Kolega
@blue82, Google Maps nije udealna navigacija i mogu se očekivati i greške kao ona koju si opisao. Međutim, korist od najpreciznijih informacija o saobraćaju u realnom vremenu je neprocenjiva. Moram da opišem i današnje iskustvo pa članovi mogu sami proceniti...
Supruga se danas vraćala taksijem sa Liona do Žarkova. Diktirao sam putanju koju da zahteva a koju sam dobio od navigacije
#GoogleMaps : Od Liona treba ići Ulicom Vojislava Ilića do Plavog mosta i dalje autoputem. Zatim pored Sajma, Ade, početka Čukaričke padine, Ulicom Milorada Jovanovića i Braće Vučković...Zaostali taksista joj kaže da to nema šanse da je najbolja ruta, "valjda ja kao profesionalac znam bolje". Epilog : umesto za nekih 30 ili neki minut više, stigla je za 55 minuta. Pitao sam kuda je vozio i supruga kaže da se zaglavio negde a vozio je Bulevarom kralja Aleksandra i Ulicom Kneza Miloša...Kao što se na slici vidi, tu opciju GMaps uopšte ne razmatra. Komentar je suvišan.
Imao sam priliku da odmah proverim na drugoj relaciji. Najpre sam bez problema pronašao TC "Immo outlet centar". I u odlasku i u dolasku sam postigao vreme koje je bilo samo za jedan minut duže od predviđenog. Sjajna navigacija koja mi posebno olakšava vožnju u ovim danima kada su ulice neočišćene i sa čestim zastojima...Skrinšotovi odlaska i povratka iz Immo centra su dati u prilogu.
Dakle, kolege, zaista je vreme da se počnete da koristite sjajnu navigaciju #GoogleMaps. Najpre probajte da nađete odredište. Dobićete informaciju o lokaciji, radno vreme i telefon na kome možete dobiti potrebne podatke o, recimo, raspoloživosti proizvoda koji tražite ili jela u restoranu...
Još jednom moram iskazati žaljenje što kolega
@iGO_Fan ne dokumentuje na isti način trafik u realnom vremenu u navigaciji TomTom. Voleo bih da vidim neku sličnu ilustraciju. Informacije o zatvorenoj ulici ipak nisu elementi saobraćaja u realnom vremenu, koji se menjaju na svakih 1-2 minuta. Zatvorene ulice su INFORMACIJE U DUŽEM VREMENSKOM PERIODU i to je nešto sasvim drugo. Različite verzije iGO mislim da nisu vredne razmatranja...