KUD PLOVI OVAJ BROD??? (NASA PLANETA)
DA BI LJUDI SHVATILI STA SE DOGADJA OKO NAS
YouTube - HAARP Holes in Heaven Part 1/6
Dodato posle 5 Sati 26 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
KADA JE NJEMU STALO NAJVISE DO SEBE
(KO NIJE ZA SEBE NIJE NI ZA DRUGOGA)
Милосављевић: Захваљујући операцији у Немачкој брзо се враћам на посао
Janko | 26.04.2010. 22:18
Prvi čovek srpskog zdravstva za rutinsku operaciju bira kliniku u inostaranstvu,logićno,ćovek
najbolje poznaje resor koji vodi.
banana | 26.04.2010. 22:22
Potpuno razumem odluku ministra da se operise u Nemackoj; sa tim nemam problem. Ali, da
pred javnoscu taji koliko novca ce to da ga kosta - to je na nivou banana drzave!
Jovan Ilic | 26.04.2010. 22:29
U onom prevazidjenom krutom periodu naseg drustva jednom lokalnom politicara strasno je
zamereno sto je otisao na VMA u Beograd na operaciju, a on zamislite bio partijski aktivista u
nasem Regionalnom zdravstvenom centru. Kako se stvari menjaju. Neznam da li na bolje ili na
gore!
veljko mladenovic | 26.04.2010. 22:40
Zasto bi bogati politicar reskirao svoje zdravlje zbog jeftinog populizma...Normalno je da je
zdravstvo katastrofalno u siromasnim zemljama...Prava liberalna demokratija je i pravo izbora
za svoje pare...Ko ima platice, ko nema patice...Covek je javno uradio ono sto ostali bogatasi
rade tajno...Super!
Silvio | 26.04.2010. 22:44
Pa sta! I Berluskoni placa sve svoje brojne operacije iz vlastitog dzepa!!!
Djordje Pavlovic | 26.04.2010. 22:49
Ministar,posle ovako dobrih vesti o svome zdravlju,trebao bi nam ispricati kako je premijer
Djindjic operisan posle "malo cekanja" i kako je on video tu operaciju dok je posmatrao kao
ministar zdravlja iz publike.
Dobrivoje | 26.04.2010. 22:53
Ako čelnik srpskog zdravstva ne veruje domaćim stručnjacima, zašto bi to radio domaći
poreski obveznik? Zašto neko treba od svoje crkavice da kroz državni harač odvaja sredstva za
"besplatnu" zdravstvenu zaštitu, ako nam g. ministar preporučuje da se privatno lečimo u
inostranstvu. Ovo je jasna poruka da je srpski zdravstveni sitem i koncept "besplatne"
zdravstvene zaštite propao i da služi samo da bi se očuvao socijalni mir među zaposlenima u
zdravstvu. To i onako svi mi znamo već odavno - ne daj Bože da padneš na "besplatno" lečenje
u Srbiji ...
don kihot | 26.04.2010. 22:58
postovana Olivera,
sta dugujete ovom coveku?
sramota je da se novinari koji prate zdravstvo na ovaj nacin dodvoravaju!
misli globalno, deluj lokalno!
goran | 26.04.2010. 23:06
Ministre, dosta zamlacivanja, dajte ostavku. Sedite,razmislite, ako imate malo postenja.
Gospodine, vi ste ministar zdravstva Srbije.
titler | 26.04.2010. 23:09
sad kad znam da se veciti ministar oseca bolje i da se brzo vraca na posao, i meni je nekako
toplo oko srca. jedino me muci ovo sto je morao da vozi tako bolestan.
Zalosno | 26.04.2010. 23:12
Ustvari najzalosnije je u svemu ovome je to sto je nas strucnjak, neurohirurg sa VMA,
predsednik udruzenja spinalnih hirurga u evropi i jedan od najvise nagradjivanih...on cak drzi
predavanja lekarima u Nemackoj...e Tomce, Tomce...
Nena | 26.04.2010. 23:15
Ne znam zasto se ministar toliko pravda?Mozda je svestan da ce narod da mu zameri sto nema
poverenja u zdravstvo koje vodi.Ja mu ne zameram i ja bih isto uradila da imam para,jer ni ja
nemam mnogo poverenja u nase zdravstvo kao ni on.Velika cast izuzecima.
Божо Бјелак | 26.04.2010. 23:20
Знам лично наших 5 врхунских хирурга за кичму. Из иностранства долазе да они
оперишу. Ово је доказ колико министар вјерује својим колегама. Отишао је из чстог
страха, јер у њих није имао не стручно већ неко друго повјерење. Параноја је тешка
болест. Народ мора бити обавијештен да је из свога џепа платио операцију и боравак у
Њемачкој, јер здравство нема право да да сагласност.
c.i.s.- aver - m.k. - (mala krsna ) | 26.04.2010. 23:35
Prvo kao coveku treba mu pozeleti brzo ozdravljenje,i zamoliti ga da nezuri toliko nazad,narod
bi se najvise obradovao kada bi ostao tamo malo duze i po mogucstvu tamo nasao i posao,a
obradovali bi se i Nemci, dobili bi jednog lovana koji voli da trosi,svi bi bili zadovoljni.
Др Мирко Грбић, Бањалука | 26.04.2010. 23:41
Можда је и вакцину против грипа заједно са Коном примио и Њемачкој. Камо сеће да
само Томица брука Србију ....
Joca | 26.04.2010. 23:57
Dokaz na nam zdravstvo ne funkcionise kako treba nije odlazak ministra na operaciju u
Nemacku vec je to insistiranje Majsnera da tamo ode.Majsner zna kakvo je stanje pa je svom
prijatelju preporucio da ide tamo gde ce dobiti bolju negu. Ako imate Zastavino vozilo
popravite ga u Srbiji.Ako imate Mercedes bolje cete proci ako ga popravite u Nemackoj.Nasi
neurohirurzi ocigledno nisu u stanju da rade ono sto nemacki rade. Ko od nas, da je u slicnoj
situaciji, ne bi izabrao da se operise u Nemackoj ili Svajcarskoj ili Americi.
Ema | 27.04.2010. 00:05
Ma dobro je što nije dobio svinjski grip, koliko bi tek to koštalo. Jedva čekamo da se
prof.dr.Tomica vrati u Srbiju na posao, svima će nam laknuti!
Dragoslav Miosavljević | 27.04.2010. 00:05
Apsolutno podržavam gospodina ministra da se leči onde gde je to stručnije i uz manje tegobe
nakon operacije. To bi verujem i svi oni koji ga kritikuju urardii da su imali mogućnosti.Upravo
ono što je i rekao, njegova kičma najviše treba njemu samome i njegovoj porodici. Želim mu
brzi oporavak!
mihajlo simić | 27.04.2010. 00:18
Naš dugogodišnji gospodin ministar zdravsva, (koliki je entuzijasta u svom poslu) niti ne
pomišlja da podnese ostavku iz zdravstvenih razloga ili se penzioniše, već radi i bolestan.
djoletov brat | 27.04.2010. 00:19
drugarice olja,izmedju dinkicevog stana i tominog automobila...ne znam,molim vas nemojte da
me iskljucite...dvoumim se!
посматрач | 27.04.2010. 00:25
Какав је то министар здравља већ 8 година и какав је то проф Др наука и Др медицине
када не може да се оперише у Србији. Нека искрено поднесе трошкове операције и
оставку јер шта може сваки други грађанин да каже него брука и срамота шта је
министар урадио у здравству или се плаши што нема поверење у наше здравство због
свога односа и резултата у министарству.
maloletni deda | 27.04.2010. 00:28
Pre 25 godina sam imao isti slučaj sa diskus hernijom, i tada sam saznao, da naš reumatološki
institut veze sa time nema, oni naprosto o lumboišijalgiji nemaju pojma, ali to ne mogu da vam
kaažu. Oni znaju samo da daju inekcije, koje meni uopšte nisu pomogle, niti su delovale.
Ako me neko pita, kako sam se spasio, iako nisam prihvatio operaciju, reći ću vam: vreme me
spasilo, čekao sam 6 meseci da me to pusti i popusti, jer od lekara i njihovih metoda vajde
nisam imao.
Petra Stojanovic | 27.04.2010. 00:29
Sramno! Taj covek koji kroji sudbinu zdravstva skoro deceniju ili bolje receno unistava
zdravstvo u Srbiji ponovio je pljunuo u lice ne samo narodu, vec i kolegama. Discus hernia je
rutinska operacija i obavljaju je specijalizanti i po manjim klinikama,a ne u respektabilnim
ustanovama kakva je Ortopedska klinika na Banjici. Ministre, jos jednom sram vas bilo!
Zelim vas brz oporavak, kako biste se ukoliko imate mrvu morala sto pre vratili u Srbiju i
podneli ostavku!
uverljivo | 27.04.2010. 00:31
Prica zvuci uverljivo, ali ne i ubedljivo. Pitam se kako to da srpski lekari nisu isto tako mogli
da koriste tu manje invanzivnu varijantu operacije kad su culi da Nemci to predlazu. Znam da
svaki lekar ima svoju tehniku (a u Srbiji se izgleda sece do maksimuma). Ali zaista jeste
paradoks. Mozda je ministar zdravlja otisao u Nemacku jer ih dovoljno ne poznaje (a trava je
zelenija kod komsije). Sto se tice neotkrivanja cene operacije, mislim da je to sasvim u redu,
mada svako moze da nadje prosecnu cenu operacije (mene je slicna operacije u Americi kostila
blizu 100.000 USD!- sva sreca imala sam americko zdr. osiguranje).
Miodrag Miletich | 27.04.2010. 00:39
Budimo ljudi i ccoveku pozzelimo ssto brzzi oporavak i povratak svojoj porodici i svom
odgovornom poslu. Politikanti che raditi, bez sumnje, svoj posao i od ovog sluccaja praviti
politiccki skandal iako bi, da su oni u pitanju, uccinili istu stvar. Toliko. I, hvala.
sneza | 27.04.2010. 00:43
Meni i mojoj porodici je bitno zdravlje, a koliko poznajem i svakom gradjaninu Srbije. Ne
smeta mi gde je operisan , vec njegovo poteciranje koliko je to bitno za njega i porodicu.
Izgleda da srpki zdravstveni sistem nije pocenjen, ali nemacka medecina je najbolja... A mi
ostali lepo u red kod izabranog lekara pa sta bog da.
mihajlo simić | 27.04.2010. 00:45
Ministar zdravlja bi trebalo da se leči u zemlji ili
da da ostavku (ili se penzioniše) a ministar pravosuđa bi trebalo da se leči na zapadu.
Mila Savić | 27.04.2010. 00:49
Zašto ovaj čovek već nije dostavio svoju ostavku? Nije mu dovoljno što je jasno demonstrirao
šta sam misli o sopstvenom minulom radu i resoru koji vodi, već hoće i da se vrati na posao?!
Vređa nas i ponižava nekim banalnim fudbalerskim poređenjima. Sme ministar sporta da gleda
bilo koju utakmicu, al bi bilo opasno nenormalno kad bi taj ministar u slučaju da igraju
Liverpul - Zvezda, navijao zdušno za Liverpul sa tribina... Svi bismo se smejali i cudili, kao što
se i ovome čudimo i zgražavamo!!! I šta mu znači to: "Da li bi možda oni koji anonimno
komentarišu celu situaciju bili srećniji da me vide u kolicima?" Jel to on aludira da se operacija
diskus hernije u Srbiji toliko nepouzdano izvodi da postoji velika izvesnost da oni koji pristanu
na taj tretman završe kao nepokretni? NE TREBA da se vrati na posao - 10 godina je radio da
bi na kraju građanima svojim primerom poslao poruku kome da se obrate i kuda da se upute
ako im zatreba kvalitetno lečenje !Pametnom dosta. ostavka!
Иван | 27.04.2010. 00:52
Хвала вам на искреном мишљењу о квалитету здравствених услуга у Србији. Ако
министар здравља не сме да се поузда у домаће лекаре... шта онда обичан свет да мисли...
Јован Јовановић | 27.04.2010. 00:59
Потпуно разумем одлуку министра Милосављевића да се оперише у иностранству. Он
најбоље зна где је како. Cijena - sitnica! Моје питање, пак, гласи: Зашто наши врхунски
хирурзи не науче тај нови, мање инвазиван метод операције (артроскопију?)? Уштедели
би министру и његовој колегиници из Фонда здравственог осигурања паре на основу
краћег постоперативног тока и смањеног ризика инфекције. А био би и некакав
тендерчић за нову опрему за те операције. Вајдица.
