Lepa i negovana stopala

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Nagradite vaša stopala kraljevskom kupkom





Za ovaj opuštajući tretman morate da odvojite samo pola sata!

news_11588.jpg


Ako je aktuelna besparica zahvatila i vaš džep, ne očajavajte. Kraljevski pedikir, osim u skupom salonu za ulepšavanje, sebi možete da priuštite i u svoja četiri zida!

Na taj način ćete uštedeti novac i na vreme početi da pripremate stopala za lepše vreme. Za pedikir koji vam predstavljamo morate odvojiti svega 30 minuta.

1. Namočite stopala u toplu vodu najmanje 15 minuta. Iskoristite ovo vreme za
odmor i relaksaciju. Možete koristiti običan plastičan lavor ili posebnu kadicu za noge. Kako biste umanjili eventualne otoke na nogama ili člancima, vodi dodajte četvrtinu šoljice morske soli ili omiljene kupke za stopala. Iako to možda nećete odmah primetiti, vaša stopala će vam biti zahvalna od prve sekunde.

2. Oljuštite kožu, koncentrišite se na žuljeve. Savetujemo da za skidanje mrtve kože upotrebite razne spravice. Ako želite da uradite piling celog stopala
isprobajte specijalnu turpiju ili vlažan kamen za pete. Uklanjanje mrtve kože je, uz korišćenje pilinga, deset puta jednostavnije. Utrljajte piling u stopala kako biste obavili osnovno uklanjanje kože i tada ribajte preko žuljeva posebnom turpijom. Kad ste gotovi s pilingom, stopala isperite i osušite.

3. Namažite stopala intenzivnom vlažnom kremom. Možete upotrebiti svoj omiljeni ovlaživač ili kupite specijalnu kremu namenjenu stopalima. Isprobajte losion od nane jer će on rashladiti stopala posle tople vode. Vodite računa da, osim nogu, namažete i članke.

4. Nalakirajte nokte. Iako još uvek nije vreme otvorenih sandala, nokte možete lakirati već sada! Odaberite svoju omiljenu nijansu i razveselite svoje noktiće.

SAVETI

* Posle kraljevske kupke, potrudite se da očistite i dezinfikujete kamen za pete, specijalnu turpiju i sve što ste koristili za pedikir.
* Kad lakirate nokte, možete koristiti bazni i završni lak. I dok bazni lak puni neravnine na površini nokta, završni sloj noktu daje dodatnu zaštitu.
* Priuštite sebi kraljevsku kupku jednom nedeljno. Kad vam briga za stopala pređe u naviku, priprema kupke će vam postati rutina, savetuje Ordinacija.







Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Oslobodite se žuljeva






Svi smo jedva čekali da nas sunčani dani doslovno “isteraju” napolje i da svakosnevno idemo u šetnju. Međutim, dolaskom lepših dana, skidamo čizme i obuvamo laganiju, novu obuću. Kako vam žuljevi na stopalima ne bi pokvarili prolećni užitak, poslušajte naše savete ukoliko se on, ipak, pojavi.



Zatvoreni žuljevi

Zatvoreni žulj se ni slučajno ne sme probijati, jer inače bakterije ili virusi mogu ući u ranu i inficirati je. Zaštitite oštećeno mesto i sačekajte da žulj sam pukne a zatim ga dezinfikujte.

Otvoreni žuljevi

Ako je rana već otvorena, neophodno je da je očistite, namažete kremom ili pospete praškom za rane i prekrijete flasterom. Ako primetite da vas cipele uvek žuljaju na istom mestu, flaster možete zalepiti i preventivno.






Izvor: Lepota&Zdravlje
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Sredite svoja stopala






Predstavljamo vam nekoliko saveta kako da na najlakši način sredite svoja stopala.



Opustite stopala
. Sipajte toplu vodu u običan lavor i dodajte šaku morske soli ili nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande. Ono opušta stopala i posle samo desetak minuta osetićete da vam noge više nisu teške i umorne. Posle kupke ih obrišite peškirom, ali tako da koža ostane vlažna. Jedino koža između prstiju mora da bude potpuno suva.

