Milanski edikt

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
koliko ja vidim taj edikt ima dublje, lukavije značenje, smisao

i dalje čekam da profesorica apologije odgovori na moje pitanje, post
pisan 10.01.2012 8.42 pod rednim brojem četiri

jer tamo je pravi smisao edikta
i vidim sve ona nešto lukavo piše u toj temi ali nikako da odgovori na moje pitanje
ili ne vidi ili se pravi da nevidi
pa ako nije vidjela evo da je podsjetim
razmišljam , možda nema argument da demantira moju izjavu
možda ga još traži u Bibliji:thinking:

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
17
koliko ja vidim taj edikt ima dublje, lukavije značenje, smisao

i dalje čekam da profesorica apologije odgovori na moje pitanje, post
pisan 10.01.2012 8.42 pod rednim brojem četiri

jer tamo je pravi smisao edikta
i vidim sve ona nešto lukavo piše u toj temi ali nikako da odgovori na moje pitanje
ili ne vidi ili se pravi da nevidi
pa ako nije vidjela evo da je podsjetim
razmišljam , možda nema argument da demantira moju izjavu
možda ga još traži u Bibliji:thinking:

Ono sta se pominje, to je vezano za raskol Donatista gde je i sam Konstantin radio na pomirenju pa sabori 313. u Rimu, 314 u Arelatu, 316....ostala prica za ,,prave" i neprave", za ,,krstene" ,,malokrstene" , ,,dokrstene" je smesno....masa nebuloza i karikiranje....stavljanje u usta Konstantinu da ustanovio Nedelju je nonsenc, glupost i laz, on zakonom doneo da nedelju koju praznuju hriscani bude drzavni praznik 8.jula 321.godine.... kao na primer sto smo ove godine uveli dodatni praznik slavljenje srpske nove godine...
Sam Konstantin biva kritikovan od Rimljana, Julijan Otpadnik ga je prvi kritikovao ,, jer menja Rima zakone i obcaje od davnina"... pa eto i sam Julijan nije bas bio odan Hriscanima....uveo je neke namete....
Sto bi se uopste kamuflirali, mogli su odmah da proglase kao drzavnu religiju sto je Teodosije 380.godine uradi, a ne da je izjednacavaju sa mnogobozackom....da bi se eto kamuflirali....msm :/

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
17
ne razumijem, koga je konstantin pomirio ?
Konstatntin je pokusavao da resi problem Donatista koji se pojavio u Africi... na zalost nije bilo uspesno....
Pric da je Konstantin nije bio hriscanin i da je to uradio zbog politickih okolnosti, nije tacna....
Sami Kontatntinovi roditelji su bili jednobosci.....

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
jednobošci koji su se klanjali svim bogovima rimske imperije
ili samo jednom
ako samo jednom, kako se on zvao ??

a to što su nečiji roditelji jednobošci, ne znači da im je sin ispravan kršćanin

možeš li mi ti nekako dokazati da je konstantin ipak bio ispravan kršćanin, razuvjeriti me potpuno ??

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
17
jednobošci koji su se klanjali svim bogovima rimske imperije
ili samo jednom
ako samo jednom, kako se on zvao ??

a to što su nečiji roditelji jednobošci, ne znači da im je sin ispravan kršćanin

možeš li mi ti nekako dokazati da je konstantin ipak bio ispravan kršćanin, razuvjeriti me potpuno ??

Ne zna se kome Bog...bilu su naklonjeni Hriscanstvu...ne zna se i da li su bili hriscani, ali monotesti verovatno pod uticajem hriscanskog monoteizma.... nesto mozda kao Grigorije Bogoslov koji je poznavao i slavio ,,Visnjega Boga" ne znajuci ko je on...

Nakon pojavljivanja Hristovog monograma a koje svedoce i Laktancije i Jevsevije, cak imamo i dva vidjenja dnevno i nocno, i sam san Konstantinov i ishod bitke zasigurno je Konstantina ucinilo verujucim i hristjaninom....

