Molimo te, Bože...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Na žalost, žrtve u ovom slučaju su na obe strane. Dečak koji je pucao trpeo je određenu vrstu nasilja od vršnjaka, u vidu odbacivanja, nerazumevanja, hladnoće odnosa društva prema njemu. To je izazvalo reakciju, i on je posegao za osvetom.

Nije trpeo nikakvo nasilje, nego je gledao filmove i igrao igrice, pa se identifikovao sa junakom filma koji je gledao, psihopatom.. Cak je i njegovu sliku postavljao na svoj fb. profil.

To je ono sto sam ja svo vreme pricao, da je svest mladih ugrozena onim sto gledaju i posmatraju, bilo da je to sa interneta ili uzivo. Ako se tome ne stane na put, i ne uvedu ogranicenja, drustvo ce se pretvoriti u psihopate i ludake, kao sto vec vidimo..

Za njegove vrsnjake, on je heroj, jer je pucao u nastavnicu istorije, i sami vrsnjaci su se identifikovali sa popularnom igricom, pa pricaju o "skoru", da li je on dovoljno ljudi pobio!

On je za njih heroj, a i mediji ga populizuju nesvesno..

Necu da zvucim pesimisticno, ali sutra nas ceka nova epizoda nasilja po skolama, ako drustvo nesto ne preduzme..

Ipak kakve vesti danas slusamo po medijima, oni i dalje krive roditelje (koji su najmanje krivi), umesto da okrive sistem, koji je takve stvari dozvolio i populizovao.. Ako bi priznali svoju krivicu, time bi i njihov prihod i Zeljko Mitrovic sa svojim rijalitijem u kojem besni nasilje sex i populizovanje kriminala, doziveli svoj kraj, pa bi ostali bez znacajnih prihoda..

Zato se ne sme dozvoliti da drustvo bude krivo, da Zeljko Mitrovic i slicni trpe sankcije, nego roditelji treba da odgovaraju!

Mislim da se nista nece promeniti, trajace ovo par dana, mozda mesec dana, i zaboravice se kao i sve drugo, do sledece epizode..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Rekao je u policiji.

Bio je najbolji u svemu, i odbačen od drugova.

Molio je roditelje da ga prebace u drugo odeljenje.

Tamo je imao tri druga koji su ga bodrili da bude još bolji.

Onda je odlučio da se osveti za odbacivanje i napravio spisak onih koje planira da likvidira.

Otac ga je vodio na strelište, i tamo je naučio da puca.

Uzeo je očev pištolj iz sefa, i napravio što je naumio.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
90985033_2691918720906972_7774872794197655552_n.jpg

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Rekao je u policiji.

Bio je najbolji u svemu, i odbačen od drugova.

Molio je roditelje da ga prebace u drugo odeljenje.

Tamo je imao tri druga koji su ga bodrili da bude još bolji.

Onda je odlučio da se osveti za odbacivanje i napravio spisak onih koje planira da likvidira.

Otac ga je vodio na strelište, i tamo je naučio da puca.

Uzeo je očev pištolj iz sefa, i napravio što je naumio.
Užas , strašno ,
768x768-42bcb76c-9d0c-11eb-86af-cedfb09875dd.webp
, molimo svi
279aaa2732b2d55bed60.png

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Bože, u pomoć nam priteci!
Gospodine, pohiti da nam pomogneš!
Ti si Gospodar povijesti i Gospodar naših života.
Udijeli vječni spokoj žrtvama ove nove tragedije, a ožalošćenima umnoži vjeru i daruj snagu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

MEĐU RANJENIMA I DECA! Muškarac i dalje puca po Mladenovcu!

"Pucnjava je otpočela u školskom dvorištu kada je muškarac naoružan automatskom puškom otvorio vatru i zapucao.

Među teško ranjenima je i jedan policajac, a povređena su i deca.

Kako saznajemo, napadač je i dalje naoružan i puca po Mladenovcu. On je pobegao ka Begaljičkom brdu i policija mu je za petama"

STO MAJMUN VIDI, TO MAJMUN IMITIRA! DOKAZ ONOGA STO JA SVO VREME PRICAM!

