Može li zakon spasiti ?čemu je dat zakon?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Duhom svojim uselio u tog čoveka i ne moće više umreti,jer duh ne umire.zato je i Isusovo telo umrlo,ali Bog koji je u njemu Duh ne umire ,jer Bog ne moće umreti. ako Bog može umreti onda on nije Bog.taj Duh koji dolazi u nama je Hristov duh i po tome Hristovom duhu će mo i mi uskrsnuti. Duh je oživeo Hrista u grobu treći dan i dao mu od ljudskog nebesko novo telo koje čeka i nas,stanovi u nebu. zato je kazano onaj ko nema Hristovog duha nije Hristov. samo takav nema život. taj večni život.mi ne primamo nastavak ovog zemnog života koji je sad u telima ljudi koji ne veruju,već verom u Hrista i krštenjem primamo taj večni Hristov duh ili Hristov život a oNAJ KO JE PRIMIO vežni život ne mnoće umreti nigda kako Isus i kaže.

Dobro rezonovanje jer je pisano : Psalam 82.6. Rekoh , bogovi ste i sinovi svevišnjeg svi.
Ovo je rekao David u psalmu ali nije svojim umom nego Hristovim jer Hrist ponavlja iste ove reči :
Jovan 10.34. Ne stoji li u zakonu napisano : Ja rekoh ,bogovi ste.
Tačno je mršavkiću da Bog ne umire i ako Hrist živi u nama ne možemo umreti jer je On besmrtan. Stvar jer u tome što mi sad umiremo, svi . Znači ono što je namenjeno i rečeno za nas mi to sad nismo i nemojmo se zavaravati jer Bog želi da shvatimo stvari onako kako jesu a ne onako kako nisu. Pismo govori da mi treba da budemo bogovi ili bogići ali mi to sad nismo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvar je iskljucivo u tome - sto ovde pojedini vec duze vreme pokusavaju progurati ucenja koje nemaju veze sa svetom Bozjom recju, tako vidljivo i providno da bi to video i slep covek - dodajuci nesto sto u pismu ne postoji i prikazujuci kao da je to deo pisma, a drugo sto je deo pisma izbacuju da bi navodna istina koju iznose postala istinitija.

Tako cineci, oni onda osudjuju one koji iskljucivo samim pismom i njegovim kontekstom raskrinkavaju ova lazna ucenja, jer uvidjaju da pismom ne mogu dokazati svoje teorije, i onda napadaju Ellen White, ili nekog treceg, a u istom trenutku uzdizu sebe i svoja misljenja - sto je paradoks, da govore protiv onih koji su pisali iskljucivo na osnovu pisma ( mada ja nikada nisam licno nikada na ovom forumu citirao ni Ellen White ni bilo kog drugog ), a ujedno iznose ili svoja licna misljenja, ili Platona i ono sto je Platon pisao pre 2 500 godina, ili neke druge filozofe, crkvene Oce, i slicno.

To je nerazumnost neshvatljiva i samom Bogu.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.01.2014
Poruka
202
Dobro rezonovanje jer je pisano : Psalam 82.6. Rekoh , bogovi ste i sinovi svevišnjeg svi.
Ovo je rekao David u psalmu ali nije svojim umom nego Hristovim jer Hrist ponavlja iste ove reči :
Jovan 10.34. Ne stoji li u zakonu napisano : Ja rekoh ,bogovi ste.
Tačno je mršavkiću da Bog ne umire i ako Hrist živi u nama ne možemo umreti jer je On besmrtan. Stvar jer u tome što mi sad umiremo, svi . Znači ono što je namenjeno i rečeno za nas mi to sad nismo i nemojmo se zavaravati jer Bog želi da shvatimo stvari onako kako jesu a ne onako kako nisu. Pismo govori da mi treba da budemo bogovi ili bogići ali mi to sad nismo.
Peko, umiremo svi tijelom, da li svi umiremo i Duhom i Dusom ?
Imas temu o "Besmrtnosti Duse", pa tamo sve ovo jasno objasni !

