Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
ako im je jednako raspodelio kapice, jedan prebroji, i ako izbroji da belih ima vise za jednu, on je crn, ide na jednu stranu, ostali znaju to, urade isto i lepo se raspodele...jel to?

To važi za pravilo ako je paran broj patuljaka (ovde se to ne zna) i samim tim ti je tačna konstatacija, ali ovde je rečeno veliki broj patuljaka, da bi se to pitanje izbeglo.

Učlanjen(a)
20.06.2009
Poruka
676
To važi za pravilo ako je paran broj patuljaka (ovde se to ne zna) i samim tim ti je tačna konstatacija, ali ovde je rečeno veliki broj patuljaka, da bi se to pitanje izbeglo.

covece, bas si ga zakuvao:dance2:
a moj se rezervoar polako trosi:blum3:
ja odoh da spavam, pa cemo nastaviti sutra, dok napunim baterijesmile3
laku noc svima:acute:
pozzz

Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
Odoh i ja. Valjda neću sanjati razjarenu Snežanu zato što sam joj uzeo patuljke, a vi niste još rešili već ste ih ‚‚poneli sa sobom", hehehehehe...

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Prvi izadje,posle njega izadje drugi i stane na suprotnu stranu,zatim treci stane na nilo koju stranu.Ako je stao kod dobre boje ova iz druge grupe ce ostati na mestu,a ako nije docice kod ove dvojice,i tako redom,dok svi ne budu na dobrom mestu.

Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
Prvi izadje,posle njega izadje drugi i stane na suprotnu stranu,zatim treci stane na nilo koju stranu.Ako je stao kod dobre boje ova iz druge grupe ce ostati na mestu,a ako nije docice kod ove dvojice,i tako redom,dok svi ne budu na dobrom mestu.

Ne mogu dobro da razumem, ajde upotrebi primere sa bojama. Ja sam te razumeo ovako: Izađe sa crnom kapicom i on ode levo. Izađe ponovo sa crnom ali ovaj ode desno, šta onda ako opet izađe crna kapica (a pomisli da ima belu). Malo mi je diskutabilna teorija. Jer niko od njih ne zna boju svoje kape, to je problem.

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ti si najbliža rešenju, samo moraš malo ‚‚pročistiti" poteze/mesta na koje se raspoređuju patuljčiki. E odem sada stvarno off. Vidimo se ujutru. Pozz

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Ok,zato sam i zurila sa odgovorom,pa je prilicno konfuzno objasnjenje,slazem se da je vreme za laku noc.
Nastavak sledi.
laku noc.

Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
Znači -n- pataljuka ima na sebi kapice koje su ili bele ili crne. Oni ne mogu da vide koje je boje njihova kapa ali mogu da vide boje kapica na patuljcima ispred sebe. Treba da naprave da sa jedne strane budu patuljci sa belim kapama a sa druge da budu sa crnim. Zmaj je učunio mađiom da ne mogu da pričaju niti bilo kakvim gestilulacijama da odaju odgovor kako da se poređaju. Samo ako jedan shvati način onda ga razumeju svi patuljci.

Dodato posle 26 minuta:

Umesto da rešavam ja zagorčavam i komplikujem. Bože, Bože kakav sam ja dripac.

(prostom dedukcijom i eleminisanjem nekih činjenica, većina spava, ili je činom iznerviranosti napustila ovaj forum i otišla na neke druge, recimo gurmani ili kompjuteri i torrenti ili pretražuju forum. Sada se mislim da li da malo pripomognem ili ne)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
20.06.2009
Poruka
676
covece, bas si ga zakuvao....
pogotovu sto nije paran broj...ubih se jutros razmisljajuci, i nemogu da zakljucim...
jedino mi pada na pamet, posto je magijom stvorio sesire, da patuljci snagov volje mogu da predvide koja im je boja kapica, al cisto sumnjam da je to tacno resenje....

Dodato posle 7 minuta:

a da nije ovo....patuljak ako vidi ispred sebe patuljka sa crnom kapicom, onda on pretpostavi da on na sebi ima belu, i ode na jednu stranu, a ovaj videsvsi da je ovaj otisao na jednu stranu, on ode na suprotnu...
tako urade svi...da nije to?

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
covece, bas si ga zakuvao....
pogotovu sto nije paran broj...ubih se jutros razmisljajuci, i nemogu da zakljucim...
jedino mi pada na pamet, posto je magijom stvorio sesire, da patuljci snagov volje mogu da predvide koja im je boja kapica, al cisto sumnjam da je to tacno resenje....

