Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Na žalost, žrtve u ovom slučaju su na obe strane. Dečak koji je pucao trpeo je određenu vrstu nasilja od vršnjaka, u vidu odbacivanja, nerazumevanja, hladnoće odnosa društva prema njemu. To je izazvalo reakciju, i on je posegao za osvetom.
Nije trpeo nikakvo nasilje, nego je gledao filmove i igrao igrice, pa se identifikovao sa junakom filma koji je gledao, psihopatom.. Cak je i njegovu sliku postavljao na svoj fb. profil.
To je ono sto sam ja svo vreme pricao, da je svest mladih ugrozena onim sto gledaju i posmatraju, bilo da je to sa interneta ili uzivo. Ako se tome ne stane na put, i ne uvedu ogranicenja, drustvo ce se pretvoriti u psihopate i ludake, kao sto vec vidimo..
Za njegove vrsnjake, on je heroj, jer je pucao u nastavnicu istorije, i sami vrsnjaci su se identifikovali sa popularnom igricom, pa pricaju o "skoru", da li je on dovoljno ljudi pobio!
On je za njih heroj, a i mediji ga populizuju nesvesno..
Necu da zvucim pesimisticno, ali sutra nas ceka nova epizoda nasilja po skolama, ako drustvo nesto ne preduzme..
Ipak kakve vesti danas slusamo po medijima, oni i dalje krive roditelje (koji su najmanje krivi), umesto da okrive sistem, koji je takve stvari dozvolio i populizovao.. Ako bi priznali svoju krivicu, time bi i njihov prihod i Zeljko Mitrovic sa svojim rijalitijem u kojem besni nasilje sex i populizovanje kriminala, doziveli svoj kraj, pa bi ostali bez znacajnih prihoda..
Zato se ne sme dozvoliti da drustvo bude krivo, da Zeljko Mitrovic i slicni trpe sankcije, nego roditelji treba da odgovaraju!
Mislim da se nista nece promeniti, trajace ovo par dana, mozda mesec dana, i zaboravice se kao i sve drugo, do sledece epizode..