Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Mire, slobodno se klanjaj svemu i svacemu materijalnom ako te to cini srecnim, ali neka Hristos bude centralna figura tvog spasenja,
ne formalno kao neka misao,
vec ga primi potpuno, i dozvoli da te promeni.
Kako da Isus bude centr. figura kada Mire ne voli ukor, on voli nauku koja mu godi ušima.
Mire, slobodno se klanjaj svemu i svacemu materijalnom ako te to cini srecnim, ali neka Hristos bude centralna figura tvog spasenja, ne formalno kao neka misao, vec ga primi potpuno, i dozvoli da te promeni.
Ti ces da mi pricas o muzici, a ja se bavio muzikom, svirao gitaru, radio na tv-u i radiju.Ni u to se ne razumiješ, muzika kod advent. je himnična koja ne pobuđuje to.. To će ti svaki stručnjak za muziku reći.
Ti ces da mi pricas o muzici, a ja se bavio muzikom, svirao gitaru, radio na tv-u i radiju.
Blage veze nemas!
Upravo vasa muzika podstice uzvisene osecaje kod ljudi, stvara blazenstvo, osecaj prihvacenosti, neba, hipnotise i opusta coveka i daje mu osecaj superiornosti kao da je on Bozji sluga, nesto posebno a nije..
Dakle itekako deluje na covekove osecaje, a ti kazes da ne deluje..
Takva muzika ako daje osecaj uzvisenosti, podstice i sujetu i superiornost.
Isus je sa tobom, ti si Bozji sluga, a drugi to nisu!
Zato ti ponizavas druge!
Isto tako, poslednjih godina sve je prisutniji Hriscanski rock, sa dolaskom Miroslava Pujica koji je to uveo..
Bas i bubanj ne uticu mnogo na efekat koji se postize melodijama, ali su ga i kod vas uveli da bi pojacali efekat i impresiju koju takva muzika treba da ostavi na slusaoca..
Ti si u crkvi najvise zbog tog performansa i drustva, i ne moras meni da pricas to ja vrlo dobro znam.
Pravoslavna muzika ne radi nista drugo nego sto podstice "strahopostovanje",
a gde je strahopostovanje , tu je i "poniznost"!
Vasa muzika, nije takva!
Ona je zamisljena "da podigne na noge" a nasa je zamisljena "da spusti ljude na zemlju"!
Zato ti mrzis takvu muziku, i gadis se na nju, jer si ponosit!
To sam već objasnio. Kakve veze ima što sviraš gitaru, moje mišljenje je mišljenje stručnjaka.
Zato ne lupaj bezveze jer si samo ti tako doživio himničnu muziku. Kod mene je bila pastorova žena univerzitetski prof. klavira.
Pa i treba da podstakne uzvišene osjećaje, neće unižene, ali to nije opijanje nego slavljenje Boga. Kod vas je opijanje emocijama.
Uzvišenost nema veze sa superriornošću, duhovna uzvišenost koja slavi i usmjerava ljude ka Bogu je dobra.
Hrani ljudsku gordost i nacionalnu uzvišenost, a ne Boga. Opija ljude etnosom i ponosom.
Kod vas je fobija od Boga, a ne strahopoštovanje, što se i vidi u lažnoj nauci o vječnom mučenju u paklu.
To vidimo po rodovima. Nacion. ponos, hvalisavost itd.
Tvoja riječ.
Sad si i muzicki strucnjak a ja se godinama bavim muzikom
Misljenje strucnjaka, koji nema iskustva u muzici, vec teorijsku osnovu
Reci mi molim te, koji instrument sviras?
Ti lupas , jer si ti tako doziveo pravoslavnu muziku!
Jedno je teorija, a drugo je praksa!
Upravo je suprotno, kod vas je opijanje emocijama!
Kod nas je to "strahopostovanje i poniznost", a kod vas je "ushicenje" i "atak na emocije"!
Zapravo je to "silovanje emocija"!
Rock muzika koja je takodje prisutna kod vas upravo to cini, da se ljudi "opijaju emocijama"!
Dodaj miziku + harizmaticnog propovednika...
i dobices gomilu uplakanih ljudi, koji padaju na kolena "opijeni emocijama", i to je trenutni osecaj koji ih vodi, pa hrle na binu da se krste.
Prisustvovao sam tome.
To je zloupotreba muzike, i "performans"!
To je "atak na emocije" i bukvalno silovanje!
To isto radi sotona, kad muzikom uzrokuje razuzdanost kod ljudi, pa se oni opijaju da cine blud.
Svaka muzika koja vrsi "atak na emocije" kao vasa sto radi, je losa muzika!
Ta muzika "siluje emocije", a ona je danas gotovo svuda zastupljena kod vas.
Sto se tice pravoslavne muzike, ona takodje utice na emocije (jer muzika za to i sluzi) , ali pravoslavna je muzika osmisljena tako da izaziva "strahopostovanje" i "osecaj vecnosti". Ona takodje ukazuje na "blizinu smrti i prolaznost".
Ona nije osmisljena da vrsi "atak na emocije'', da izaziva "ekstazu" , da ljudi padaju uplakani kao kod vas, i to pod potpuno suprotnim okolnostima od onih normalnih, jer vi pored toga pravite i "performans"!
Nije istina, pravoslavna muzika po svom opisu to ne radi! Ona nije osmisljena da to cini. I to ce ti reci svaki muzicki strucnjak.
Opet to je tvoj osecaj i tvoje misljenje.
Mozda si ti imao fobiju, pa sad prenosis svoju paranoju na druge!
Ti sve pravoslavce unapred predodredjujes i pravis pokvarenim!
Tako i mene.
To su "predrasude"!!!
To je istina o tebi i tvojoj umisljenosti.