Jovica G. | 27.04.2010. 01:07
Kakav posao... Uprpastio si zdravstvo Srbije i jos ides Svabama da te "fiksiraju".
radoman | 27.04.2010. 01:12
ne zurite gospodine ministre, mi vas zelimo potpuno zdravog, pa tek ste u petom mandatu,
kako stoje stvari bicete nam potrebni za jos toliko mandata.Ako niste citali knjigu "kako biti
drugi" toplo vam je preporucujem i kulirajte.
Rada Uskokovic | 27.04.2010. 01:25
Dela sve govore. Ministar zdravstva Srbije na rutinskoj operaciji u Nemackoj. Jadan srpski
narod. Ili to je nama nasa borba dala da imamo ministra za.........
ukinitevizebrazilu | 27.04.2010. 01:28
ma neka ga ministar u nemackoj ide covek tamo gde mu bolje. Mene zanima samo jedno. Dal
je ikad neki lekar u Srbiji bio uhapsen zbog primanja mira za operaciju ili slicno. Eto samo to ,
molim da mi neko odgovori
Aleksa | 27.04.2010. 01:32
Ministar zdravlja jedne zemlje koji se leci u drugoj zemlji ne treba da se vraca na posao, nego
da da ostavku ili da bude smenjen. Ako igde ima jos trunke morala.
Razume se da je i njemu i njegovoj porodici vazno njegovo zdravlje, ali to je potpuno druga,
privatna tema i nema nikakve veze sa javnim interesom i kredibilitetom ministarstva i vlade u
kojoj se ono nalazi. A taj kredibilitet je ovim cinom potpuno narusen i zahteva odgovarajuce
konsekvence u ozbiljnoj drzavi.
Milivoje Nikolic | 27.04.2010. 01:36
E moj ministre,
Iz'em ti portfolio/ministarstvo. Pa kad sam ne verujes u resor ciji si ministar i nisi u stanju da ga
dovedes u red (sto je ljudski), daj brate ostavku - jesi li cuo da to postoji?
Svi pljujete po Tiletu i zovete ga i carom i ne znam kako, al' taj se covek lecio u onom sto je
sam stvorio a ti i ostale dahije - u Stambol!
Sram vas bilo lopuze i prevaranti.
Milivoje Nikolic
vasa | 27.04.2010. 01:56
Bice da je po dolasku u Nemacku situacija sa "hernijom" bila izuzetno kriticna, ... cim je bez
"zdravstvenih" problema mogao 9 sati da se vozi kolima u savijenom stanju ...?
))
iz NS | 27.04.2010. 02:00
Ministre, odmorite se malo, da i mi malo predahnemo od vas! Zbog večitih ministara iz vaše
stranke, svi smo za Kovin.
Rada Uskokovic | 27.04.2010. 02:35
Ovo nije istina, samo 3 komentara.
olivera | 27.04.2010. 02:40
SRAMOTA Ministre Milosavljevicu.I TO JE SRBIJA ZA KOJU SE VI BORITE.(Valjda zato
birate inostranstvo da se tamo lecite)Ne zamerite na komentaru ja vama nesudim i imate pravo
da se lecite gde hocete ali verujte mi, ljudski, nemate pravo da sedite u fotelji ministarstva
Srbije.
s postovanjem
Olivera Obradovic-Radunovic
USA
Disciplina Kitchme | 27.04.2010. 02:46
Cime se bavi ovaj covek? Nikada pre nisam cuo za njega.
Stasa | 27.04.2010. 03:02
Kao sto sam ministar rece: "Moja kicma je samo vazna mojoj porodici i meni..." Da je ne daj
boze ostao invalid smenili bi ga ekspresnim postupkom i posle tri dana bi svi na njega
zaboravili. Ovako- covek je izabrao najbrzi nacin da se opet vrati na posao za koji je potrebno
mnogo vise od fizicke i mentalne kondicije. Svim zlonamernicima: podmetnite vi svoju kicmu
na samo jedan dan za neki odgovoran posao u Srbiji gde su oci javnosti uprte u vas 24 casa pa
onda donosite sud... Ministru srecan oporavak!
c k | 27.04.2010. 03:22
Moj komentar na naslov: ШТЕТА !
De Gol je koristio americki uredjaj za izbacivanje mokrace i buduci da se stideo sto Francuska
ne moze da proizvede tako nesto, zahtevao je da se taj podatak smatra jednom od najvecih
dryavnih tajni.
Igor-prekobarski | 27.04.2010. 03:25
Ovu ministrovu pricu ni" pas sa maslom ne bi progutao"!
Kolegijumu klinickog centra dobar samar,ili mozda?
Veljko Hajduk | 27.04.2010. 03:32
A mene je naterao da se lecim u mestu prebivalista gde imam loseg doktora,iako mi je firma u
velikom gradu.I nece da mi daju zdravstvenu markicu na osnovu sedista firme,vec moram da
maltretiram racunovodstvo da zbog mene putuju u moje mesto prebivalista da mi srede
papire.Umalo da ostanem bez posla.Pa je li to evropska jednostavnija procedura, i je li to
slobodan protok ljudi i kapitala na teritoriji zemlje?Tako sam fakticki bez prava na lecenje iako
firma placa doprinose!???
dr cicko | 27.04.2010. 03:47
Ovaj se ministar samo jos vise uplatkava ovim glupim ali zato opsirnim objasnjenjima. Ne kaze
dzabe nas narod "ne kara majka sina sto se kocka, vec sto se vadi"!
Jednom recju, vredanje inteligencije naroda!
Ziko Pop | 27.04.2010. 03:58
Pa zar za magnetnu rezonansu ne postoji lista cekanja, i od kada se moze MR.uraditi u istom
danu kada je specijalista preporuci ???
Боги | 27.04.2010. 04:36
А шта бисте ви урадили, ако новац не би био проблем ?
David Kecman | 27.04.2010. 05:50
podrzavam Ministra, on ima pravo da kao svaki pacijent odluci gde i kako ce se leciti uz
pozitivnu procenu same operacije i uslova za uspesan post operativni tok. Druga je stvar sto on
kao pacijent odlicno zna i kako stvari stoje u Srbiji na tu temu - operacije krajnika, slepog
creva, infekcije meningitisom pa i porodjaji pocesto imaju fatalan ishod i neobicne
fudroajantne komplikacije, na nesrecu pacijenata i njihovih porodica. Takodje, ovaj cin ipak
nedvosmisleno govori o tome sta misli o zdravstvenom sistemu u Srbiji i svojim kolegama. Brz
oporavak zelim.
rocco | 27.04.2010. 05:55
ima se, moze se. Ajd' boranijo nemote da trabunjate ... pa necete valjda da ministar ostane
nepokretan pa kuj ce onda da upravlja zdravstvom. To se desavalo i u Kanadama ... bilo malo
halabuke pa nikom nista ... jer politicari su posebna sorta (ne) ljudi ma u kojoj drzavi se
zrtvovali za vise drustvene interese. Secam se da je Tito polozio svoju nogu u zalog drzavi za
koju se borio ... ovi vajni politicari izgleda da nisu ulozili nista pa sto bi se i zrtvovali
Milorad Nikolic | 27.04.2010. 06:06
Vrlo pametno ministar brine o svom zdravlju,ali nije pametno kada mu se bolesnici obracaju sa
problemom koji je ne resiv za obolelog da nema potrebu ni da odgovori,utesi.A za svoju kozu
brze-bolje se pobrinuo.
Naime,Pisao sam mu da bolujem od kancera u kostanoj srzi,jedna vrsta limfoma.Da je
protokolom za lecenje ove bolesti predvidjeno davanje i leka MABERA ili trovacka marka
Rituksan.Nase socijalno zdravstveno ovaj lek ne pokriva a svaka pojedinacna terapija kosta
2.300 EURA.Za dve godine treba primiti osam terapija.Cena je preskupa.Postavio sam upit
ministru kako se to Srbija bori protiv raka a akcija je u toku.Nisam dobio odgovor.Srecom
cerka mi radi u Kanadi i tamo odlazim svaka tri meseca i terapiju primam besplatno uz pocetnu
cerkinu garanciju.Sta ce da rade oni koji nemaju cerku u Canadi ?Uspravno i bedno umiru...
milos sheat | 27.04.2010. 06:27
Kao boga Vas molim Politiko, prestanite da slikirate ovog ubogog ministrića iz šifrovane
stranke! Prevršili ste svaku meru, jednako kao i sa njegovim šefom koji kao da ništa drugo i ne
radi nego sa grupom fotografa čeka bilo kakve strance za grupno slikanje !
Goran DJ | 27.04.2010. 06:49
Da je ovo oybiljna država ovaj bi na kosovu se bavio medicinom i to u Prištini
Милош М. | 27.04.2010. 06:57
Хтели смо светски напредак, јесмо. Сада када то долази у свим појавним облицима,
ондао нам смета. Хоћемо равноправност, е не може. Догађај бр. 1 пре три године. Добар
дан. Хтео бих да закажем МСЦТ. Како сте дошли рано јутрос, можете већ сутра
господине око 11 ч, треба овлашно да једете и да попијете неке пилулице, које ћете да
купите у апотеци. Да ли сте можда на несто алергични. Нисам одговарам. Видимо се
сутра господине. Колико ће то да ме кошта, питам помало стидљиво, сефте ми је. То је
око ... са попустом. Прогутам кнедлу, шта ћу хитно ми је. Догађај бр. 2. Март месец о г.
Добар дан, добар дан. Хтео бих да ..... имам упут. Заказујемо за Јули месец господине.
Ако ми се ништа непредвиђено не догоди сигурно ћу доћи у Јулу кажем. Госпођа иза
стакла се кисело насмеја крајичком усана. Иста питања за алергије. Неки министи су
куповали ЈУГИЋЕ. Да ли их возе ?. А омиљени српски спорт ОДАКЛЕ МУ ПАРЕ, ваљда
он зна. Ја се борим за своје здравље колико могу. Стрпљиво чекам на шалтерима.
Drasko | 27.04.2010. 07:08
Citam i prosto mi se namece misao o tom kako su nam ministri veliki mucenici i rodoljubi.
Crkavaju na poslu!
Takvi nam trebaju.
sima strahota | 27.04.2010. 07:12
Neka ste Vi živ i zdrav, ali mislim da Vas na stolu treba čekati otkaz, a to je skoro nezamislivo
u ovoj državi
gabrijela peric | 27.04.2010. 07:19
Ko o cemu baba o ustipcima. narod ne iritira samo novac iritira kako ministar kaze banalna
operacija uradjena u inostranstvu a nasa deca ciji roditelji nemaju mogucnosti a jedino se
zahtevi rade van zemlje su na milost i nemilost samog boga. E moj ministru cim Vama
odgovaraju sve stranke i plivate vec godinama na taj nacin sta ocekivati. Sve vas treba samo
deset dana pustiti da zivi u porodici srednjeg staleza a ne najnizeg pa posle toga motku. Sram
Vas sve bilo.
Paja Popov | 27.04.2010. 07:32
Ne znam cemu tolika frka oko operacije u Nemackoj, kad su mu to savetovali i nasi vrhunski
hirurzi, i sam bih to uradio za svoje zdravlje. Ministru se mogu zameriti druge stvari, ali ne sme
mu se osporiti da bira gde i ko ce ga operisati.
lenđel | 27.04.2010. 08:03
Dobro nam funkcioniše zdravstvo kada dotični ide u Nemačkoj a uz to kaže da je vozio
njegovim automobilom 9 sati pa se pitam koji to bolesnik može da vozi toliko dugo a da je
bolestan-sačuvaj me bože !!!!
Куки | 27.04.2010. 08:09
Како је ова бајка дирљива, топла и хумана!
Милосављевић каже да је малтене случајно то што је оперисан у Немачкој.
Није он то урадио због себе, него због Србије за чије здравство се бори пет мандата.
petar petrović | 27.04.2010. 08:10
Šta da misi običan gradjanin,kad prvi čovek u minisatrstvu zdravlja nema poverenja u svoje
lekare. Ovo je još jedan primer koliko zaostajemo za savremennim svetom, pre svega u znanju.
