Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
U otkrivenju 14:2,3 ti bacas akcenat na one pred kojima se peva (cetiri bica i pred staresinama),a POENTA je da tu "Pesmu" zna samo 144.000 otkupljenih sa zemlje.
Da je taj akcenat obrnut,ja bi ti poverovao,a ovako bi isao I protiv svog razuma i protiv Biblije.
Sta mislis da li su tu pesmu mogli jos neki da nauce i koji???
Kad se govori o dve grupe ,nadam se da mislimo o dve grupe ljudi sa zemlje,a ne kao sto ti u jednu grupu ubrajas "4 zivotinje" i neodredjen broj staresina??? Zaboravljas da na nebu postoje andjeli koje ne treba mesati sa ljudima jer bi to bilo kao sabiranje baba i zaba...
Ali pisimo o ovome u temi o 144.000 koju sam postavio.
Ti si zaboravio sta si tvrdio, a sad si se zbunio, pa ne znas ni sta sam ja rekao?
Ti si meni naveo tekst o 24 staresine tvrdeci da su oni 144 000, zar ne?
I ja ti lepo dokazujem da su 24 staresine prikazani odvojeno od 144 000, sta ti tu nije jasno?
To kaze otkrivenje.
"Певали су као нову песму пред престолом и пред четири бића и пред старешинама. И нико није могао да научи ту песму осим оних сто четрдесет и четири хиљаде"
Dakle grupa 144 000 je prikazana odvojeno od 24 staresine.
Nije bitno ko su staresine, jer oni nisu deo 144 000!
Znaci ti ne mozes davati tekst u kojima se spominje 24 staresine, i tvrditi da su to 144 000.
Ovih 144 000 su jevreji po tekstu, jer se kaze da dolaze od 12 plemena izraelskih, i to je u skladu sa onim sto sam ti ja prethodno pisao da se "malo stado" u NZ uvek oznacava kao "Jevreji" (to NZ kaze, cak si se i slozio samnom). To su dakle Jevreji koji su prihvatili Hrista, i nazivaju se "malo stado" jer je "malo prirodnih Jevreja prihvatilo mesiju"!
Nasuprot tome stoji "veliko mnostvo" a to su "druge ovce" odnosno mnogobosci , i oni dolaze "iz svakog plemena, nacije i jezika" , to su "mnogobosci", cije je sakupljanje pocelo jos u 1. veku.
Jasno je da su oni odeljeni od 144 000.
Sto je jos vaznije, ja imam biblijske dokaze, da obe grupe i jedna i druga imaju ''nebesku nadu". Za avrama se npr. kaze da ce biti na nebu, kao sto i Otkrivenje kaze da su obe grupe na nebu.
Ti ako si posten i ako sagledas posteno sve tekstove sto sam dao , mozes se samo sloziti a nikako negirati..
Mislim da si to vec uvideo iz tekstova koje sam dao. Sam si izjavio da vasa organizacija nije nepogresiva, i da postoji mogucnost da su pogresno razumeli. A ja tvrdim da jesu.
Da ti odmah kazem, oni ce ovo morati menjati, jer je odrzavanje dogme o 1914. neodrzivo s obzirom na vreme..
Zato bi trebalo da obratis posebnu paznju na ovu temu, i ono sto ti govorim..
Poslednja izmena: