Farmaceuti izmišljaju bolesti
a doktori ubijaju neznanjem
Najbolji primer za "reklamiranje bolesti" su kampanje za podizanje svesti o određenim bolestima koje finansiraju farmaceutske kompanije. Kao govornici na skupovima angažuju se lekari, koji hvale lek farmaceutske kuće koja je skup organizovala. Čak se promovišu lekovi koji deluju preventivno, tako da je krajnji cilj kompanija naterati i zdrave i bolesne da kupuju njihove proizvode.
U Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje kažu da se u Srbiji pije sve više lekova i da su lekari podlegli pritiscima kompanija.
U trci za profitom na tržištu se često pojavljuju lekovi čije dejstvo nije dovoljno provereno. Nedavno je Svetska federacija potrošačkih udruženja Consumers International optužila vodeće farmaceutske kompanije da čak prikrivaju stvarne rezultate studija sigurnosti i delovanja lekova.
Ova federacija je izračunala da su farmaceutske kompanije prošle godine potrošile 60 milijardi dolara za marketing, a dvostruko manje za istraživanje lekova.
Ubrzo posle pojave novog, meksičkog gripa, mediji su istraživali koje farmaceutske kompanije najviše profitiraju. Prema izveštaju radija "Dojče vele", najveću dobit imale su četiri farmaceutske kompanije – "Roš", "Novartis", "Sanofi-Avantis" i "Glakso Smit Klajn".
Dodato posle 42 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Lekari neznalice moral je diametralno suprotan vasim stavovima, prazne su vam glave, a zatvorena cula, ne komunicirate, jer je vas svet srusen, vasa iraciomnalna znanja, vasi iracionalni stavovi, strucnost koje nema. Nek cute reci kad govore dela, a vasa dela su sakrivena pod zemljom, ona su tajna, kao i protokoli vaseg nestrucnog lecenja. Neverovatne nebuloze i korupcije zakona.
SRAM VAS BILO NEDOSTOJNA, NESRECNA BICA. DA, VI STE SAMO BICA, VI NISTE LJUDI, JER SU LJUDI MORALNI, VOLE SVOJE BLIZNJE I NE UBIJAJU DRUGE SVOJOM SUJETOM I NEZNANJEM. POSTENO JE RECI KADA COVEK NESTO NEZNA, DA SE NADJE IZLAZ. U SVOM ZIVOTU SAM IMAO MNOGO PROBLEMA SA NEZNALICAMA I OVAKO MI SE POVERENJE U LJUDE OSVETILO (POMESAO SAM LJUDE I BICA, MNOGO BOLJA BICA SU PSI, IMAM IH 5 NISU RASNI NEGO MESANCI, ALI ONI SVE RAZUMEJU I ZNAJU KO JE KO, A STA JE STA, A VI "STRUCNJACI" TO NEZNATE. UBIJATE LJUDE SVOJIM BOLESNIM PONASANJEM I SUJETOM. STO JE NAJGORE VERUJETE STATISTICKIM POKAZATELJIMA I LAZIMA KOJE SAMI KREIRATE, A BOLESNI UMOVI KONTROLE MISLI VAM POMAZU, VAS STRUCAN STAV JE A I VASEG BOLESNOG SINDIKATA JE: "STA SNA NEOBRAZOVAN IRACIONALAN NAROD, PA MI SMO DOKTORI, A ONI SU RULJA KOJA ZALI SVOJE NAJDRAZE, I NEZNA STA JE ZIVOT. SADA SE VIDI KO STE I STA STE. DA IMATE PONOS PROKOMENTARISALI BI STE NESTO NA OVOM DIVNOM FORUMU. PROBLEM JE STO NEZNATE STA DA KAZETE, JER VI SAMO ZNATE MEDICINU, A MEDICINA NISTA NIJE NOVO DONELA, DONELA JE ELEKTRONIKA, INFORMATIKA, BIOHEMIJA, GENETIKA, A VI JADNICCI NEZNATE NI DA KORISTITI KOMPJUTERE. U 21 VEKU, KADA JE ZNANJE NA DOHVAT RUKE, VI ZIVITE U MRAKU, NEZNATE JEZIKE, NEZNATE PSIHOLOGIJU, NEZNATE DA JE COVEK ELEKTROHEMIJSKI SVEMIR. NEZNATE DA CELIJE KOMUNICIRAJU MEDJU SOBOM, NEZNATE DA COVEK MORA DA JEDE DA BI ZIVEO. POGLEDAJTE NEZNALICE NA YOUTUBE.COM LINK JE: YouTube - The Brain--Emotions, Neurons, Neurotransmitters
POSKIDAJTE TE GLUPE TITULE I UCITE NEZNALICE, SLUZITE SE LAZIMA I PREVARAMA, A LJUDI UMIRU ZBOG VASE NEVEROVATNE GLUPOSTI, STO JE NAJGORE VAS DIVAN "PAMETNI" MINISTAR VAS STITI, A ZASTO? ZBOG INTERESA, UVEK PADNE NEKA KINTA.