Tužno je što gradjani iz unutrašnjosti ne mogu da odu na lečenje ni u Beograd, a kamoli u
Nemačku.
goca boca | 27.04.2010. 08:10
ministar pravda odlazak u nemacku potrebom da se sto pre vrati na posao...teska
demagogija...gradjani srbije su svesni da je njegov dosadasnji rad na reformi zdravstva
nedovoljan i da bi ga stoga trebalo zameniti...
Ljiljana | 27.04.2010. 08:14
U vreme istog ministra meni je uskraćeno da kao običan gradjanin mogu da kupim vitamin C
od 1000 mg, što sam do samo pre godinu dana mogla u svakoj apoteci. Na moje pismo
ministarstvu zdravlja nisam nikad dobila odgovor, iz čega zaključujem da je moje zdravlje za
državu potpuno nevažno. Ali kad mi uzimaju od zarade tada je važno.
Марија | 27.04.2010. 08:16
Да ли је изјава Милосављевића да се, захваљујући операцији у Немачкој, брзо враћа на
посао обећање или претња?
Као корисника здравства у Србији за мене је то претња.
boba bg | 27.04.2010. 08:18
nemojte se vracati na posao, gospodine ministre, tomice milosavljevicu. budite bar moralni, pa
podnesite ostavku. mi cekamo po nekoliko meseci, za jedan obican ultra zvuk, a usput nismo
na bolovanju, vec radimo. vas molimo. ne budite toliko vredni, jer vas rad je pokazao samo
lose rezultate.
Goran | 27.04.2010. 08:20
A lepo sam mu rekao: "Tomice nemoj da primaš vakcinu!"
Светозар Максимовић | 27.04.2010. 08:24
Министар је у праву. Дошао би на ред за операцију тек 2156 године.
miki marković | 27.04.2010. 08:27
Министар није обичан грађанин па ако је његова кичма важна само његовој породици,
њему лично и кругу најближих пријатеља, разумем да су му и остала питања исто тако
важна. Министар који води бригу о пацијентима, свом ресору и на сва уста га хвали,
морао би да мисли мало другачије: оперисаћу се код својих (сигурно најбољих) па макар
остао у колицима. Имам утисак да би и слепо црево оперисао ван земље уз образложење
да би могло свашта да му се деси. Нећу моћи да разумем да господин Милосављевић не
поднесе оставку па макар и након опоравка. Било би то испод достојанства сваког... А
питање цене и ко је платио је питање за господу која се бави истраживачким
новинарством са крајњим закључком колико би му плата требало за тај захват у
Минхену?
ljubo berberijan | 27.04.2010. 08:35
Znajuci u kakvoj je situciji nasa Srbija, i da se radi o operacijama tako jednostvnim (moje su
prosjeku trajale 35-40 minuta) a indikacija za hitnu intervenciju je jedino sto ministar nije
rekao je akutna inkontinecija- sto bolesnik nije imao nego kaze da je mogao ostati bez
noge???????
Hajde da vidimo......koje su politicke posledice....
Veseli se moja Srbijo......
Milan | 27.04.2010. 08:43
Ma nema on sta ovde da trezi kao "ministar zdravlja" ! Ako on nevjeruje Srpskom zdravstvu
koja je rezultat njegovog rada, sta onda tu ima da se prica?
marko c | 27.04.2010. 08:43
Vazno je samo da nam se ministar sto pre oporavi,da nastavi sa radom,jer sta bismo mi bez
njega,bez Tita mozemo,ali bez ministra zdravlja nikako
sima strahota | 27.04.2010. 08:44
Živ i zdrav Vi nama bili, ali.... gospodine Milosavljeviću! Nemojte više, ko Boga Vas molom.
Da, svaki građanin ima i po Ustavu i zakonima pravo na izbor ljećnika, međutim, Vi ste
ministar. Jedino se možete oprati ako odstupite sa mjesta ministra zdravlja. Pa valjda Vam je to
jasno. No, svejedno Vam želim brz oporavak.
Svetlana Pesic | 27.04.2010. 08:58
Ne mogu da shvatim da njemu nije jasno sta je uradio?! Ovo je stohiljade prvi razlog da
podnese ostavku! Posto i drugi ljudi i njihove porodice (od cijih para se izdrzava zdravstvo i
minitar) takodje vole svoje kicme, hoce li Fond zdravstva odobravati operacije u inostranstvu,
kad vecministar kaze da se posle operisanja u Srbiji mozes naci u kolicima?!
ceterum credeo | 27.04.2010. 08:59
Nije logicno da "професор Антуновић, професор Немањa Дамјанов (директор Института
за реуматологију), професоркa Весовић (директоркa Института за физикалну медицину и
рехабилитацију КЦС) и Тањa Стошић (са Института за магнетну резонанцу)" savetuju da
neko putuje devet sati radi konsultacije u Nemacku. Naravno rezultat konsultacije u Nemackoj
je "да не долази у обзир да „мрднем” из зграде, да треба да будем хитно оперисан, јер је
ситуација таква да заиста постоји висок ризик да изгубим ногу."
Ministar zdravlja je zaista naneo stetu ugledu srpske medicine, narocito gore pomenutim
pojedincima, jer nije mogao da u Srbiji uradi tu minimalno invazivnu operaciju.
Naravno svacija je privatna stvar gde ce se leci, to nije sporno. Medjutim, ministar zdravstva
koji nema poverenja u medicinsku sluzbu kojom rukovodi i koju je doveo na taj nivo ne bi
trebao da bude na tome polozaju.
Ozrenac | 27.04.2010. 08:59
gosp misnitre,
ocito da nemate poverenje u srpsko zdravstvo koga smo vama poverili da ga vodite.Da li se
pitate da li mi gradjani glasaci koji smo vam ukazali poverenje imamao jos uvek poverenje u
vas.Zelim vam brzo ozdravljenje i uspesno ozdravljenje da vam se ta nemila bolest ne
povrati.Ali ako je posteno mislim prvo sto treba da ucinite kada se vratite u zemlju Srbiju a to
je da podnesete ostavku i dat nekome mladjem i coveku koji ima veruje u ono sto radi.Nije ovaj
ministarski posao za vas .Jest da ste podmetnuli citavu porodicu kada je bio u pitanju svinjski
grip,sve ste ih cepili pa cak oca i majku neduzne ljude,kakao ste mogli zakljuciti nismo vam
poverovali i nismo krenuli masovno da se cepimo.Sve,sve ali iskreno receno ovo vam nije
trebal
pet kazem vi najbolje znate kavo je stanje u zdravstvu i sta se moze poveriti nasim
lekarima.Nismo zaboravili da registrujemo da ste bili ministar u dva mandata a bilans ste sami
napravili.
Da li ste koristli JAT za odlazak u Nemacku
Bojan Dimitrijević | 27.04.2010. 09:01
Ministar jedino nije rekao za koji uzrast je njegova prica.
Volodia | 27.04.2010. 09:08
Ovo je vrhunac bezobrazluka! Ministar zdravlja koji se operise u inostranstvu samo zato sto je
tamo bolja operacija? Pa sto nije ucinio sve da operacije budu i kod nas bolje? Sramota! Toliki
ljudi umiru cekajuci da dodju na red za operaciju kod nas!
Драгојло Симић | 27.04.2010. 09:25
Гледам слику г. министра, читам његову изјаву како је добро да ће се брзо вратити свом
послу и невероватно - нема никакве реакције, ама баш никаквог никаквог узбуђења. Не
знам да ли се толико разликујем од осталих огорчених читалаца или сам оболео од неке
врсте огуглитиса, али осећам се као да сам да сам добио јаку локалну анестезију право у
мозак. Све видим, констатујем, али ништа не осећам и ништа ме не боли.
mika | 27.04.2010. 09:28
Još jedno sramno ponašanje. Kakav je to čovek koji ne veruje u svoj resor i svoje lekare.
Lekarska komora treba da zatraži njegovo smenjivanje, a ako i sam ima i malo morala trebao bi
sam to da učini.
зица | 27.04.2010. 09:33
Толико је доброга урадио у овом нашем здравству да му ни сам не верује. А ето човек се
брзо враћа на своје редовне задатке.
прокуратор | 27.04.2010. 09:50
Аналогија:
Власник највеће пекаре у Србији купује хлеб у Немачкој (питанје је какав је то онда хлеб
у Србији?).
z babic | 27.04.2010. 09:54
Ministru zelim brz oporavak i dobro zdravlje, a on bi kao protivuslugu meni i narodu Srbije
trebao najzad da podnese ostavku.Mozda gospodin nema obraz i ganglije za osecaj ali ovo je
vrhsko licemerstvo.
Ljupce | 27.04.2010. 09:56
Fenomenalni komentari, nemam nista da dodam!
DD | 27.04.2010. 09:59
Za ministra nemam bas neki respekt ali mislim da je napravio pravi korak.Sve medije pisu da je
to rutinski hiruski zahvat.Operacija slepog creva i krajnika je isto rutinski zahvat ali se desava
da pacijent umre zbog sitne greske doktora.Vazno je da je tu operaciju finansirao uz svog
dzepa.Ja licno mu zelim brzi oporavak i ocekujem da se sada malo vise smeje posto nece vise
imati bolove.
Aleksa | 27.04.2010. 10:10
Razumem čoveka. Uradio bih isto da sam na njegovom mestu. Ima veze u Nemačkoj, urađena
mu je operacija koju može da plati i vraća se kući za koji dan. Ovaj čovek je gotovo deceniju
ministar zdravlja, ali mi je poslao poruku da onaj tko moće da plati treba da se leči van
Srbije.Bogu hvala ne treba da se lečim, jer da treba ne bih mogao platiti operaciju u Nemačkoj.
Oni za koje sam glasao nisu mi pružili standard, ali ni poverenje u srpsko zdravstvo.
Snezana Stuttgart | 27.04.2010. 10:11
G-ne ministre, prijateljski Vam savetujem lecenje na stuttgart-skoj ortopedskoj klinici, jednoj
od najboljih u Evropi, ukoliko Vam se, ne-daj-Boze nakon svega, desi neka nezgoda.
A sad ozbiljno: moja porodica i ja se lecimo u Nemackoj jer u njoj zivimo, radimo i placamo
zdravstveno osigurnaje i to je nasa privatna stvar. I Vasa privatna stvar je gde cete se i kako
leciti, ukoliko ste obican gradjanin Srbije ili bar ministar nekog drugog, a ne zdravstvenog
resora. Najmanje sto mozete uciniti jeste da podnesete ostavku i nastavite lecenje sa Vasim
novcima gde vam je volja.
Zelim Vam brz oporavak.
hirurg-marka | 27.04.2010. 10:17
Najgore u svemu je što je ministar ovom operacijom u Minhenu devalvirao ugled VMA u Srbiji
i CG. Ko zna koliko puta sam lomio koplja sa onima koji VMA dižu u nebo - to su redovno oni
koji su totalno neobavešteni i nisu imali priliku da vide šta postoji na Zapadu. Prošlog leta mi je
jedan student iz Podgorice pričao da mu je šaku desne ruke, koju je nagrdila presa za groždje,
spasao hirurg VMA u Beogradu. Navodno je taj hirurg u tom domenu medju "četiri najbolja
hirurga na svetu"!!! Bio sam skeptičan i rekao mu da bi taj hirurg kao takva marka sigurno
mlatio novac na Zapadu. Ili je taj "hirurg-marka" zadovoljan plavim kovertama koje naši
hirurzi ionako redovno dobijaju od pacijenata za bilo kakav rez skalpelom...
radivoj predragovic | 27.04.2010. 10:18
Poruka koju MINISTAR ZDRAVLJA operisuci se (iako je rec o relarivno jednostavnom
zahvatu) u inostranstvu je: verujte u nase zdravstvo na celu sa mnom.
Zoran R. | 27.04.2010. 10:25
Ja imam sličan problem kao ministar, ali još nisam počeo da ga rešavam jer ne mogu da čekam
red da bih dobio uput za reumatologiju, zatim red da mi zakažu pregled, zatim da čekam 2
meseca da me pregledaju itd. Na stranu što nisam siguran da bi me pregledao konzilijum koji je
pregledao ministra. Bez obzira na sve, ministar je morao da uradi ovo u najvećoj tajnosti, ne
zbog sebe, već zbog građana Srbije i njihovog poverenja zdravstvo. Ovako je udaren šamar
svima...
