Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Hvala ti sto mi drzis temu aktivnom, to je i cilj
Laodikja ima krajnje nerazuman pristup ovome. I pokazalo se da nije upravu kada sam ga opominjaop oko Taramane i oko ove teme. Totalno je loš psiholog.
Hvala ti sto mi drzis temu aktivnom, to je i cilj
???
1. U TRADICIONALNIM CRKVAMA UPUĆIVANJE: na učitelje kao tumače, episkope, mudre starce, i svetootačke spise.
2. U BOŽJOJ CRKVI UPUĆIVANJE: na pismo.
Mire, nemaju tradicionalne crkve nikakav apostolski kontinuitet koji bi bio nasleđe apostola, već su sredinom 2 veka u crkvu ušli lažni učitelji - paganski agenti nadahnuti od sotone Lucifera, da bi pokvarili čistotu Hristovog jevanđelja, i uneli "Jeres pogibli" koji ima poreklo u mnogobožačkim filozofijama.
Oni su uneli mnogobožačku filozofiju u crkvu, a nisu sami sačuvali čistotu jevanđelja.
Dakle, u realnosti poostoje samo dve frakcije ili ideologije koje čovek može prihvatiti, a to su:
1. reč Božja Hrista i apostola.
2. mnogobožačko učenje pokriveno pod plaštom Hrišćanske obojenosti prisutno u tradicionalnim crkvama, infiltrirano u crkvu sredinom 2 veka, i kasnije zvanično ustanovljavano sa Konstantinom, i na crkvenim saborima.
Nema nikakve izmišljotine, već upravo suprotno, da su tradicionalne crkve nesvesno identifikuju sa ovim otpadnicima o kojima ti govoriš, i istina je jedino ta.
Crkva Hristova je išla nezavisnim putem od svega ovoga.
Jesu rukopolagali, ali su ukazivali - da će neki i od tih koji su rukopoloženi i koji budu nasledili apostole, upravo krenuti putem otpada.
"Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;
Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;
I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom" ( dela apostolska 20. 28 - 30 )
"Kako dakle primiste Hrista Isusa Gospoda onako živite u Njemu,
Ukorenjeni i nazidani u Njemu i utvrđeni verom kao što naučiste, izobilujući u njoj zahvalnošću.
Braćo! Čuvajte se da vas ko ne zarobi filozofijom i praznom prevarom, po kazivanju čovečijem, po nauci sveta, a ne po Hristu.
Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno"( Kološanima poslanica. 2 6 - 9 )
"Zaklinjem te dakle pred Bogom i Gospodom našijem Isusom Hristom, koji će suditi živima i mrtvima, dolaskom njegovijem i carstvom njegovijem:
Propovijedaj riječ, nastoj u dobro vrijeme i u nevrijeme, pokaraj, zaprijeti, umoli sa svakijem snošenjem i učenjem;
Jer će doći vrijeme kad zdrave nauke neće slušati, nego će po svojijem željama nakupiti sebi učitelje, kao što ih uši svrbe,
I odvratiće uši od istine, i okrenuće se ka gatalicama.
A ti budi trijezan u svačemu, trpi zlo, učini djelo jevanđelista, službu svoju svrši" ( 2 poslanica Timotiju 4. 1 - 5 )
Crkva Hristova je išla nezavisnim putem od svega ovoga.
Ne poznaješ istoriju, jer Rimska crkva je odmah nakon 2 veka osudila sve koji nisu priznavali njen autoritet, postovali Subotu i biblijsku istinu naspram zaključaka crkvenih sabora..itd..