Dodato posle 42 minuta:
Za neznalice curenje anastomoze video
YouTube - Anastomotic leak
TEST CURENJA
YouTube - Assessment of Anastomotic Leak Test
JEDNA OD THROMBOCYTOPENIA TZV. HIT THROMBOCYTOPENIA A IMA IH MNOGO
YouTube - Tanveer Zamani, MD - Heparin Induced Thrombocytopenia, Chicago 2004
SEPSA I SEPTICKI SOK
YouTube - Excess Body Fat Raises Risk Of Septic Shock
RAZNE VRSTE FISTULA (KOJE SU BILE OCEKIVANE DA SE FORMIRAJU)
YouTube - Robotic Assisted Management of Ureterovaginal Fistula: Early Repair and Recovery
TRUDNOCA I GRESKE PRI PORODJAJU
YouTube - LOVE, LABOR, LOSS: Documentary Film on Obstetric Fistula
TOLIKO TOGA IMA ALI ZIVIMO U SVETU (NEMORALNIH, IZVITOPERENIH, BOLESNIH UMOVA U BELOM SA RAZNORAZNIM TITULAMA, ALI PRAZNIH GLAVA, TO NISU LJUDI ONI SU SAMO BICA, A PARAZITIRAJU LJUDE, OCEKUJU MITO, OCEKUJU DA SE MOLE A U SUSTINI SU SUJETNE NEZNALICE. ) SRAM VAS BILO NESAVESNE NEZNALICE I UBICE DOBRIH I POSTENIH LJUDI, SVI CETE GORETI U PAKLU, TADA VAS NECE SPASITI NI NEMORALNI ZAKON, NI TAJNA, KOJA SE TICE PACIJENTA A NE VAS. NI VAS BOLESNI SINDIKAT, NI VASE PRISTRASNE KONTROLE, NI "EKSPERTI" KOJI ZARADJUJU NA TUDJOJ TRAGEDIJI, VAZNO JE DA STE SRECNI I DA VAM JE LEPO, A STO TRUJETE NAROD ANTIBIOTICIMA I PSIHOGENIM SUPSTANCAMA, STO EKSPERIMENTISETE TUDJIM ZIVOTIMA, A RADI SOPSTVENOG PROFITA. ZENAMA NA PORODAJU SECETE NOGE I VADITE CREVA, I POSLE NISTE KRIVI?? SRAM VAS BILO NESAVESNE NEZNALICE, PRAVI DOKTORI SU NAZALOST SVI POUMIRALI OD SRAMA STO IH BRUKATE. BANJICA Dr. Filipovic, Fica, divan i plemenit Gospodin i strucnjak svetskog glasa, umro od smrti. Dr Jorgovan , moj drug Jogi, umro od stresova jer nije imao sa kom da radi. Dr. Babic, divan Gospodin i veliki anesteziolog, crkao od neznalica koje su htele da ga zloupotrebe.... i da ne navodim vise. PRAVI MAJSTORI UMIRU ZAR NE?
Dodato posle 18 minuta:
LEKARSKI SINDIKAT:
YouTube - Crna Ruka - Црна рука!СССС!
Dodato posle 4 Sati 36 minuta:
Licemerni minstar zdravstva:
Prof.dr Tomica Milosavljević, ministar zdravlja: Kvalitet u ovom trenutku je neujednačen, nedovoljno sistematično unapredjivan i sa mnogo više izazova, nego razloga za zadovoljstvo. To bi recimo bila jedna onako, ocena koja možda zvuči malo previše ošra. Unapredjenje kvaliteta i jačanje bezbednosti pacijenta u zdravstvenom sistemu je izazov za svaki zdravstveni sistem u Evropi i u svetu. Ja mislim da mi u poslednjih nekoliko godina idemo pravim putem i u pravom smeru, što ne znači ni da smo taj put prešli, niti da sad imamo razloga za neko zadovoljstvo. Ali prepoznali smo tu svoju obavezu i na njoj se ozbilno radi, a kada ce se uraditi to se nezna.
Dodato posle 6 Sati 57 minuta:
Ruzni problemi lekarske tajne i dokazivanja ubistva nestrucnoscu. Evo sta kaze majka zrtve. Pa mi smo iracionalna nevaspitana stoka, a lekari su dobri i strucni. SRAM VAS BILO UBICE, sto je najgore i moji dojucerasni prijatelji misle da sam ja kriv, zar sam ja lecio moju jadnu Gordanu, ona je svoj zivot poverila nemoralnim nakazama srpskog zdravstva, neznalicama i debilnim nakazama, koji ubijaju svojim neznanjem i gluposcu. Evo sta kaze majka pokojnog deteta.
