Neobične pojave

Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
Posle 56 godina braka - supružnici umrli u jednom danu

Posle 56 godina braka - supružnici umrli u jednom danu

ruze-190963-1-2.jpg


Bračni par Donald i Rozmeri Diks iz Velike Britanije umrli su gotovo istog momenta nakon 56 godina dugog braka, piše "Dejli mejl".
Donald se srušio u kući zbog čega je Rozmeri pozvala hitnu pomoć. Potom je pozvala kćerku da joj javi šta se desilo i da je Donald odvežen u bolnicu. Kada je kćerka stigla u kuću našla je majku mrtvu pored telefona. U gotovo istom momentu Donald je preminuo na putu prema bolnici, javljaju agencije

"Oni nisu znali živeti jedno bez drugog i čini se da su umrli u istom trenutku", rekla je njihova kćerka Žaklin. "Mamine poslednje reči bile su: 'Tvog oca su odvezli u bolnicu, trebalo bi da dođeš'".

Ona je rekla da je otišla u bolnicu i da je na putu zvala mamu, ali je telefon bio zauzet.
"Pomislila sam da zove moju sestru. Stigla sam u bolnicu gde su mi doktori rekli da je otac preminuo. Vratila sam se kući i videla sam mamu kako leži. Slušalica je bila podignuta. Strašan je šok izgubiti roditelje u istom trenutku", rekla je ona.
Članovi porodice kažu da je "sreća" što nijedno nije saznalo za smrt drugog i da neće tugovati na sahrani.

"Moji roditelji bili su nerazdvojni. Sve su radili zajedno i sada su se i njihove sveće zajedno ugasile", rekla je druga kćerka Deril.


Nerazdvojni supružnici zajedno su sahranjeni na groblju Tornhil.


Izvor:nadlanu.com
 
Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
Zeta Retuculi, siva vanzemaljska rasa?

Zeta Retuculi, siva vanzemaljska rasa?

vanzemaljac2.jpg


Na YouTubeu se pojavila još jedna od mnogih video snimki, za koje njihovi izvori tvrde da prikazuje autentičnu vanzemaljsku rasu, poznatiju kao ‘grey’. Ova ‘sivima’ daje čak i ime – Zeta Reticuli.
Zeta Reticuli dakle prema tim tvrdnjama predstavlja vanzemaljsku rasu, koju mnogi na zemlji još zovu i ‘sivim vanzemaljcima’. Odlikuje ih velika glava, velike crne oči i mršavo telo.

U snimci koju prenosimo, navodno je prikazano jedno takvo biće, a snimka je samo mali fragment materijala snimljenog na sedam video kaseta dugog više od 1.260 minuta. Materijal je navodno snimljen u razdoblju između 1942. i 1969. godine. Pogledajte snimak i prosudite sami.

http://www.youtube.com/watch?v=RsQCXN4o4Ps&feature=player_embedded

Izvor:idividi.com.mk

 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Novo čudovište iz Loh Nesa!?

Novo čudovište iz Loh Nesa!?


Koja to životinja uznemirava stanovnike Loh Nesa? Svedoci kažu: to je nekakva velika crna mačka.

v206786p0.jpg
Idiličan pogled na jezero Loh NesNaslušali smo se priča o Nesi, čudovištu iz Loh Nesa (drugo najveće jezero u Škotskoj po veličini), a stanovnici tog čuvenog mesta u škotskim Hajlendima, u strahu su od novog čudovišta!

Lokalni mediji pišu da po brdima iznad Loh Nesa, ali u samom mestu, tumara neka krupna zverka, koja podseća na ogromnu crnu mačku.


Meštani su pronašli zaklane jagance, pa čak i pse, a u strahu su da bi zver mogla da napadne i decu.


Stanovnica Loh Nesa Katrina Volas rekla je da je njen muž jedne noći opazio životinju ispred njihove kuće.


"Imamo dva crna labradora i pomislio je da to možda jedan od njih, ali kad se vratio u kuću uvideo je da su oba psa već unutra", ispričala je ona.


Narednog jutra snimili su pored kuće telo zaklanog jagnjeta.


Zabeležen je i slučaj napada te životinje na jednog labradora u Loh Nesu.


