Ovdje se jasno vidi da SYGIC TRUCK ne pravi grešku, ima savršen kod i sluša PARAMETRE i neće ni da pokuša da vozi tamo. SYGIC TRUCK 13.2.7 možete slobodno slušati bez da gledate znakove, dok iGO morate kao dadilja stalno provjeravati da li je dobra ruta da li postoji znak (onda mi i ne treba navigacija).
Upravo ovaj tvoj comment potvrđuje da je SYGIC TRUCK 13.2.7 br.1 on nije napravio grešku, nije je jasno POSLUŠAO komandu gdje smije i to odradio bez greške. iGO uprkos jasnim naredbama je napravio štetu od par hiljada EURA i napravio zastoj u saobraćaju.
Znači ovdje su nijanse, nijedna ruta nije loša ili nemoguća. Pitanje je koja je najbolja iz prve bez puno kontanja i pipkanja po NAVSYS pola dana. Postavljam se u kožu vozača amatera koji samo želi stići od tačke A do tačke B na što lakši način. Znači ST je ponudio najbezbolniju rutu. Zato kažem kada je auto mode u pitanju male ih nijanse dijele, ponekad iGO da glupu rutu iako je rečeno NE MAKADAM i sl dok ST nikad. Razlika je stvarno mala.
Sygic Truck 13.2.7 zastarela, ali dobra igrica za telefon.
Kompjuterska igrica "Rutiranje u sobi"
1. @LeoAndropov, sada bih te zamolio da ti prestaneš. I ne najavljuj
EDIT: Uskoro novi testovi.... Što si imao da kažeš, valjda si do sada rekao. Šta znače ovi beskrajni EDIT 1,2,3...Jednom prilikom me drugar
@marxista s pravom opomenuo da nije korektno da editujem već napisani komentar na njegov post. Bio je potpuno u pravu. Sada ćeš dobiti analizu tvoje "najbolje" navigacije Sygic Truck 13.2.7, imaćeš taksativno (pod brojevima) postavljene komentare i želeo bih da na svaki odgovoriš. Bez filozofiranja, bez zavlačenja sa beskrajnim brojem slika napravljenim na "testiranju" u sobi. Zato sam i stavio onakav naslov.
2. Navigacija nije kompjuterska igrica da bi je ti "testirao" u sobi. Navigacija se testira u vožnji. Mora se testirati RERUTIRANJE.
Vožnja zavisi od trenutne situacije na terenu. Nije predvidiva. To je suština korišćenja navigacije. I automobil se testira u vožnji, a ne gledanjem u Auto Salonu ili na Sajmu. Dakle, na dalje, ako želiš komunikaciju samnom, postavi nizove slika, SLIKA IZ REALNE VOŽNJE, kao što to ja radim, da bi se lepo videlo i moglo da proprati. A ne da ih razbacuješ po tekstu a mi da otvaramo jednu po jednu. RUTIRANJE JESTE BITNO, ALI MENE NE INTERESUJE.
Ne bih da poredim to sa simulacijom seksa. Izvinjavam se na izrazu.
Nauči se redu !
3. Rerutiranje Sygic Truck 13.2.7
3. Testirao sam na standardnoj putanji, kojom vozim svakog dana. Pošto sam dobio samo jednu rutu, ja krećem svojim putem. Izostavio sam karakteristične Sygic zahteve za vraćanje na onu jedinu putanju. Na slikama 4 i 5, I red, vidi se da Truck želi da idem zaobilaznim putem, preko zagušenog kružnog toka na Slaviji. Ja to izbegavam i idem pored Zvezdinog stadiona, pa uz Košutnjak. Izuzetno jutros, zbog nekog incidenta na Mostu na Adi, u ulici Teodora Drajzera sam nepun kilometar milio 7-8 minuta. Za ilustarciju toga su prve 4 fotografije u prilogu. Tu se vide i vremena kada su fotografije snimljene. Zašto je "tvoj" Sygic Truck izabrao da ide preko centra Banovog Brda. Zar "pametnoj" i sofisticiranoj, najboljoj navigaciji nije jasno da je neki problem na putu. Rekao si da je njen algoritam pametan i da prati gužvu...
4. Navigacija Sygic Aura 15.4.14, za koju ti tvrdiš da je smeće, ima algoritam i prepoznaje trenutak kada se može ponuditi kraći i brži put :
Kao što se vidi na slici 2, navigacija kaže da je
DOSTUPNA BRŽA i KRAĆA putanja do odredišta. Ona skraćuje vožnju za 1min i čak 2.9km. U stvarnosti se dobije skoro 4-5 minuta.
Dakle, algoritam "užasno loše" Sygic Aura navigacije je mnogo pametniji od tvoje toliko hvaljene Truck. Od one koja čak, u različito doba dana, pravi različite putanje. Toliko je pametna. Koja glupost...By the way, video sam da voliš da ubacuješ engleske fraze, Od 06:30 do sada (13:50), napravio sam 6 skrinšotova putanje (Slika u prilogu "Start i Cilj") u Slavonskom Brodu, od ulice Petra Krešimira do Trga Svetog Antuna, gde živi onaj tvoj vajni prijatelj koji tebe istura da se brukaš i koji sve ove gluposti tebi ubacuje u glavu. Naravno, sve putanje su IDENTIČNE. Slika u prilogu "Uvek ista". Zamolio bih da se izviniš forumu na gluposti koju si pokušao da nam "uvališ". Ili nam ti iznesi svoje "dokaze". Na stranu to, što si mi nekorektno dao samo sliku i to u Google Maps, a imaš HERE sajt čije mape koristimo. Ja, kada tebi postavim neku putanju, ti dobiješ kompletnu adresu. To je ipak tvoja "korektnost"...
5. Evo kako, malo pominjana navigacija Navigon, vodi istu rutu kojom sam jutros vozio :
Kao što vidiš, ona nije insistirala da idem preko zagušenog Trga Slavija. Nego, normalno, putevima bez gužve. Kraćim. Istini za volju, i ona je želela da vozim preko centra Banovog Brda, ali je normalno rerutirala, kada sam kod Konaka Kneza Miloša skrenuo levo u Bulevar Patrijarha Pavla i dalje vodi uz Košutnjak, Pionirskom. By the way (drugi put),
da bi i ti stekao uvid koliko je to dobar i neopterećen JEDNOSMERNI put Pionirska ulica , pogledaj fotografije 5 i 6 iz priloga. Brži autio može prosto da "uzleti"...Tako se pokazalo da je
Navigon bar jednu stepenicu bolji od Sygic Truck.
6. Sledi navigacija HERE Maps na istoj putanji.
Obrati pažnju na srednju, sliku br. 3.
HERE sama određuje da se ide optimalnim putem, iz Teodora Drajzera u Bulevar Patrijarha Pavla. Uzgred, tada sam, u Teodora Drajzera, mogao prekoračiti brzinu jer nije bilo saobraćajnog incidenta kao jutros. Dakle,
HERE Maps je za one tvoje 2 stepenice bolja od Sygic Truck 13.2.7.
7. Pošto živimo u 2015. godini, ostavio sam
iGO_NextGen za kraj. Kao šlag na torti. Nisam želeo da te dodatno mučim kvalitetnim rutiranjem i rerutiranjem, U VOŽNJI, ove navigacije.
Nadam se da si pametan čovek i da ti nije potrebno nošta posebno objašnjavati. Samo kratko. Obrati pažnju šta piše na slici br. 2.
"Potencijalna zaobilazna ruta zbog zagušenja". E, to je pametna navigacija. I mala slika br. 5 koja potvrđuje kvalitetni interfejs nove iGO navigacije. Skreneš samo paralelno od traka na autoputu i navigacija te pita da li želiš do Benzinske pumpe (1.3km) ili do Restorana (1.8km). Da li možda tebi ovo nešto ne odgovora. Ako ne, onda ostavi vožnju i pređi na jahanje. Konjem ćeš sam upravljati, bez navigacije...Ukoliko se ne uzjoguni.
8. Da ne bi ponovo ispalo da biram samo ono što odgovara drugim navigacijama, u prilogu je slika "Truck Auto 0", od pre desetak dana. Ista verzija, 13.2.7, iscrtava ulice blizu Hrama Svetog Save. I jutros je bilo tako. Ali nema mesta za sve slike. Pogledaj na toj slici malu sliku br. 4. To je "slika i prilika" rerutiranja Sygic Truck. Pa neka je drugari izaberu jer je najbolja
. Sa tvojim favoritom se mogu lepo izvozati po nekom gradu. Naravno, ako nemaju pametnija posla i nisu krenuli od tačke A do tačke B, kako ti voliš da kažeš. Tvoja "najbolja" navigacija kreće od A, ali izređa sva slova abecede, B,C,D,E;F;G...Z
9. Pozdravi pajtaša koji će se "oduševiti" kada sve ovo vidi. I poruči mu da se učlani na naš forum, svima je dozvoljeno. Pa neka "lupa" gluposti ovde on sam lično...
10. Takođe, većina nas ima, nažalost samo automobil. Retko ko kamion. Dakle,
prekini više da porediš "kamionski" mod Sygic Truck i iGO_NextGen. Većinu, pretpostavljam, to ne interesuje !!!
11. Objasni drugarima koje je tvoje mišljenje,
zašto Sygic sada distribuira novu ali "užasno lošu" Truck verziju 13.5.3. Da li im više nije stalo do zarade koju bi ostvarili prodajući "savršenu" navigaciju kamiondžijama. Ili smatraju da su to samo glupi vozači. Druže moj, vozači kamiona su mnogo pametniji i od tebe i od mene....
12. Zamolio bih te da odgovoriš na svaku tačku. Zato sam ih i posebno numerisao. Ali, pre toga lepo napiši komentar, da ne moraš posle da ga 5 puta EDIT-uješ. To nije korektno. Ispit se polaže samo jednom. Ne onoliko puta koliko ti to želiš...
Pošto me često hvališ da učiš i od mene, nadam se da ti je ovaj materijal dobrodošao. Ja sam od tebe puno toga naučio.
Zato, i ti meni živ bio !
P.S. Izvinjavam se svima zbog "nadmenog" tona. Ipak, drugara
@LeoAndropov-a niko ne može ubediti ukoliko mu se obraća samo kulturno. On tada isključivo pušta jednu istu ploču...Neku staru, dosadnu pesmu, "Sygic Truck 13.2.7". A nikako neće onu noviju, 13.5.3. A, iskreno, mislim da je preEDITovanim postom
#103 to i zaslužio...
m