Posle više od godinu dana čekanja, tužilaštvo zaključilo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv lekara koji su radili gastroskopiju šetrnaestogodišnjem Daliboru Havelku. Majka dečaka smatra da je preminuo zbog propusta lekara. Svw same nemoralne nakaze i debilni "strucnjaci"
RTS :: Problem dokazivanja lekarske greške
A evo sta kaze "strucnjak" Kon u vezi sa prevarom oko svinjskog gripa.
Epidemiolog Predrag Kon rekao da će najjači talas gripa, najavljen za februar verovatno zaobići Srbiju, ali preporučuje vakcinaciju, jer rizik postoji. Pandemijski grip se još uvek širi u nekim delovima Afrike, Evrope i Azije, ali je u principu u opadanju, saopštila je SZO.Svs sami lazovi i prevaranti u srbiji.
RTS :: Najjači udar gripa zaobilazi Srbiju
Sta li se desava sa nama, da li sam ja normalan ili oni, stalno mi se u glavi mota ta dilema. Ipak mislim da sam ja normalan, jos uvek uspevam da programiram sisteme, i prakticno uradim fantasticne sisteme, verovatno onda nesto nije u redu sa mojim nekadasnjim prijateljima, koje smo Goga i ja bezgranicno voleli i za koje bi i glavu dali, ali nazalost istina je stvarna i tuzna. Tuzna zemlja, tuzno zdravstvo neznalica, tuzan Tomica kome je zivot pakao, tuzno SLD jer nema morala, tuzni lekari koji grese i nisu svesni svojeg neznanja. Njihova nauka je nenaucna, pretpostavljaju stvari koje ne postoje, sve je iracionalno i tuzno, a najtuznija je tajna, kada pogrese kriju se ispod plasta tajne, i brukaju sebe i svoje "divne" kolege, koje zbog toga placu od ocaja.
Dodato posle 1 9 minuta:
Horor u hirurškoj sali
Zasto rade kad su neznalice
KRAGUJEVAC - Olivera Veljić (39), radnica Doma zdravlja u Stanovu, porodila se carskim rezom 29.marta u Kliničkom centru u Kragujevcu, ali njeno zdravstveno stanje se pogoršalo, pa su lekari morali da u četiri dana obave još četiri operacije. Lekari su Oliveri Veljić odstranili deo materice, deo debelog
creva i amputirali levu nogu, a juče su tražili saglasnost njenog supruga da joj amputiraju i desnu nogu!
Bore se i za život bebe.
- Jedanaestog dana od porođaja, lekari me zovu da dam saglasnost za amputaciju i desne noge. Pitam se zašto je Olivera, koja je krenula da se porodi, u ovom trenutku u šok sobi. Na porođaj je otišla živa i zdrava, a sada umire - kaže Danilo Veljić, suprug nesrećne žene.
Kako saznajemo, porodica Olivere Veljić pozvala je inspekciju Ministarstva zdravlja i inspektori su već stigli u bolnicu.
Danilo Veljić kaže da je njegovoj supruzi Oliveri ovo treća trudnoća i da je išla na redovne kontrole.
- Imamo još dve devojčice. Tokom poslednje trudnoće, iz preventivnih razloga urađena joj je provera plodove vode i serklaž. Apsolutno nije bilo nikakvih poremećaja. Sa 39 godina Olivera nije bila bolesna niti se žalila na probleme sa krvnim sudovima - tvrdi Danilo.
On navodi da je u četvrtak 26. marta zbog sumnje da joj je konac od serklaža naprsao odvezao u
Klinički centar i posle pregleda dežurni doktor rekao je da je sve u redu i da će bez problema ući i u deveti mesec trudnoće. Olivera je ostala na odeljenju.
- U subotu u 19.30 Oliveru sam video poslednji put zdravu. Oko 22.30 ona me pozvala i rekla da joj je vodenjak pukao i da je pripremaju za porođaj - kaže Danilo.
Dodaje da se u dva ujutro i njegova majka čula sa Oliverom, a ona je veselim glasom poručila da mirno spavaju.
- Dr Šorak Marija, njen stariji kolega iz smene i još jedan lekar saopštili su mi da je porođaj počeo prirodnim putem, ali da je došlo do pucanja materice i da je Oliveri urađen carski rez. Prilikom porođaja došlo je do pucanja stomačne aorte, odnosno nekog velikog krvnog suda i obilnog krvarenja.
Izvadili su bebu koja je bila poluživa. U otpusnoj listi piše i da je beba bila reanimirana i prebačena na neonatologiju. Bebino stanje je i dalje teško - kaže Danilo.
Danilo kaže da su mu rekli da su Oliveri odstranili deo materice i da je izgubila više od 4,5 litara krvi, kao i da su pozvani dežurni vaskularni hirurzi i da joj je ugrađen veštački deo vene.
