Pa već je dokazano Mojsije je prvi vaskrsnut. Zapitaj se kako je razg. sa Isusom.
E vidiš bracika zbog ovoga sam i pokrenuo tu temu,baš sam želeo da stignemo do toga da vidimo kako NIŠTA o duhu neznate ne zato što ne želite već zbog metlice koja vas nauči kako su darovi Duha satanin teren i kako javljanje Duha predtavlja satanin glas.
Ako sivoljan sad polako prati šta govorim:
DUH RAZGOVETNO GOVORI kaže Božji čovek i na drugom mestu Duh Božji svedoči našem duhu jer je Božji Sveti Duh svestan i oličava LIČNOST a ne energiju,a onda ti kažeš JESTE,ali to je živ čovek u kome jeduh živ i ja kažem amin a onda pitam:
DA LI JE BOG STVARAO DUHA ILI GA JE DAO ČOVEKU?
Ako si verujući reći ćeš DAO je Duha i duh nije stvoren jer duh nije materija bar ne zemljana i telo umire a primljeni duh kako je dat tako je i OTIŠAO!
A gde je otišao?
Čujmo:
12:7 I vrati se prah u zemlju, kako je bio,
a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.
Dakle,onaj skakač pojma nema niti vere kao ni metlica jer bez poznanja BOGA ne može se ni duhovno razumeti.
I sad stigosmo kako je Mojsije razgovarao na gori....da vidimo?
Mojsije je bio mrtav i mrtvi ne idu u nebo a nigde nemamo da je vaskrsnut osim predpostavke da je ustao sa mnoštvom svetih u Jerusalimu po Isusovom ustajanju kao snop prvine ali nemamo siguran dokaz.
Drugo,Mojsije jeviđen kao i Ilija na gori U OBLACIMA i ko može tvrditi da su imali zemljana tela...NIKO.
Može li neko tvrditi da su imali nebeska tela...možda ali zato prvo mora oživeti telo i preobraziti ga u nebesko ida je to učinjeno onda bi Mojsije bio prvenac iz mrtvih i Isusova izjava kako je ON prvi u nebu iz mrtvih onda je to dokaz da Mojsije nije vaskrsao.
I stigosmo do pitanja sa početka ko je onda to bio uz Iliju na gori i sa kim je razgovor tekao?
1.Telo nije vaskrslo i otišlo u nebo jer Isus onda nebi bio prvenac iz mrtvih.
2.Duh telo (zemljano) nema ali može ući u njega ali zemljano niti nebesko nije imao zato što nebesko dobijamo preobzazbom strukture zemaljskog.
Ko se onda pojavio i šta su videli učenici čujmo:
9:27 A zaista vam kažem:
imaju neki među ovima što stoje ovde koji neće okusiti smrti dok ne vide carstva Božijeg.
9:28 A kad prođe
osam dana posle onih reči, uze Petra i Jovana i Jakova i iziđe na goru da se pomoli Bogu.
9:29 I kad se moljaše postade
lice Njegovo drugačije, i odelo Njegovo belo i sjajno.
9:30 I gle, dva čoveka govorahu s Njim, koji behu Mojsije i Ilija.
Nije gledano zemaljsko već nebesko carstvo,carstvo duhovnih bića koja imaju obličje po kom su njihova TELA STVORENA.
Ja to nebih nazvao zagrobni život jer je iza groba plata za greh a to je smrt već bih to oslovio izlaskom duha iz materije a pošto je živ i svestan u njemu je sve ono što smo mi bili kroz telo,svaka naša osobina-karakter.
Taj duh je razgovarao u telu sa Duhom Svetim i po izlasku iz tela razgovara sa duhovima jer duh NE UMIRE.
Apostol našduh naziva unutrašnji čovek kao da u nama ima još jedan takavali ne kaže to već govori o matrici na kojoj je drugo ja samo bez materije.
Dakle to su duhovna tela koja su videli ovi:
9:27 A zaista vam kažem: imaju neki među ovima što stoje ovde koji neće okusiti smrti dok ne vide carstva Božijeg. (Petra i Jovana i Jakova).
Sad uzmimo hipotezu da je Mojsije ustao posle Isusa u snopu prvine i onda imamo dokez da nije Mojsije prvi iz mrtvih ustao i otišao u nebo već Isus.
Druga stvar,nameće se ponovo pitanje duha,jel duh živ i može li komunicirati?
no oživevši Duhom; 3:19 Kojim sišavši propoveda i duhovima koji su u tamnici,
Telo koje je oživelo duhom istim timDUHOM silazi U TAMNICU DUHOVA i propoveda DUHOVIMA,znači svestan i komunicira.
Dalje:
12:23 K saboru i crkvi prvorodnih koji su napisani na nebesima, i Bogu, sudiji svih, i duhovima savršenih pravednika,
Dalje:
8:7 Jer duhovi nečisti s velikom vikom izlažahu
27:16 Gospode Bože duhovima i svakom telu, postavi čoveka nad ovim zborom
Nisu duhovi mrtvi ni poslušni ni buntovni i oni komuniciraju i svesni su ali je Bog zabranio komunikaciju jer duh pobune bi lako prevario čoveka predstavljajući se pogrešno zato verujućima se savetuje KUŠAJTE DUHOVE-ISPITUJTE po učenju i veri.
Tvrdnjom da je duh mrtav i energija vi Isusa pretvarate u energiju kojok siđe u tamnicu...šta radite ljudi....i čitate propoveda telima umesto duhovima...nemojte ljudi ko Boga vas molim: