Lepa i negovana stopala

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Pedikir tretman kod kuće

Jednostavan tretman možete da obavite i u "kućnom salonu" u tri koraka

p8dS3uw.jpg


NE morate da idete kod pedikira da biste sredili nokte i stopala za otvorenu letnju obuću. Jednostavan tretman možete da obavite i u "kućnom salonu" u tri koraka:

* Najpre potopite noge u mlaku vodu pet do deset minuta kako bi koža omekšala. Zatim u lavor dodajte relaks kamenčiće i trljajte stopala da biste pospešili cirkulaciju i podstakli protok energije.

* Zatim kamenom za struganje tabana ili specijalnom turpijom za pete uklonite zadebljanja na koži, žuljeve i kurje oči. Dobro protrljajte i zonu ispod prstiju i bočne strane stopala.

* Dobro izbrišite i izmasirajte noge, namažite ih hranljivim mlekom i potom nalakirajte nokte. Najpre nanesite bezbojan lak, a zatim dva sloja laka u boji. Prvim slojem obeležite površinu koju ćete lakirati, a drugim pojačajte boju.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Glatke pete, nežna stopala

Ukoliko imate problem sa kožom na petama, a nisu zdravstvene prirode, napravite neku od prirodnih kupki i maski za stopala, kako biste sezonu proleće dočekali spremni

1a9b61.jpg


Pete su vam suve i osetljive, a koža sklona pucanju, iako je redovno negujete i radite piling? Niske temperature, zagrejane prostorije i čizme su neprijatelji vaše kože, mada uzroci mogu da budu i bakterije, nedostatak vitamina i minerala, preterana izloženost vodi (ako idete na bazen), neodgovarajuća obuća i slabija cirkulacija.

Ukoliko utvrdite da problem nije zdravstvene prirode, napravite neku od prirodnih kupki i maski za stopala, kako biste sezonu proleće dočekali spremni!

Prirodne kupke

Rastvorite šoljicu belog sirćeta u osam litara tople vode ili pola šoljice sode bikarbone u četiri litre tople vode. Protiv gljivica i bakterija pomaže i ako u 4-8 litara tople vode sipate nekoliko kapi ulja lavande, čajevca ili 2,3 kašike soka od limuna.

Stopala jednom nedeljno potopite u neku od ovih kupki i posle 30 minuta ih isperite, osušite, nanesite hidratantnu kremu i obujte pamučne čarape, da koža diše.

Maske

Izaberite masku koja vam najviše odgovara ili sve probajte naizmenično.

* U kašiku maslinovog ili kokosovog ulja dodajte nekoliko kapi soka od limuna i time mažite stopala svako veče, ostavite 15-ak minuta pa isperite.

* U kašiku vazelina ili bilo kog ulja za kuvanje dodajte dve kapi eteričnog ulja po izboru za prijatniji miris. Uveče nanesite na pete, pa isperite pred spavanje.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Meke i glatke pete

Sigurno u svojoj kuhinji ili kupatilu imate biljno, maslinovo ili kokosovo ulje, penu za brijanje i vazelin, a sve to možete da iskoristite i za negu i oporavak kože na petama i stopalima. Evo kako:

10%20(3)_620x0.jpg


Toplo prolećno vreme nateralo nas je da konačno ostavimo glomazne cipele i pređemo na laganu obuću. Ako to već niste učinili, pod hitno sredite stopala za letnje sandale i papuče. Sigurno u svojoj kuhinji ili kupatilu imate biljno, maslinovo ili kokosovo ulje, penu za brijanje i vazelin, a sve to možete da iskoristite i za negu i oporavak kože na petama i stopalima. Evo kako:

* Pena za brijanje - Nanesite veću količinu pene za brijanje na stopala. U većoj posudi pomešajte istu količinu tečnosti za ispiranje usta i tople vode. Dobro pokvasite peškir tim rastvorom i umotajte stopala. Posle pola sata, lufa rukavicom lagano istrljajte stopala i uklonite grubu i suvu kožu. Na kraju, nanesite hidratantnu kremu.

* Biljno, kokosovo ili maslinovo ulje - Prstima nanesite malo ulja na stopala i dobro ih izmasirajte, lagano trljajući kritična mesta. Ako to radite uveče, posle tretmana obujte pamučne čarape i prespavajte u njima. Kada se probudite, stopala će vam biti meka, nežna i glatka. Po potrebi, postupak ponovite više puta.

* Vazelin nanesite na tabane, obujte pamučne čarape i ne skidajte ih dok stopala potpuno ne upiju kremu i ne postanu glatka i meka.

* Slana kupka - U lavor s toplom vodom, dodajte šaku morske soli, malo osušenog cveta lavande i dobro promešajte, a zatim u tu kupku potopite stopala. Posle 15 minuta, dobro ih osušite, pa nanesite deblji sloj vazelina i obujte pamučne čarape. Posle nekoliko sati stopala će upiti kremu, a rezultat će biti nežna i glatka koža.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Efikasno sredstvo za negu peta. Ovo zaista pomaže.

Konstantno treba brinuti o svojim petama. Ako nemate problema sa zdravljem i avitaminozom, a pete ne izgledaju baš najbolje, od koristi će biti domaća sredstva sopstvene pripreme.

Kao prvo, ovakva nega nije skupa, a kao drugo veoma je efikasna – stopala postaju glatka i nežna, nestaju zadebljanja.

Mnogi od vas su se uverili koristivši recept za negu peta sa sodom bikarbonom. Danas vam predlažemo još jedan isproban i koristan savet za negu vaših stopala.

Radite ovu proceduru 1-2 puta nedeljno, i rezultat, u vidu nežnih i negovanih stopala će vas obradovati:

gl.jpg


♦ Uzmite manji lavor (veličine da se smeste noge u njega). Naspite 2-2,5 litre vruće vode.

♦ Dodajte u vodu 5 supenih kašika 3%-og hidrogena. Spustiti noge u lavor i ostavite tako na dvadesetak minuta.

Već posle nekoliko minuta stvara se osećaj da ste parili noge najmanje pola sata. Ako su stopala zapuštena, ostavite noge malo duže u lavoru. Sami ćete osetiti efekat kada protrljate jedno stopalo o drugo – ona „škripe“ od čistoće.

Uzmite i istrljajte pete kamenom, ili turpijom za pete.

Nakon toga, izvadite noge iz lavora i utrljajte u stopala smesu glicerina i sirćeta: 3 supene kašike glicerina na 1 kafenu kašiku sirćeta. Možete odmah pripremiti takav rastvor i držati ga u nekoj flašici.

Najbolje je ovu proceduru raditi uveče, pred spavanje. Nakon što utrljate smesu sirćeta i glicerina u stopala, obujte pamučne čarape (za bolji efekat), i idite na spavanje.

Radite ovu proceduru 1-2 puta nedeljno, i rezultat, u vidu nežnih i negovanih stopala će vas obradovati.

Ako su vaša stopala u lošem stanju (gruba koža, popucale pete), smesu glicerina i sirćeta možete utrljavati u stopala svakodnevno, a kupke sa hidrogenom raditi 2-3 puta nedeljno.

Efekat je fantastičan! Probajte, i uverite se sami.

(Uspesnazena.com)
 
Natrag
Top