- Operacija je sa porođajem trajala je više od četiri sata. Nisu mogli da zaustave krvarenje. Podvezali su joj glavnu venu za snabdevanje krvlju donjih ekstremiteta. U nedelju ujutro davali su joj jedan odsto šansi da će preživeti - navodi Danilo.
Konzilijum lekara u ponedeljak uveče odlučio je da Oliveru transportuje za Beograd, ali su odustali posle ocene beogradskih hirurga da je u Kragujevcu primenjena adekvatna terapija. Lekari Kliničkog centra Oliveru su ponovo operisali u utorak uveče 6,5 sati, u prisustvu dr Radomira Pavlovića, direktor centra, a u četvrtak Danilo je potpisao saglasnost da se Oliveri amputira leva noga.
U Kliničkom centru u Kragujevcu potvrdili su nam da je zdravstveno stanje pacijentkinje Olivere Veljić, koja se trenutno nalazi u Centru za anesteziju i reanimaciju, na odeljenju Intenzivne nege teško.
- U lečenje je uključen multidisciplinarni tim stručnjaka. Preduzimaju se sve mere intenzivnog lečenja.
O daljem toku i prognozi izjašnjavaće se lekarski konzilijum -
Dodato posle 7 Sati 16 minuta:
BOLESNI MANIJACI SRPSKE MEDICINE, ONI PROFESORI
NEMORALNE NAKAZE KUD PLOVI SRPSKI BROD
Na beogradskom Medicinskom fakultetu profesori zloupotrebljavaju položaj, pa seksualno i emotivno zavode studentkinje, od kojih prave svoje tajne devojke.
- Jedan profesor, inače oženjen i otac dvoje dece, poznat je po tome što u svakoj generaciji ima svoju „omiljenu" studentkinju. Devojke se zaljubljuju u njega, ali on ih samo seksualno iskoristi i odbaci. Onda nas studentkinje zovu i plaču jer su povređene. Za ovo znaju svi na fakultetu i ćute - kaže Mlađenovićeva.
Profesori manijaci upućuju studentkinjama dvosmislene primedbe, komentarišu njihov izgled, pozivaju ih u kabinet na kraju radnog vremena, ovlaš im stavljaju ruku na koleno, traže broj mobilnog telefona... To se dešava na svim univerzitetima u Srbiji, ali o tome, pokazuje istraživanje Pressa, svi ćute! Uprave fakulteta dobijaju precizne informacije koji je od profesora ili asistenata slab na svoje mlade studentkinje, koji voli da ih pipka, a koji ih poziva da ispit polažu u kabinetu, ali im prećutno praštaju „nestašluke".
Dodato posle 24 minuta:
Eksperti Srpske medicine ubijaju pacijente prevelikom strucnoscu
Objavljuju tone besmislenih radova u zemlji i svetu, i cuvaju se tajnom pogledate srbi koliko su ti ljudi strucni i pametni pa i humani, ubijaju ljude svojom "dobrotom" i humanoscu, a onda i prete porodici, kad im kaze sta je po sredi.
NEMORALNE NAKAZE
Eksperimentator
TY - JOUR
TI - Surgical site infections at the Surgery clinic of the Clinical hospital center in Kragujevac
AU - Ilić Milena D.
AU - Marković-Denić Ljiljana N.
AU - Čanović Dragan R.
AU - Stefanović Srđan
AU - Tepić Ksenija
JN - Medicinski pregled
PY - 2004
VL - 57
IS - 7-8
SP - 369
EP - 373
PT- Article
AB- Introduction Surgical site infections are the most prevalent nosocomial infections in majority of studies conducted in
the last decades in the world and in our country. Material and methods The purpose of this study was to assess the incidence
rate of surgical site infections at Surgery Clinic of the Clinical Hospital Center in Kragujevac. The incidence study was
performed from August 1 to 31, 2001, followed Centers for Disease Control (CDC) guidelines. In this period 186 patients
were admitted and underwent operation at Surgery Clinic of the Clinical Hospital Center in Kragujevac. Results and
discussion Incidence rate of surgical site infections was 9.1%. The highest rate was recorded at the Department of vascular
surgery (29.2%). The lowest rate was established at the Department of gastrointestinal surgery unit (3.3%). At Departments
of neurosurgery, dermatology and maxillofacial surgery surgical site infections were not recorded. The most frequent
isolated causative agents were Staphylococcus aureus and Pseudomonas species.
