Nastanak Adam i Eva

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja napisah ali ovaj brise , trebas dodati samo dve kuke na tvoj nik i imaces nazi simbol , umesto pagi simbol, reci da si naci i da mrzis svakog ko nije na tvojoj strani

Ja mrzim?
Bice da me mrzi onaj koji me naziva nacistom i dodaje mi nekakve kuke na nik..
Ali neka ti Gospod Isus koga ti ne priznajes, oprosti !

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Pa Bogje stvorio Adama po obliciju Svom, a Evu je stvorio da mu bude pomocnica.Inace to je bio prvi brak, njih dvoje su bili jedno_Oni su bili daleko inteligentniji i fizicki sposobniji nego mi danas, bili su visoki mozda oko 15 metara, a mozda i vise.Nisu bili sposobni za razmnozavanje jer je razmnozavanje posledica pada, ljudi se ne bi radjali da njih dvoje nisu pali, ali posto jesu javila se potreba da se rodi Spasitelj i dobili su kozne haljine(sv. Grigorije Nisijski kaze da su kozne haljine nagon).Svet se dva puta u istoriji proomenio, prvi put kad su ljudi zgresili cela se materija promenila(degradirala) ona je sad samo bleda slika onog sto je tad postojalo, npr. nije bilo mesozdera i sl.
Druga promena se desila kad se dogodio potop, covek je ponovo naglo degradirao, a svet se promenio.Treci put ce se desiti kad dodje Carstvo Bozije.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Sta mislite sta treba da znaci stih iz 1.Korincanima 14:34,35 ?
34 Žene vaše da ćute u crkvama; jer se njima ne dopusti da govore, nego da slušaju, kao što i zakon govori.
35 Ako li hoće čemu da se nauče, kod kuće muževe svoje neka pitaju; jer je ružno ženi da govori u crkvi.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Sveti Atanasije Veliki je reaako da sa zenama ne mozemo biti sigurni ni u svakodnevnim stvarima, a oni(pagani) ih cine bogovima!
U Gorskom Vjencu pise da bi zena stotinu vera promenila samo da dobije ono sto joj je srcu drago.

Mislim da je PAvle upravu, zene nemaju vrline koje imaju muskarci kao sto ni muskarci nemaju vrline koje imaju zene.Svako ima svoju ulogu.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Sta mislite sta treba da znaci stih iz 1.Korincanima 14:34,35 ?
34 Žene vaše da ćute u crkvama; jer se njima ne dopusti da govore, nego da slušaju, kao što i zakon govori.
35 Ako li hoće čemu da se nauče, kod kuće muževe svoje neka pitaju; jer je ružno ženi da govori u crkvi.

Znači ono što piše.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Sveti Atanasije Veliki je reaako da sa zenama ne mozemo biti sigurni ni u svakodnevnim stvarima, a oni(pagani) ih cine bogovima!
U Gorskom Vjencu pise da bi zena stotinu vera promenila samo da dobije ono sto joj je srcu drago.

Mislim da je PAvle upravu, zene nemaju vrline koje imaju muskarci kao sto ni muskarci nemaju vrline koje imaju zene.Svako ima svoju ulogu.

Moglo bi se reci da je ovo jedna od primena stiha o poglavarstvu,ko je kome poglavar iz 1.Kor 11:3 da je muz poglavar zeni,a ne zena muzu.
Da je zaista tako u svakodnevnom zivotu ,bilo bi vise i ljudi i uspeha u svemu,naprotiv danas zene vladaju svetom!!!

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Moglo bi se reci da je ovo jedna od primena stiha o poglavarstvu,ko je kome poglavar iz 1.Kor 11:3 da je muz poglavar zeni,a ne zena muzu.
Da je zaista tako u svakodnevnom zivotu ,bilo bi vise i ljudi i uspeha u svemu,naprotiv danas zene vladaju svetom!!!
Da li muskarci mogu da radjaju?
Da li muskarci imaju cvrstu veru?
Ne ne toliko kao zene.Mi i one smo razliciti.Eva je stvorena kao pomagacica i to je smisao reci koja je upotrebljena u Svetom Pismu.

Natrag