Najčešći problemi kože - akne, bubuljice, mitiseri...

Član
Učlanjen(a)
11.02.2013
Poruka
2
- E vidim dosta problema oko akni i bubuljica ja sam se rešio tih problema.Ima 5 stvari koje trebaš rešiti da bih se te napasti rešio.1:Higijena lica i ruku.2: Ishrana 3:Odmor4:Blagi losioni na licu 5:Melem pri spavanju .Tretman je trajao oko 20 dana ilice se pojavilo glatko isveže bez ožiljaka.Tokom dana nekoliko puta prati mlakom vodom /Sapunom na bazi SUMPORA/ima ga u apoteci.Izbegavati šminke i parfeme,NIKAKO kreme na lice i ruku.Ove tri biljke su spas za smirenje kože,Lavanda, Konoplja, Kamilica blagim čajem bilo od koje biljke svako jutro posle sapuna natopiti lice i neka se osuši bez brisanja posle podne ništa dabih se odmorila koža.Uveče blago namazati melem ili klindamicin gel o,2mlg. Ako vam je teško praviti melem .Isto je efikasna i krema od Deccona sve to isto ima u apoteci 4 dana se maza svako veče 2 dana pauza sa čajem kao što sam naveo i tako do 20 dana videće se efikasnost posle 5 do 6 dana.Izbegavati čokoladu.testenine gazirano piće ,alkohol ,mlečni proizvodi ,tih 20 dana. *OBAVEŠTENJE OVO VAZI KOME JE ZDRAV ORGANIZAM*Melem recept****Formula F +****2 kašike sezamovog ullja,1kašika maslimovog ulja,2 kašike ulja avokada,2 kašike bademovog ulja,vitamina E 2000 IJ. kapsule ili tablete zdrobiti u prah. isto i vitamin A 1OO.000 USP.može i sintetički vitamin A stvoriti u prah sve to u jednu bočicui dodati svoj omiljeni parfem malo u tu tekućinu.Jer vitamin a oseća se na ribu.Nekoliko kapi utrljajte na obolelo lice od akni pred spavanje i ovo ulje će se apsorbirati do jutra .Biće te zapanjeni delotvornošću melema Melem je za sva kozna oboljenja i upale čak ljudi kažu da uspešno leči i psorijazu veoma efikasno za nekoliko dana ide na boljitak .Ovo je stara formula od Šveckih travara i vidar koja se krila u tajnosti .Dosta farmeucke kuće zarađuju na nesreću obolelih ob akni i bubuljica.
 
Učlanjen(a)
23.09.2013
Poruka
14
Istraživanja su pokazala pozitivne efekte uzimanja GLA kod zapaljenja kože, olakšavanjem simptoma kao što su svrab, otoci, crvenila i ljuštenje kože.
Gama-linolensku kiselinu (GLA) sadrži BIO konopljino ulje, a ona pomaže još i kod zdravlja kostiju, funkcionisanju mozga, razvoju i rastu, rastu kose i regulaciji metabolizma.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Ovi saveti za lepotu zapravo vam uništavaju kožu

Petak je, i tokom pripreme za izlazak primetili ste koloniju bubuljica koja je besramno izbila nasred vašeg čela. Očajnički trčite u kuhinju i izvlačite… Limun? Čajevac? Najagresivniju pastu za zube koju imate? Stanite i razmislite još jednom. Predstavljamo vam spisak stvari koje nikako ne bi trebalo da stavljate na bubuljice.

jLC2Am5.jpg

Budite oprezni prilikom tretmana lica prirodnim sastojcima, nisu svi toliko dobri za vašu kožu

Pasta za zube. Istina, pasta za zube će sigurno isušiti bubuljicu, ali posledice koje ostavlja na koži su dalekosežne. Jeste li se ikada zapitali šta zapravo čini pastu za zube toliko efikasnom? Odgovor je vrlo jednostavan: snažni tenzidi koji adekvatno odstranjuju nečistoće i plak, i iritirajući ekstrakti poput nane i eukaliptusa koji imaju potencijal da doslovno spale kožu. Bubuljicu jednako dobro možete da isušite stavljanjem obloga od gline koje nemaju takav potencijal za iritaciju kože, a izvući će sve nečistoće na površinu i brže zaceliti kožu.

Limun. Verovatno ste čuli da limun sjajno izbeljuje kožu zbog kiseline koju sadrži, ali jeste li znali da limun isto tako iritira kožu, uzrokuje crvenilo i čini kožu izloženijom negativnom dejstvu sunčevih zraka? Svaki put kada limunom prelazite preko kože, zapravo rizikujete da crvene hiperpigmentacije od bubuljica usled sunčevog delovanja postanu smeđe i učine kožu izbeljenom i osetljivom.

Sirće. Jedan od najboljih prirodnih tonika za kožu je sirće, reći će vam bake. Ali, da li je to baš tako? Apsolutno ne: pH kože jeste blago kisela, i koži su zaista potrebni blago kiseli tonici, ali pH sirćeta je toliko nizak da gotovo može da se takmiči sa želudačnom kiselinom. Ako koristite sirće kao tonik, rizikujete da spalite kožu i njen hidrolipidni omotač, što će uzrokovati njeno pojačano mašćenje i upalne procese.

Eterično ulje čajevca. Nijedno eterično ulje nije dobro u nerazređenoj koncentraciji stavljati na kožu. Iako čajevac sam po sebi ima antibakterijska svojstva, i u vrlo niskim koncentracijama u kremama funkcioniše kao prva linija obrane za mnoga stanja kože, od bakterijskih do čak gljivičnih i virusnih dermatoloških oboljenja, sam eterični čajevac je preagresivan i kontraproduktivan na koži.