E-mail strucnjaka Pedje Canovica meni mamlazu, pa i jesam mamlaz kad zivim ovde
From: Ranko Todorovic
To: Pedja Canovic Sent: Tuesday, February 02, 2010 11:07 PM Subject: Ranko Todorovic Molim te daj ovo tvojem bratu da pogleda, a i gospodji koja je radila autopsiju moje pokojne supruge neka nauce sta je uzrok smrti Gordane Todorovic, da bi za ubuduce znali. Neka bar nesto nauce iz mojeg gorkog iskustva. On se jedan nije usudio ni da pokusa da nesto preduzme, jer nije znao, a ni vasi hematolozi iz transfuzije. Prvo je bila sepsa, a posle se pojavila hit thrombocitopenia. To su relativno nova istrazivanja ali postoji lek koji to sprecava zove se Argatoban. Zeznuo vas je kreten Arsic (ludi menadzer iz Kraljeva ZC"Studenica" i uvalio vam je vruc krompir, nemoralna nakaza) i jadan vas brat je bio u teskoj situaciji da bilo sta ucini jer nije znao o cemu se radi. Trebao je da operise po svaku cenu, ovako je izgubljeno dragoceno vreme u nekim glupim testovima. -----
Odgovor "kulturnog profesora medicinskog fakulteta, doktora iz KC Kragujevac
------ Pedja Canovic show details 10:08 PM (19 hours ago) to me
Slušaj mamlaze, ostavi me više na miru, da ti ne bi jebao majku. Idiote, kretenski dođi u
Kragujavec da mi to kažeš ako imaš muda.
Čekam te, kretenu! Vrlo su kulturni i vaspitani nasi profesori i lekari.
Dodato posle 6 minuta:
KC KRAGUJEVAC ZNAJU SVE OD INFORMATIKE DO GENETIKE, A UJEDNO SU I NEMI I GLUVI, NE KOMUNICIRAJU NI SA JEDNIM TELEKOMUNIKACIONIM SREDSTVOM I ZIVE POD VELOM TAJNE
VECI STRUCNJACI OD SVIH NA SVETU
ZBIRKA RADOVA SA PREZIMENOM CANOVIC OD SRBIJE-AMERIKE, A LJUDE UBIJAJU NECINJENJEM:
P. Čanović, Z. Todorović, O. Gajović, Lj. Nešić, Ž. Mijailović.
1. Pseudomembranozni kolitis u toku antibiotske terapije. Med Pregl 2003; LVI
(7-8): 381-383. Novi Sad: juli-avgust
P. Čanović, O. Gajović, Z. Todorović, Ž. Mijailović. Epstein-Barr virusni
2. hepatitis sa pojavom ikterusa – prikaz bolesnika, Med Pregl 2006 LIX (3-4)
179-182.Novi Sad
Ž. Mijailović, P. Čanović, O. Gajović, Z. Todorović, Lj. Nešić. Faktori rizika za
3. nastanak hepatitis C virusne infekcije. Med Pregl 2003; LVI (11-12): 511-515.
Novi Sad: novembar-decembar.
Lj.Nešić,Z.Todorović,O.Gajović,P.Čanović Poremećaj nivoa svesti kao
parametar koji utilče na tok i ishod akutnih virusnih encefalitisa.Med. pregeled
(poztivna recenzija,prihvaćen za štampu) 2006.
The published abstracts in international journals
O. Gajović, Z. Lazić, J. Dragojlović, M. Šašić, P. Čanović, Z. Todorović, R.
Petrović, Ž. Mijailović, Lj. Nešić. Acute respiratory insufficiency in patients with
1.
bacterial meningoenceph, European Respiratory Juornal, Volume 16,
Supplement 31, August 2000.
O. Gajović, Z. Lazić, P. Čanović, Z. Todorović, Ž. Mijailović, Lj. Nešić. Impact
of nosocomial pneumonia on the outcome of mechanically-ventilated patiens,
2.
European Respiratory Juornal, Volume 24, Supplement 48, Supplement 48,
September 2004.
Lj.Nešić,M.Šašić,Z.Todorović,O.Gajović,P.Čanović.Disturbance of the
consciousness during acute virus encefalitis and its relation toward course and
3.
final result of the disease.8th International Congress on Infectious
Diseases,Boston,Massachusetts,USA,May 15-18,1998.
O.Gajović,Z.Lazić,P.Čanović,Z.Todorović.Nosocomial pneumonia in intesive
4. care unit Europen Respiratory Juornal,volume 20,Supplement 38,September
2002.Stocholm,Sweden.
Lj.Nešić,M.Šašić,Z.Todorović,O.Gajović,P.Čanović.Disturbance of the
5.
final result of the disease. 8 th International Congress on Infections
Disenases,Boston,USA,may,15-18.1998.
The published papers in extenso in national journals
M. Božić, R. Petrović, Lj. Nešić, Z. Todorović, P. Čanović, O. Gajović, V.
1.
Grujović. Weil-ov sindrom, Medicinski časopis, 1994; 1: 71-75.
R. Petrović, Poskurica, Z. Todorović, O. Gajović, P. Čanović, Ž. Mijailović. Šok
2. u toku hemoragične groznice sa bubrežnim sindromom. Medicinski časopis,
1997; 2: 41-43.
