Najveće matematičke zagonetke

Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
Oboje ste u pravu :agree:.
sutra dodajem naredni zadatak, nisam kraj svog ljubimca trenutno !??
Drago mi je da ima "glavolomaca"- nisam vise usamljen...

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Hahaha,Re vidi sad,je ne osporavam da je tvoje pozajmljivanje konja u redu , isti rezultat se dobija :) samo hocu da kazem da i proporciju 1/2 , 1/3 , 1/9 je pravilno napisati i u obliku 9/18 , 6/18 , 2/18 a 9:6:2 ti je isto sto i 1/2:1/3:1/9 i da su ispravna oba slucaja resavanja zadatka

Nema veze ako se ne slazes :),necemo produzetke
A mislio sam da neću... Možeš napisati i 18/36, 18/54, 36/108, to je sve proširivanje razlomaka! Imenilac u razlomku je taj koji nije dobar, znači nije 18 (kao kod tebe) već 17 kao u "zadatku"!
Ako nastaviš dalje, "ćeraćemo se još"... :blum3:

Član
Učlanjen(a)
12.04.2010
Poruka
591
A mislio sam da neću... Možeš napisati i 18/36, 18/54, 36/108, to je sve proširivanje razlomaka! Imenilac u razlomku je taj koji nije dobar, znači nije 18 (kao kod tebe) već 17 kao u "zadatku"!
Ako nastaviš dalje, "ćeraćemo se još"... :blum3:

Dobro , napisi mi postupak sa pozajmljenim konjem od Pere ako ja , Ti i Sendi tebamo da podelimo 17 konja + 18.-ti Perin :)
Koliko bi ko konja dobio :)

Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
Evo novog za razmislit zadatka:

Cetvero je ljudi na jednoj strani rijeke. Preko rijeke ide most, ali vani je jako mracno. Oni imaju svjetiljku, no samo dvoje ljudi u isto vrijeme moze preci preko mosta i to se ne moze napraviti bez svijece. Ako znate da oni prelaze most za 1, 2, 5 i 10 minuta redom, mogu li preci preko mosta za 17 minuta? (Kada dvoje ljudi prelazi most oni to rade brzinom najsporijega).

i jednog laganijeg:

Ubijeni je brat ubojice. Ako ubijeni nema brata, tko je ubojica?

a resenja su...wacko2?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Smirite se vas dvoje :)acute:) i evo vam nove zanimacije:

GDE JE JEDAN EVRO?

Kao po običaju, autori ovog sajta, Cvele , Aca i Bojča su se i tog jutra našli u kafanici. Posedeli malo i kad da plate račun, konobar kaže 25 evra. Svako od njih da po 10 evra. Konobar, kao po običaju, kaže da nema da vrati sitan kusur 5 evra već vrati svakom po jedan evro, a dva zadrži za sebe. Dakle, svako od njih je platio po 10-1=9 evra, 9 puta 3=27 i dva koja je uzeo konobar, to su 27+2=29 evra. Gde je onaj 1 evro?

P.S.Verujem da ce vam sa eurom ici lakse nego sa konjima ;)

Tmaks,sestra je ubica,je l'? ;) (osecam da je neko vec odgovorio dok ja mozgam wacko2 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
12.04.2010
Poruka
591
Smirite se vas dvoje :)acute:) i evo vam nove zanimacije:

GDE JE JEDAN EVRO?

Kao po običaju, autori ovog sajta, Cvele , Aca i Bojča su se i tog jutra našli u kafanici. Posedeli malo i kad da plate račun, konobar kaže 25 evra. Svako od njih da po 10 evra. Konobar, kao po običaju, kaže da nema da vrati sitan kusur 5 evra već vrati svakom po jedan evro, a dva zadrži za sebe. Dakle, svako od njih je platio po 10-1=9 evra, 9 puta 3=27 i dva koja je uzeo konobar, to su 27+2=29 evra. Gde je onaj 1 evro?

P.S.Verujem da ce vam sa eurom ici lakse nego sa konjima ;)

Tmaks,sestra je ubica,je l'? ;) (osecam da je neko vec odgovorio dok ja mozgam wacko2 )

Koji bre sad evro u svemu tome nedostaje :???:
ako smo ja Ti i Re platili po 9 evra to je to je 27 o i od 5 evra 2 je konobar uzeo to je tacno 25

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
zagrejavamo se lagano, Sendi, pisalo je da je laganiji, tvoje resenje je bez greske :yea:, ajdmo na malo "strmije", teze i gabaritnije,
Tvoj nije los problemcic, ali ako se ko seti zabe i princeze, ili bese princa-eto i ja ih mesam, mozda se seti, ja cu preskocit, verujem u mladost, a i konobari-uvek bili losi iz matematike, naplacuju posle treceg piva-duplo !!!

Član
Učlanjen(a)
12.04.2010
Poruka
591
imamo A , B , C i D osobe
A je 1 , B je 2 , C je 5 i D je 10

najsporiji je A (za minut)
A i B kad predju most je 2 minuta
dok se A vrati da da svecu to je 3minuta
ako je D osobi potrebno 10 minuta ona zajedno sa C prelazi most za tih 10minuta sto je ukupno 13 minuta
A je sa druge srane i B osoba odlazi do nje da mu odnese svecu to je 15 minuta i vracaju se za 17 minuta
:dntknw:wacko2

Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

zagrejavamo se lagano, Sendi, pisalo je da je laganiji, tvoje resenje je bez greske :yea:, ajdmo na malo "strmije", teze i gabaritnije,
Tvoj nije los problemcic, ali ako se ko seti zabe i princeze, ili bese princa-eto i ja ih mesam, mozda se seti, ja cu preskocit, verujem u mladost, a i konobari-uvek bili losi iz matematike, naplacuju posle treceg piva-duplo !!!

nisu oni losi matematicari nego te,posle tvog treceg piva,dzepare yes3

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
imamo A , B , C i D osobe
A je 1 , B je 2 , C je 5 i D je 10

najsporiji je A (za minut)
A i B kad predju most je 2 minuta
dok se A vrati da da svecu to je 3minuta
ako je D osobi potrebno 10 minuta ona zajedno sa C prelazi most za tih 10minuta sto je ukupno 13 minuta
A je sa druge srane i B osoba odlazi do nje da mu odnese svecu to je 15 minuta i vracaju se za 17 minuta
:dntknw:wacko2

Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

nisu oni losi matematicari nego te,posle tvog treceg piva,dzepare yes3

:yea::yea: za resenje
zbog piva i evrica, ne putujem vani, verujem u dinkicev:fool: dinar.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Koji bre sad evro u svemu tome nedostaje :???:
ako smo ja Ti i Re platili po 9 evra to je to je 27 o i od 5 evra 2 je konobar uzeo to je tacno 25
Ne plaćam ja ništa, dogovorite se sendi i ti, toliko sam valjda bar zaslužio, koliko si me juče maltretirala sa onim konjima! :blum3: Danas ne rešavam zadatke, "umoran" sam od sinoć... ;)
Da odgovorim na pitanje, kako bih podelio one konje. Anđi jedan, sendi jedan, Re petnaest, i Peri vratim njegovog! I matematika i pravda zadovoljeni! :lol:

Poslednja izmena:
Natrag