Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
A mislio sam da neću... Možeš napisati i 18/36, 18/54, 36/108, to je sve proširivanje razlomaka! Imenilac u razlomku je taj koji nije dobar, znači nije 18 (kao kod tebe) već 17 kao u "zadatku"!Hahaha,Re vidi sad,je ne osporavam da je tvoje pozajmljivanje konja u redu , isti rezultat se dobija samo hocu da kazem da i proporciju 1/2 , 1/3 , 1/9 je pravilno napisati i u obliku 9/18 , 6/18 , 2/18 a 9:6:2 ti je isto sto i 1/2:1/3:1/9 i da su ispravna oba slucaja resavanja zadatka
Nema veze ako se ne slazes ,necemo produzetke
A mislio sam da neću... Možeš napisati i 18/36, 18/54, 36/108, to je sve proširivanje razlomaka! Imenilac u razlomku je taj koji nije dobar, znači nije 18 (kao kod tebe) već 17 kao u "zadatku"!
Ako nastaviš dalje, "ćeraćemo se još"... :blum3:
Cetvero je ljudi na jednoj strani rijeke. Preko rijeke ide most, ali vani je jako mracno. Oni imaju svjetiljku, no samo dvoje ljudi u isto vrijeme moze preci preko mosta i to se ne moze napraviti bez svijece. Ako znate da oni prelaze most za 1, 2, 5 i 10 minuta redom, mogu li preci preko mosta za 17 minuta? (Kada dvoje ljudi prelazi most oni to rade brzinom najsporijega).
Ubijeni je brat ubojice. Ako ubijeni nema brata, tko je ubojica?
Smirite se vas dvoje acute i evo vam nove zanimacije:
GDE JE JEDAN EVRO?
Kao po običaju, autori ovog sajta, Cvele , Aca i Bojča su se i tog jutra našli u kafanici. Posedeli malo i kad da plate račun, konobar kaže 25 evra. Svako od njih da po 10 evra. Konobar, kao po običaju, kaže da nema da vrati sitan kusur 5 evra već vrati svakom po jedan evro, a dva zadrži za sebe. Dakle, svako od njih je platio po 10-1=9 evra, 9 puta 3=27 i dva koja je uzeo konobar, to su 27+2=29 evra. Gde je onaj 1 evro?
P.S.Verujem da ce vam sa eurom ici lakse nego sa konjima
Tmaks,sestra je ubica,je l'? (osecam da je neko vec odgovorio dok ja mozgam wacko2 )
zagrejavamo se lagano, Sendi, pisalo je da je laganiji, tvoje resenje je bez greske :yea:, ajdmo na malo "strmije", teze i gabaritnije,
Tvoj nije los problemcic, ali ako se ko seti zabe i princeze, ili bese princa-eto i ja ih mesam, mozda se seti, ja cu preskocit, verujem u mladost, a i konobari-uvek bili losi iz matematike, naplacuju posle treceg piva-duplo !!!
imamo A , B , C i D osobe
A je 1 , B je 2 , C je 5 i D je 10
najsporiji je A (za minut)
A i B kad predju most je 2 minuta
dok se A vrati da da svecu to je 3minuta
ako je D osobi potrebno 10 minuta ona zajedno sa C prelazi most za tih 10minuta sto je ukupno 13 minuta
A je sa druge srane i B osoba odlazi do nje da mu odnese svecu to je 15 minuta i vracaju se za 17 minuta
:dntknw:wacko2
Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
nisu oni losi matematicari nego te,posle tvog treceg piva,dzepare yes3
Ne plaćam ja ništa, dogovorite se sendi i ti, toliko sam valjda bar zaslužio, koliko si me juče maltretirala sa onim konjima! :blum3: Danas ne rešavam zadatke, "umoran" sam od sinoć...Koji bre sad evro u svemu tome nedostaje :???:
ako smo ja Ti i Re platili po 9 evra to je to je 27 o i od 5 evra 2 je konobar uzeo to je tacno 25