Ljubimci koji su do sada spaseni,i koji čekaju spas! (fotke,linkovi)

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637
22/05/2014 - 18:03
DA TI SRCE PREPUKNE: Poslednji rastanak čoveka i psa stradalog u poplavama (VIDEO)

Kada se vratio u Topić Polje, ovaj čovek je zatekao užasan prizor- njegov pas ležao je mrtav ispred svoje kućice, jer je izgubio život u strašnim poplavama koje su zadesile ceo region

Rastanak.jpg





U Bosni i Hercegovini, jedno od mesta koje je naviše stradalo tokom poplava koje su zadesile region jeste Topić Polje.


Neverovatno dirljiv i tužan video snimak, na kojem se čovek rastaje od svog psa, objavila je Sens agencija. Ovaj potresan snimak prikazuje jednog od stanovnika Topić polja, koji se oprašta od svog dugogodišnjeg prijatelja, koji je uginuo tokom poplava.

Pogledajte koliko mu je teško pala smrt ove životinje i koliko jaka može da bude ljubav između čoveka i psa.

Pogledajte video:




Telegraf.rs
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637
22/05/2014 - 18:51
ZAGRLJAJ PSA I LANETA: Ova slika je dirnula svet (FOTO)
Da prirodne katastrofe bude ono najbolje u ljudima, ali i u životinjama pokazuje ova fotografija na kojoj su praktično zagrljeni pas i lane. Zaista dirljivo



lane-830x553.jpg




Poplave koje su pogodile Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, pokazale su da prirodne katastrofe bude ono najbolje u ljudima, ali ne samo u njima.


O tome svedoči fotografija psa i laneta koji su zagrljeni našli toplinu i utehu jedno u drugom nakon prirodne nepogode.

Napomenimo da u ovim teškim trenucima za celu zemlju mislite i na životinje i da ukoliko ste u mogućnosti pomognete i ljubimcima iz područja ugroženih poplavom.



(Telegraf.rs)


 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637
22/05/2014 - 21:53
ZOVU GA GALE: Ovo je mladić sa fotke koja je obišla svet, ovo je heroj za kojim uzdiše Srbija (FOTO)
Posle spasavanja komšija Milutina Gale Radonjića setio se i Crnke i Rokija, svojih šestomečenih pasa, ljubimaca koji su se u tim trenucima grčevito borili za život


Foto-Tanjug-DIMITRIJE-NIKOLIC-830x553.jpg




Fotografija Milutina Gale Radonjića (18) iz Obreža, na kojoj se vidi kako potpuno mokar u naručju nosi dva crna psa iz poplavljenog područja, obišla je region i svet velikom brzinom. On se priseća kako je izgledao trenutak kada je ona nastala.


- Čuo se huk. Voda je nadirala. Požurio sam da sve životinje isteram traktorom. Voda je bila već do kolena, ali moji su još bili u kući. Mislili su – neće da bude toliko strašno – priča ovaj heroj.

Gale je shavatio ozbiljnost poplava i vode koja je kao luda.

Tan2014-5-17_17365733_2.jpg

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

- Krenuo sam odmah sa komšijama da spasavamo stare ljude. Vlasti su rekle da moraju svi da se isele, počele su da pucaju ograde, dve sobe kod komšija su se urušile… Trčao sam kao lud, plašio sam se onoga što bih mogao zateći… – priča Milutin za list “Blic”.

Posle uspešno završenog poduhvata samo što se nije onesvestio kada se setio Crnke i Rokija, svojih šestomečenih pasa, ljubimaca koji su se u tim trenucima grčevito borili za život.

- Krenem ja, ulazim u moje sokače. Mislio sam da su oni pozadi kuće, ali srećom bili su ispred. Video sam jedno kuče kako mu je voda došla do vrata i kako grebe na ogradu dozivajući u pomoć. Zgrabim jedno, zatim drugo… Počele su mi suze. Mislio sam na Crnku i Rokija, na kuću, roditelje, komšije… – priseća se on.

Tan2014-5-17_17361142_1.jpg

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Iako je srednjoškolac, Milutin radi u auto servisu Lukić u Obrežu, a bavi se i fudbalom. Njegova borba za bližnje nije završena.