Piling prija i neguje
. Iako će kupka u određenoj meri omekšati zadebljalu kožu na stopalima, uradite temeljan piling. Tako ćete ukloniti i žuljeve. Ako imate vremena, piling utrljavajte kružnim pokretima od stopala do kolena. To će osloboditi urasle dlačice i ukloniti izumrle ćelije sa kolena.

Sredite pete
. Kod osoba koje retko rade pedikir, piling obično ne može u potpunosti da omekša zadebljalu kožu na petama. U tom slučaju moraćete da koristite specijalnu turpiju ili kamen za pete. Dok je koža još vlažna i meka, turpijom ili kamenom
dobro istrljajte pete, ali ne preterujte.

Redovno mažite stopala
. Kada uklonite zadebljalu kožu, na stopala nanesite kremu koja će im dati mekoću. Za masažu kremom potrebno vam je samo nekoliko minuta, a time ćete sigurno poboljšati cirkulaciju.

Od limuna noge mirišu
. Nečistoća i neprijatni mirisi
najefikasnije se uklanjaju trljanjem stopala kriškom limuna. Osim toga, svež limunov sok može da izbeli nokte i ukloni žutilo koje se javlja nakon korišćenja nekvalitetnih lakova.

Lak za nokte
. Završnica su lakovi u najrazličitijim bojama. Odaberite
omiljeni i ponosno pokažite svoja stopala u novim sandalama!








Izvor: Lepota&Zdravlje
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Šta smete, a šta ne prilikom nege stopala [/h]





Nega stopala podjednako je važna kao i nega celog tela, posebno u letnjim mesecima kada su stopala izložena pogledima, pa je njihova nega osim zdravstvenih razloga, bitna i zbog estetike.


news_13050.jpg


Tokom letnjih meseci, upravo bi stopala mogla da odaju mnogo toga o vama, a često će neko steći utisak o vama samo gledajući u vaša stopala.

Razmislite samo šta biste vi pomislili da ugledate nekoga s neurednim stopalima, dugim noktima na nogama punim zanoktica, grubim petama i sl. – fuj.

Pravilna nega stopala
izuzetno je važna, jer odaje sveopšti utisak o našoj ličnoj higijeni, ali, u toj nameri, ponekad možete i da preterate pa da izazovete suprotan efekat.

Upravo zato, pratite ova uputstva o tome šta smete, a šta ne prilikom nege vaših stopala.

ŠTA DA?

• Kada operete stopala pa ih sušite peškirom, pobrinite se da
dobro osušite i područja između prstiju.

• Stopala bi trebalo prati svakodnevno,
najbolje uveče pre spavanja. Kada ih dobro osušite, obilno na njih nanesite hidratantnu kremu ili losion.

• Nastojte da nosite samo pamučne čarape, jer će u njima stopalo moći da dišu, a i spreči ćete razvoj neprijatnih mirisa.

• Tvrde delove kože na stopalima trljajte nežnim pokretima, s kamenom za stopala ili turpijom za pete.

• Nokte na nogama secite ravno i nikada prekratko.

• Budite pažljivi pri izboru obuće s obzirom na aktivnost za koju se pripremate.

• Upotrebljavajte dezodorans ili puder za stopala. To će stopala održati suvim i sprečiti neprijatne mirise.

• Hodajte svakodnevno. Hodanje ne samo da je dobro za vaše opšte zdravlje već i za cirkulaciju u stopalima.

ŠTA NE?

• Ne ignorišite čak ni najmanji bol u stopalima jer to može da bude znak veće povrede.

• Ne nanosite kremu ili losion između nožnih prstiju jer to može da dovede do infekcije.

• Kada sečete nokte na nožnim prstima, pripazite da ne sečete uglove jer to može da prouzrokuje urastanje nokta. A to ne želite da doživite.

• Nemojte slučajno da odstranjujete žuljeve ili stvrdnutu kožu brijačem ili makazicama jer biste vrlo lako mogli da izazovete infekciju.

