Član
- Učlanjen(a)
- 05.09.2013
- Poruka
- 4.465
Veoma sam ti zahvalan na tvom odgovoru, kao i uvek govori mnogo više nego što si mislio da ćeš odati dok si pisao.
Nigde nisam napisao da su komentari na blogu tvoji, ali si ti to tako protumačio kako bi za mene mogao da kažeš da ne poznajem ni naše jezike.
A odakle tebi podatak o tome ko su ljudi koji to pišu, izgleda da ih poznaješ
Vidim da još uvek dobro pamtiš tvoje brukanje pod nikom RisBG u vezi članova grčke gramatike pa koristiš priliku da pošto si "dokazao" da nemam pojma o slovenskim jezicima odmah o istom trošku spomeneš i biblijske jezike koje nikako ne treba učiti jer je odmah jasno da je Novi svet sve drugo samo ne prevod Biblije.
Lepo si smislio da tvrdeći kako ja "mrzim Boga" ili "Isusa nazivam lažovom" jednostavno nametneš svoju ideju skrećući pažnju sa onoga što je važno.
Znam da bi tebi i svim Jehovinim svedocima bilo najdraže da niko ništa ne zna o vašoj organizaciji i njenoj doktrini i da niko ništa ne govori i ne piše da bi vi mogli da pišete i radite šta hoćete. Na tvoju veliku žalost, moraš da se suočiš sa činjenicom da ovde nije kao u salama Jehovinih svedoka gde postoji samo monolog Kule stražare. Ima još puno ljudi koji razmišljaju svojim glavama i nemaju predrasuda nego barataju argumentima protiv kojih se borite samo sa ad hominem jer drugog odgovora nemate.
Eto i ovde izokrećeš istinu. Moju tvrdnju da je nepohodno poznavanje jezika, naroda i običaja za razumevanje teksta Starog zaveta ti izokrećeš samo da niko ne bi poredio ono šta Jevreji kažu sa onim što Kula stražara kaže da oni kažu. Bez poznavanja nekog naroda ti bi da tumačiš NJIHOVE knjige? "Prevodioci" Kule stražare od kojih niko nije znao ni jedan Biblijski jezik?
30 Ja i Otac jedno smo.Evo opet dokazuješ da ne poznaješ Sveto pismo nego samo šarene knjižice Kule stražare.
31 Judeji ponovo doneše kamenje, da ga kamenjem ubiju. 32 Isus im odgovori: pokazao sam vam mnoga dobra dela od Oca; za koje od tih dela bacate kamenje na mene? 33 Odgovoriše mu Judeji: za dobro delo te ne zasipamo kamenjem, nego zbog hule na Boga, što se ti - kao čovek - gradiš Bogom.
Isus je samo rekao da je jedno s Ocem, pa su hteli da ga kamenuju. I ti ćeš da tvrdiš da je Isus govorio sveto Božije ime? Palo bi kamenovanje ili ti možeš da dokažeš da ga ne bi kamenovali? Ili piše u nekoj Kuli stražari? Daj da vidimo!
Još jedan dokaz koliko Kula stražara manipuliše umovima svojih sledbenika.
Alo, Rise.
PIŠE!!!
Pa svugde je u tekstovima pisalo YHVH. Mislim da ti stvarno više ne znaš šta pišeš.
Tekstovi Starog zaveta u to doba, a mislim na Septuagintu, jer Novog zaveta još nije ni bilo su sadržali tetragram. A ti mi nađi tekst(manuskript) Novog zaveta koji sadrži!
I nikom nije bilo zabranjeno niti je dan danas da u tekstu NAPIŠE tetragram.
I molim te da kada nešto pišeš uvek dobro razmisliš šta pišeš, nemam nameru da opet na ista pitanja sa tobom gubim vreme.
Nemoj mi odgovoriti ništa molim te, jer osim "znanja" naučenog u Kuli lažari ništa drugo i ne znaš.
PoelBuster
Posto se slazes da je u Septuagintama u I i i u II veku nase ere NAPISAN jevrejski tetragramaton JHVH unutar grckog teksta,
u cemu je onda problem?
Jel problem sto je Matej nastavio tu tradiciju pisuci jevandjelje na hebrejskom jeziku?
Jel to Ti i tvoji mislite da je Matej bio prvi koji je izbacio JHVH iz svog jevandjelja na hebrejskom jeziku?
Jel to Ti i tvoji mislite da je Matej bio prvi koji je poceo da izbacuje JHVH dok je citirao stari zavet???
Joilo 2:32
И свако ко призове Јеховино име биће спасен,+ јер ће на гори Сион и у Јерусалиму бити они који су избављени,+ као што је Јехова рекао. Биће и међу преживелима које Јехова позива
Zasto ste izbacili Jehovu iz starog zaveta i sada izgleda ovako
Joel 2:32
32 I svaki koji prizove ime Gospodnje spašće se; jer će na gori Sionu i u Jerusalimu biti spasenje, kao što je rekao Gospod, i u ostatku koji pozove Gospod.
WTT וְהָיָ֗ה כֹּ֧ל אֲשֶׁר־יִקְרָ֛א בְּשֵׁ֥ם יְהוָ֖ה יִמָּלֵ֑ט כִּ֠י בְּהַר־צִיּ֙וֹן וּבִירוּשָׁלִַ֜ם תִּֽהְיֶ֣ה פְלֵיטָ֗ה כַּֽאֲשֶׁר֙ אָמַ֣ר יְהוָ֔ה וּבַ֙שְּׂרִידִ֔ים אֲשֶׁ֥ר יְהוָ֖ה קֹרֵֽא׃
Rimljanima 10:13 Jer koji god prizove ime Gospodnje spašće se.
A ono sto napisa za Oca i Sina to ti je los prevod
Sin i Otac jesu u JEDINSTVU.