Ex Kolega | 27.04.2010. 10:26
Kao coveku, gospodinu Milosavljevicu zelim sto brzi oporavak i zaista me raduje sto je svoj
problem resio na najefikasniji moguci nacin. Kao ministru, savetujem gospodinu
Milosavljevicu da se podvrgne testu realnosti kod nekog od uvazenih profesora sa
neuropsihijatrije. Jer, ukoliko ga prodje, gospodin ministar sa tolikom kolicinom bezobrazluka,
arogancije i osionosti ne zasluzuje da se vrati na posao, bar ne na ministarski. Nezamislivo je
da neko na takvoj poziciji nije svestan politickih posledica svoje odluke. Ovim je pokazao da
ne poseduje kvalitete lidera, jer ocigledno nije spreman na licnu zrtvu (invazivnija operacija,
duzi oporavak) kako bi i svojim telom stao iza svojih reci. Stavise, otvoreno je doveo u pitanje
kredibilitet citave valde. Sada se pitam ne bese li u onom vakcinacionom spricu zapravo
fizioloski rastvor...
Милош М. | 27.04.2010. 10:28
Код лекара. Имам докторе један бол у леђима који почиње од врата иде дуж кичме и сече
преко лопатице. После прегледа доктор каже “морамо да вам одсечемо један тестис“.
Збуњени човек излази из ординације са речима “много ми ти знаш“. Пут га нанесе у
Париз и оде тамо код лекара који је потврдио Београдску дијагнозу. Када је тако, рече
човек оперишите. По изласку из болнице помисли да би у престоници моде могао да
сашије одело. Купио штоф и све што треба, оде код кројача да му узме меру. Како код
мушких панталона једна ногавица у горњем делу шира кројач пита коју ногавицу да
прошири. Како се човек осетио погођеним тим питањем рече “ширите коју хоћете“. “
Нипошто господине ако ја вама проширим погрешну ногавицу, онда се јави један бол
који почиње од врата...“ итд. Свака сличност је намерна. Одувек је то било тако. Што је
било дозвољено цару није ....
Neu Perlach | 27.04.2010. 10:29
@Snezana Stuttgart, 27/04/2010, 10:11 - Gospodin Ministar je u svakom pogledu bolje
informisam od Vas. Minhenska klinika Grosshadern je pojam u svetu; u nju redovno dolaze
bogati Rusi i Arapi na operacije. Medicinski turizam u Minhenu donosi bavarskom gradu
ogromne prihode! U toplijem delu godine Minhen je preplavljen Arapkinjama koje zabradjene
u njihove tradicionalne velove idu od jednog do drugog butiga i nemilice pazare...Statisticki
gledano: svaki Arap koji dodje na lecenje u Minhen potrosi 2000 (dve hiljade) evra na dan!!! U
tu cifru nije uracunata cena operacije. Pored svega ostalog sta se moze videti u Minhenu Arapi
kazu da im se neobicno dopada - kada pada KIŠA!!!
verica visnjic | 27.04.2010. 10:33
Pa,to moze samo kod nas tako da prodje!Da se desilo u nekoj drugoj zemlji ministarsku fotelju
bi momentalno izgubio.A mozda i gresim,ima covek para pa moze da bira gde ce i ko da ga
leci...sta tu ima ko da se mesa...
ekipa bolesnika iz klinickog centra | 27.04.2010. 10:38
Ura, ura, ura!!!!
Quintus Tertullianius | 27.04.2010. 10:40
Ало људи на основу прочитаног до сада све је по прописима,министарова породица има
паре,а министар нема поверења у своје колеге у Србији или још немамо ласер и обучене
људе.Баш лепо операција је успела "министру се враћа снага"и одма се враћа на посао
како сам рече,и баш лепо од њега што даде изјаву да се не секирамо више око његове
кичме.Само се ти нама врати лепи Томице,пусти их, каравани пролазе а глупост,ружноћа
и завист никад.
Bačvanka | 27.04.2010. 10:43
Samo ću reći: Sramota!
Gojko Bura | 27.04.2010. 10:47
To je pravi ministar, koji naše zdravstvo hoće da dovede na nivo Evropskog zdravstva. Isto tako
promoviše našu državu koja ima zdravstvo na svetskom nivou, sa vrhunskim stručnjacima.
Samo gde se oni nalaze? u inostranstvu! što znači da su naši medicinari toliko sposobni da nas
leče. Ovaj postopak našeg ministra samo znači da se mi više nemožemo osloniti u naše lekare
po bilo kojem nivou lećenja...
Neu Perlach | 27.04.2010. 10:50
@прокуратор , 27/04/2010, 09:50
Аналогија: Власник највеће пекаре у Србији купује хлеб у Немачкој...- Očigledno niste
upoznati sa činjenicom da su Nemci poznati kao ponajbolji pekari na svetu! Mnoge reči koje
mi koristimo za peciva potiču upravo (i ne slucajno) iz nemackog jezika: zemička (Semmel-
zemel), pereca (Brötzchen-brechen), vekna (Wecken-brodt),šampita (Schaum kuchen)itd.
darko sucevic | 27.04.2010. 10:52
da je "" Nemacka medecina najbolja na svetu "" ili bar bolja od nase, to nam je otkirio Bata
Stojkovic jos pre 20 godina. Da li nam je tu poruku poslao i nas ministar zdravlja ovim svojim
potezom - jeste. Kad je ministar, pored kontakata sa najboljim lekarima iz pomenutih oblasti, o
kojima mnogi mogu samo da sanjaju, morao da ode u inostranstvo, cemu da se nadaju obicni
gradjani koji nikada ne tri, nego ni jednog prof univerziteta nece videti. Da li je to hteo - ne
znam, ali je morao znati da ce nam ovim svojim gestom upravo to poruciti, makar i inplicitno.
Da li ima prava da sebi, kao i svaki gradjanin Srbije, priusti najbolju mogucu med. negu - ima.
Da li je postupio onako kako bi i svako od nas u istoj situaciji postupio (najbitnije je zdravlje) -
jeste. U svakom slucaju, zelim mu brz oporavak.
Cinic | 27.04.2010. 10:59
Ovo je dilema dalije bolje skupo lecenje ili jeftina politika.
vladanko | 27.04.2010. 11:11
Dobar je naš TOMI FLU! Naravno zaboravio je jednu malu činjenicu da je Ministra zdravlja
već 10 godina. Nema veze od ostavke iovako nema ništa, a mislim da je bolje da ćuti nego da
priča ovakve gluposti! Poručiću mu pesmu na Radio Šapcu "Ostani đubre do kraja"
slobodan45 | 27.04.2010. 11:20
može čovek SVOJIM parama, da ide gde god hoće da se leči!!!
idemo redom: da se prvo utvrdi sa čijim parama se ide u inostranstvo, pod uslovom, da nije
moglo ovde da se reši problem...i onda bi svi problemi počeli da se rešavaju...
Isidora | 27.04.2010. 11:33
Slazem se sa opravdanim gnevom ljudi koji ne mogu ni ovde da stignu do pravog lecenja a
kamoli da imaju pare za inostrano lecenje. Tim pre ministar (ni ime necu da mu spomenem-ni
to ne zasluzuje)treba da ode sa te funkcije i da dodje neko kome je stalo do ovog jadnog
srpskog naroda! OSTAVKA!!!!!!!
паја патак | 27.04.2010. 11:35
Лепо за њега што се већ осећа боље и устаје, али зашто мора одмах и да прети како ће се
брзо вратити на посао?
@Veljko Mladenovic. | 27.04.2010. 11:37
Није 'нормално да је здравство катастрофално у сиромашним земљама', као што нетачно
тврдите. Демантује вас врло убедљиво Куба, која је релативно сиромашна, али има
најбољи здравствени систем у Латинској Америци, посебно нпр. врхунску
неурохирургију и офталмологију. У питању је идеолошки концепт, односно одговор на
питање: имају ли сиромашни право на лечење или га немају? Другим речима, да ли је
здравље људско право или економска категорија? По томе критеријум друштва се могу
поделити и на хуманистичка и тржишна. На жалост, и верујем на жалост доброг дела
грађана ове земље, актуелна политика која се води у друштву уопште и у здравству
посебно, чисто је тржишна.
željko vujotić | 27.04.2010. 12:07
Tito se oprisao u Ljubljani. Tomica u Minhenu. Bože koliko je napredovala nemačka medicina.
Željko Vujotić
Aleksandar Popovic | 27.04.2010. 12:08
Nadam se da ce g. ministar imati vremena da procita ove silne komentare POLITIKINIH
citalaca. Da se ne bih ponavljao, nema opravdanja ni za njegovu medicinsko-eticku, niti uopste
moralnu odluku da se operaciji podvrgne u insotranstvu. A svakog trenutka, za vreme svog
predugackog ministrovanja, ubedjuje gradjane da poklone poverenje domacem zdravstvu.
Ostalo je i nejasno pod kakvim to uslovima ministar ostaje na post operativnom boravku. Jer,
na Zapadu, a u Nemackoj posebno, skoro u svakoj bolesnickoj sobi je jasno istaknut cenovnik
za svaku uslugu. Nadam se da nece biti potrebno da se angazuju nadlezni za sprecavanje
koruptivnih delatnosti. To bi tek nanelo stetu (do)sadasnjem ministru, nasem zdravstvu, ali i
Srbiji.
Dusan Babic | 27.04.2010. 12:12
- kasljuc, kasljuc
- "E CRK'O DABODGDA" !
bata batic | 27.04.2010. 12:12
Samo reci: "Sramota".
Војислав Глигоријевић | 27.04.2010. 12:14
Шта има овде да се каже, када нам министар прича приче за малу децу. Министре кажи
колико ће та операција коштати, зар се бојиш тога или нечега другог. Министар здравља
немачке је све то уговорио, зар је тајна да се открију трошкови лечења, односно наплата
у једној немачкој клиници. Ако сам ја исправан као човек уопште, ко мени може да
забрани да одем на лечење у једној страној клиници и колико ћу платити. Изјаву који си
дао новинарима није ти требала. Неке ствари у животу не треба јавно изјављивати и ако
су искрене и тачне, јер јавном мњењу то се не може доказати, зато убудуће мање причај и
добро размисли шта треба а шта не треба да кажеш,ви сте професор Универзитета.
En Ten Tini | 27.04.2010. 12:16
Razglednica iz Minhena
Dragi moji,
Nemojte da brinete.
Brzo se oporavljam.
Stižem čim pre da i dalje vodim računa o zdravlju nacije.
Puno pozdrava,
Vaš Prof. Tomy Flu
Емили | 27.04.2010. 12:24
Moja prijateljica, sasvim obična žena, vodila je dete u drugi grad da operiše krajnike laserom,
vratio se kuci posle dva sata;platila regularnu cenu=300 evra.Država joj je nudila operaciju
samo u lokalnoj anesteziji, klasično, ležanje dva dana u bolnici, kad časti doktora-na istom
je.kaže, ne može da se poredi ljubaznost i dostupnost privatnog doktora, sa ovim što je u
državnoj ustanovi doživljavala.Dakle, pustite čoveka da se leči i izleči.To je, zaista, njegova
privatna stvar.Da završi u kolicima-zaista bi to bila briga i muka samo njegove porodice.Sam je
platio koliko je imao, ako neko sumnja u poreklo para, neka ispituje.I ministar, i lekar, ima
pravo da se razboli.Prisustvovala sam sceni kada čovek kuka doktorki kao ima ženu operisanu
od karcinoma, po sto puta ponavlja;a ta doktorka nosi periku, operisana, pa izgubila kosu od
hemioterapije, juri petkom da primi infuziju, da bi u ponedeljak došla na posao...ma,duga je to
priča.
Goran Ivanovic | 27.04.2010. 12:24
Sramno,treba da podnese ostavku ili bude izbacen !!!
MIlica | 27.04.2010. 12:53
Trebalo je kao i svi mi da se nadje na listi cekanja, da se operise kod nasih lekara u KBC
Bezanija, na Klinickom centru ili da plati operaciju na VMA pa da mu ubuduce svi poverujemo
kad kaze da je srpsko zdravstvo na odlicnom nivou.
Zoran Zoranic | 27.04.2010. 13:04
Немачка медецина је најбоља!!! Његова кичма је проблем његов и његове породице!!!
Сада, ви, који ломите кичме код новопечених богаташа, видите чији ће проблем да буде
ваша кичма, и чувајте беле паре за црне дане у Немачкој. Јер, и тај конзилијум на челу са
др Антуновићем је тешко доступан за сваког нашег осигураника. Зато мислите на време,
тј. на мање инвазивне методе!!! А, што се пара тиче, ту је "породица" (можда и у
сицилијанском смислу).