• Koliko god je moguće, trudite se da izbegavte svakodnevno nošenje iste obuće.

• Nikada ne oblačite čarape ili najlonke koje su prekratke ili preuske jer ćete poremetiti cirkluaciju u stopalima ili olakšati pojavu žuljeva i zadebljanja.

Pošto ste pravilno odradili negu svojih stopala, smanjili rizik od svih infekcija koje mogu da naruše njihovu lepotu, nanesite omiljeni lak za nokte, obujte japanke, sandale ili šta već želite i krenite u osvajanje, piše Female. Neka ovoga leta vaša stopala budu jedan od vaših najjačih aduta.









Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Pripremite stopala za poglede







Uvod u sezonu sandala, platformi i japanki je uređivanje stopala dugotrajnim pedikirom kako bi se riješili grube i tvrde kože koja nepopravljivo krvari lepotu naših stopala. Evo kako da sami svojim stopalima pružite odgovarajuću negu kod kuće.



Jednom nedeljno natopite stopala u lavoru sa vodom i nekoliko kapljica ulja čajevca, koji je
odličan antiseptik i ubija sve vrste gljivica na stopalima. Držite stopala u vodi oko deset minuta i na taj način omekšaćete grubu kožu.

Izaberite piling za stopala sa krupnim zrncima koji će
najefikasnije ukloniti mrtve ćelije kože. Dobar izbor su pilinzi na bazi morskih algi.

Krema za hidrataciju stopala
trebalo bi nanositi svakodnevno, posebno tokom letnjih meseci kada se zbog visokih temperatura stopala pojačano znoje, zbog čega je koža dehidrirana i počinje da puca. Nanesite kremu pre odlaska u krevet, a dobar izbor napravićete ako prinađete kremu koja sadrži AHA kiselinu, koja dodatno omekšava kožu.

Posebnu negu morate pružiti i noktima
. Kada ih sečete, potrudite se da budu ravnog oblika, jer ćete na taj način sprečiti bolno urastanje nokriju. Tvrdu kožu oko nokta ne secite makazicama, jer tako povećavate rizik od razvoja gljivica i bakterija. Za tu kožu možete da koristite posebne olovke na bazi ulja koji će je omekšati.

Počastite svoja stopala maskom na bazi gline ili maslonovog ulja koji omekšavaju kožu i dubinski prodiru. Nanesite ih na stopala i pustite da deluju 10 do 15 minuta. Na ovaj način pružićete stopalima prirodnu negu.







Izvor: Lepota&Zdravlje
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Napravite losion za pete i laktove od pčelinjeg voska

Napravite losion za pete i laktove od pčelinjeg voska

Maslinovo ulje, pčelinji vosak, kokosovo ulje, vitamin E… stvarno nema boljih stvari za suvu, oštećenu kožu koja je izgubila vlagu.

news_15241.jpg

Obezbedite preko potrebnu negu koži peta, laktova i kolena ovim losionom koji možete sami da napravite kod kuće.

Losion je izrazito hranljiv i negujuć, a neki će smatrati masni trag koji ostavlja nedostatkom.
Iskoristite ga za negovanje stopala i ruku pre odlaska u krevet.

SASTOJCI:

* 240 ml maslinovog ulja
* 120 ml kokosovog ulja
* 120 mg pčelinjeg voska u peletima
* pet kapsula vitamina E
* 20 kapi esencijalnog ulja po
izboru

U čistu teglu stavite maslinovo ulje, istopljeno kokosovo ulje (ono je čvrsto na temperaturi ispod 25 stepeni Celzijusa, a na toplijem je tečno) i pčelinji vosak (ako želite ređu teksturu losiona, dodajte manje peleta).

Teglu zatim uronite u lonac u koji ulijte toplu vodu tako da prekrije tri četvrtine tegle.
Voda
ne sme da uđe u smesu. Stavite na šporet kako bi voda mogla da se ugreje te povremeno promešajte da se smesa rastopi.

Ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi, a svakih 15-ak minute promešajte viljuškom smesu. Kada se losion ohladi, na sobnu temperaturu, možete dodati ulje s vitaminom E i esencijalno ulje koje će vašem losionu dati miris.

