Najgori filmovi koje ste gledali od početka 2010.?

Član
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
488
AVATAR smorio sam se samo sto nisam zaspao u bioskopu
 
Član
Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
8
Jeste da ga mnogi hvale, ali po meni, definitivno najgori a mozda i najgluplji film je Shutter Island... izbacen upravo u 2010-toj godini. Glumi Leonardo di Kaprio, ali stvarno, scenario je ocajan i sam film je previse psihodelican.
 
Član
Učlanjen(a)
02.05.2010
Poruka
140
2012 - Ne volim filmove katastrofe i još se divim samoj sebi jer sam uspjela pogledati polovicu ovog... Totalna glupost. wacko2
 
Član
Učlanjen(a)
29.12.2009
Poruka
144
Clash of the Titans. Najobičnije, tradicionalno, holivudsko smeće. Original sa početka osamdesetih je još i ok, simpatičan je, a onda se neka budala dosetila da zanemari apsolutno svaki trag strukture grčkog mita i da napravi film po amerikanizovanoj šemi svake radnje, a da oslonac svega budu, naravno, specijalni efekti. Izgleda da Ameri ne poznaju ama baš ništa, sve ubacuju u kontekst nekih svojih ideoloških i, pre svega, demagoških trivijalnosti, sve se gleda isključivo njihovim očima i njihovim merilima. Nije im ni potrebno da poznaju nešto jer oni ustvari prave svoju mitologiju, herojstvo od njihovog načina ponašanja, razmišljanja. Primer - Perzej u jednom momentu kaže za Meduzu sledeće: "Idemo ubiti kučku", ili "Ne gledajte kučki u oči", nešto u tom fazonu.
Jasno je da će se mnogi sada pozvati na slobodu forme filma i bla bla bla, ali meni je tužno kada vidim da se jedna tako potentna tema kao što je neki grčki mit, složen i apstraktan, može svesti na takvu meru osrednjosti, plitkosti i banalnosti, a ima toliko prostora za rad, igranje, za dovitljivost, eksperimentisanje. Za tako nešto je potrebna inteligencija, talenat, širina, znanje i elokvencija, a pavijani koji su pisali scenario i režirali ovaj film očigledno nemaju ništa od toga. Filmovi koji su snimani pre 30,40, 50, pa i više godina, po svojoj inventivnosti, ambicioznosti, duhu, hrabrosti, lucidnosti i umetničkoj imaginaciji bacaju ovakve današnje filmove u sramotu. Međutim, publika je unapred pripremljena za ovakve filmove - svet tehnologije, reklame i vizuelnih i audio impresija, kao i stil pravljenja filmova kojim Holivud obasipa tržište već decenijama, nameće vizuelnu impresiju kao primarni kvalitet, pretpostavljen ideji, apstrakciji, literarnom ili likovnom dostignuću. Vulgarnost iznad intelekta, bojažljivo povlađivanje umesto iskoraka u nepoznato, plitkost ispred ideje i koncepta. Meni je dovoljno da vidim kako su neki stari majstori interpretirali antičke i klasične priče i dela, pa da mi dođe da zaplačem od muke kad vidim koliko danas nedostaje ambicije i koliko je sve to plašljivo, obezmuđeno i lišeno bilo kakvog rizika, što je i razumljivo kada je novac jedino merilo. Felinijev Satyiricon je snimljen pre 40 godina, adaptacija je Petronijusovog antičkog romana i svaki put me razvali svojom smelošću, avangardom, monumentalnošću, megalomanijom, snagom i karakterom. Clash of the Titans jednostavno nema karakter, današnja priča i današnje razmišljanje su samo prepakovani u antičku legendu, pardon - američku legendu. I to bi trebalo da bude interesantno. Nije nego...
Ali, da ne ispadne da smo kudim ovo "ostvarenje", može da se pogleda, doduše samo ako isključite svaku mentalnu potrebu višeg reda i posmatrate sve kao da gledate epizodu CSI: Majami ili još bolje - bilo koji film sa jurnjavom i eksplozijama i pucanjem u koji se ubaci neka ljubavna priča ili neka dubokoumna nedoumica o prirodi i karakteru čoveka, čisto da film, kao fol, ne bi bio totalno besmislen jer ima tu "humanu" crtu. Jedino se ovde krljaju mačevima, ali ipak ima i eksplozija:) Ako se tako pogleda i pri tom se navija za dobre momke i bude se srećan zbog hepi enda koji je kao u najlepšoj (najljigavijoj) bajci, i po koji put se izusti "Uuuuaaauu" zbog efekata (koji jesu za to: "Wooow"), nećete ni primetiti da je prošlo sat ipo-dva i da je krajnje vreme da zviznete ne bi li se mozak vratio sa paše. Tako je ovaj film čak i zabavan, što mu je, ruku na srce, i jedina funkcija. Nego, jesam li možda spomenuo da mi je film sra.e? Toliko od mene.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
07.08.2009
Poruka
6
The new daughter, ako niste gledali onda i nemojte... Zesce njesra...

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Takodje smor: The men who stare at goats....
 
Poslednja izmena:

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
2012 i Clash of the Titans! wacko2 wacko2 wacko2
 
Natrag
Top