P. Čanović, D. Čanović, O. Gajović, R. Petrović, Z. Todorović, Lj. Nešić, Ž.
3. Mijailović. Crohnova bolest kao uzrok hroničnog dijarealnog sindroma: prikaz
dva bolesnika. Acta Infectologica Yugoslavica, 1999; 4: 159-163.
P. Čanović, Z. Todorović, O. Gajović. Wegenerova granulomatoza kao uzrok
4. febrilnog stanja nejasne etiologije. Medicus, 2004; 5(1): 46-49
P. Čanović, D. Čanović, O. Gajović, R. Petrović, Z. Todorović, Lj. Nešić, Ž.
5. Mijailović. Crohnova bolest kao uzrok hroničnog dijarealnog sindroma: prikaz
dva bolesnika. Acta Infectologica Yugoslavica, 1999; 4: 159-163.
P. Čanović, O. Gajović, Z. Todorović, Ž. Mijailović. Radiografske manifestacije
6. gripoznih pneumopatija. Medicus, 2003; 4(2): 14-18.
R.Dimitrijević,R.Petrović,Z.Todorović, Lj.Nešić Diferencijalna dijagnoza
7. dijarealnog sindroma.Medicinski časopis,1983;2:72-75.
Z.Todorović,Lj.Milojević, R.Dimitrijević,P.Stojanović Ukazivanje prve pomoći i
8. lečenje povređenih amonijakom.Medicinski časopis,1984;1:139-141.
S.Radojević,R.Petrović,V.Grujović,Z.Todorović. Naše mogućnosti u dijagnozi
9. ikterusa.Medicinski časopis,1984;1:131-134
R.Petrović,T.Radulović,A.Ovčarić,D.Meta,V.Grujović,R.Dimitrijević,
10. Z.Todorović,Lj.Nešić. Intrahospitalna infekcija hepatitis A virusom.Medicinski
časopis,1985;1:69-73
T.Janković,V.Ilić,Z.Todorović,Lj.Nešić.Održavanje HbsAg u krvi narkomana
11. posle preležanog virusnog hepatitisa B.Medicinski časopis,1985;1:74-76
Z.Todorović,R.Dimitrijević,R.Petrović,V.Grujović, Lj.Nešić.Infekcija virusom
12. rubele i značaj rubenostikon testa u dijagnozi.Medicinski časopis,1986;2:83-86
V.Grujović,Z.Todorović,R.Dimitrijević,R.Petrović,Lj.Nešić,D.Meta.Ulcerozni
13. kolitis u praksi infektologa-naša iskustva.Medicinski časopis,1986;1:55-58
.Lj.Nešić,M.Vujošević,Z.Todorović,R.Dimitrijević,R.Petrović,V.Grujović,D.Meta.
14. Infekcija toksoplazmom Gondi-rezultati istraživanja.Medicinski
časopis,1986;1:65-67
.V.Grujović,R.Dimitrijević,Z.Todorović,R.Dimitrijević,Lj.Nešić,R. Petrović Imuno
i vakcino profilaksa kod tetanusa-kritički osvrt.Medicinski časopis,1986;2:113-
15.
115
Z.Todorović,R.Dimitrijević,R.Petrović,Lj.Nešić,V.Grujović.Toxi-infekcija
16. izazvana Salmonelom enteritidis.Medicinski časopis,1989;1:53-55
Z.Todorović,R.Petrović,Lj.Nešić,V.Grujović,O.Gajović.Epidemija trovanja
hranom izazvana Salmonelom enteritidis.Medicinski časopis,1994;
17.
1:129-133
P.Čanović,V.Grujović,R.Petrović,Z.Todorović,O.Gajović.Meningokokna bolest
kao precipitirajući faktor u ispoljavanju Dijabetes melitusa tip II.Medicinski
18.
časopis,1994;1:78-79.
Z.Todorović,R.Petrović,O.Gajović Kliničke,epidemiološke i dijagnostičke
19. karakteristike trihineloze.Medicinski časopis,1996;1:59-60
P.Čanović.O.Gajović,Ž.Mijailović,Z.TodorovićSjogrenov sindrom u bolesnika
20. sa hroničnim hepatitisom C.Acta infectologica Yugoslavica 8:47-50,2004.
Lj.Nešić,P.Čanović,O.Gajović,Z.Todorović.Značaj uzrasta bolesnika u toku
21. akutnog virusnog encefalitisa i odnos prematoku i ishodu bolesti.Medicinski
časopis,Kragujevac,br.1-2,21-24,2006.
Z.Todorović,P.Čanović,Lj.Nešić,O.Gajović.Ptičiji grip i opasnost od pandemije
22. Medicinski časopis,Kragujevac,br. 3 47-51, 2007.
The international congress presentations published in extenso
M.Živković,Z.Todorović,G.Cukić.Kliničke karakteristike hemoragijske groznice
1. sa bubrežnim sindromom u zavisnosti od antigenotipa virusa.Naučne
medicinske komunikacije, br. 12,26-29. Banja Luka,2006.
