Najveca prevara - izbacivanje jehove iz biblije

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ime "ŠEM" znači "KARAKTER"

Kada Isus kaže "Ja javih ime Tvoje ljudima koje si mi dao od sveta" ili "I pokazah im ime Tvoje" on ne misli na ime Jahve, jer bi to bilo nelogično, jer su Jevreji Hristovog vremena, i učenici, pa čak i neznabošci - znali da je ime Jevrejskog Boga Jahve, i on nije imao potrebe da im objavljuje samo ime.

Ovde se dakle radi o karakteru, i Isus time kaže "Ja objavih tvoj ŠEM ljudima, tvooj karakter, tvoju ljubav, milost i milosrđe, praštanje, veličanstvo, pravdu, plan spasenja..itd..itd..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dragi moj Mire,
veoma mnogo gresis.
Da je Isus Hrit javno govorio Bozje ime celom narodu,mozes procitati i u Jovanu 17 glave
6 Ja javih ime Tvoje ljudima koje si mi dao od sveta; Tvoji behu pa si ih meni dao, i Tvoju reč održaše.
26 I pokazah im ime Tvoje, i pokazaću: da ljubav kojom si mene ljubio u njima bude, i ja u njima.
Pa koje je to ime? Da nije mozda Gospod?Da nije mozda Bog,ili da nije on sam sebe objavio ljudima?
Fariseji i sadukeji su ga se zato i plasili jer je malo falilo da ceo narod ode sa isuson i da ih ostavi bez para,i priznavali su da ima vlast nad narodom...
I dal jos i dalje tvrdis da Isus nije smeo javno da cita Jehova tamo gde pise jevrejski JHVH,nego da je izgovarao Gospod Bog???
Govoreci tako,ti samo navlacis Bozji gnev na sebe,al to je vec tvoja stvar,ja sam ti kazao sta pise u Bibliji,a ti sad budi posten pa reci koje je to "IME" Isus objavio ljudima?
Pokazati ime, znaci "objaviti karakter", zato ne izmisljaj!

Da im je "pokazao ime" kako ti tvrdis, vicuci: "Jehova, Jehova.. " i ukoravajuci ih sto oni ne izgovaraju to ime, smesta bi ga kamenovali i o tome bi bilo traga u bibliji!!!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Pa pile moje ,
pokazao im je Bozje ime svugde u Bibliji gde pise,
a
Javio im je ime sasvim normalno bez ikakvog straha od fariseja i sadukeja koji su ih verski zatucali. iliii
Hajde nam svima koji citamo ovo objasni,ako su tako pametan,
sta znace Isusove reci u Jovanu 17:6
6 Ja javih ime Tvoje ljudima.... ?
Kako bi ti javio ime tvoga oca ljudima???

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa pile moje ,
pokazao im je Bozje ime svugde u Bibliji gde pise,
a
Javio im je ime sasvim normalno bez ikakvog straha od fariseja i sadukeja koji su ih verski zatucali. iliii
Hajde nam svima koji citamo ovo objasni,ako su tako pametan,
sta znace Isusove reci u Jovanu 17:6
6 Ja javih ime Tvoje ljudima.... ?
Kako bi ti javio ime tvoga oca ljudima???

Napravili ste magiju od imena, ime hebr. ŠEM znači karakter. A vama nije bitan karakter, nego slova. Uzdate se u slova. Tako da nije nikakva prevara što piše umjesto Jahve ili Jehove Gospod.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zaokret, navedi primere gde Isus ide po selima i gradovima, ili da to čine apostoli, koji konstantno ponavljaju ljudima ime Božje Jahve, govoreći " Mi vam objavljujemo ime Božje koje ne znate, on se zove Jahve, on se zove Jahve.. )"?

Još nešto.

Šta je bila poruka Hrista i apostola ljudima?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Zaokret, navedi primere gde Isus ide po selima i gradovima, ili da to čine apostoli, koji konstantno ponavljaju ljudima ime Božje Jahve, govoreći " Mi vam objavljujemo ime Božje koje ne znate, on se zove Jahve, on se zove Jahve.. )"?

