Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ne procitah ni jedan jedini opravdani razlog za izbacivanje Bozjeg imena Jehova iz Biblije.
To sto su novozavetni pisci napisali odavno je propalo.Poenta je da su oni koji su prepisivali njihove zapise izbacivali Jehovu svuda gde se to ime nalazilo i menjali sa Gospod Srbi,a Hrvati sa Gospodinom.
Dragi moj,
nasa srpska poslovica kaze "U lazi su kratke noge"
Pronadjeni su grcki rukopisi "septuaginte" u kojima se izmedju grckih slova pojavljuje jevrejski JHVH-Jehova.
Dal ti verujes da Matej i ostali apostoli nisu koristili jevrejsko JHVH dok su pisali grcke spise citirajuci jevrejske gde je pisalo JHVH? Da se nisu mozda plasili fariseja i sadukeja?
Da li znas da postoje rimski zapisi koji govore da su postojali takvi grcki spisi sa jevrejskim JHVH?
Da li bi to za tebe bio dovoljan dokaz da su Matej i ostali apostoli pisali jevrejski JHVH u grckim spisima?
Sta ti je lakse da poverujes? da su apostoli pisuci grcke spise citirali hebrejski tekst slovo po slovo ,ili da nisu smeli da koriste JHVH???
Smesnije nisi mogao da napišeš,kao prvo septuaginta je postojala u dve verzije,prva je bila za raseljene jevreje u kojoj je bilo Yhwh. Druga verzija je bila za grke u kojoj nije bilo imena već je bilo zamenjeno sa Kirios, što je i tačan prevod i smisao tog imena. Malo je verovatno da je Pavle ili bilo koji drugi apostol propovedajuci grcima citirao jevrejsku verziju, gotovo nemoguće.Dragi moj,
nasa srpska poslovica kaze "U lazi su kratke noge"
Pronadjeni su grcki rukopisi "septuaginte" u kojima se izmedju grckih slova pojavljuje jevrejski JHVH-Jehova.
Dal ti verujes da Matej i ostali apostoli nisu koristili jevrejsko JHVH dok su pisali grcke spise citirajuci jevrejske gde je pisalo JHVH? Da se nisu mozda plasili fariseja i sadukeja?
Da li znas da postoje rimski zapisi koji govore da su postojali takvi grcki spisi sa jevrejskim JHVH?
Da li bi to za tebe bio dovoljan dokaz da su Matej i ostali apostoli pisali jevrejski JHVH u grckim spisima?
Sta ti je lakse da poverujes? da su apostoli pisuci grcke spise citirali hebrejski tekst slovo po slovo ,ili da nisu smeli da koriste JHVH???
A sta je to sto sam te ja slagao?I zasto bi te ja slagao?Koji bi bio moj razlog da te lazem?"U neznanju su još kraće noge", natjera me ti da i poslovice slažem. Sve ovo što si gore napisao je notorna besmislica, a notorne besmislice pikiraju baš one s "kratkim nogama", kao što je slučaj kod tebe.
Smesnije nisi mogao da napišeš,kao prvo septuaginta je postojala u dve verzije,prva je bila za raseljene jevreje u kojoj je bilo Yhwh. Druga verzija je bila za grke u kojoj nije bilo imena već je bilo zamenjeno sa Kirios, što je i tačan prevod i smisao tog imena. Malo je verovatno da je Pavle ili bilo koji drugi apostol propovedajuci grcima citirao jevrejsku verziju, gotovo nemoguće.
Drugo, gde su rimski zapisi da piše da su Hrišćani pisali Yhwh u NZ, nema!
Treće, spominju se tamo neki primeri od JS da su Hrišćani pisuci pisma jedni drugima pisali Yhwh, ali gde je to? Ja ne nadjoh. Evo prosvetli me?
I cetvrto, čak i da su pisali u privatnoj prepisci, to nije dokaz da su postojali u tekstu NZ,jer je on pretežno upućen paganima tj. grcima, pa tamo ne bi trebalo da ga bude.
Dakle da bi svoju tvrdnju dokazao trebaju ti "pisma Hrišćana ne-jevreja, koji su pisali u grčkom Yhwh"
Kada ovo nadjes, onda sa tim dokazima pravo kod stručnjaka biblicara, jer ovo sto ti pises su neverovatne tvrdnje bez ijednog dokaza.
Ponoviću, molim te daj mi
bar neki dokaz da je iko od Hriscana pisao YHWH , makar u privatnoj prepisci..
Hvala!