The international congress presentations published as abstracts
Lj. Nešić, M. Šašić, Z. Todorović, O. Gajović, P.Čanović. Disturbance of the
1.
final result of the disease. 8th International Congress on Infectious Diseases,
Boston Massachusetts, USA May 15-18, 1998.
O. Gajović, Z. Lazić, J. Dragojlović, M. Šašić, P. Čanović, Z. Todorović, R.
Petrović, Ž. Mijailović, Lj. Nešić. Acute respiratory insufficiency in patients with
2.
bacterial meningoenceph, World Congress on Lung Health and 10th ERS
Annual Congress, Florence, Italy, August 30-September 3, 2000.
O. Gajović, Z. Lazić, P. Čanović, Z. Todorović, Ž. Mijailović, Lj. Nešić. impact
3. of nosocomial pneumonia on the outcome of mechanically-ventilated patiens,
14th ERS Annual Congress, Glasgow, UK, September 4-8, 2004.
Z.Todorović,O.Gajović,P.Čanović,Lj.Nešić,ž.MijailovićKliničko-imunološke
4. karakteristike herpes simpleks tip 1 virusnog encefalitisa-prikaz bolesnika III
Kongres infektologa Bosne i Hercegovine,zbornik abstrakta,30,Banja
Luka,2006.
O.Gajović,P.Čanović,Lj.Nešić,Z.Todorović,Ž.MijailovićBolničke pneumonije
kod bolesnika sa infekcijama CNS-a lečenih u jedinici intezivne nege,III
5.
Kongres infektologa Bosne i Hercegovina,zbornik abstrakta ,52.Banja
Luka,2006.
M.Živković,Z.Todorović.Kliničke karakteristike hemoragijske groznice sa
6. bubrežnim sindromom u zavisnosti od antigenotipa virusa, III Kongres
infektologa Bosne i Hercegovine,zbornik abstrakta ,81,Banja Luka ,2006.
P.Čanović,Z.Todorović,N.Arsenijević.Wegwnwrova granulomatoza kao uzrok
7. febrilnog stanja nejasne etiologije,VIII kongres interne medicine Crne
Gore,2006,Igalo
Z.Todorović,P.Čanović.Ptičiji grip ,sadašnjost i budućnost,VIII kongres
8. interne medicine Crne Gore,2006.Igalo
The national congress presentations published in exteso
R. Petrović, Z. Todorović, P. Čanović, O. Gajović, V. Grujović, Lj. Nešić. Morbili kod
1.
adolescenata. Sekcija infektologa Srbije, Vrnjačka Banja, 1992.
P. Čanović, N. Milojević,Z.Todorović. Hiv infekcija kao mogući uzrok febrilnih stanja
2. nejasne etiologije. XXI Oktobarski zdrastveni dani, Kragujevac, 1993.
J. Tomašević, Z. Todorović, O. Gajović, P. Čanović. Komplikacije u toku trihinelozne
3. infekcije – prikaz bolesnika. Simpozijum infektologa, Novi Sad, 2002.
Z. Todorović, J. Tomašević, P. Čanović. Epidemiološke i kliničke karakteristike hidrične
4. epidemije u Topoli. Sekcija za infektivne bolesti, Srpsko lekarsko društvo, Beograd,
2002.
P. Čanović, Z. Todorović. Rajterov sindrom u toku salmonelozne infekcije. Lukini dani,
5. Srpsko lekarsko društvo, Sekcija za infektivne i tropske bolesti, Beograd, 2003.
P. Čanović, O. Gajović, Z. Todorović, Lj. Nešić. Wegenerova granulomatoza kao uzrok
febrilnog stanja nejasne etiologije. Naučno-stručni skup "FEBRILNA STANJA NEJASNE
6.
ETIOLOGIJE". Medicinski fakultet u Kragujevcu, Sekcija za infektivne bolesti,
Kragujevac, 2003.
O. Gajović, P. Čanović, Z. Todorović, Lj. Nešić. Subakutni tireoiditis kao uzrok
nejasnog febrilnog stanja. Naučno-stručni skup "FEBRILNA STANJA NEJASNE
7.
ETIOLOGIJE", Medicinski fakultet u Kragujevcu, Sekcija za infektivne bolesti,
Kragujevac, 2003.
Z.Todorović,Lj,Nešić,R.Dimitrijević,V,Grujović.Septičan oblik salmonelozne
8.
infekcije.Infektološka nedelja, Zbornik radova, Niš, 1986.129-131.
Z.Todorović,M.Belopoljac,V.Todorović,V.Grujović,R.Petrović,Lj.Nešić.Akutne
9. neurološke manifestacije u toku varicele.XIV Oktobarski zdravstveni
dani,Kragujevac,1986,255-258.
