Neobične pojave

Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
Najšarenija rupa - Morning Glory Pool

Najšarenija rupa - Morning Glory Pool

Ova zanimljiv rupa naziva se Morning Glory Pool i nalazi se u Americi. Njena šarenolikost privlači dosta turista svake godine. Zapravo, verujemo da vas zanima kako je ova rupa postala ovako zanimljivo šarena? Ona je šarena zbog raznih organizama koji tu žive i koji poseduju veoma šarenolike pigmente.

02.jpg


03.jpg


04.jpg


05.jpg


06.jpg


07.jpg


08.jpg


09.jpg


10.jpg


11.jpg


12.jpg


13-1.jpg


13.jpg


01.jpg
 
Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Novčići za sreću promenili boju jezera VIDEO

Novčići za sreću promenili boju jezera VIDEO

Jezero Morning Glori, u Nacionalnom parku Jeloustoun, godinama je bilo velika turistička atrakcija Vajominga. Iako zbog svojih impresivnih boja i danas privlači veliki broj posetilaca iz celog sveta, njegov izgled je pretrpeo dramatičnu transformaciju.

132621_jezero_ff.jpg


Pre samo nekoliko decenija, ovaj topli prirodni izvor je bio intenzivno plave boje, a sada je poprimio neprirodnu tamnozelenu nijansu, dok je zemlja oko njega jarkožute i crvene boje.

Kako je došlo do ove promene?
Turisti su decenijama u jezero ubacivali novčiće za sreću. Oni su zapušili otvore kroz koje je ulazila toplota i temperatura u jezeru je opala. Istovremeno, hemikalije iz novčića izazvale su reakciju koja je prouzrokovala pojavu bakterija.

Ovi mikroorganizmi, koji opstaju na temperaturi od 64 do 107 stepenci Celzijusovih, postepeno su se pomerali ka ivici jezera, stvorivši jarkožuti prsten oko plave vode, koja je usled toga poprimila zelenu nijansu.




blic
 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
Čudno stvorenje nađeno u Kanadi

Čudno stvorenje nađeno u Kanadi

Vest nije baš nova, ali evo za one koji ovo nisu čuli i videli. Pronađeno je stvorenje koje je veoma čudno. Inače kako je objavio telegraph.co.uk čovek koji je šetao sa kučetom je naišao na ovo stvorenje i odmah objavio vest na internetu. Ovo stvorenje je zadnji put viđeno 1950-e godine i kako kažu žitelji ovo Kanadskog mesta ono donosi nesreću. Živi u močvarnoj i vlažnoj sredini i hrani se dabrovima.

stvorenje01.jpg


stvorenje02.jpg


Izvor:iskuliraj
 
Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
Beba alien - vanzemaljac pronađena u Meksiku

Beba alien - vanzemaljac pronađena u Meksiku

Pred kraj 2009. godine, jedan farmer u Meksiku je iznenadio načnike i čitav svijet otrkićem. Naime, on je već 2009. godine našao biće koje je bilo zarobljeno u njegovim zamkama za životinje. On je bio toliko prestravljen i zaprepašten izgledom ovog čudnog bića da je pokušao sve kako bi ovo nesretno biće ubio. Potopio ga je u vodu i držao ga pod vodon i nekoliko sati dok biće nije preminulo.To nije bilo nimalo lako, morao je biće držati potopljeno četiri sata pod vodom prije nego što je predahnulo.


Naučnici su na ostacima ovog bića izvršili DNK testove koji su doveli do iznenađujućih rezultata: biće nije poznato ljudskoj vrsti. Imalo je skelet poput guštera, zubi uopte nisu imali korijenje kao kod ljudi, i moglo je zadržati dah pod vodom i nekoliko sati.Ostaci zadnjeg mozga pokazali su da je bilo riječ o inteligentnom biću.

Interesantni dio priče je da farmer koji je pronašao ovo biće je misteriozno poginuo u automobilskoj nesreći. On je spaljen u svom automobilu. UFO ekspert J oshua P. Warren kaže da je temperatura kojoj je automobil bio izložen mnogo veća od normalne. Glasine koje je ta vijest prouzrokovala možete i sami pretpostaviti.


U zadnje vrijeme prijavljeno je mnogo misterioznih letećih objekata, te neobičnih svjetala na nebu iznad područija u kome je ovo biće pronađeno.


Naučni svijet se složio da ovo biće koje je pronađeno nije alien nego neka vrsta majmuna koji se nije razvio do kraja.