Neša N. | 27.04.2010. 13:09
Posle svega što je uradio lekarima,nije ni čudo što ne sme da im legne pod nož!
JelenaB | 27.04.2010. 13:13
Oduvek mu je kicma bila slaba,sto nas narod kazao:"bezkicmenjak".
BATA_PARIS | 27.04.2010. 13:16
hehehe i to je ministar zdravstva koji neveruje svojim lekarima.
biljana | 27.04.2010. 13:26
Dete Ministra prosvete ide u francusku skolu ( valjda ove nase nisu dovoljno dobre za njegovo
dete ili nece da upropasti svoje rodjeno dete). Tako isto i Ministar zdravlja nece da upropasti
svoje zdravlje u svom sopstvenom resoru. Ali su zato puni raznoraznih glupih ideja za nasu
decu i sto je najgore sprovode ih u delo.
sok terapija | 27.04.2010. 13:32
I jos nece ministar Tomica da kaze koliko je hiljada evra platio lecenje u Minhenu! Kao takav
je dogovor on napravio sa bolnicom!Pa kome on vise treba da polozi racun kako trosi pare i sta
radi:nemackoj bolnici ili srpskim glasacima?
ostavku ministre | 27.04.2010. 13:33
Molim ministra da podnese OSTAVKu momentalno
Mikajlo Milosevic | 27.04.2010. 13:33
Kaze da je operaciju finansirao iz svog dzepa ???
Da mu covek i poveruje ako se zakune u Dinkica, a ja se pitam koliko mu je dobok taj njegov
dzep i koliko takvih dzepova ima uvazeni ministar,jer iz jednoga ma koliko bio dubok ne moze
se to platiti.
radoslav | 27.04.2010. 13:58
sve goli sojici
Vladimir Mojne | 27.04.2010. 14:04
Neka si ti nama dobro i da si ziv i zdrav sto godina i drago mi je da ti je dobro ministre, ali daj
ostavku! Osam godina si ministar zdravlja pa nisi bio u stanj uda stvoris uslove da se takvi
zahvati izvode kod nas, a narod kljakav svaki treci ima diskus herniju.
Zaista najiskrenije zelje za brz oporavak i radost sto je sve proslo kako treba, ali OSTAVKA!
maki | 27.04.2010. 14:09
Нико од вас не разуме нашег "вољеног" министра, па он се заправо "жртвовао" да би
ослободио неком пацијенту једно место на нашим клиникама да пре дође на операцију.
srboslav konculic | 27.04.2010. 14:09
Potpuno podrzavam ministra u njegovoj odluci jer pretpostavljam da niko od ovih koji
komentarisu da nije u pravu ne znaju nista o diskus herniji.Ja licno dve godine imam
tegobe,otac mi je operisan na klinickom centru pre dve godine i hvala bogu dobro je.Ono sto je
bitno a sto niko nece da kaze da koliko god da je tacno da je to postala rutinska operacija jako
je bitna metoda kojom se vrsi jer uvek postoji mogucnost da pacijent ostane nepokretan.Voleo
bih da vidim ove lazne moraliste da oni treba da idu pod noz i da vidim sta bi uradili oni da
imaju mogucnost da biraju.
Vuk | 27.04.2010. 14:11
Ne vidim problem to se operisao u inostranstvu ako su mogli da mu pruze bolje usluge.
Svakom coveku je zdravlje na prvom mestu i ne treba ga zrtvovati zbog nekakvog tamo ugleda,
patriotizma i ostalog...
Mile | 27.04.2010. 14:16
Nemoj da žuriš!
boba | 27.04.2010. 14:19
Kako moze racun da bude tajan?Ja zivim u inostranstvu 30 godina i racun nikad nije bio tajan.
Verovatno je besplatno dobio operaciju u zamenu za buducu kontra uslugu.
Njegova prica je puna rupa.Kao isao tamo samo za misljenje a u Beogradu dobio misljenje 22
doktora.
Nemacki ministar mu ponudio drugacije resenje.Znaci znao je tacno zasto ide u Nemacku.
Mogao da izgubi nogu!
Jadno.Vredja inteligenciju gradjana.
Nego da vidimo sta u sledecih godinu dana nase zdravstvo da uveze iz Nemacke.Veliku
kolicinu skanera mozda?
momabrazil | 27.04.2010. 14:36
postovani citaoci, da li znate nekog lekara u Srbiji koji je bio uhapsen zbog mita?
radmila radonjic | 27.04.2010. 14:38
Molim vas pazljivo citajte tekst i poruku gospodina ministra otiso u Nemacku da se operise da
se sto pre vratio poslu, mozda je neka vakcina na pomolu a profik mozda bi se jos vise
razbole,pozrtvovan je on a nema para neka organizuje humanitarni zdravstvenu akciju Brz
oporavak
momabrazil | 27.04.2010. 14:47
Da je sramota sto nas se ministar operise u inostranstvu jeste, al ajd ima covek pare nek se
opersie gde misli da mu je bolje.Mene samo zanima dal je to njegova ili Daciceva nadleznost
korupcija u zdravstvu. Jaki su mi ti nasi doktori kad moras da im dajes mito za pregled i
operaciju, cas malobrojnim izuzecima. O tome treba da se prica i dan i noc i treba da se
preduzmu hitne mere. Ne mogu da verujem da jos niko nije uhapsen a svi znaju o chemu se
radi. Juce smo cutali o zlocinima na ratistima a sad cutimo o zlocinima po bolnicama i
dispanzerima. Ja se od takve Srbije bas stidim!
andrea | 27.04.2010. 14:48
Tesko stanje kicme a vozi 9 sati.Heroj.Ministar je heroj.
Vrati se sto pre.Nase zdravstvo je obezglavljeno bez tebe.
dusan milosevic | 27.04.2010. 14:57
e jedva te cekali na poslu, a za cega ovaj lik bese strucnjak?
Neu Perlach | 27.04.2010. 15:08
Prenio sam ovaj tekst meilom drugu koji kao fizioterapeut radi u banji Igalo. Ovo je njegov
odgovor: "Odlična priča iz koje "obični smrtnici" još jednom mogu potvrditi zaključak da ako
nisi visoki političar ili nemaš puno keša - mozeš igrati ruski rulet. Slična operacija kad
njemački hirurzi dodju u Dubrovnik košta oko 5000 € bez hospitalizacije i nastavka terapije.
Tako bi postupili svi navedeni iz bivše Juge.
Pozdrav D..... "
cudjenju nema mesta | 27.04.2010. 15:30
Dakle narode, nema ravnopravnih u ovom sistemu, i to politicari i tajkuni, mada suprotno
pricaju, hoce po svaku cenu delom da pokazu. Njima je sve dozvoljeno,pa nista ne sme da nas
cudi. I zato za ove tako isplative polozaje vlada tolika borba, u koju stupaju samo ljudi
posebnog soja, spremni na sve, pa i da gaze preko drugih.
Neu Perlach | 27.04.2010. 15:45
Razmisljao sam i imam utisak da ministar bolnici Grosshadern nece platiti ni centa!!! On im je
napravio ogromnu reklamu na Balkanu: mogu zamisliti da ce ubuduce srpski i balkanski
tajkuni ici u Minhen da lece svoje boljke, a tu ce sigurno slati i clanove porodice! Sve da
Ministar zbog ovog slucaja i padne sa vlasti - moze kao privatni menadzer da radi na
posredovanju pacijenata za Grosshadern!!! Slicno je uradio i bivsi kancelar Gerhard Shreder:
on sada radi kao menadzer za ruski gigant Gasprom i - prodaje Nemcima gas!!!
Frankfurter | 27.04.2010. 16:37
Kakva nezahvalnost! Umesto zahvalnosti Nemcima sto su im spasli jednog od samo 26
nezamenljivih ministra, izvesni Srbi jos negoduju.
zorica jevremovic | 27.04.2010. 17:00
Kada ce obican covek otici na nemacku kliniku da se leci? Sramota i grehota!
zakazani pregled | 27.04.2010. 17:43
Ukoliko je zaista u pitanju disk, to je bestidno. Mnogo vaznije je pitanje, da li je "kao svaki
drugi pacijent", morao da zakaze pregled, i magnetnu? Na koju se inace mesecima ceka..
Dragan Peric | 27.04.2010. 18:06
Die beste!Nemacka medicina je najbolja...
Radomir Reljic | 27.04.2010. 18:44
Zivim u Nemackoj i vrlo dobro znam kako ovde te stvari funkcionisu.Ministar kaze da su mu
Nemci rekli da nikome ne govori o ceni.Evo ja kazem da ministar otvoreno laze,takvo neto je
nezamislivo.Jako bih volio da mu privatno na njegovu adresu ili mejl mogu poslati tu optuzbu
sa zeljom da me tuzi.Evo,svako od novinara moze da ode na tu kliniku i da se raspita o tom
slucaju.I sigurno nece dobiti lazni odgovor,kakav daje ovaj meni nepoznati
ministar.Neshvatljivomi je da jedan ministar moze tako javno da laze i budalama pravi
kompletnusrpsku javnost.
boba | 27.04.2010. 18:44
Da se Tito dosetio, pa da je otisao u Nemacku na operaciju umesto u Sloveniju ,jos bi bio ziv.
Григорије М. Милићевић Мицко | 27.04.2010. 19:00
Хало, зауставите се мало! Да ли знате да Октобарски салон Београда, који је на
финансијској грбачи Фонда за културу, односно Министарства културе, сваке године
доводи селектора из иностранства и плаћа га, како се шапуће, 40 хиљада евра!!! Да ли је
то зато што ми, овде, немамо довољно паметне историчаре уметности, или што странац
има шире видике? Дакле, ако то не нападате, ви који сад нападате Милосављевића, онда
не би требало ни да њему замерате што о свом трошку бира лекаре и клинике, Реч је о
његовом здрављу, ипак. Укратко, драги коментатори, или имате двоструке аршине, или
сте недовољно обавештени. Баш ме брига да ли је он министар здравља или није, него
ако човек своје лечење плаћа из свог џепа онда нека се лечи где год ми је воља, па и код
најбољих. А, ако будеш довољно частан према себи, драги коментаторе, признаћеш да би
и ти тако, кад би се нашао у сличној невољи, а имао могућност да платиш. А и ја бих,
наравно.
Rustem Berisa | 27.04.2010. 19:11
Potpuno ga razumem i slazem se sa njegovom odlukom, samo oni koji ne pate od ovog
problema mogu negativno da komentarisu.Isti slucaj je kod mene i lecim se u kanadi i ne radim
vec 8 godina. Operacije cak i kad sam ja insistirao kod Cuveg neurohirurga DR. Sulliven-
Odbio me ladno sa konstatacijom da samo kada budem 100% nepokretan ond ce operisati, jer
uspeh je veoma mali, zato sto je hrscavica pukla i dodiruje mi nerv,Klasicna opercija -je
mogucnost da se ostane potpuno nepokretan.
U Kini, zadnje 3 godine iz svog djepa placam lecenje, putovanje i sve troskove,vrse operacije
Laserom.U Americi,kosta 40000$ americkih dolara.
Mislim da je upravo takvu operaciju imao.
Kineski Specialist su me odbili jer se hrscavica opet rasteze i simptomi su opet nazad .
Nemojte osudjivati, I on je samo ljudsko bice a ako nije poreske gradjana kostalo nista, zasto
toliko galame. Dolazio sam ja u Beograd za lecenje vise verujem nasim doctorima nego ovim
koji gledaju samo da uzmu pare,nisu hteli da operisu
evita zivkovic | 27.04.2010. 20:03
Kako ovaj covek ima tvrd obraz! Kako li je samo izdrzao devet sati da vozi sa takvom
kicmom? Ja nemam problema sa istom ali nema sanse da bih podnela da u cugu sedim devet
sati, a kamoli jos i da vozim! I da, dame i gospodo, svako ima pravo da se operise u
inostranstvu, narocito ako je to o sopstvenom trosku, ali je jako nezgodno ako je taj ministar
zdravlja.
Nada K. | 27.04.2010. 20:22
Ako sam dobro shvatila, ministar je tri, četiri sedmice
išao svaki dan na injekciju i terapiju u Klinički centar, nakon čega se stanje pogoršalo. Kako da
vjeruje,
ipak je u pitanju kičma? I ministar zdravstva je samo
čovjek. Mi obični smrtnici nemamo ni novac ni poznanstva
da se liječimo u inostranstvu, nego u svojim provincijama. Pa šta bude.
sasa | 27.04.2010. 20:29
gde nadje Liverpool?????