- Nema kraja dok svi ne budu bezbedni – poručuje hrabri mladić.

(Telegraf.rs)
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637
BoPCMMXCIAAiVDb.jpg



Potrebna hrana za pse u selu Jamena. Hranu odneti u Sumsku upravu, selo Morovic gde je i krizni stab.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637
24/05/2014 - 10:10
OVO ĆETE VIDETI SAD I NIKAD VIŠE: Ženka pitbula čuva mačiće u Obrenovcu! (FOTO)
N društvenim mrežama osvanula je fotografija iz najpotopljenijeg srpskog grada koja je, za razliku od ostalih koje ovih dana stižu odatle, svima izmamila osmeh na lice



Pitbul-cuva-mace-2.jpg




Prethodnih dana, fotografije koje su stizale iz poplavljenog Obrenovca bile su izuzetno potresne. Međutim, ovo je jedna koja će vas raznežiti.

Naime, u tom gradu uslikana je i ženka pitbula koja u razrušenoj prostoriji, brižno čuva mačiće i ne dozvoljava da im iko priđe.

Iako nije uobičajeno da se psi i mačke druže, ovaj pas je izgleda shvatio da je mačićima potrebna pomoć, a čak su i podelili hranu.


(Telegraf.rs)
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637
10322790_10203832712447974_173146332012211789_n.jpg





Naš Pablo vas zove da i danas dođete u Belvil, Jurija Gagarina 14b, ispred zgrade Neven od 14 do 20 sati i donesete hranu za ugrožene pse iz Obrenovca i okoline! Takođe, molimo sve koji žele da volontiraju ispred štanda da nam se jave u inbox. Hrana se šalje na lokacije na kojima
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637
Neviđeno: Pas preplivao na drugu obalu nadošle Save da dođe do svojih vlasnika! (FOTO)
Subota, 24 Maj 2014 Autor: zivotinje.rs

„Kada je voda počela da potapa Zabrežje, te večeri dever je pustio svog lovačkog psa, došao kod nas i pustio našu Donu. Samo da ne ostane vezana, pa šta joj Bog da... Pre neki dan on je došao ovde u Boljevce i ja mu kažem da je Dona ovde, a on mi ne veruje. Istina, teško je poverovati da je moja Dona, ko će ga znati kako, sama došla iz Zabrežja u Boljevce, a kamoli da je prešla Savu... Velika je verovatnoća da je čak i preplivala reku!“ – započinje priču Divna Ćebzan Ilić čiji je pas došao u Boljevce, u potrazi za vlasnicima koji su evakuisani iz poplavljenog Zabrežja.

1400897608a.jpg



Dona, sedmogodišnja mešanka staforda nikada nije izašla iz Zabrežja, sela pored Obrenovca, odakle su njeni vlasnici Divna Ćebzan Ilić i njena ćerka Tanja.

085.jpg


Majka i ćerka su prve noći, kada je voda ušla u Obrenovac pobegle iz kuće i helikopterom prevezene prvo za Barič, pa autobusom do prihvatilišta u Železniku. Odatle ih odvoze na Bežanijsku kosu, nakon čega odlaze u selo Boljevci, kod rođaka. Logički posmatrano, pas nikako nije mogao da ih prati!

U dvorištu, u boksu ostala je Dona, porodični pas, a Divnin dever dobio je zaduženje da je hrani i pusti ako voda počne da plavi.

dona9.jpg


-Rekle smo mu da je odveže, pa nek se sama spasi, jer nam nisu dali da je unesemo u helikopter. On je to učinio i rekao nam da je od tada nije više video. Ćerkin dečko je ostao u Zabrežju i on takođe kaže da je tamo nema...