Dodato posle 7 minuta:

a da nije ovo....patuljak ako vidi ispred sebe patuljka sa crnom kapicom, onda on pretpostavi da on na sebi ima belu, i ode na jednu stranu, a ovaj videsvsi da je ovaj otisao na jednu stranu, on ode na suprotnu...
tako urade svi...da nije to?

Nećemo da se bavimo predpostavkama za ovo pitanje. HOOOOĆUUUUU KONKRETAN ODGOOOOVOOOR OOODMAAAAAAHHHHHHHHHH:dance2::dance2::dance2: :D :D :D

Dodato posle 5 minuta:

Ništa onda. Tek sada neću da vam kažem rešenje buhahahaha
Zato da bi vas još više ubacio u mašinu dodaću jedan mali začin...

Jedan špijun treba da uđe u tvrđavu. Postoji samo jedan ulaz, ali tamo stražari kontrolišu svaku osobu koja ulazi. Špijun se približi malo, da bi video kako ljudi ulaze...

Prvo, dolazi jedan seljak... Stražar ga pita:
- "16, koji je tvoj odgovor?"
On odgovori da je 8, i puste ga da uđe...

Zatim nailazi jedna devojka, stražar kaže:
- "10, koji je tvoj odgovor?"
Devojka odgovori;
- '' 5''... pa, i nju puste...

Potom, dolazi jedan sveštenik...
Stražar mu kaže:
- "22, koji je tvoj odgovor?"
A sveštenik odgovara:
- ''11''... i puste ga da uđe...

Špijun pomisli da je shvatio o čemu se radi, dođe ispred ulaza, a stražar ga pita;
- "20, koji je tvoj odgovor?"
Špijun odgovori:
- ''10''
Stražari ga uhapsiše. Zašto?

Dodato posle 7 minuta:

EEEEeeeee ljudi, danas sam baš ponosan na sebe. Smislio sam dobru logičku cicasmicalicu (ukoliko je negde u svetu nema, ali čisto sumnjam, sigurno postoji ali u drugom obliku). Baš je laka...Cenim da neće proći više od 5 minuta ukupno...

Komšinica, koja stanuje preko puta mene, je na prozoru (ne viri, nije nagnuta, ne ogleda se i ne proizvodi nikakve zvukove niti maše ili prosipa mrve za golupčiki i vrapčiki). Već samo stoji kraj prozora. Da kažemo da ja živim na trećem spratu a ona na drugom spratu. Ali ja nisam kod kuće a nisam ni napolju. Kako onda znam?

Uuuu, eee, ili još bolja varijanta. Stanujemo u istoj izgradi. Ja u prvom ulazu a ona u 5 (zgrada ima inače 6 ulaza). Moj stan gleda ispred ulaza a njen stan gleda iza zgrade. A ona je na prozoru (ne viri, nije nagnuta, ne ogleda se.........). Ja nisam kući a nisam ni napolju. Kako onda znam?

P.S.
(može da bude i komšija :)smile3:roll:yes3 )

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
20.06.2009
Poruka
676
Jedan špijun treba da uđe u tvrđavu. Postoji samo jedan ulaz, ali tamo stražari kontrolišu svaku osobu koja ulazi. Špijun se približi malo, da bi video kako ljudi ulaze...

Prvo, dolazi jedan seljak... Stražar ga pita:
- "16, koji je tvoj odgovor?"
On odgovori da je 8, i puste ga da uđe...

Zatim nailazi jedna devojka, stražar kaže:
- "10, koji je tvoj odgovor?"
Devojka odgovori;
- '' 5''... pa, i nju puste...

Potom, dolazi jedan sveštenik...
Stražar mu kaže:
- "22, koji je tvoj odgovor?"
A sveštenik odgovara:
- ''11''... i puste ga da uđe...

Špijun pomisli da je shvatio o čemu se radi, dođe ispred ulaza, a stražar ga pita;
- "20, koji je tvoj odgovor?"
Špijun odgovori:
- ''10''
Stražari ga uhapsiše. Zašto?

)

trebao je da kaze 8...
posto je verovatno fora u tome, 16 ima 8 slova, a 10 ima 5 slova, tako da je za 20 trebao da kaze 8...
al za ovu prvu si zakuvao:dance2:

Natrag