1963 | 27.04.2010. 20:30
Ako ne ides u skolu, ne radis puno, ne preuzimas vazne i odgovorne funkcije - neces imati para
(ili ugleda) da se izlecis kada ti zatreba. Vredni i lenji ne treba da budu "ravnopravni" (lako je
pricati o jednakosti i ravnopravnosti kada se nisi usavrsio i nisi zaradio nista). Sa druge strane,
Nemacka medicina je tu, u Srbiji odavno i dostupna je svima. Mi desetinama godina vec
uzivamo dobrobiti znanja i tehnologije iz zapadnih zemalja a nisam siguran da li smo to
posteno platili ili dali dovoljan doprinos u razvoju tih tehnologija. Gledamo samo sta nemamo a
ne razmisljamo odakle je doslo i da li smo zasluzili ono sto vec imamo...
milosjgl | 27.04.2010. 20:33
Sta ste navrli na coveka! Vidite iz teksta koliko je napredovalo zdravstvo u njegovom mandatu.
Odes ujutro na pregled, odmah ti zakazu magnetnu rezonancu, a vec u podne zaseda kolzilijum
i raspravlja o tvom slucaju. Do rucka si vec na nogama ili na putu za Nemacku. Nema cekanja i
zakazivanja za oktobar ili kraj godine. Covek ni Viski nije poneo! Napredak i to kakav!
Milijana | 27.04.2010. 20:41
Dragi moji Srbijanci (Srbi i ostali) toliko dugo cekate na EU, a nije vam jasno da su znaci
demokratskog javasluka vec odavno u Srbiji. Obican covek u EU sebi ne moze priustiti takvu
operaciju. Naravno da je lecenje raznih bolesti i lezanje u bolnici gotovo privilegija bogatog
coveka. A ako mislite da u EU zive samo bogati i nema sirotinje i zdravstveno neosiguranih
onda zaista o stvarnosti kapitalizma i tzv. demokratiji u EU i SAD ne znate nista. Pustite
coveka, u pitanju je zdravlje. Blago njemu da je mogao da si priusti operaciju. To je normalna
EU pojava.
Vlado Markovski | 27.04.2010. 20:51
Gospodin je vredan ,uspesan, napredan i strucan,
uradio je to sto jenajbiolje za njega
i zivot ide dalje ........
prosto dobro je da je takvih vise
Небојша Димић | 27.04.2010. 21:44
Надам се да је доживотни госн министар искористио прилику током боравка у
иностранству да набере још коју идеју за реформу здравства у Србији (у фазону "мастер
за медицинске сестре" и "факултет за болничаре и спремачице" и сл.). До Немачке се
пролази кроз неколико земаља, тако да је г.Доживотни имао пуне руке посла.
Дијаспорац | 27.04.2010. 21:49
@Мин. Милосављевић, "Да ли то значи да министар спорта не сме да гледа утакмицу
Ливерпул – Бајерн, него само Звезду и Партизан – узвраћа питањем министар здравља."
Опет погрешно! Да ли то значи, да министар спорта треба да присуствује и гледа само
утакмице у иностранству, а да га ове овде не интересују. Дајте оставку подхитно! Али
под-хитно! У мало нормалнијим државама, овде на западу, у који се баш Ви кунете,
линчовали би Вас одавно и наплатили дебеле казне! Каква срамота и дно...
marko | 27.04.2010. 21:54
Upravo suprotno je potrebno ovom narodu!
Dejan | 27.04.2010. 22:18
Mi smo dobri u fudbalu,Nemci su bolji-tako je i u zdravstvu.Ovo pisem iz sopstvenog
iskustva,naime posto bolujem od teze bolesti u razgovoru sa nasim vrhunskim
strucnjakom on me je posavetovao da ako imam mogucnosti
(imam zdravsveno osiguranje jedne drzave EU)obavezno to radim po mogucstvu u Nemackoj.I
ja se toga pridrzavam(a hteo sam kod nas jer imam poverenja u nase lekare)
Potpuno razumem ministra,ipak je zdravlje najbitnije.
Pozdrav
Дража Митровић | 27.04.2010. 23:10
Немојте тако. Човек је примио вакцину против мачијег кашља. Довољно се већ ове
године жртвовао за наше здравство. Него мене брине његова изјава да је "његова кичма
важна само њему и његовој породици". Па ваљда би требало да буде важна и његовим
лекарима. По њему испада да лекари уопште не брину ни о чијем здрављу, тј. да им није
важно, из чега произилази да је свако препуштен сам себи. Он може себи да приушти
или организује операцију у Немачкој, а шта ћемо ми који не можемо и чије здравље
никоме није важно, како каже министар здравља? Крајње проблематична изјава и са
политичког и са моралног аспекта. Без обзира што је то мање више тачно, лекари на челу
са министром би могли бар да се праве да им је стало до пацијената. Ако ништа друго то
је најмање што могу да учине за нас, ако већ не могу да нас лече.
Тако да, што се мене тиче, само због те изјаве би требало да поднесе оставку, без обзира
на све остало.
Satira | 28.04.2010. 00:32
Nadam se da ce nas cuveni pisac Dusan Kovacevic moci ovaj interju da preradi u novu knjigu.
Pa Nusiceva "Gospodja Ministarka" je mala devojcica za ove nove.
SS | 28.04.2010. 00:37
Pa zasto nase Ministarstvo za Zdravlje ne salje nase doktore na usavrsavanje u Evropu i
Ameriku. Tolike pare su se slile u Srbiju poslenjih 10 godina, a sta je od toga ulozeno u
obrazovanje, usavrsavanje, stipendije, novu genraciju strucnjaka...Kako ce zemlja ici u korak sa
ostatkom sveta - Ministri samo trube kako samo sto nismo primljeni u EZ. Koja hipokratija.
Srbija-Italija | 28.04.2010. 01:04
Italijanski premijer je isao na plasticnu operaciju (podladjivanje) u Svajcarsku - sto je izazvalo
pravi skandal u Italiji. ALI razlika je u tome sto je one platio iz svog dzepa. Pitam se kako
ministar jedna male i siromasne zemlje moze da plati ovakvu operaciju koja kosta desetine
hiljada evra. A i ako moze da plati (verjute mi na zapadu nema nista besplatno ili jeftino i niko
ne cini usluge) onda podhiotno da podnese ostavku, jer je Joca Amstrdam za takve posten
kriminalac.
Teлента Возник | 28.04.2010. 06:33
Давинић,Кришто,овај вечни министар дечијег безазленог лика, који тако успешно чува
здравство од сваке реформе...ама ко у шифрованој странци одабира овакве кадрове и по
којем принципу? Ако овај народ нема начина да са тиме престане да се игра онда треба
да престанемо и да пишемо о њима; да их оставимо да у миру раде оно за шта очигледно
имају предиспозиције !
Ljiljana Gvozdenovic | 28.04.2010. 08:11
Bolje bi bilo da je cutao nas ministar.Ako je vec sam platio operciju sta se koga tice gde i kada
ju je obavi
vakvim izjavama je samo izazvao dodatni bes naroda na nase zdravstvo i
pokazao stepen svoje pameti.
Lola | 28.04.2010. 08:15
Dragi komentatori. Samo vi kukajte, njega bili uvo za vas.
dusan corilic | 28.04.2010. 10:56
Sramota!!!posle izbora ih detaljno ispitati i videti da li su pare namenski trosene i u protivnom
ih zatvoriti!!!starasno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zarko Stopalic | 28.04.2010. 11:38
Tomice, drago mi je sto se fino oporavljas. A na posao bas i ne moras da se brzo vratis. Nisi
potreban...
Srecko Krajisnik | 28.04.2010. 11:51
Ovo bi bila super vest kada bi svaki obicni gradjanin mogao da uradi isto. Pozdrav
kiza | 28.04.2010. 12:14
Cim se oporavi, obavezno docek ispred Skupstine.
duke | 28.04.2010. 12:28
Ovo je teska uvreda za gradjane. Ministar nema poverenja u sopstvene kolege, u sopstveno
zdravstvo. U svakoj drugoj drzavi bio bi smesta smenjen. Ovakav gest imao bi opravdanje
samo u slucaju da je rec o tako kompleksnoj i zahtevnoj proceduri koja apsolutno NE MOZE
da se obavi u Srbiji, . Ministri zdravlja koji se lece u inostranstvu, deca ministara prosvete i
drugih funkcionera koja se skoluju u inostranstvu-to je licemerje srpske politike. Ako
funkcioneri ne veruju u sopstvenu drzavu, kako onda da u nju veruju gradjani. Spasavaj se ko
moze.
Zvonce | 28.04.2010. 12:53
Radim u Svajcarskoj u jednoj od poznatijih Ortopedskih Klinika,pa sam sticajem okolnosti
upoznat sa ovom temom.Objasnjena naseg dragog ministra koga ja vec deceniju slusam kako je
nase zdrvsvo u vrlo dobrom stanju i nema korupcije i javasluka su ovim njegovim gestom sva
pala u vodu.Kroz svoj postupak ma kako ga on komentarisao pokazao je da nema poverenja u
ono sto je radio i branio sve ove godine.Ja odgovorno tvrdim da mi imamo odlicne strucnjake i
operacija koja jeste rutinska bez ikakvih problema mogla je kod nas da se uradi.I da ovo sve
nije tako zbog svog polozaja i kredibiliteta trebao je kuci da se operise,medjutim posto nasi
ministri finansija cuvaju svoj novac u stranim bankama,mnogi od njih imaju strana
drzavljanstva,deca im sa skoluju u koledzima i internatima onda nije cudno da se ministar
zdravlja operise za jadan rutinski zahvat u stranoj klinici.Najverovatnije je bilo gratis ili ce da
se iztale za neku nabavku.
Драгољуб | 28.04.2010. 13:03
Да је могао да бира можда би се оперисао и овде. Али он, као и сви остали раде једино и
искључиво по директиви. Морају медији имају тему за ову недељу. Следеће недеље нова
измишљотина...
Biljana | 28.04.2010. 20:02
Preporucujem da ministar ne zuri sa povratkom! Neka sredi vidjenje sa svajcarskim ministrom
zdravlja, pa na oporavak na Alpe! Zar on u Banju Koviljacu da ode, kad su mu Alpe bolje, a
ima "da plati"'!? Porodica...Ili mozda Kum?! Arogantni bezobrazluk!!!
dragoslav | 28.04.2010. 20:19
kao svaki normalan covek zelim ministru milosavljevicu brz oporavak i puno zdravlja, ali je
naneo veliku bruku svojim kolegama. i ukoliko ima savesti i morala njegova velika obaveza bi
bila da podnese ostavku.
Душан Вукотић | 28.04.2010. 21:51
Професор Антуновић ми је рекао: „Ја бих био луд, када бих ти саветовао супротно. Ако
може минимално инвазивна операција, а да се постигне исти резултат и да се не губи
време, уради то”
Замислимо само, испаде да професор Антуновић није упућен какве све операције дискус
херније постоје у свету. Биће занимљиво да чујемо од самога професора Антуновића, да
ли је могуће да је таква незналица? Лично мислим да није, иако министар здравља мисли
и тврди другачије.
Lucanac Lucanin | 29.04.2010. 14:57
E to je primer kako beogradjani trose pare radnika Srbije neznam ovaj narod koliko moze da
trpi ovaj javasluk, naucio narod na torturu pa trpi dokad videcemo.
laky | 29.04.2010. 17:21
Imamo i mi strucnjake , ali zasta , pitam ja naseg ministra?
