VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Šta ovde piše? Da li je sada ta tvoja Biblija sama sebi kontradiktorna?
Pojasni mi ovaj stih, naravno ako ga ima i u tu tvoju bibliju koju ti čitaš?
33:12 Blessed is the nation whose Elohim is YHWH: and the people whom he hath chosen for his own inheritance.
Ja ako ne znam tada pitam, a pitam sve dok ne dobijem odgovor.
Pitanje glasi:
Kom narodu je blago?
Kolko Elohima taj narod treba da ima? I
Kako je ime tom Elohimu?
Eto, pa da vidimo da li ti ko čovek odgovaraš kad te neko nešto pita ili begaš ali skrećeš temu i spamuješ je sa nekom tvojom drugom zabludom.
"Благословен је народ коме је Елохим Јахве: и народ, кога on изабра за своје наследство"
Ovaj tekst upravo potvrdjuje da sve licnosti Bozanstva - i Otac i Sin i Sveti Duh predstavljaju Elohima kome je ime Jhwh.
Kao sto je vec dokazano tekstovima koje sam prilozio, gde Bog na pocetku stvaranja otkriva sebe kao Elohim - a, mnozinu u jednini, a ovaj tekst kaze da je taj Elohim u stvari Jahwe, to znaci sve ove licnosti koje cine Elohima - u stvari su zajedno Jhwh.
PO Jovanu 1,1 Isus nije Logos! Pokazao sam svima da u tebi nema istine, već bi da varaš neupućene kako bi ih uništio, a što se Isus naziva Logos ti ni to ne znaš.
Hajd dokaži da znaš i napiši nam ovde, izvolte.
Pitam se zasto ne uporedis porilozene biblijske tekstove koje sam vec postavio, jer oni nedvosmisleno potvrdjuju da je Isus Logos - rec Bozja koja je postala telo..
ISUSOVO IME JE LOGOS - REC BOZJA:
"И видјех небо отворено, и гле, коњ бијел, и који сјеђаше на њему зове се вјеран и истинит, и суди по правди и војује.
А очи су му као пламен огњени, и на глави његовој круне многе, и имаше име написано, којега нико не зна до он сам.
И бјеше обучен у хаљину црвену од крви, и име се његово зове: ријеч Божија" ( otkrivenje 19. 11 - 13 )
I u kontekstu koji sam prilozio:
http://serbianforum.org/threads/logos.499423/page-3#post-1377715
U 1 poglavlju Jovanovog jevandjelja, Jovan prikazuje rec Bozju kao onu koja je bila KOD Boga i koja je sama BILA BOG
Takodje, da je KROZ REC SVE POSTALO, da u NJOJ BESE ZIVOT i da zivot BESE VIDELO LJUDIMA. i da rec TAMA NE OBUZE.
I na kraju, da je rec postala telo kao jedinorodni sin Bozji.
Kada ove izjave sagledamo u kontekstu reci Bozje koja govori o Isusu, jasno je da je REC BOZJA sam Gospod Isus Hristos, jer biblija govori o njemu kao onome koji je u pocetku bio kod Boga, koji je postao telo - rodjen je na zemlji u telu, kao onome kroz koga je sve postalo, da je u njemu - Isusu bio zivot i videlo ljudima, i da Isusa nije tama obuzela.
To je tako jasno i nedvosmisleno, i prema tome tvoja tvrdnja da u meni nema istine - je potpuno bez osnove, jer ovo je potpuna istina o Isusu kao Logosu.