BEZ JASNO DEFINISANIH ZAKONA KOJI CE SANKCIONISATI MEDIJE I INTERNET, I OSTALE KOJI PODSTICU NA OVAKVE POSTUPKE, STVARI CE BITI SVE GORE I NA KRAJU CEMO IMATI SODOMU I GOMORU!

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
To je ono sto sam ja svo vreme pricao, da je svest mladih ugrozena onim sto gledaju i posmatraju, bilo da je to sa interneta ili uzivo. Ako se tome ne stane na put, i ne uvedu ogranicenja, drustvo ce se pretvoriti u psihopate i ludake, kao sto vec vidimo..

Ipak kakve vesti danas slusamo po medijima, oni i dalje krive roditelje (koji su najmanje krivi), umesto da okrive sistem, koji je takve stvari dozvolio i populizovao.. Ako bi priznali svoju krivicu, time bi i njihov prihod i Zeljko Mitrovic sa svojim rijalitijem u kojem besni nasilje sex i populizovanje kriminala, doziveli svoj kraj, pa bi ostali bez znacajnih prihoda..
Mislim da se nista nece promeniti, trajace ovo par dana, mozda mesec dana, i zaboravice se kao i sve drugo, do sledece epizode..

Promijenit će se, vidjet ćeš.

Slažem se s tobom što se tiče medija.
Ne gledam godinama TV , nikad čula za Željka MItrovića kojeg spominješ, ali razumijem što želiš reći.
Pamtim slučaj jednog Španjolca koji je bio vješt s oružjem ( bio je pripadnik Plavih kaciga u Bosni) i kad se vratio kući, kaže da je bio depresivan i po cijele dane gledao filmove na TV-u i onda mu je došla misao da ubije...I usmrtio je 8 osoba dok ga nisu uhvatili.
I medije i kockarnice za koje kažu da državi donose veliki profit, zakon mora regulirati jer su izvor zla.

Blago čistima srcem, oni će Boga gledati!

Mire, mislim da ima još faktora...Ti kažeš da su roditelji najmanje krivi. Treba pričekati i čuti što kaže dječakov otac, ali msilim da i on snosi veliku odgovornost. Da li je istina ili nije, ali pročitala sam detalj da je jednom bio u sukobu s Pravoslavnom Crkvom. U njegovoj zgradi je SPC otvorila centar za rehabilitaciju narkomana i marginalaca, a on se tome jako suprostavljao. Možda griješim, ali imam dojam da nije baš bio neki vjernik a kamoli odgajao svog sina u vjeri. Jednostavno, imao je neke druge prioritete.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Mire, mislim da ima još faktora...Ti kažeš da su roditelji najmanje krivi. Treba pričekati i čuti što kaže dječakov otac, ali msilim da i on snosi veliku odgovornost. Da li je istina ili nije, ali pročitala sam detalj da je jednom bio u sukobu s Pravoslavnom Crkvom. U njegovoj zgradi je SPC otvorila centar za rehabilitaciju narkomana i marginalaca, a on se tome jako suprostavljao. Možda griješim, ali imam dojam da nije baš bio neki vjernik a kamoli odgajao svog sina u vjeri. Jednostavno, imao je neke druge prioritete.
Negdje sam pročitala da je pripadao nekoj sekti, ali tko zna da li je istina.
Vrlo vjerojatno nije, ljudi svašta pričaju pa uzmi ovo sa zrnom soli...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Promijenit će se, vidjet ćeš.

Nadam se! Iskreno se nadam da ce uvesti neke sankcije za medije, internet i igrice..

Ti kažeš da su roditelji najmanje krivi. Treba pričekati i čuti što kaže dječakov otac, ali msilim da i on snosi veliku odgovornost.

Rekao sam "najmanje krivi" u odnosu na drustvo i medije, internet, koji snosi najveci deo krivice. Ne mislim da roditelji uopste nisu krivi...

Negdje sam pročitala da je pripadao nekoj sekti

Ja sam izneo podatak da se dete poistovetilo sa likom iz filma i video igrica, pa je zato doslo na ideju da ubija. A da li je otac bio clan sekte ne znam, svasta je moguce.

Da sve to utice na mladi um, vidimo i nakon ponovljenog masakra u mladenovcu. Niko posle ovoga ne moze da tvrdi da sve to ne utice na um dece i mladih, i da ne postoji odgovornost medija.

Natrag