Kolega
@iGO_Viktor, napisali ste ovo :
"Kolega, duuuuuugo već tvrdite kako je Google-ov "Live Traffic" za Srbiju, Crnu Goru itd. nešto što je stvarno "live" i nešto što je najvažnije kod jednog navigacionog sistema. Nadam se da ste konačno shvatili da se radi o fake marketingu te da
i Google kao i iGO uostalom, za ove krajeve samo koristi ISTORIJSKE PODATKE."
Kolega
@iGO_Viktor, na osnovu čega ovo tvrdite. Ne, nije tačno da, makar u većim gradovima u Srbiji, LIVE GOOGLE TRAFFIC nije LIVE. Nadam se da će vam jučerašnje slike dokazati da sam u pravu. Dupliraću slike da bi se videlo i kada su snimljene.
Kod "Doma garde" se može voziti i preko 60km/h, nijednog vozila ispred mene. Navigacija Google Maps kaže da ima gužve ispred. Znajući da Live Traffic normalno kasni 1-2 min, snimam skrinšot navigacije i vidi se da se u istom minutu 7:51 menja boja i pored Miloševog konaka je čista zelena, DAKLE BEZ GUŽVE KAKVA JE I STVARNA SITUACIJA.
Druga situacija je pre nailaska na Mostarsku petlju iz smera Topčidarske zvezde. Slika pokazuje da gužve nema a navigacija Google Maps to potvrđuje...
Dakle, Google Maps korektno prikazuje gužvu u Beogradu.
To što ste vi u 03h noću imali na ekranu prikaz gužve a osim vas nije bilo vozila, i tada sam vam objasnio, ta mala gužva je bila situacija od pre 1-2 min. Nadam se da ćete sada shvatiti na osnovu mojih slika od juče ujutru...Inače, ja dosta vozim i uvek koristim GMaps i sigurno da je moje iskustvo mnogo značajnije od zapažanja onih koji probaju nekoliko puta i odustanu...
Što se tiče objašnjenja u vezi sa međutačkom koja bi trebalo da izbegne Terazije, priznajem da nisam ništa shvatio. Zato bih zamolio da se da ilustrovani primer rute bez i sa vasom međutačkom da bismo shvatili koja je prednost korišćenja međutačke u popravci putanje. Naravno, iluzorno je da se taj primer bazira na Beogradu. Zašto bi Beograd bio međutaćka. Recimo, od Smedereva do Novog Sada, uz međutačku Beograd, se nudi prolaz tz. delom autoputa E75 kroz grad a on je najčešće u špicevima u kolapsu. Od Smedereva do Novog Sada se MORA IZBEĆI PROLAZ kroz Beograd, verovatno obilaznicom kod Bubanj potoka. A da li je to pametno, potrebno je konsultovati GMaps uz prikaz saobraćajne gužve... iGO NextGen, nažalost, zbog odsustva Live Traffic u Srbiji nije u stanju da predloži optimalnu putanju.
Na kraju, ja nisam prihvatio da GMaps, kako vi tvrdite, nema Live Traffic već samo korektno napisao da ga u mestu ŠUŠANJ NEMA. Nema ga ni u mnogim ulicama u Starom Gradu, levo od Francuske. Nema ga ni u mojoj Ulici Miloja Zakića. U vašem bloku je zastupljen...
P.S. EDIT sam koristio samo radi formalne popravke teksta. Samo još da napomenem : U svojoj arhivi svakodnevnih snimaka u vožnji uz GMaps, imam bezbroj primera koji ilustruju ovo što TVRDIM u postu. Ako neko želi, mogu "zatrpati" ovu temu tim slikama i skrinšotovima...Ipak, nadam se da je dovoljno i ono iz jučerašnje vožnje...Da ne bi bilo zabune : Oznake priloženih sktinšotova nemaju veze sa stvarnim vremenom kada su slike nastale. Merodavna su vremena koja su upisana u memoriji relefona, prvih šest slika...