Ovo me zanima, po pitanju 10 Bozjih zapovjesti koje su date preko Mojsija:

Je li Isus Hristos ista preinacio od 10 Bozjih zapovjesti, ili vaze doslovno i za sve Hriscane ?

Jesu li se svi Apostoli drzali besprekorno svih 10 Bozjih zapovjesti, i tako zivljeli ?

Jesu li svi Apostoli ucili sve neznabosce da se strogo drze svih 10 Bozjih zapovjesti ?

Jesu li sadasnji Pravoslavni Hriscani u bilo cemu odstupili od 10 Bozjih zapovjesti ?

Jesu li Hristove 2 zapovjesti potpuno iste (imaju sasvim isto znacenje) kao i 10 Bozjih zapovjesti ?

Ko je voljan neka sve ovo razgovjetno i precizno objasni !

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Peko, umiremo svi tijelom, da li svi umiremo i Duhom i Dusom ?
Imas temu o "Besmrtnosti Duse", pa tamo sve ovo jasno objasni !

Ovo me zanima, po pitanju 10 Bozjih zapovjesti koje su date preko Mojsija:

Je li Isus Hristos ista preinacio od 10 Bozjih zapovjesti, ili vaze doslovno i za sve Hriscane ?

Jesu li se svi Apostoli drzali besprekorno svih 10 Bozjih zapovjesti, i tako zivljeli ?

Jesu li svi Apostoli ucili sve neznabosce da se strogo drze svih 10 Bozjih zapovjesti ?

Jesu li sadasnji Pravoslavni Hriscani u bilo cemu odstupili od 10 Bozjih zapovjesti ?

Jesu li Hristove 2 zapovjesti potpuno iste (imaju sasvim isto znacenje) kao i 10 Bozjih zapovjesti ?

Ko je voljan neka sve ovo razgovjetno i precizno objasni !
za peka: telom umiremo tačno! zar nisi primetio da sam ukazao na to da je i Isus umro telom tako piše i bio u grobu,a Duhom piše nije bio u grobu zn a se gde je bio.tako i mi telo ide u grob jer ovo raspadno neraspadljivosti ne nasleđuje.
zakon je dat za se sav svet nađe kriv bOGU. zakona niko ispuniti ne može.a ako kriv si u jednoj crti kriv si svemu zakonu. a plata je smrt. da li bi meni dobra smrt pita pavle za to? i oće li da ponovo zida(misli na vraćanje pod zakon) ono što je Isus telom na krstu razvalio jer je bilo protiv nas.? ako kroz zakon dolazi spašenje,onda obećanje u Hristu propa,kaće pavle. kroz zakon dolazi samo spoznanje greha . da ne bi zakon ba on pavle kaže ne bi znao za greh ovako kad zapovest bi data preko mojsija njemu bi na smrt.ne naživot. onda da li će mo ići ponovo pod zakon mesto pod blagodat. samo da ova sloboda VAŠA NE BUDE na telesnost ,kaže pavle. da sloboda se ne uzme da SAD neko sagrešuje Bogu. ko je u duhu taj mori telesna dela.

Učlanjen(a)
05.01.2014
Poruka
202
Onda da li će mo ići ponovo pod zakon, mesto pod blagodat.
Samo da ova sloboda VAŠA NE BUDE na telesnost ,kaže Pavle.
Da sloboda se ne uzme da SAD neko sagrešuje Bogu.
Ko je u duhu taj mori telesna dela.

Mrsavkicu, objasni i opisi kako onaj "ko je u Duhu mori telesna dela" ?

Je li tako sto drzi i praktikuje u svom zivotu svih 10 Bozjih zapovjesti ?

Objasni i opisi kako treba u sadasnje vrijeme da zivi i djeluje jedan Hriscanin, da bi bio dostojan Spasenja ?

