, upotrebljavaju poštapalice koje nemaju mogoćnost da se napišu (ne postoje ta slova)... Mada, nisu ni oni krivi, ko sa njima i nešto veliko razgovara?!
Ja, recimo, mog sina teram da glasno prepriča lekciju koju uči - da čuje kako to zvuči! Kada napiše sastav hoću da ga čujem, da ga čuje on - koliko puta čim pročita, odmah i spravlja - ne sviđa mu se kako zvuči... E, sad neko kaže da sam ja zbog ovog mama opsednuta kontrolom i gušim njegovu samostalnost...Ma, baš me briga! Ima da priča i piše pravilno!