V. Grujovic, Z.Todorović, R.Petrović, R.Dimitrijević, O.Gajović, Lj. Nešić, Infejkcije
10. salmonelama i šigelama sa slikom encefalopatije.Simpozijum infektologa,epidemiologa i
mikrobiologa Jugoslavije,Pula 1986,46-47.
V.Grujović,R.Petrović,Z.Todorović,R.Dimitrijević,O.Gajović.Epidemija salmonelozne
11. toksi-infekcije u jednom fabričkom kolektivu.Simpozijum infektologa,epidemiologa i
mikrobiologa Jugoslavije,Pula,1986,53-54.
14.Lj.Nešić,M.Vujošević,R.Petrović,Z.Todorović,V.Grujovoć
12. R.Dimitrijević,O.Gajović.Febrilna stanja sa limfadenopatijom izazvana toksoplasmom
Gondi.Deveta infektološka nedelja,Niš,1986,233-235.
V.Grujović,R.Dimitrijević,R.Petrović,D.Meta,Lj.Nešić,Z.Todorović, O.Gajović
13. Insuficijencija jetrine ćelije i hemoragijski sindrom kao faktor prognoze kod otrovanih
gljivama-naše iskustvo.Peti kongres infektologa Jugoslavije,Opatija,1987,847-852.
.Z.Todorović,Lj.Nešić. Meningoencefalitis kod bolesnika sa herpes
zosterom.Simpozijum infektologa,mikrobiologa i epidemiologa Jugoslavije,Pula,1988,82-
14.
85.
Z.Todorović,V,Grujović.Azitromicin racionalno sredstvo u terapiji angina.Simpozijum
infektologa,epidemiologa i mikrobiologa,
15.
Jugoslavije,Pula,1988,82-85.
Lj.Nešić,Z.Todorović.Septična stanja-problem dijagnoze i terapije.
16. Simpozijum infektologa,epidemiologa i mikrobiologa Jugoslavije,Pula,1989,480-481.
N.Milojević,V.Grujović,Z.Todorović.Trihineloza kao mogući uzrok dugotrajnog febrilnog
stanja.Kongres infektologa Jugoslavije,Priština,1995,29-30.
17.
Lj. Nešić, Z.Todorović. Septična stanja-problemi dijagnoze i terapije. Zbornik radova,
18. Pula, 1988;480-481
The national congress presentations published as abstracts
P. Čanović, V. Grujović, R. Petrović, Z. Todorović, O. Gajović, N. Milojević.
1. Meningokokna bolest kao precipitirajući faktor u ispoljavanju dijabetes melitusa
tipa I. XXI Oktobarski dani, Zbornik sažetaka i radova, Kragujevac, 1993.
M. Hadžić, S. Marković, O. Hadžić, D. Dimitrijević, Z. Todorović, A. Vujić, P.
2. Čanović, M. Aleksić. Rehidracija orosol-om u odojčati i male dece. Simpozijum
infektologa Jugoslavije, Zbornik rezimea, Priština, 1994.
M. Hadžić, S. Marković, O. Hadžić, Z. Todorović, A. Vujić, P. Čanović, M.
Aleksić. Salmonelozne infekcije u novorodjene dece lečene u pedijatromskom
3.
centru u Kragujevcu. Simpozijum infektologa Jugoslavije, Zbornik rezimea,
Priština, 1994.
Z. Todorović, T. Janković, O. Gajović, P. Čanović. Kliničke karakteristike i
4. oblici salmoneloza "minor". Simpozijum infektologa Jugoslavije, Zbornik
rezimea, Priština, 1994.
O. Gajović, Z. Todorović, R. Petrović, P. Čanović: Tifoidni oblici salmoneloze
5. "minor", Oktobaraski zdrastveni dani, Zbornik sažetaka, Kragujevac, 1996.
Dodato posle 12 minuta:
Sta preduzeti protiv tako bahatog zdravstva ?
Zdravstvo je bolesno od neizlecive bolesti, to mu je kao neki karcinom, kako kazu strucnjaci. Kada nastaje karcinom? Karcinom nastaje kada imuni sistem organizma, u ovom slucaju srpskog drustva, ne prepoznaje sta je dobro a sta zlo, tj. (kako kazu strucnjaci) benigno i maligno.
U tom slucaju dolazi do smrti. Tako ce izumreti ovo drustvo i to sigurno, nemoral u zdravstvu, nemoral u skolstvu, nemoral u privredi, po cenu svog zivota moras da platis obaveze nemoralnima, a ti mozes i da umres, sta ces im ti, pa ti si u virtualnoj zemlji, sa virtualnim zdravstvom, sa virtualnim prijateljima, sta ce ti zivot, zbog "prijatelja" si ovde ziveo, a sada su i oni postali virtualni. Posto su svi virtualni, a ja sam ekspert za virtualne svetove, lako cemo unistiti imidz virtualnog zdravstva. Uskoro ce se to i dogoditi, u usa je vec pocelo.