Ja mislim da je problem kompatibilnosti OS-a i ACPI-a podesenog u BIOS-u sto rezultuje nepravilnim ponasanjem u nekom od P stanja procesora (konkretno P State je performansno stanje procesora, odnosno programabilna promena ucestanosti koja se odnosi na specifikaciju ACPI-a 3.0), to je ono sto sam uspeo videti iz CPU-Z koji si postavio, svako Pn stanje predstavlja odredjenu promenu mnozioca C1E, odnosno prosireno stanje mirovanja (Cool n quiet).
U BIOS-u treba namestiti pod tabom Advanced potom Power Configuration, ACPI Version Feature staviti na 3.0, kako bi procesor imao P1, P2 i P3 stanje, to je ono sto je tebi bilo neobicno, a zapravo je normalno za taj CPU, on u P3 stanju ima najmanju ucestanost od 800Mhz, odnosno 4x mnozioc sa ucestanoscu FSB-a od 200Mhz, on ce prolaziti kroz razlicita stanja, zavisno od zahtevnosti operacija koje vrsi CPU u datom momentu.
Takodje i ostali integrisani uredjaji Chipset-a ce prolaziti u P stanja, kao sto je integrisana grafika, sto takodje rezultuje nestajanjem slike (nepravilno odredjeno stanje u procesu)
Ako i dalje budes imao problem azuriraj BIOS sa linka koji je komsija76 postavio, zatim ponovo stavi podesavanja ACPI-a na 3.0, a Suspend mode stavi na S3 (suspend to RAM) ili STR.
Ako i dalje problem perzistira, iskljuci C1E support, ides u Advanced, zatim CPU Configuration idi na dnu liste i stavi na disabled, C1E je kljucan faktor za promenu P stanja CPU-a, javi sta si uradio.
I bilo bi dobro da dignes Win 7, on ima bolju podrsku.
Azuriranje BIOS-a radis iz sistema, skines BIOS i BIOS Update Utility, i skini uputstvo u pdf-u procitaj pazlivo, a ako je BIOS file u zip ili rar arhivi ti prvo raspakuj na desktop i azuriraj.