Boki spomenu Gmaps
Dodjem u Bijeljinu i trebam da nadjem ulicu i Gmaps kaze: krenite na sjeveroistok, nikako da kaze je li lijevo, desno ili pravo
Kako da znam gdje je sjeveroistok. Od tada samo TT. Gmaps ne bih koristio nikad vise!
Drugari, zašto na ovom Balkanu sve moramo da posmatramo kao navijači: Zvezda-Partizan, Četnici-Partizani, TomTom-HERE, iGO-TomTom-Sygic.
@Rade Lukic, nije
@Bocky72 pomenuo GMaps već sam ja izjavio da je najkorisnija (najbolja) navigacija. Boki je, kao i obično, neargumentovano izjavio "Osim toga, i dalje imam gomilu primedbi od drugih korisnika na njega u oflajn režimu. Toliko da su se neki zakleli da ga više neće koristiti
". Toj "gomili" si se pridružio i ti, a lajkovima i
@HyperSnap i
@goci027. Naravno, ja vidim da nema šanse da Balkance ubedim u bilo šta ako oni misle drugačije. Ali, smatrm da je izuzetno nekorektno da se daju ovakve paušalne izjave, bez ilustracije, bez ijednog dokaza. Smatram da smo, mi iz regiona, baš toliko zaostali i zbog toga. Drugari, morate svoje izjave potkrepiti dokazom: slikom, video snimkom... Boki, navedi bar dve primedbe tih "ozbiljnih korisnika navigacija". Rade, i ti si izjavio "Dodjem u Bijeljinu i trebam da nadjem ulicu i Gmaps kaze: krenite na sjeveroistok, nikako da kaze je li lijevo, desno ili pravo
Kako da znam gdje je sjeveroistok. Od tada samo TT". Prijatelju dragi, pokaži mi kako ti to TT i koja navigacija kaže da ideš "LEVO, DESNO ili PRAVO". U kojoj ulici si podesio da te vodi u koju ulicu, da proverimo i mi... Uostalom, NIJEDNA NAVIGACIJA NE ZNA KAKO TI JE AUTOMOBIL OKRENUT ! Jedino kompas može da pomogne u startu vožnje i da te uputi u kom smeru da kreneš. Tako su i nastale navy, za one koji plove brodovima a tamo nema ulica, samo kompas i strane sveta. U prilogu su slike gde se vidi da sam okrenut u suprotnom smeru od smera koji mi IDENTIČNO nude 3 navigacije : GMaps, TomTom NDS i iGO sa HERE mapom. Jedino mi GMaps kaže da bi trebalo da krenem na Severo-Zapad prema ulici Aljehinova. NDS i iGO ćute. Čekaju da krenem pa da se izjasne... Sa sledeće lokacije (kod pekare) sam napravio video snimak i sve se čuje:
Početak vožnje
@Rade Lukic, molim te, nauči me da i ja znam da podesim navigaciju da mi od početne tačke kaže da idem levo ili desno ili pravo. Ako stojiš na sredini neke ulice, upišeš destinaciju, kako će navigacija znati na koju stranu da kreneš pravo. Dakle, to je nemoguće.
@Bocky72, možeš li bar u jednom postu da napišeš nešto što će koristiti i drugima. Recimo,
@nens ti je "tamo" napisao da Sygic prepoznaje HERE mapu za Kosovo. Ti si to prevideo. Kažeš da "ti je njegova primedba dala odgovor". Koji je to odgovor ? Drugo, ja sam u temi NDS dokumentovao da GMaps daje DOBRU (uobičajenu) rutu od Pančeva do Bara, ti se "ubi" da objasniš da TomTom verovatno zbog korone onako rutira. Nije tačno. Imam telefon sa starim GO Mobile i starom mapom i rutira isto tako loše a tada nije bilo korone. I kako to korona utiče na rutiranje po Srbiji a ipak dozvoljava da se koristi granični prelaz Srbija-Crna Gora !?
Svim članovima se izvinjavam zbog opširnog komentara. Ali, izgleda da nekima "treba brknuti u oko" da bi nešto shvatili (videli). Zato, nemojte se ljutiti zbog možda svađalačkog tona. Nikako mi nije bila namera da polemišem. Isključivo da obrazujem NEKE nedovoljno upućene korisnike navigacija
. Ton je samo takav da još jednom pokušam da vratim stvari na forumu u normalu. Bez slika, bez objašnjenja, drugari, slaba vajda od nuđenja novih verzija navigacija. Zato izuzimam od kritike drugare:
@akineki,
@chifta,
@mirkolj,
@nens,
@pera.simic ... sigurno sam neke zaboravio i neka oproste.... koji su obično svoje komentare potkrepljivali slikama. A to, što ne želite da koristite GMaps, žao mi je jer ću ostati bez honorara za protežiranje jedine prave navigacije sa saobraćajem, naravno, samo PO MOM MIŠLJENJU
. Ukoliko ponovo odgovor na sve ovo bude "GMaps i dalje ne rutira kroz Kosovo", ili "Zakleo sam se da nikada neću koristiti GMaps", to samo znači da smo nepopravljivi. Ili neki članovi ili ja...
Na kraju, kolega
@Bocky72, veoma si me iznenadio u vezi sa TomTom rutiranjem do Bara. Kako si ti, nekada vatreni zagovornik iGO navigacije, sada "ispustio" da pomeneš da iGO sa HERE.2020.02 i TomTom.2019.12 korektno i IDENTIČNO vodi od Pančeva do Bara. Da li to nisi smeo da ne bi uvredio sadašnju "ljubav" TomTom. Naravno, malo se šalim, ali, kao što znaš, "u svakoj šali ima samo malo šale". Poslednje 3 slike u prilogu potvrđuju ovo.
Inače, da se ne bi stekao utisak da sam ja samo neobjašnjivo tvrdoglavi navijač GMaps, ponoviću: kupio sam novi PNA uređaj TomTom Start 42, imam plaćenu licencu za TomTom GO Navigation, plaćenu navigaciju Sygic sa dodacima. I sve njih koristim samo sa TomTom mapama. To me je naučio vlasnik Rent-a-car agencije na Rodosu kada mi je rekao da uz automobil samo nudi TomTom uređaje. Imao ih je tridesetak. Pitao sam ga za iGO i on je samo rekao "igračke ne nudim ozbiljnim gostima Rodosa"...