Izvor: S media




 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
4 jeftina i brzinska rješenja protiv ispucalih peta

zadovoljna.hr...

Ispucale pete i pocrnjeli tabani česta su pojava tijekom vrućih i suhih mjeseci. Obuća koju nosimo često uzrokojuje crnjenje ili ispucalost tabana. Na tržištu se može naći mnogo proizvoda koje hidratiziraju suha stopala, ali postoje i vrlo učinkoviti proizvodi koje imate u svojoj kuhinji ili kupaonici


60959426-pete.jpg



1. PJENA ZA BRIJANJE
Nanesite veću količinu pjene za brijanje na stopala. U većoj posudi pomiješajte jednaku količinu vodice za ispiranje usta i toplu vodu te dobro natopite ručnik. Dok su stopala još napjenjena omotajte ih ručnikom i ostavite da odstoji oko pola sata.
Istim ručnikom lagano trljajte stopala skidajući pjenu. To će ukloniti grubu i suhu kožu, a stopala će postati glatka i meka. Na kraju tretmana nanesite kremu za stopala za dodatnu hidrataciju.

2. BILJNO ILI MASLINOVO ULJE
Ovo je još jedna vrlo učinkovita metoda, a sve što trebate jest malo maslinovog, biljnog ili kokosovog ulja. Prstima nanesite ulje na stopala i dobro izmasirajte, lagano trljajući kritična mjesta.
Radite li to navečer, nakon što ste utlrljali ulje navucite par čistih pamučnih čarapa i oostavite preko noći. Kada se probudite stopala će vam biti meka i hidratizirana, a ružna ispucana koža će nestati. Ovu metodu možete koristiti nekoliko puta tjedno ukoliko su vam stopala jako suha, a pete ispucane.

3. VAZELIN
Vazelin je još jedno odlično sredstvo protiv raspucanih i pocrnjenenih stopala. Samo ga nanesite po cijelim tabanima i obucite čiste pamućne čarape za spavanje. Ukoliko to radite tijekom dana, ostavite čarape sve dok vam stopala potpuno ne upiju vazelin i ne postanu glatka i meka.

4. SOLNA KUPKA
Topla solna kupka odličan je recept za liječenje ispucale pete. U toplu vodu dodajte šaku soli, dobro pomiješajte i uronite stopala na petnaest minuta. Dobro osušite stopala i nanesite deblji sloj kreme ili vazelina, te obucite čiste pamučne čarape. Nakon nekoliko sati stopala će upiti kremu, a rezultat znate- dobit ćete njegovana stopala za pokazivanje.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Kako da budete sam svoj pedikir

Ukoliko nemate vremena, ili vam se ne daje novac na odlazak kod pedikira postoji rešenje da za vrlo malo ili bez novca vaša stopala izgledaju negovano i uredno.

rei9lmtrfcpfxvv75i7.jpg


Za ovaj tretman potrebno vam je oko pola sata, a skoro sve što vam je potrebno imate u kupatilu.

1. Ukoliko su vam nokti namazani, skinite lak. Izaberite uljani aceton kako biste što nežnije uklonili lak.

2. Potopite noge. Najbolje je da pedikir radite neposredno posle kupanja, odnosno nakon što ste stopala potopili u kupku jer se koža oko noktiju opustila i mnogo ju je lakše skinuti.

3. Odstranite mrtvu kožu. Koristite kamen ili turpiju za pete. Izbjegavajte žilete.

4. Isecite i turpijom oblikujte nokte, a zatim vratite kožicu oko nokta na mesto tako što ćete je pogurati prema rubu nokta.

5. Namažite kremu za negu stopala i lagano ih izmasirajte. Nakon par minuta napažite omiljeni lak za nokte.

Preporuka:

Ukoliko mučite muku sa ispucalim petama, uveče pre spavanja nanestite maslinovo ulje, ili neku masnu kremu na stopala i prespavajte sa čarapicama.