...Konstantinova hrišćanska osećanja izražena su naročito i potpuno u jednom njegovom raspisu oblasnim upraviteljima. "Sada, obraća se on u tom raspisu Bogu, molim Tebe, veliki Bože! budi milostiv i blagonaklonje" prema Tvojim istočnim narodima; i preko mene, sluge Tvoga, daruj isceljenje svima oblasnim upraviteljima... Pod Tvojim rukovodstvom ja sam započeo i dovršio delo spasenja; uvek noseći napred Tvoje znamenje, ja sam vodio pobedonosnu vojsku; i gde god me je pozivala neka društvena neophodnost, ja zam sledovao tom znamenju Tvoje sile i išao na neprijatelje. Zato sam Ti ja i predao svoju dušu, dobro okušanu u ljubavi i strahu, jer iskreno ljubim ime Tvoje i s pobožnim poštovanjem stojim pred silom, koju si Ti mnogo puta očigledno pokazao i kojom si veru moju ukrepio... Hoću, da narod Tvoj uživa spokojstvo i mir; hoću, da slično vernima (citaj HRISCANIMA) i zabludeli uživaju prijatnosti mira i tišine, jer takvo vaspostavljanje opštenja može i zabludele izvesti na put istine. Neka niko ne uznemirava drugoga... Ljudi pametni treba da znaju, da će samo oni živeti sveto i čisto koje Ti sam prizoveš da počivaju pod svetim zakonima Tvojim; a koji se odvraćaju, neka, ako im je volja, vladaju udelom svoga lažnog učenja... Neka niko ne nanosi štetu drugome; što je jedan saznao i shvatio, to neka upotrebi, ako je moguće, na korist bližnjega; a kada je to nemoguće, onda treba da ga ostavi, jer jedna je stvar - dobrovoljno primiti na sebe borbu za besmrtnost, a druga - biti primoran na to silom... Udaljujući savest od svega rđavog, koristimo se svi darovanim nam blagom, tojest blagom mira".......

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Ne zna se kome Bog

vidi nakon ove tvoje uvodne riječi ja dalje niti netrebam čitati
jer odmah vidim čijim duhom je to pisano i koji je cilj
da su bili kršćani, Bog je njihov Jehova i tu nema filozofiranja
a buduči ti nešto tvrdiš a neznaš kako se zvao taj Bog
šta si ti drugo nego podmetač
nemože netko biti naklonjen kršćanstvu a biti kršćanin
kako biti monoteista a ne znati kako se zove Bog

Pric da je Konstantin nije bio hriscanin i da je to uradio zbog politickih okolnosti, nije tacna.
sad jel on na kraju po tvojoj tvrdnji kršćanin ili ne
ja koliko znam konstantin je više volio jupitera nego Jehovu

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
17
Ne zna se kome Bog

vidi nakon ove tvoje uvodne riječi ja dalje niti netrebam čitati
jer odmah vidim čijim duhom je to pisano i koji je cilj
da su bili kršćani, Bog je njihov Jehova i tu nema filozofiranja
a buduči ti nešto tvrdiš a neznaš kako se zvao taj Bog
šta si ti drugo nego podmetač
nemože netko biti naklonjen kršćanstvu a biti kršćanin
kako biti monoteista a ne znati kako se zove Bog

Pric da je Konstantin nije bio hriscanin i da je to uradio zbog politickih okolnosti, nije tacna.
sad jel on na kraju po tvojoj tvrdnji kršćanin ili ne
ja koliko znam konstantin je više volio jupitera nego Jehovu

Argumentum ad hominem
Jehova je nepravilini izgovor jevrejskog tetragramatona JHVH ,
JHVH se izgovara ka "Jahve" a ne "Jehova"......
pa citas li sta sam Konstatntin pise!?
Ti znas sta je voleo...!?
DA, hriscanine ,KRSTENI.......

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Jahve = Jehova

znači priznaješ da je više volio svog boga jupitera i bio kršćanin :???:
jer da je služio Jahvi, nebi mogao u *kolo* sa rimokatolicima

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
17
Jahve = Jehova

znači priznaješ da je više volio svog boga jupitera i bio kršćanin :???:

jer da je služio Jahvi, nebi mogao u *kolo* sa rimokatolicima

Da priznajem da je priznao, spoznao i upoznao ,,jednoga Boga Oca, Svedrzitelja, Tvorca neba i zemlje i svega vidljivog i nevidljivog. I u jednoga Gospoda Isusa Hrista, Sina Bozijeg, Jedinorodnog, od Oca rodjenog pre svi vekova....I u Duha Svetoga, Gospoda, zivotvornoga, Koji od Oca ishodi, koji se zajedno sa Ocem i Sinom obozava i slavi..."

Kakvi rimokatilici !????? :D :D :D :D :D :D axxaxaxaxaaax :D :D :D :D

Natrag