Hvala !

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Mrsavkicu, objasni i opisi kako onaj "ko je u Duhu mori telesna dela" ?

Je li tako sto drzi i praktikuje u svom zivotu svih 10 Bozjih zapovjesti ?

Objasni i opisi kako treba u sadasnje vrijeme da zivi i djeluje jedan Hriscanin, da bi bio dostojan Spasenja ?

Hvala !
hrišćanin treba da se trudi ,što je logična posledica ŽIVOTA PO SVETOME duhu jer sada Hristos tim istim Duhom kojim je vaskrsnut živi u nama. ako se mi ponovo obavezujemo pod mojsijev zakon onda Hristos ponovo je grehu sluga. u čemu je suština? ako mi se trudimo mi to ne stavljamo pred Boga kao način spašenja,jer piše da avraam se mogao i sam hvaliti delima ,kako da ne,mi često i danas kažemo kako je avraam bio spreman isaka sina jedinca dati na žrtvu,ali ne hvalimo se da je isti lagao kod faraona i avimeleha dva puta dakle...avraam se mogao hvaliti pred ljudima,ali ne i pred Bogom. to mu ne bi bilo uračunato u celosti oko spašenja već samo se uračunavalo što je primio verom obećanje,tj. da će nerotkinja roditi. vera u nešto što razum ne može da shvati da razume i da vidi,jeste vera Božja. kada je meni konzilijum lekjara pre 14 godina rekao da imam najviše 3.meseca života nakon su dobili još i alaz sa onkologije,a operator ateista svojim očima video taj tumor od 250. grama,što je moglo se reći tu razumom,aliu ja sam verom na Božje objavljeno obećanje kroz san rekao punoj sobi doktora,da Bog misli drugačije i naterao ih da se zgledaju i razrogače oči. moja vera u obećanje išla je dalje od ljudskog razuma. to je vera. ako se gori kaže,premesti se u ime Isusovo zbiće se ako nema sumnje u iskano. to obećanje avraamu od Boga je bila njegova jedina vera što se jedino primalo pred Boga. ne što je on činio svojim delima,već ta vera u obećanje kako pavle i kaže u rimljanima 9.gl. dakle deca obećanja za nebo dolaze ne delima zakona ma kako ih ispunili 9. od 10. mogućih već kroz obećanje koje se zove Isus ,galatima 2.gl.!
dakle naj bolji prikaz toga je taj,da mi kad idemo pod zakon moramo zakonom i biti suđeni. a kad smo pod milosti ne sudi nam se. rimlj. 8.gl. nikaka sad nema osuđenja onima koji su u duhu,i ne služe zakonu tela. u slučaju da sagreši neko može očekivati milost od Gospoda pod milosti samo,pod zakonom ne.samo ide osuda. jer Božji zakon je tako postavljen. ako kroz zakon dolazi obećanje kaže pavle onda se pokvari Božje obećanje milosti.
to je sasvim lepo predstavljeno u mojsiju da je svaki izraelc rob mogao biti oprosne godine slobdan da ne bude rob više Božjim zakonom. no kaže se ,da AKO bi rob hteo ostati i dalje pod starim gospodarem,morao je onda javno da priđe pred starešine da mu takome provuku alku minđušu kroz uho kao znak da ostaje dobrovoljni rob ndo kraja života. takav se više nikad nije mogao predomisliti kako god da mu je bilo nekad loše pod takim gospodarem. on je mogao promenuti ćud gospodar i zlostaviti ga imao je prava čak da ga i udari možda i ubije tad ,ali rob je ostajao van zakona,jer je rob dobrovoljno bio,i ako ga je Bog po svom namislu oslobađao. tako je i sa Hristom on nas je oslobodio,ali ako neko oće dobrovoljno pod zakon onda mora poneti i zakonsku osudu,ne može sad očekivati oslobođenje od kazne ako negde sagreši,a niko svih 10 zapovesti održati ne moŽe,dakle kriv je a nikako mu Isus ne može više pomoći jer se podjamčio pod zakon,POD OSUDU. u tome je nepoznanica onih koji misle da zakonom nadopune nešto pred Bogom jer ne razumeju zakona. a osim toga galatima poslanica kaže da taki ne mogu primiti ni blagodat krštenje Duhom. jer dok čitaju mojsijeve knjige imaju pokrivalo i ne mogu da vide to. zato još nisam sreo adventistu da je imao svedočanstvo krštenja Duhom kao u apostola,osim crkvenog obećavanja nekog duha ali to nema vlast crkva da deli kaŽe krstitelj već samo Isus ima vlast da deli Duha.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus kaže za sebe da mu je zakon Božji u srcu.

