Član
- Učlanjen(a)
- 23.04.2010
- Poruka
- 110
Verovatno je problem u kodecima. Cim ti mozes da pustis taj film, onda imas odgovarajuci kodek. Moguce je da postoji neki propust ili tako nesto u tom kodeku ali to je malo verovatno. Verovatnije je da je "problem" u kodeku koji je koriscen za enkodovanje videa.
Meni se desava da kad gledam .mkv (znam da je to container ekstenzija tako nema potrebe da mi to neko kaze ) da se pojave kockice pri brzoj promeni scene. Ali i to ne mogu da generalizujem pa da kazem da je svaki .mkv takav jer nije. Npr. neki rade savrseno dobro dok kod nekih se to javalja. Isto je i sa .mp4 fajlovima: kod nekih je sve normalno dok kod nekih imam problema sa kasnjenjem zvuka (mislim da je aac audio kodek koriscen na tim filmovima).
Probaj da pustis neku .avi datoteku i vidi da li se to isto desava. Probaj i sa DVD filmom sa DVD-a. Ne verujem da ti je spor procesor (jer si koristio compiz) pa ne verujem da on ne moze da izgura to sto se od njega trazi.
e, zdravo...
probao sam dvd film i sve je u redu... znaci samo me zeza kad pustim avi... evo, sad sam probao i mp4, i isto me zeza... inace procesor mi je 2,6GHz (tri jezgra)... a, da, resio sam ono za turn off applet, hvala... nego, i time applet mi je pobegao skroz desno... probao sam da ga vratim na isti nacin kao turn off, ali nece... ako je komplikovan nacin vracanja - nebitno... ne smeta mi nista posebno... poZz
samo da pojasnim - svaki avi me zeza (svaki film koji sam odgledao u avi formatu, a odgledao sam ih na ubuntu-u oko 10)