Još nešto.

Šta je bila poruka Hrista i apostola ljudima?

Poruka Isusa Hrista ljudima jeste bila da se Pokaju jer se priblizava Dan Bozjeg Suda,i dobra vest o Bozjem Carstvu koje ce unistiti sve sto je zlo i uspostaviti Vecnu pravdu u odredjeno vreme.

Obzirom da su Jevreji poceli da izbacuju iz izgovora Bozje ime
Naucio ih je ,a i nas da kad se molimo,da na PRVO MESTO stavimo
1.SLAVLJENJE BOZJEG IMENA.
a tek na drugo mesto.
2.Da dodje Carstvo Bozje i da bude volja Bozja i na zemlji kao sto je vec na nebu.
itd.
„Молите се, дакле, овако:„’Оче наш, који си на небесима, нека се свети име твоје.10 Нека дође краљевство твоје. Нека буде воља твоја, како на небу тако и на земљи.11 Дај нам данас хлеб наш за овај дан12 и опрости нам дугове наше, као што и ми опраштамо дужницима својим.*13 И не уведи нас у искушење,* него нас избави од Злога.‘

Da nije Jehovino ime ukjaljano i da je nevazno,sigurno ga ne bi Isus stavio na prvo mesto u molitvi,zar ne?
Sta mislis ,zasto je svecenje Jehove ,stavio bas na prvo mesto???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tačno "OČE NAŠ"

Moli se tako Bogu iskreno, i on će ti se objaviti.

Isus se tako molio u Gecimanskom vrtu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301

Ništa ne znači slavljenje imena, bez slavljenja karaktera. Čak je kršenje zapov. ne uzimaj uzalud ime Gospoda Boga svog.

A vi slavite slova, a ne karakter.

jer da vam je bitan karakter ne bi vam bila bitna slova.

Da nije Jehovino ime ukjaljano i da je nevazno,sigurno ga ne bi Isus stavio na prvo mesto u molitvi,zar ne?

Ono se može ukaljati samo pogrešnom predstavom o Bogu i činjenjem grijeha.

Pa jel ti svetiš slova ili karakter?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Prijatelju, u vreme Isusovo Jevreji su odlično poznavali kako se izgovara Božije ime. Nisu oni to zaboravili pa im je Isus to morao pojašnjavati. Isus je upravo i ukazivao učenicima kako Jevreji i njihove vođe odlično poznaju formu religioznosti ali isto tako da suštinu ne poznaju. Zato je Jevrejima Isus morao objasniti Božiji karakter. To je ono što oni nisu poznavali. A istorijski je jasno da Jevreji nisu imali nikakav problem u pogledu poznavanja pravilnog izgovora Božijeg imena.

Pozdrav.

Učlanjen(a)
22.10.2016
Poruka
122
Poruka Isusa Hrista ljudima jeste bila da se Pokaju jer se priblizava Dan Bozjeg Suda,i dobra vest o Bozjem Carstvu koje ce unistiti sve sto je zlo i uspostaviti Vecnu pravdu u odredjeno vreme.

a tek na drugo mesto.
2.Da dodje Carstvo Bozje i da bude volja Bozja i na zemlji kao sto je vec na nebu.
itd.
„Молите се, дакле, овако:„’Оче наш, који си на небесима, нека се свети име твоје.10 Нека дође краљевство твоје. Нека буде воља твоја, како на небу тако и на земљи.11 Дај нам данас хлеб наш за овај дан12 и опрости нам дугове наше, као што и ми опраштамо дужницима својим.*13 И не уведи нас у искушење,* него нас избави од Злога.‘

Meni se ovaj Zaokret stvarno čini zaokrenut. Kaže da je Isus poručio ljudima da se približava taj neki "Dan Božjeg Suda" ?!? To je bilo prije više od 2016. godina.
Koliko još hiljada godina ljudska rasa treba da čeka da se taj neki tzv. "Dan Božjeg Suda" makar malo približi?

Natrag