"I po tome rekoh: Evo idem, kao što je u knjizi pisano za mene;
Hoću činiti volju Tvoju, Bože moj, i zakon je Tvoj meni u srcu"
( psalm 40. 7 - 8 )

Zašto?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Isus kaže za sebe da mu je zakon Božji u srcu.

"I po tome rekoh: Evo idem, kao što je u knjizi pisano za mene;
Hoću činiti volju Tvoju, Bože moj, i zakon je Tvoj meni u srcu"
( psalm 40. 7 - 8 )

Zašto?
zato što je on rođen od žene,jevrejke i piše da je trebao biti pokoran zakonu. pa ako ne bi bio,kako bi nas njega na krstu oslobodio? on je morao prvi da ga ispuni i da ga onda prikuje na krstu sve uredbe koje su bile protvi nas da mi ne bi umrli pod zakonom,jer smo bili osuđeni pravedno na smrt a on praVEDNIK NEPRAVEDNO DIGNUT MESTO NAS PO ZAKONU,i ako ga je ispunio i dokazao da je pravednik,jedini,morao je zbog našeg osuđenja po pravednom zakonu biti suđen...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U redu.

Zasto prorok Danilo onda kaze da ce Gospod svojim dolaskom ukinuti zrtvu i prinos, a ne i sam zakon?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
U redu.

Zasto prorok Danilo onda kaze da ce Gospod svojim dolaskom ukinuti zrtvu i prinos, a ne i sam zakon?
mislim da si loše razumeo danila,ali nema veze. odgovor ti je prost. da li je žrtva i prinos sama od sebe ili je ona postojala zbog saog zakona koji je bio optužba Božja na nas da smo grešnici i žrtva i prinos su morali biti tu sve do dolaska Mesije,jer ništa nije moglo skloniti greha do njegovog žrtvovanja. kada je on došao i uznet ,žrtva i prinos su sklonjeni a time i zakon koji nas je stavljao pod greh i bio protiv nas. da nije sklonjen uzročnik jedinom validnom zamenom Hristom,prinos to nije mogao za svagda učiniti,ni prinos ne bi bio sklonjen. sada kada smo u Hristu i dok stojimo u njemu nema osude za grehe.slobodni smo,samo ako ostanemo u toj slobodi kojom nas Hristos oslobodi kaže pavle.dok god je čovek u vreme mojsija STAJAO U ODređenom gradu utočištu nije mogao biti ubijen osvećen za učinjeno,ali ako bi samo makao se van njega bio bi ubijen. tako je i sa zakonom i Hristom. dok ostajemo verom u Hrista zakon nam ne može nauditi svojim jasnim stavom,a ako odemo van Hrista pod zakonom smo i osudom. zato oni koji oće pod zakon pod kletvom su kaže pavle Isus im ne može ništa pomoći. u timoteju poslanici prvoj je zato napisano da zakon je dobar i još uvek važi,ali za ubice pederaste ,kurvare,preljjubnike ,ovoga sveta koji neće Hrista,za njih važi zakon,o čemu svedoče i državni zakoni,zar ne?

Natrag