@akineki, druže, zar ti ne liči naša komunikacija na najobičniji razgovor ostrašćenih navijača Zvezde i Partizana.
Odmah ću se složiti da je nedopustivo da se u HERE mapi još neki gradovi ne mogu naći po imenu. Koliko se sećam, iako je NNG podršci rečeno da se Pirot ne može naći, oni su "ladno" odgovorili kako se traži adresa "ili po imenu, ili po poštanskom broju". Izgleda da su pročitali ono što sam ja napisao. Mislim da su oni zaista pogrešili. Jer, "ili po imenu..." je nemoguće za Pirot.
Imam utisak da želiš da relativizuješ katastrofalno loš rad TomTom ekipe, ma gde joj bilo sedište, na mapi za Srbiju u poslednje vreme. Meni se čini da su oni odradili sve to oko Arene jer su tamo imali kancelariju. Više ne postoji TomTom kancelarija u Srbiji. Za HERE mapu postoji. I sa HERE se može dogovarati, sa TomTom teško, skoro nikako. Dakle, što su odradili, odradili su. Povremeno ucrtaju neku posebno važnu saobraćajnicu, kao što je most Evrope u Novom Sadu. One manje značajne ih više ne zanimaju...Pobrojaću ti ono za šta ja smatram da je nedopustivo :
1. Pogrešna dozvola skretanja levo iz Kneza Miloša u Nemanjinu, ka železničkoj stanici.
2. Pogrešna zabrana skretanja levo iz Bulevara Kralja Aleksandra u Kneza Miloša, kod Skupštine, tj. Glavne pošte.
3. Naselje Mileve Marić Ajnštajn se u TomTom mapi završava sa kućnim brojem 78 a ima ih čak do 102.
4. Davno završeno naselje Stepa Stepanović u TomTom mapi ima sve ulice sa imenom Vojvode Stepe. A Gen. Štefanika i ostale.
5. Vojvodjanska ulica u Novom Beogradu je se može naći jedino sa upisom VOJVODA... a sa VOJVODJ... ne može.
6. U Opovu TomTom još nije ucrtao kružni tok.
7. Pored Kovačice, svratio sam i do Pančeva, Moše Pijade 62. Pogledaj (Street View) gde je TomTom smestio a gde HERE.
8. Pogrešno,dvosmerno označena Pionirska ulica uz Košutnjak.Ovo je najozbiljnija greška. Pokušavam da ispravim sa njima.
Druže, zašto bih se ja onoliko mučio oko smera Pionirske da mi nije stalo da i TomTom mapa bude korisna u Beogradu. U prilogu su neke slike koje ilustruju tačke 3, 4, 5 i 6.
Potpuno sam svestan da sam postao dosadan sa ponavljanjem onih grešaka pod 1, 2 i 8. Ali, da li je to "dopustivo" za jedan glavni grad. Ovakav stav imam zato što smatram da su nepopravljivi. Ako me demantuju, biće korisno za sve nas. Uostalom, ti iz TomTom ureda za mape su izgleda totalne neznalice. U prilogu je greška koja i sada postoji u navigaciji Route66 a koja takođe koristi TomTom mapu ali prastaru, još neažuriranu bar dve godine. I slike Route66 su u prilogu. Devetka - Filmski Grad (0.5km) i Filmski Grad - Devetka (5.5km). TomTom je i navigaciju Route66 upropastio u Srbiji. Meni je jasno kako su zabrljali. Nekada je, dakle, čitava Pionirska bila jednosmerna, od restorana Košuta pa sve do Vodotornja, do Televizije u Košutnjaku, do Kneza Višeslava. I diletanti su TomTom mapu "ispravili" tako što su, umesto da samo deo, blizu restorana Devetka, do Vodotornja preprave da bude dvosmerni put, oni su kao dvosmerni proglasili kompletan od Restorana Košuta, od podvožnjaka. Kako nazvati te "stručnjake". Za mene su...Prećutaću.
@akineki, da li i dalje smatraš da i jedna i druga mapa imaju mane ali i prednosti. Milsim da je, u ovom trenutku, TomTom u svakom pogledu mnogo, mnogo lošija. Zato tako često koristim izraz "katastrofalna". Ne da bih nervirao članove našeg foruma, već da oni "..." iz TomTom-a slučajno primete i da se potrude da poprave mapu u Srbiji. I zamolio bih te da nikako ne shvatiš ovo lično, kao moje zakeranje da pošto-poto budem u pravu. Jer ti si sredio, ono što je bilo do tebe, AvicSync sjajno. Ni ti, ni ja, ne možemo biti krivi za greške u HERE i TomTom mapi. Ali, možemo bar malo biti zaslužni ako se neke greške isprave. Ja sam malo doprineo u HERE mapi Srbije. Eto, pokušavam isto i u TomTom mapi...
EDIT
Druže, izvini što editujem posle tvog odgovora. Ali da ne gomilamo komentare u nedogled. Evo zašto smatram da je katastrofalna. Izabrao sam put iz moj ulice do dva zanimljiva odredišta, "Memorijalni centar 25. maj" i KBC "Dragiša Mišović"
Za sve one koji žive u Skojevskom naselju, Filmskom gradu, na Vidikovcu. za mnoge koji dolaze iz Čačka, Užica... Ibarskom magistralom, navigacija sa TomTom mapom će rutirati kao na prve dve male slike. Ako bi se prihvatila moja sugestija TomTom Supportu, treća mala slika, jer je takvo stanje na terenu (mala slika 4), ovakvo rutiranje ne bi nilo moguće. Eto, zato sam ljut na TomTom. Ja nisam bitan. Ali, u ovom južnom delu Beograda živi nekoliko desetina hiljada stanovnika.
Prihvatam da nam nije potrebna ova polemika. Zato sam ovde editovao. Naravno, ko sam ja da bilo koga sprečavam da ima svoje mišljenje. Zar bi mi palo na pamet da pogrešno tumačim tvoje mišljenje a koristim tvoju AvicSync, kao i mnoge korisne savete koje si ti dao na forumu. Ako želiš, prokomentariši ovo kao editi tvog posta i ja više neću ništa "talasati". Pozdrav !
P.S. akineki, ne grešiš. Jesam tada pohvalio TomTom i izjavio da mape treba kombinovati. Ali, prošlo je toliko vremena od tada, TomTom nije nijednu uočenu grešku ispravio a ja sam ih obavestio mejlom. Niti su ispravili niti su bilo šta radili u naseljima Stepa Stepanović i Mileve Marić.