Svako drugo veče napravite toplu kupku za stopala u koju možete da dodate morsku so ili par kapi eteričnog ulja. Praktikujte ovo sve dok se vaša stopala ne regenerišu i postanu meka i negovana, a posle je dovoljno jednom nedeljno.

Izvor: Super žena
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Efikasan tretman za stopala

U 7 dl medicinskog alkohola dodajte 10 izmrvljenih aspirina i ostavite da odstoji dva dana

MdXfzgt.jpg


GRUBA, ispucala stopala su estetski problem koji muči mnoge dame, što posebno dolazi do izražaja kada nosite sandale, papuče i japanke. Međutim, vremenom postaje i zdravstveni problem jer velike pukotine na koži mogu da budu bolne, a u toplim danima podložne infekcijama. Iako na tržištu postoje brojni preparati i uređaji za ublažavanje ovog problema, od njih ponekad nema baš nikakve koristi. Zato isprobajte ovaj efikasan kućni tretman koji će za 10 dana vaša ispucala stopala pretvoriti u nežna i mekana.

* U 7 dl medicinskog alkohola dodajte 10 izmrvljenih aspirina i ostavite da odstoji dva dana

* Svako veče, deset dana uzastopno, u tinkturu umočite mekanu gazu pa njom obmotajte stopalo

* Prekrijte plastičnom kesicom i ostavite preko noći

* Ujutro ih nežno ostružite prirodnim kamenom za stopala i namažite hranljivom kremom

Ukoliko nemate većih problema s ispucalim petama, isprobajte bržu verziju ovog recepta:

* Pet izmrvljenih aspirina pomešajte sa sokom od dva limuna, pa time namažite stopala, navucite plastične kesice i obmotajte toplim peškirom. Ostavite da deluje 10-ak minuta, isperite, istrljajte kamenom za pete i namažite hranljivom kremom.


(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Najbolji domaći recept za ispucale i tvrde pete: Efekt je fantastičan!

cwza1Zd.jpg


Konstantno treba brinuti o svojim petama, prenosi portal uspesnazena.com. Ako nemate problema sa zdravljem i avitaminoze, a pete ne izgledaju baš najbolje, od koristi će biti domaća sredstva, a posebno ovaj isproban i koristan recept.

Kao prvo, ovakva njega nije skupa, a kao drugo vrlo je učinkovita – stopala postaju glatka i nježna, nestaju zadebljanja.

Radite sljedeću proceduru 1-2 puta tjedno i rezultat, u vidu nježnih i njegovanih stopala će vas oduševiti.

Uzmite manji lavor (veličine da se smjeste noge u njega). Ulijte 1,5 litru vruće vode (ne pretople).

Dodajte u vodu 4 jušne žlice 3% -tnog hidrogen peroksida (kupite u ljekarni, jeftin je). Spustite noge u lavor i ostavite tako na desetak-petnaest minuta.

Već nakon nekoliko minuta stvara se osjećaj da ste parili noge najmanje pola sata. Ako su stopala zapuštena, ostavite noge malo duže u lavoru. Sami ćete osjetiti učinak kada protrljate jedno stopalo o drugo – ona “škripe” od čistoće.

Uzmite i istrljajte pete kamenom, ili turpijom za pete.

Nakon toga, izvadite noge iz lavora i utrljajte u stopala smjesu biljnog glicerina (kupite u apoteci, jeftin je) i prirodnog octa: 3 žlice glicerina na 1 žličicu octa. Možete odmah pripremiti više te otopine i držati je u nekoj bočici.

Najbolje je ovu proceduru raditi uvečer, prije spavanja. Nakon što utrljate smjesu octa i glicerina u stopala, navucite pamučne čarape (za bolji efekt) i idite na spavanje.
Radite dakle ovu proceduru 1-2 puta tjedno.

Ako su vaša stopala u lošem stanju (gruba koža, popucale pete), smjesu glicerina i octa možete utrljavati u stopala svakodnevno, a kupke hidrogen peroksidom raditi 2-3 puta tjedno.

Efekat je fantastičan! Probajte, i uvjerite se sami.

(Uspesnazena.com)
 
Natrag
Top