Mehanički pilinzi od sode bikarbone i soli. Mehanički pilinzi na bazi soli problematični su kod relativno tanke kože lica jer nepravilni kristali soli zapravo grebu kožu i na njoj izazivaju mikrotraume, čineći je slabijom i podložnom negativnim spoljašnjim faktorima, a sličan efekat se događa i tokom korišćenja sode bikarbone. Naime, njen pH uopšte ne odgovara našoj koži i dugoročno korišćenje može dovesti do slabljenja njene zaštitne funkcije. Umesto mehaničkih, koristite hemijske pilinge na bazi krema, gelova i maski koji će na mnogo blaži način omogućiti da se otarasite mrtvih ćelija kože.

Izvor: Fashion.hr
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.548
Pobedite akne na prirodan način
Ako su vam se smučili kozmetički tretmani, skupe krene i losioni, pokušajte da se izborite sa aknama uz pomoć prirodnih sredstava: meda, limuna, vodene pare, esencijalnih ulja, sode bikarbone, paradajza...



28076061355815c7364e5a883910619_w640.jpg

Foto: Thinkstock


Borba sa aknama, čini se, nikada ne prestaje, pa mnoge dame imaju ovaj problem i nakon puberteta. Ako su vam "preko glave" kozmetički tretmani, skupe kreme i losioni, pokušajte sa prirodnim lekovima:

- Kašičicu meda pomešajte sa malo isceđenog soka od limuna i nanesite na problematična mesta. Limun će isušiti bubuljice, a med hidrirati kožu i zalečiti je.

- Para je još jedno od efikasnih rešenja, jer koža tada izbacuje sve toksine, a pore se čiste. U vodu slobodno dodajte esencijalna ulja lavande, ruzmarina,...

- Pomešajte kašičicu sode bikarbone sa kašičicom-dve kisele vode, pa ovu smesu utrljajte na lice nakon što ste ga tretirali toplom parom i otvorili pore.

- Na upaljeno mesto mežete da stavite i komad svežeg paradajza, jer isušuje bubuljice, a ujedno je bogat antioksidansima, vitaminima i mineralima.

Izvor: Novosti
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Šta znače bubuljice na određenom dijelu lica?

19b347fa13c0e0e12.jpg


Saznajte šta vam tijelo poručuje na osnovu rasporeda bubuljica na vašem licu.

Možda niste ni slutili, ali bubuljice na tačno određenom dijelu lica sugerišu na konkretne zdravstvene probleme.
Uz ove jednostavne savjete ćete se možda zauvijek riješiti problema i prestati da posjećujete kozmetičare i dermatologe. Sljedeći put kada vam se na licu pojavi nova akna pogledajte ovu mapu, takođe, vodite računa o svom tijelu i higijeni - i zapamtite da za svaki problem postoji rješenje.

23983848e849ede33.jpg


Zona 1 & 2 - čelo: Probavni problemi
Jedite manje ''junk food-a'', smanjite količinu masnoća laganijom dijetom, pojačajte unos vode u organizam i ubacite svježe krastavce u ishranu.


Zona 3 - između obrva: Jetra
Smanjite unos alkohola, masne hrane i mliječnih proizvoda. Ovo je zona u kojoj se pojavljuju i alergije na hranu pa pazite na sastav onoga što jedete. Vježbajte do 30 minuta svaki dan i pobrinite se da dovoljno spavate jer se tada i vaša jetra odmara. Prazne i loše kalorije mogu imati štetan uticaj na raspoloženje


Zona 4 & 5 - oko očiju: Bubrezi
Bilo kakva pojava oko očiju, pa i tamni krugovi, ukazuju na dehidraciju. Pijte vodu!


Zona 6 - nos: Srce
Provjerite krvni pritisak i količinu vitamina B. Smanjite unos začinjene i gorke hrane i unos mesa. Pronađite način da smanjite holesterol konzumirajući orašaste plodove, avokado i ribu. Kako ovaj deo lica prirodno ima nešto šire pore, pazite da vašoj kozmetici nije istekao rok trajanja ili da začepljuje pore.


Zona 7 & 8 - uši: Bubrezi
Opet voda! Smanjite unos gaziranih pića, kafe i alkohola jer vode ka dehidraciji.


Zona 9 & 10 - obrazi: Disajni putevi
Pušite? Skloni ste alergijama? Ovo je problematično područje za obe stvari. Ako to nije slučaj, onda vodite računa da se tijelo ne pregrjeva, jedite hladniju hranu, smanjite unos šećera i udišite više svježeg vazduha. Izbacite meso, mliječne proizvode, alkohol, kofein i šećer, a u organizam unosite više povrća. Postoji još jedna bitna stvar o kojoj retko razmišljamo, a to su mobilni telefoni i jastučnice – neka budu čisti jer uzrokuju najviše akni na ovom području.


Zona 11 & 12 - oko usana: Hormoni
Ovo je dominantna zona za stres i hormonalne promene. Iako se čini nemoguće uticati na to, ipak možete napraviti razliku tako što ćete imati kvalitetan san, unositi dovoljne količine tečnosti i jesti lisnato povrće koje održava kožu čistom. Po pravilu se ženske hormonalne akne pojavljuju tokom ovulacije.


Zona 13 - brada: Želudac
Pojačajte unos vlakana i pijte biljne čajeve kako bi vam se poboljšala probava.


Zona 14 - vrat: Bolest
Bubuljice na ovom području mogu biti znak da se telo bori s nekom bakterijom kako bi izbeglo bolest.

(wall.hr)
 
Natrag
Top