Lokalne vlasti apelovale su na policiju da ovaj strah meštana ozbiljno shvati.


(MONDO)


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Neobjašnjiv fenomen na Siciliji: Svi satovi "brzaju" 20 minuta!

Neobjašnjiv fenomen na Siciliji: Svi satovi "brzaju" 20 minuta!


24_tv_logo.png

thumbnail.php


24SI - Već više od sedam dana dešava se neobjašnjiv fenomen na italijanskom otoku Sicilija, gdje u gradiću Catanija, ali i na skoro cijelom otoku, svi digitalni satovi "brzaju" od 10 do 20 minuta svaki dan!

Ovaj fenomen postao je prava misterija, jer do sada niko nije uspio otkriti njegov pravi uzrok.
Osim zanimanja javnosti, stanovnici otoka zbog satova koji "brzaju" do sada nisu imali većih neugodnosti, osim što npr. ponekad autobusi ne poštuju dnevni red, te radnici ne dođu na vrijeme na posao.
Italijanski mediji navode da su se u rješavanje zagonetke ovog misterioznog događaja, ravnog radnji iz poznatog serijala "X-files", uključili i stručnjaci sa Odjeljenja za elektrotehniku ​​sa Univerziteta Catania. Jedan od razloga zašto "brzaju" satovi na Siciliji, kako navode stručnjaci, jeste i efekat mnogobrojnih solarnih panela na ostrvu, zatim radio eksperimenti, te kao jedan od mogućih uzroka problema navode i popravak podvodnih električnih kablova u blizini ostrva koji traju još od sredine maja.
(24sata.info) 
Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
Na Adi snimljena sirena!?

Na Adi snimljena sirena!?

Stiže leto, a pored turista čini se da će i sirene pohrliti za Beograd. Maldivi i Tunis više nisu IN, sad je BG lokacija vredna posete, bar za sirene! Kakvo more! Dunav, Sava, BG, to je ono što privlači sirene!

Sirena-na-Adi.jpg

Nešto praćakalo u vodi...

Šalu na stranu, na netu su se u utorak pojavili snimci misterioznog stvorenja kojeg su kamerom uhvatili momci i devojke tokom šetnje, i napisali da se možda radi o sireni jer drugog objašnjenja nemaju.

http://www.youtube.com/watch?v=-FdjlOG_ZvQ&feature=player_embedded
Dobra fora za privlačenje turista na Adu ili misteriozno stvorenje, prosudite sami, no jedno je sigurno, ovaj video će obići svet!

Eto dobre promocije za Beograd!

Izvor: vesti online


 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
30.05.2011
Poruka
362
Hahahahahahhaha dobra fora :D

Uglavnom,citam ja ovu temu, i kada sam procitala sve postove faca mi je - :???:
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
"Osmjeh na nebu": Naopako okrenuta duga na nebu iznad Velike Britanije!

"Osmjeh na nebu": Naopako okrenuta duga na nebu iznad Velike Britanije!


24_tv_logo.png

thumbnail.php

Naopako okrenuta duga / 24sata.info


24SI - Naopako okrenuta duga u obliku smješka pojavila se na nebu iznad Velike Britanije, te je trajala svega nekoliko minuta. Ova pojava zabilježena je u ovoj zemlji samo nekoliko puta.

Svega 8 minuta duga je visila "naglavačke" na nebu iznad Velike Britanije. Ništa neobično, da ova pojava nije karakteristična većinom za Sjeverni i Južni pol.
Za razliku od tradicionalnih duga, "osmijeh na nebu" pojavljuje se na horizontu kada je nebo čisto i bez kišnih oblaka, navode britanski naučnici. Naime, sunčeve zrake se prelamaju pod određenim uglom kroz oblake na visini od 7 do 8000 metara. Na ovoj visini oblaci su sastavljeni od malih ledenih kristala. Kada se oblaci takvih kristala izlože sunčevim zrakama, svjetlost se reflektira u atmosferu, a ljudi tada mogu vidjeti šarene boje poput obične duge, samo ovaj put izvrnute.
Duga okrenuta naopako mnogo je svjetlija nego obično, a boje su joj poredane u obrnutom redoslijedu - od ljubičaste do crvene. Međutim, čim se ledeni kristali u oblacima polome, ekefat šarene i naopake duge nestaje, baš kao i "osmijeh na nebu".
Svjedoci događaja navode da su ponosni da su tokom svog života mogli vidjeti takvo što.
"Bilo je dovoljno i tih 8 minuta. Nikada nisam vidio takvu ljepotu na nebu do sada. Da mi je to neko rekao, ne bih vjerovao! Ali sam to vidio vlastitim očima", kazao je jedan od svjedoka.
Efekat "naopake duge" u Britaniji je do sada zabilježen samo nekoliko puta.