Samo nekoliko dana kasnije majka i ćerka su krenule da prošetaju po selu, i sele na autobusko stajalište da malo odmore. Umorne i tužne ugledale su prizor koji će ih pratiti celog života...

dona8.jpg


-Prišla nam je Dona! Ja kažem ćerki, Tanja, ovo je naša Dona, a ona mi kaže - Šta ti je ženo, Dona je u Zabrežju! Ma, znam joj ja ono njeno klempavo, polomljeno uvo, sigurno je ona! Nije čipovana, ali nema sumnje, to je moja Dona! Kako sam je pozvala, ona je prišla i počela da se mazi... Nismo verovale svojim očima! – priča gospođa Divna. -Ne znamo kako je došla, ali se ipak najviše pitamo zašto je baš u Boljevce došla?

Da pojasnimo, sela Zabrežje i Boljevac, nalaze se sa različitih obala reke Save, kao što je to prikazano na mapi.

mapa1.jpg


-Postoji mogućnost da je dever nju pustio i da ona nije htela da ide tamo gde je poplavljeno, nego je krenula ka obali. Moguće je da je ušla u vodu, Sava je brza, i u nekom trenutku Dona je doplivala do Boljevaca. Možda je Sava nešto nosila, pa se Dona na to popela. Takođe, može biti da je neko čamcem dovezao ovde, ali kako baš u Boljevce da je ostavi kad niko nije znao da smo ovde? Kojim se čudom ona izvukla baš ovde, niko ne zna... Sinoć joj pipam šapice, a ona trza, pa mislim da je bole od plivanja... – priča gospođa Divna sa nevericom i ne prestaje da mazi svoju mezimicu.

dona4.jpg


Rođak, kod koga su majka i ćerka smeštene, objasnio je za naš portal da je Divnina kuća, od mosta koji povezuje levu i desnu obalu Save, udaljen čak 5 kilometara, a da je most od mesta na kome se Dona pojavila ispred vlasnica udaljen 7 kilometara. Ravno je nemogućem da je toliki put umela da prevali sama!

Još je neverovatnije da je pas koji nikada nije puštan sa povodnika tokom šetnje i njie lutao, uspeo sam da pređe veliku razdaljinu...

dona1.jpg


-Sve vreme pričamo o tome šta li nam je sa Donom, ali niko nije očekivao da će ona sama da nas nađe! Uznemirena je, moraću mnogo da je mazim da se oporavi... - kaže ćerka Tanja.

dona3.jpg




Inače, kada je euforija prošla pojavio se problem smeštaja psa. Na svu sreću u Boljevcima postoji Pansion za pse “Šapa-inn”, u kome radi profesor sa Veterinarskog fakulteta Vojislav Ilić koga smo sinoć posetili.

Ovaj dobar čovek je Divni i njenoj ćerki ponudio besplatan smeštaj, hranu i veterinarsku negu u pansionu za Donu dok se one ne snađu.

Naš portal mu je ponudio pomoć, ali saosećajni profesor je to odbio.

dona7.jpg


-Dona je ovde u boksu, puštamo je napolje, dobro jede, zdrava je, što je najvažnije. Mi imamo 7 pasa i dovoljno vremena da se svakom posvetimo. Mi sa Donom ovde nemamo problema. Ništa nam ne treba, a kad zafali, snaći ćemo se. Samo vi obezbedite sebe, a do tada će vam pas biti na sigurnom. - tešio je profesor gospođu Divnu.

dona6.jpg


-Moguće je da je Dona prešla Savu. Moguće je da je neko i dovezao, ali kako baš na vas da “nabode” to ne znam... Stvarno neobična priča! - čudio se dobroćudni profesor.

dona5.jpg




Niko ne zna kako je Dona stigla čak iz Zabrežja, preko nadošle Save u Boljevce, ali ono što sve raduje je da je opet sa najdražima.



Inače, Dona je pas koji je pre samo 6 meseci preživeo veliku traumu.


Moj pokojni muž i ona bili su nerazdvojni. On je pored njene kućice napravio sebi radionicu i zajedno su provodili svaki dan. On je pre 6 meseci umro i ona je od tada počela da tuguje. Svi je mi gledamo i pazimo, ali joj on opet nedostaje... Njih dvoje su se baš voleli! - kaže drhtavim glasom gospođa Divna i dodaje – Njega više nema, a onda smo joj odjednom i svi mi nestali, ko zna kako je sve to podnela.
 
Natrag
Top