Blago njemu kada koristi svoj polozaj i isprobavanje inostranih doktora i sebe smatra
Zamorcem kako bi kasnije i puka sirotinja za svoje zdravlje vrsila rutinske operacije u
okruzenju , mislim na KCS i njegovo prostranstvo do Dedinjske i Gradske bolnice?
laky
radnik tekstilni | 30.04.2010. 09:33
iskreno najatraktivnije zadnjih dana na štampanim i elektronskim medijima ko se operiso i
koga spremaju na operaciju u nemačku iz srbije.tomica milosavljević ministar zdravlja operisan
i spremaju nekakvu kerušu za šape iplantante da postave.takvu drskost i sve naj ružnije treba se
dobro potruditi da se napiše a da se uradi daleko bilo.zemlja gde mladi umiru od šloga i
infarkta.pamet u glavu i novinari i ministri.
ajd srećno
Časlav-Švajcarska | 30.04.2010. 11:35
Ne znam zašto tolike buke oko jednog običnog ministarčića? Pa šta bi Hrvati trebali da kažu za
pokojnog im premijera Račana, koji je takođe imao operaciju u Minhenu. Čak šta više operisao
ga je jedan Srbin, svjetski priznati specijalist za plastičnu i mikrohirurgiju. Čovjek se hvatao za
"zadnju slamku spasa", koju na žalost njega i njegove familije nije mogao da se dočepa. Možda
bi i Tomici bilo sve oprošteno kada bi, ne daj Bože, umro, pa da se sazna da ga je još operisao
Hrvat. Likovanju tada, u Srbiji ne bi bilo kraja. Tomice želim ti brz oporavak i da se uskoro
vratiš svojoj kući i svojoj porodici. Na posao ne žuri. Biće bolje i za tebe i za sve ove
dušebrižnike po Srbiji koji te prozivaju. Mogu zamisliti koliko će se oni tek onda načekati za
preglede i beznačajne operacije tipa diskus-hernije na kičmi? A šta ono bi kičma? Ja sam bio
uvjeren da je to organ koji je u Srbiji davno iščezao, posebno kod političara i ljekara?
i mi na sebe mislimo | 30.04.2010. 14:23
E, sada,nakon što je ozdravio, neka se skloni da ozdravi i srpsko zdravstvo, zasluzili smo i mi
bolje zdravlje , a ne samo on.Moze nadalje da se bavi uvozom vakcina preko Hrvatske
,naprimer.
Beogradjanin bez osiguranja | 30.04.2010. 21:28
A JA POMISLIH DA CE ON RADIJE U U. S. A., ALI SOBZIROM DA SU MARKS I
ENGELS BILI NEMCI IPAK GA VEROVATNO VISE PRIVLACI NEMACKA A I
HITLEROV HOF BRÄU HAUS JE U MÜNCHEN-U!
Schwabenland | 30.04.2010. 22:35
@ Caslav, gospodine bravo.
Stefan_D | 30.04.2010. 22:39
Bravo Tomice! Uradio si pravu stvar. Svakom nomalnom coveku je zdravlje na prvom mestu.
Nisi zloupotrebio polozaj ministra da se na racun drzave operises, nego si sam platio svoj izbor
metode lecenja. Izabrao si ono sto bi svaki covek, ako je u mogucnosti da plati, izabrao: sto
manje rezanja tela, sto manji rizik od nezeljenih katastrofalnih posledica i sto krace vreme
oporavka. Kamo srece kada bi ostali na vlasti tako radili. Sto se tice zdravstvene zastite u
Srbiji, ona je sada neuporedivo bolja, nego sto je bila pre Tvog dolaska za ministra. Kamo srece
da je Srbija sanirala posledice ratova, blokada i bombardovanja u ostalim oblastima u toj meri,
kao sto je postigla u zdravstvu. Da ovaj moj komentar ne bi bio shvacen kao podrska nekog
clana stranke G17+, moram naglasiti, da o ovoj stranci imam veoma lose misljenje. Sa
zadovoljstvom sam primio vest da se sve zavrsilo na najbolji nacin, pa Ti zelim brz povratak,
da i dalje uspesno obavljas svoju odgovornu duznost ministra zdravlja.
vlada vesic | 30.04.2010. 22:57
Cini mi se da ovaj intervju odise samozivoscu i egoizmom gospodina ministra. Stekao sam
utisak da je los covek. STvarno ne mogu da verujem da covek kaze da nije, posle ovog, nastetio
nasem zdravstvu! Ministre, ministara kao sto si Ti i boljih od tebe ima u Srbiji koliko oces i
,veruj mi, samo mozes dobro da ucinis za zdravstvo ako das ostavku, ustvari siguran sam da ces
to i uraditi!
Fedex | 01.05.2010. 11:25
Dragane Pericu,BRAVO za komentar!!! svaka druga rec je suvisna
ubistvo morala moralisanjem | 01.05.2010. 13:43
Ponekad zalim sto nisam ja ministar i da sa tog mesta kazem onom bezeobraznom delu naroda
sta mislim o njima. Da li je ministar uopste mogao nesto dobro da uradi sto bi se ovim
bezobraznim "moralistima" svidelo? Da se operisao u Beogradu, pitali bi ga koliko je dao mito
lekarima. Ako nije dao mito, opet bi rekli da je specijalan jer je koristo svoj polozaj da dobije
specijalan tretman, a to je korupcija vlascu. Koliko bi gradjana u Srbiji moglo da racuna na
slican tretman i slicnu negu? Nijedan, a to znaci da to sve nije posteno sto je ministar uradio. U
stvari jedini dobar potez koji je ovaj ministar mogao da uradi i da zadovolji ove bezobraznike
je da umre za vreme operacije u Beogradu.
obrad spasic | 01.05.2010. 14:18
onaj ko je najodgovorniji za poverenje u nase zdravstvene ustanove je ukazao tim ustanovama
nepoverenje. valjda ima odgovornijih i savesnijih za posao ministra zdravlja. nasa mera nije
ovakav covek.niko u nasoj zemlji ne zasluzuje ovakvog ministra zdravlja.
Зоран Ђорђевић | 01.05.2010. 14:36
@Боги , 27/04/2010, 04:36
"А шта бисте ви урадили, ако новац не би био проблем ? "
А шта би јапански министар урадио? Пре би пристао да умре на операционом столу у
Јапану него што би отишао негде другде. То је питање части. Није он обичан, мало
богатији Јапанац, који може себи да дозволи да иде где год хоће.
Министар Милосављевић се понео као газда неке кафане који руча у другој.
Dusan Jankovic | 02.05.2010. 17:48
Покренути петицију за оставку министра здравља. Доста му је било 10 година и овај
скандал. Показао је ко је и шта је.
Radoslav | 04.05.2010. 14:04
I ja sam isao u Nemacku.Bio sam u logoru 4 godine...
Gerald Burton | 04.05.2010. 16:16
Mislim da Ministar greši kada nema poverenja u naše stručne neurohirurge, za primer toga reći
ću da sam i ja imao problema sa diskushernijom upitanju je bio diskus lociran na L5-L4. Bio
sam prinuđen sobzirom na konstantne bolove punih 9 meseci da posle pregleda na
Neurohirurgiji pri Kliničkom centru pristanem na operaciju. Operaciju je uspešno izveo
tadašnji Ass Dr Lukas Rasulić i želim mu od sveg srca da dogura do Profesorske titule. Samo
mogu reći to da sam posle operacije i oporavka u Selters banji za svega 2 meseca i 20 dana
mogao da nosim 10 kilograma težine bez većeg naprezanja. Od moje operacije je proteklo 3
godine i za sada mogu konstatovati da živim bez bolova kao daleko pre nego što mi se pojavio
taj zdravstveni problem. Ovom prilikom pozdravljam sve na neurohirurgiji pri Kliničkom
centru i nedozvolite da vas obeshrabri odluka Ministra.
Lola | 06.05.2010. 08:37
Срамота!
Ljiljana | 06.05.2010. 23:01
SMENA.
jaroslav | 07.05.2010. 10:47
Ostavka? Šta je to?
Матеја пирот | 08.05.2010. 08:31
Кад је човек на том положају треба да има образ.Нажалост Неко обећа 200.000 радних
места па затвори 260 000 истих .Неко обећа 1 000 евра па ...
Волео би да имамо једног човека из власти да има понос и образ.
Ivan Paunovic | 08.05.2010. 22:48
Ovo su dve Srbije. Jedna živi u Beogradu, vozi se državnim audijem, leči u Nemačkoj, ima
mobilni telefon bilo kog od tri mobilna operatera. Ta Srbija govori drugoj Srbiji da treba da
vozi Punta, da se leči u Srbiji i da slučajno ne koristi signal mobilnih operatera koji nisu Srpski.
Rada | 20.05.2010. 17:36
Новинар: Питамо др Милосављевића какав је његов коментар на примедбе да је на овај
начин нанео штету угледу српске медицине и да не верује у наше лекаре?
Министар: Да ли би можда они који целу ситуацију анонимно коментаришу били
срећнији да ме виде у колицима?
Из министровог одговора можемо да закључимо: да министар није отишао на операцију
у иностранство, него да је оперисан у својој земљи, сада би био у колицима ???!!!
Министар је својим одласком у иностранство, а и својим одговором нанео штету угледу
српске медицине.
Да ли је то једина штета коју је нанео српском здравству?
MINISTAR SE OPERISE U NEMACKOJ, A NASE
NAJMILIJE UBIJAJU NEZNALICE U SRBIJI???
Dodato posle 10 Sati 12 minuta:
GRESKE, GRESKE, GRESKE... A SVI SE KRIJU, OD LEKARA DO MINISTARSTVA, NADZOR JOS NIJE URADJEN ??? (TEHNICKI RAZLOZI)
NEVROVATAN NEMORAL, ZASTICENE UBICE UBIJAJU NAS "NEZNO" I "BEZGRESNO" SRAMNO PONASANJE "SAVESNOG ZDRAVSTVA"
YouTube - Patrola 06.06.2010.
YouTube - TOCAK ZIVOTA
YouTube - Medical Malpractice Client Testimonial
YouTube - Medical Malpractice - Overview
YouTube - Medical Malpractice Explained by Lawyer
YouTube - Medical Malpractice
YouTube - Medical Malpractice Client Testimonial
YouTube - Why Most Medical Malpractice Victims Never Recover a Dime
YouTube - Some Facts on Medical Malpractice
YouTube - Medical Malpractice: 4 Things You Must Prove to Win
YouTube - malpractice law suits
YouTube - Health Care Malpractice & Other Myths
YouTube - Governor Rendell and PA Medical Malpractice Crisis - Steve Sheller on The American Law Journal
Dodato posle 2 Sati 31 minuta:
DOLAZI NOVO VREME BICE PREPOZNATO ZLO
STRASNI SUD ZA NEMORALNU MEDICINU
YouTube - Bendžamin Krem o otkrivanju Jastva (deo 2. od 3)
YouTube - Bendžamin Krem o otkrivanju Jastva (deo 3. od 3)
YouTube - Pojava Maitreje: Uvod (1.deo od 16)
YouTube - Pojava Maitreje: Uvod (1.deo od 16)
Dodato posle 1 37 minuta:
SRPSKO ZLO
Problem naših političara, i
velikog dela elite, jeste što ne razlikuju privatni i javni interes. Oni smatraju da je ono što je za njih dobro, dobro za celu državu. S tim što je to sada prešlo sve granice. Ono što se radilo u Miloševićevo vreme bila je samo opšta pljačka i dovođenje svojih ljudi. Ovi sada, umesto da sklone ljude iz tog vremena i da počnu da razvijaju zemlju, te ljude su ostavili, ne uzbuđuju se mnogo oko razvoja zemlje, popunjavaju rupe u budžetu prodajom državnih firmi i praktično time onemogućavaju dalji razvoj. Po neodgovornosti političara, nerazlikovanju javnog i privatnog, svođenju državne kase na privatni džep, polako počinjemo da ličimo na neke azijske, afričke i latinoameričke države.
Poljuljani su temelji institucija u koje je narod do sada imao najviše poverenja (Crkva, Vojska...). Ko je kriv za to?
– Ako govorimo o autoritetima kao što su Crkva ili Vojska, mislim da su to potpuno pogrešni i nametnuti autoriteti iz prve polovine XIX veka. Ovde bi autoriteti trebalo da budu: skupština, sudovi i državni tužioci, ono što pripada obrazovanju i što pripada zdravstvu. Obrazovano i zdravo stanovništvo u državi koja funkcioniše predstavlja osnov razvoja. To se kod nas nalazi u samom vrhu korumpiranosti. Ovde je problem što se autoritet preselio na pogrešne strane... Njihovi temelji su poljuljani jer se pokazalo da ni Crkva ni Vojska suštinski ne mogu da održe taj teret koji je njima doveden spolja. Ljudi vide šta se oko njih radi. Patrijarh Pavle je jednom rekao, gledajući vozni park svojih episkopa: „Šta li bi tek vozili da nisu položili monašku zakletvu na smernost i skromnost?“ Autoritet koji je veštački nametnut lako se gubi.
