Istorija religija je puna primjera, kada su Božiji predstavnici na Zemlji, u ime Boga, u ime vjere, u ime Božijeg ćudoređa i morala koji su sami izmislili, vršili strašne torture nad čovjekom - od fizičkog zlostavljanja pojedinaca, njihovog usmrćivanja, do genocida nad cijelim narodima.
Mislite li da su to radili sa Božijim blagoslovom, kako su sami govorili, ili je to zloupotreba i Boga i vjere?
Naravno da je u pitanju zloupotreba. Svakoj osobi koja ima trocifren IQ jeste jasno, ako ne svesno, onda podsvesno, da je taj svemoćni (ako uopšte i postoji, ako on ili "to" nije svo vreme u samom epicentru naše galaxije, npr.) ustvari u nama samima. Svaka religija jeste tu samo zarad kontrole populacije i još mali milion prljavih stvari. Ako postoji bog, onda je on stvorio ljubav, recimo. A ako postoji bog, onda postoji i đavo i taj je i rešio da se poigra i dao ljudima religiju, te raščlanio na ovakve i onakve. Religija je ljudima potrebna koliko i jednom poljkom mišu recimo - fića. (Fiat) Jer, izvin'te, šta tog svemoćnog boli uvo gde će neko da se pokaje ili pomoli? Zid je zid. Krov je krov. Sa one strane spoljnih zidova se nalazi prostor... eventualno drugi spoljni zid.. iznad krova imamo nebo. Pa se razmislite dal' je bitno moliti se unutar nekog crkvenog zida ili na bilo kojoj livadi? Šta to
svevidećem, svemogućem, sveznajućem predstavlja? Kakve razlike? Mislite da se on sekira koliko je ko dao lokalnom nindži za ritual ili obred? Eventualno kojekakvo pevanje.. ? Novac i crkva? Pa jel' to ide zajedno? Nije li novac đavolje oruđe? Ko je danas najbogatiji i ne plaća nikakav porez? Razmislite dobro. PO meni, najveći grešnici su ti koji i idu u kojekakve hramove i crkve da gube svoje vreme na stvari koje se tiču samo njihovog "uma" te se samo tamo i odigravaju, ti osećaji iskupljenja i pokajanja.. bla, bla, bla..
Dokle god sam živ, nijedan fanatik, nijedan vernik me neće ubediti u suprotno. Ne treba nama vođa, ne treba nama nikakav priručnik, nikakva pravila. Rođeni smo sa svim potrebnim pravilnicima, sa svim potrebnim zakonima i samo treba povremeno povući ručnu. Ne postoji bolji Guru od vas samih. U vama je sve. Svo znanje koje je potrebno da bi ste bili čovek, dostojan koračanja i obitavanja na ovoj zemlji, jeste od početka u nama samima. Ono što vas udaljava od toga jeste vaš strah i "šta će komšije da pomisle?!" npr...