Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
Ako ovo rešite onda već znate, ako znate onda recite da znate jer...ovo je za mene HARD HARD CORE e...

Velika grupa patuljaka upala je u pećinu zmaja sa namerom da opljaćkaju njegovo blago. Bili su nespretni i u toku krađe probudili zmaja, kome je bilo simpatično kako patuljci izgledaju i ne htede ih pobiti, već im je dao zadatak. Svojom magijom stvorio je svakom od njih na glavi kapicu crne ili bele boje i rekao da izađu iz pećine i poređaju se tako da svi sa belim kapicama budu zajedno sa jedne strane, a svi sa crnim kapicama zajedno sa druge. Nijedan patuljak ne zna i ne može da sazna koje je boje njegova kapica. Ne postoje ogledala u pećini. Zmaj je onemogućio svaku vrstu komunikacije među patuljcima, verbalnu, gestikulativnu i bilo koju drugu, patuljci mogu samo da razmišljaju i da izađu iz pećine u zadat poredak. U slučaju da neki od njih nađe/smisli rešenje, saznaće ga i svi ostali, opet bez komunikacije. Ako uspeju da se tako podele, dobiće sve blago koje mogu da ponesu...

Dodato posle 4 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ustvari kada bolje razmislim ipak je lako... Ma u stvari nije bitno...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Ovi sa belim kapicama će "videti" svetlo jer belo lakše propušta svetlost, a ovima sa crnim će biti "tamnije".
Tako će svi znati koje su im boje kapice bez ikakve komunikacije

Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
Ovi sa belim kapicama će "videti" svetlo jer belo lakše propušta svetlost, a ovima sa crnim će biti "tamnije".
Tako će svi znati koje su im boje kapice bez ikakve komunikacije

Pazi, ti ne vidiš koje je boje tebi kapica, a cilj je da se naprave dve grupe tj. sa jedne strane sve bele a sa druge sve crne. Dakle, ja ti ne mogu reći koja je boja tvoje kape niti pokazati gde da odeš niti na mignutismile3

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Pazi, ti ne vidiš koje je boje tebi kapica, a cilj je da se naprave dve grupe tj. sa jedne strane sve bele a sa druge sve crne. Dakle, ja ti ne mogu reći koja je boja tvoje kape niti pokazati gde da odeš niti na mignutismile3

Ja kazem da se kroz bele kapice jace vidi svetlost. Nazire se kroz njih. Nazreće i boju "crne grupe" Razumes? Svi koji imaju bele kapice ce cim izadju iz pecine to znati.

Ako nije onda nek nije.:dntknw:Šta ću im ja? Nek se vade kako znaju i umejusmile3

Poslednja izmena:
Natrag