Koliko će nas koštati koalicioni kompromisi?
– Mnogo. Oni su počeli već 2000. godine sa podrškom koju je SPS, ili delovi SPS-a, davao Vladi. Lustracija nije sprovedena i neće biti sprovedena, najveći deo kriminala i ratnog profiterstva neće biti raščišćen, dobar deo ratnih zločina neće biti razrešen, koliko god se mi trudili. Mi moramo raščistiti prošlost, da bismo mirno mogli da krenemo napred.
Svetska ekonomska kriza preliva se lagano i na nas, talas otpuštanja radnika dodatno deprimira ljude. Nasuprot tome, politička elita bori se uglavnom samo za svoje pozicije, vidite li šansu za obične ljude?
– Ne vidim da će ovde ljudi reagovati pre nego što se organizuju u sindikate i udruženja i nauče kako da se bore za svoje interese. Većina sedi i čeka da neko drugi reši njihov problem. Kada ih pitaš „što se ne organizujete, što ne stupite u štrajk, što ne zahtevate“, nailazite na izgovore „nemam vremena, nisam ja za to, ja ću da uradim ali nemoj da pominješ moje ime“... Bitno je da ljudi nauče da razlikuju Srbiju kao domovinu i Srbiju kao poslodavca. Meni je Srbija domovina, ali kada sam na fakultetu meni je Srbija, preko Ministarstva, poslodavac, i to loš poslodavac. Tu ću da se bijem protiv Srbije do kraja, i uopšte me ne zanima šta će biti sa Ministarstvom i Vladom jer njih ne zanima šta će biti samnom i sa studentima.
Srednja klasa praktično ne postoji u Srbiji, osam godina od promena čini se da su najviše razočarani upravo ljudi koji su nekad pripadali tom sloju. Ima li za njih uopšte nade?
– U Srbiji se deo srednje klase stvara uvek posle ratova, a samo u 20. veku bilo ih je pet. Ovde je problem što ta srednja klasa nema vremena da se stabilizuje, nema vremena da stvori svoje stranke, svoje organizacije. To se najbolje vidi po tome što intelektualni deo elite praktično nema svoje sindikate, nema delotvorna udruženja. Ima tu i tamo poneko ko nešto radi, ali ništa što može da menja situaciju. Ne treba zaboraviti da Srbija gubi 25–30 hiljada stanovnika godišnje i da je taj gubitak u oblasti mladih, obrazovanih ljudi, a to su oni koji će činiti srednju klasu. Srednja klasa se fizički ne obnavlja, nego se ona gubi. Kada najbolji studenti odu negde u inostranstvo, onda nema ni intelektualne elite ni dela srednje klase.
Polovina stanovništva u Srbiji je funkcionalno nepismena, a znamo da je znanje osnovni resurs jedne države. Zbog čega se u Srbiji ovom problemu ne pridaje nikakav značaj?
– Nažalost, problem je u Srbiji što se obrazovanje smatra troškom, a ne investicijom. Užasno se kasni sa razvojem obrazovanja. Promene zahtevaju vreme, a i kada do njih dođe, onda se sve radi navrat-nanos, nepromišljeno, bez analize. To se vidi po tome što Univerzitet u Beogradu nema svoju razvojnu i analitičku službu. Onda ulazimo u situaciju da kvalitet obrazovanja od osnovnog na gore opada, da ljudi nisu obučeni da koriste novu tehnologiju koja im se nameće. Dolazimo u situaciju da savremeno društvo ne može da funkcioniše jer savremeno društvo zahteva pismenost. Ključ brzog i dobrog razvoja skandinavskih zemalja je u tome što su oni počeli da opismenjavaju stanovništvo još u 18. veku. Mi smo iza Drugog svetskog rata krenuli u ogromnu kampanju suzbijanja nepismenosti. Međutim, danas ne važi ona stara da je nepismen onaj ko ne zna da se potpiše, funkcionalno je nepismen i onaj ko ne zna da koristi nove tehnologije.
Mladi i dalje odlaze iz Srbije, čak i oni veoma školovani, obrazovani, talentovani, šta im ponuditi da ostanu?
– Oni odlaze iz Srbije, zato što ovde ne dobijaju ono što očekuju, a očekuju poštovanje prema svom znanju i otvoren put u svojoj karijeri. Nažalost, nailaze na nezaposlenost, potpuno nepoštovanje njihovog znanja. Mi imamo asistente koji znaju više od svojih profesora, ali ne dolazi u obzir da ih bilo ko pusti da rade sami, a sve pod izgovorom da je tradicija takva. Ovde se iza reči tradicija krije lenjost. Da bi se sprečio odlazak mladih, treba im ponuditi posao, dozvoliti da napreduju...
Ovde loši isteruju talentovane
Činjenica je da se ovde ne radi ni sa talentima. Njih treba podržati da u obrazovnom sistemu i u državnoj upravi zamene one netalentovane i loše, međutim,
pošto neznalice i loši odlučuju, neće doći do izražaja. To je ovde ključni problem. Kada je neko dobar, kada se trudi, onda ga lupe, da ne kvari prosek lenjosti i neznanja u društvu. Ja ne vidim da postoji nada da će se to promeniti. Promeniće se u onom delu privrede koji je privatan i koji ne može da dozvoli sebi luksuz da odbacuje dobre. Ostatak će da se kotrlja ovako kako se kotrlja. A dokle? Ne znam, nisam prorok, kaže profesor Rajić.
Dodato posle 13 minuta:
Nemoral raskoši
Svi koji poseduju stanove, voze automobile i imaju više od tri para cipela imaju moralnu obavezu da svoje stvari rasprodaju a sve svoje buduće prihode uplate za pomoć bolesnim i gladnim širom sveta. Ove moralna dužnost sledi direktno iz naših sopstvenih moralnih stavova i daleko je manje zahtevna od mnogih zahteva koje mi sami postavljamo pred druge, tvrdi u eksplozivnoj knjizi “Nemoral raskoši” američki filozof Peter Unger.
Piše: Željka Buturović
Za
U svakom društvu ljudi podrazumevaju da konvencionalni moral njihovog vremena ima univerzalni karakter. Ali mnoge pojave koje su našim precima bile potpuno normalne danas se smatraju neprihvatljivim. Svi mi danas smatramo da je nedopustivo držati roba, a da je sasvim normalno letovati na Mediteranu dok milioni umiru od gladi, nepogoda i lako izlečivih bolesti. Ali pre samo par stotina godina mnogi su smatrali da je sasvim normalno držati robove. Svi ti ljudi su grešili, pa je dakle moguće i da mi danas grešimo. Stoga je nužno da preispitamo osnove našeg morala, tvrdi Unger.
Krenimo od jednostavnog primera. Čovek vozi svoj voljeni Mercedes pustim seoskim drumom kad na njemu opazi teško povredjenog mladića. Mladić mu objasni da će ostati bez noge ako mu se hitno ne ukaže lekarska pomoć. “Jes’, pa da mi isprljaš sedišta”, pomisli čovek i ostavi mladića na drumu koji kao posledica zaista postane bogalj. Svi se slažemo – tako bar kaže Unger – da je takva surovost nedopustiva i da ovaj čovek zaslužuje našu najoštriju osudu.
Ali, po čemu je tačno ovo ponašanje gore nego kupovina kaputa od trista dolara umesto kojeg smo mogli da spasimo desetine života? Brižljivim odabirom primera i argumentacijom razradjenom do najsitnijih detalja, Unger pokazuje da to nije ni broj spašenih, ni žrtva koju treba prineti, još manje neki visokomoralan princip, već, po njemu, moralno irelevantni psihološki faktori.
Na primer: ljudi vole da pomažu onima koji pate na uzbudljiv a ne na dosadan način. Mnogo smo spremniji da pomognemo davljeniku, čak i kada je rizik po nas mnogo veći, nego nekom, a pogotovo stotinama ili hiljadama, koji umiru od dosadnih, već vidjenih bolesti. Dalje, naš osećaj o moralnoj obavezi da se nekom pomogne se bazira na, po Ungeru, proizvoljnom grupisanju ljudi u one sa čijim problemima imamo i nemamo veze. Ovi i drugi psihološki procesi nas sputavaju da dosledno primenimo elementarna moralna načela u koja verujemo – kao što je načelo da je naša moralna obaveza da smanjimo patnju drugih ako nas to relativno malo košta.
Zašto Unger misli da mi uopšte verujemo u takvo moralno načelo? Zato što smo itekako spremni da to načelo primenimo na druge. Zamislimo da su za tramvajske šine vezane tri bebe s jedne, a nečije stopalo s druge strane. Da li smo spremni da usmerimo tramvaj tako da pregazi stopalo a ne bebe? Verovatno jesmo. Ali, ako smo spremni da žrtvujemo nečiju nogu zarad tri bebe, zašto onda nismo spremni da žrtvujemo svoj nov kaput za pedeset beba? Elementarna moralna pristojnost zahteva da budemo spremni na žrtvu, ili bar stoti deo žrtve, koju očekujemo od drugih, smatra Unger.
Protiv
Mi smo, moguće, zaista spremni da žrtvujemo nečije stopalo vezano za šine, a nismo spremni da žrtvujemo svoj kaput zarad dobrovoljnih priloga. Iz toga medjutim ne sledi da nismo spremni da žrtvujemo svoje stopalo vezano za šine. Unger je svestan da naši moralni sudovi veoma zavise od konteksta, ali izgleda ne i da iz toga sledi da se kriterijumi koje na druge primenjujemo u jednom kontekstu ne mogu porediti sa niskim koje primenjujemo na sebe u drugom i iz toga izvoditi zaključak o hipokriziji.
Ungerovo insistiranje da je zavisnost sudova od konteksta pogrešna proizilazi iz uverenja da se ispravni moralni sudovi uvek mogu opravdati izvodjenjem iz apstraktnijih vrednosti, kao što je potreba za smanjenjem patnje ili za jednakim pravima svih ljudi. I mnogi ljudi zaista misle da su njihovi moralni sudovi u skladu sa ovakvim vrednostima. Unger pokazuje da nisu. Ali, šta iz toga sledi?
Unger smatra da iz toga sledi da one naše sudove koji nisu u skladu sa višim moralnim načelima moramo da promenimo. Ako letovanje na moru dok deca u Africi gladuju nije u skladu sa našim uopštenim stavom o moralnoj obavezi da se smanji ljudska nesreća, onda to znači samo jedno – nema više letovanja. Druga opcija je, medjutim, da naši moralni sudovi dobrim delom ne izviru ni iz kakvih načela, niti je posedovanje takvih načela uslov ispravnosti sudova. Ako neko ne zna čemu služi jetra to ne znači da mora da je da svakom ko je zahteva – njegovo odbijanje je sasvim na mestu a da on sam ne zna zbog čega. Slično, ako neko ne razume prirodu svojih moralnih sudova, to samo po sebi ne znači da treba da ih menja. Letovanje je moguće moralno ispravno a da ne znamo zašto.
Sve u svemu
Primeri koje Unger koristi da pokaže nedoslednosti u našim moralnim sudovima su ezoterični do perverznosti, ali njegov cilj je veoma jednostavan i čak praktičan. Unger ne barata sistematskim podacima već svoj utisak bazira na neformalnim opservacijama. Uprkos tome on najvećim delom jeste u pravu jer su psihološka istraživanja načina na koji ljudi donose odluke odavno pokazala da ti procesi jesu pod uticajem raznoraznih beznačajnih i nelogičnih faktora.
Neki kritičari “Nemorala raskoši” tvrde da je ona suštinski zasnovana na utilitarističkoj etici, ali to zapravo nije tačno. Unger ne smatra da je naša moralna dužnost da tudjoj deci dajemo koliko i svojoj, već samo da je nemoralno puštati da tudja deca umiru od gladi dok se sopstvenoj kupuju nove igračke. A Unger ni ne pokušava da izračuna kakve bi zapravo bile npr. ekonomske posledice po bogati ali i siromašni deo sveta ako bismo ga poslušali.
“Nemoral raskoši” u Srbiji
U Srbiji se živi nešto lošije nego u najbogatijim zemljama sveta, pa se lako podleže iluziji hude sudbine do koje nas je doveo nemoral pojedinaca. ”Nemoral raskoši” je korisno podsećanje na zapravo veoma srećne okolnosti u kojima smo se obreli, kao i na velika moralna ograničenja svih nas.