(24sata.info)


 

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Gvatemala siti

Rupa skoro progutala staricu dok je spavala
Izvor: Blic M. Milikšić | 27. 07. 2011. - 00:29h

GVATEMALA SITI - Jedna starica iz Gvatemala sitija igrom slučaja je preživela, nakon što se ogromna rupa, takozvani rased, otvorila ispod njenog kreveta dok je spavala.


162173_gvatemala-rupa-jutjub_f.jpg


Inosenta Hernandez (65) probudila se 18. jula i otkrila da leži na svega nekoliko santimetara iznad raseda dubokog 12 metara. Staricu je probudio glasan zvuk, a prvo što je pomislila bilo je da je gas eksplodirao izvan kuće.

Zvuk je, u stvari, dolazio od zemlje ispod kreveta, koja se otvorila i stvorila dubok i skoro savršeno okrugli procep. Da je rased bio svega nekoliko metara duži, progutao bi staricu zajedno sa krevetom na kojem je spavala.

"Moj sin se isplakao jer ne očekujete da se tako nešto dogodi u vašoj spavaćoj sobi", rekla je Hernandezova. "Podigli smo krevet i dok sam stajala pored ogromne rupe moj sin je rekao da moramo da pozovemo vatrogasce. Hvala Bogu i devici Mariji što se ništa loše nije dogodilo, ovo je bila samo nezgoda".


16035504.jpg


Njene komšije su nedelju dana pre ovog incidenta prijavile lokalnim vlastima čudan zvuk koji je dolazio iz zemlje. Oni se sada plaše novih ovakvih slučajeva.


Dejvid De Leon, istražilac Nacionalne agencije za pomoć u prirodnim nesrećama, objasnio je da čitav grad leži na magmatskim stenama, što znači da neka područja Gvatemala sitija nisu stabilna.


Rasedi, koji se formiraju prirodnim procesima erozije, mogu se pojaviti postepeno, ali se češće otvore iznenada.


Gvatemala siti je posebno “podložan” ovom fenomenu, pa se smatra da se rasedi otvaraju zbog bušnih cevi kanalizacionog sistema ili velikih kiša. U rasedu, koji se dogodio u Gvatemali 2007. godine, nestalo je više kuća i jedan kamion, a poginulo je troje ljudi, da bi tri godine kasnije ogromna rupa progutala trospratnicu. 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Proplakala ikona Presvete Bogorodice

Ikona Presvete Bogorodice u pravoslavnom manastiru Budisavci na Kosovu i Metohiji proplakala je na praznik Svetog Jovana Zlatoustog 26. novembra.


Rumunija, proplakala ikona Presvete Bogorodice.jpgTo se dogodilo za vreme akatista Presvetoj Bogorodici koji je čitao iguman Aleksej, izvestio je jedan vernik.

Ikona se nalazi na manastirskom ikonostasu.

Manastir Budisavci nalazi se u opštini Klina, 17 kilometara istočno od Peći i pripada Raško-prizrenskoj eparhiji. Potiče iz 14. veka, ali se ne zna sa sigurnošću ko mu je bio ktitor.

Iz manastira Budisavci je i ikona Preobraženja Hristovog koja potiče sa kraja 14. ili početka 15. veka.

Manastir je 1568. godine obnovio patrijarh Makarije Sokolović (1557—1571).


Izvor:
Blic.rs
 
Član
Učlanjen(a)
28.09.2010
Poruka
11
OVAKVE POJAVE ZOVU SE KERATOZE I NISU REKE U OSAMDESETIM GODINA, iNTERESANTAN JE OBLIK I VELIČINA
 
Natrag
Top