Izvor.zanepoverovati



 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Pogledajte: Ubrzani snimak Mlečnog puta koji oduzima dah VIDEO

Pogledajte: Ubrzani snimak Mlečnog puta koji oduzima dah VIDEO

Ovo je ubrzani snimak Mlečnog puta od kog će vam se zavrteti u glavi. Nakon zapanjujućih snimaka polarne svetlosti, Terje Sorgjerd je lansirao ovaj neverovatni video snimak, koji deluje kao nešto što nije od ovog sveta.​

135276_rmilkywaytimelapselarge570_hs.jpg

Ubrzani snimci Mlečnog puta o kojima je reč prikazuju sliku neba kakva još nije viđena, u pozadini osvetljenu neverovatnom aurom.

Suočen sa ovakvim prizorima, čovek oseća strahopoštovanje pred Vasionom i shvata kolko je sam mali.

Snimci su načinjeni od 4. do 11. aprila 2011, sa vrha El Taide, najviše planine u Španiji. U jednom trenutku, preko neba je prohujala i peščana oluja, zbog čega Sogjerd privremeno nije mogao da vidi nebo, ali je zato njegova kamera zabeležila još neke zapanjujuće slike.


[video=vimeo;22439234]http://vimeo.com/22439234[/video]​

bliconline
 
Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
U šumi snimili curicu kako lebdi

U šumi snimili curicu kako lebdi

Autor video snimke je muškarac koji je u tom predjelu išao u šetnju s psom. Dok se igrao sa psom i snimao ga pažnju mu je privukla silueta djeteta i jedne odrasle osobe – vjerojatno djevojke - desetak metara ispred njega u smjeru šume.

Kaže da je odrasla osoba stajala i gledala mirno u dijete koje je u jednom trenutku počelo lebdjeti u šumi.

U prvi tren ni sam nije mogao vjerovati što vidi i poprilično se prestrašio. Čini se kako bi rijetko tko povjerovao u ovakav rasplet da spretni muškarac nije uspio nekako mobitelom snimiti kratku video snimku koja izgleda prilično uvjerljivo.




Izvor:urnebesno

 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Kad kuća pozove upomoć...sama?!

Kad kuća pozove upomoć...sama?!


Jedna kuća zapostavljena od strane svog vlasnika, pozvala je upomoć.


v204741p0.jpg



Zapuštena kuća u američkoj saveznoj državi Masačusets, mesecima izložena poplavama
iz napukle cevi, alarmirala je policiju telefonom. I to sama, bukvalno.

Lokalni list Sejlem njuz izvestio je da je policija primila poziv od kuće u mestu Marblhed.

Objašnjenje za ovaj čudan događaj je bilo da je voda izazvala kratak spoj u telefonskim instalacijama, pa je telefon sam od sebe uputio poziv policiji.

Ono što nije do kraja jasno je kako je telefon izabrao baš broj policije, pošto se isti nije nalazio u memoriji telefona.

Policajci su poslati u kuću u kojoj su našli potencijalno toksičnu plesan. Cev koja je izazvala poplavu verovatno je pukla tokom zime i curela jako dugo.

Policija nije uspela da stupi u kontakt s vlasnikom kuće koji, prema rečima njegovog rođaka, često putuje.
S obzirom na to da se kuća "sama snašla", vlasnik nije bio ni potreban. On u svakom slučaju može da bude ponosan što ima tako "pametnu" kuću.

(MONDO)
 
Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
Kao u horor filmovima

Kao u horor filmovima

07.05.2011

paukova-mreza.jpg

Gomile paukova bežeči od vode u poplavama koje su se prošle godine dogodile u Pakistanu, napravili su impresivne i nigde viđene prizore. Ovako je to izgledalo.
Kako se voda sporo povlačila, oni su vremenom svojim mrežama napravili ovo što vidite, pretvorivši krošnje u ogromne čaure.
Tamošnji meštani objašnjavaju da nikada ništa slično nisu videli i da je ovo prvi put da paukovi naprave svojevrsnu invaziju na stabla u okolini.
Ipak, niko se ne žali na ovu pojavu, jer prema rečima stručnjaka, u ogromne mreže se hvataju komarci koji prenose malariju, čime se sprečava širenje ove bolesti.

52345689.jpg


87045324.jpg


49035608.jpg


57497222.jpg


98745076.jpg


77862667.jpg


Izvor: zanimacija.com



 
Natrag
Top