Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Ovako da li je matematika evolucija?Pa onda vi kazete
Pisci biblije ne koriste ''naucne termine'' i Biblija nije ''naucna'' knjiga.
Nju su pisali obicni ljudi i ''svojim recima su opisivali ono sto su videli''.Znaci pisali su je obicni ljudi i ono sto su vidjeli,dakle nisu pisali nikakvu objavu od Boga nego ono sto su oni vidjeli i sto su tad razumjeli,pa kako to onda moze da Bude Bozija knjiga ako su je pisali obicni ljudi,jos ste i obrisali dio teksta gdje vi kazete"u trenutku stavranja svijeta sunce nije bilo vidljivo ljudskom posmatracu"to ste vi rekli pa ste obrisali to sve fino kao i moj odgovor na to,a ja sam odgovorio da li je bilo ljudi na planeti u tom trenutku zaista ste licemjerni i nepravedni,tvrdite za suru:„A ako vi sumnjate u ono što smo Mi objavili robu Svome, donesite vi jednu suru sličnu tome; pozovite i božanstva vaša ako istinu govorite. Pa ako to ne učinite, a nećete učiniti onda se čuvajte vatre čije će gorivo biti ljudi i kamenje, a pripremljena je za nevjernike.“Bekare 23:24
Pa dajte da vidim taj vas dokaz i tu vasu suru.Ima toga jos al cu se za sada zaustaviti ovdje dok ne vidim te vase dokaze,jedno je lagati druge i obmanjivati a drugo je kad sam sebe lazes.
Pa sta si ti sad ovde odgovorio?
Kakva ''matematika'' kad ti ni godine vladanja ne mozes da izracunas i ne razlikujes da su postojala dva Cara koji su vladali istovremeno, pa to predstavljas kao kontradiktornost?
I jel to odgovor na sve sto sam ja rekao?
Biblija nikad za sebe nije tvrdila da je ''naucna knjiga'' niti je Kuran ''naucna knjiga'' i to sam ti pokazao gde se u njemu takodje kaze da ''Mesec Svetli'' a to je izrekao cini mi se sam Alah, a po nauci ''mesec ne svetli'' vec ''reflektuje svetlost''- pa tako ono sto se moze prigovoriti Bibliji da je to ''rec ljudska'' jos vise se moze prigovoriti Kuranu, jer ove reci u Kuranu ne izgovara covek u ''svojim opisima'' vec licno Bog.
Dakle po vasem je sam Alah ''ne naucan'' i sam ''Alah gresi'', dok u vezi Biblije ne stoji taj argumenat jer ona tvrdi da su je pisali ljudi ''opisujuci svojim recima ono sto im je Bog otkrio''...
Dalje Bibllija nigde ne tvrdi da su njene reci ''pisane po diktatu'' sem kada se ''Citira sam Bog'' u tom slucaju i jedino tada su njene reci ''diktirane reci''. Bog je piscima dozvoljavao da opisu svojim recima ono sto su u viziji videli.
I to im uvek nalaze recima: ''Napisi u knjigu ono sto si video''.
Zato imamo i sledecu izjavu: ''Nadahnuti Bozjim Duhom pisali su ljudi kako ih je vodio Duh Sveti'' - ljudi su zapisivali a ne Bog te reci i zato je logicno da imamo i njihovog traga u tim tekstovima.
Kao sto je u slucaju Isusa spoj Bozanskog i Ljudskog u pitanju a buduci da je i on sam nazvan - ''Rec Bozja'' tako je i u slucaju ove knjige spoj ''Bozansko i Ljudskog''.
Zato tvoji argumenti ne stoje..
I upravo je suprotno, posto je Kuran ''diktiran'' i posto su to ''Reci samog Alaha''(nema ljudskog u njemu) a on iznosi ''nenaucne tvrdnje'' pokazuje se da je vas Alah pogresio..
*Ko je brisao tvoje postove? Niko!
Ja nemam vlast ovde brisati nicije postove, vec ih je brisao urednik jel postavljas uzastopne postove, sto nije dozvoljeno pravilnikom i opet to radis...
„Većina kršćana smatra kako je Biblija, naročito Novi testament (Novi zavjet) inspiriran riječima samog boga. Oni vjeruju da su te riječi u nekakvom obliku poslane s neba, u ekvivalentu kakvog faksa ili e-maila, u glavu ljudi koji su zapisivali Bibliju, dakle smatraju da je božanska inspiracija za ovu svetu knjigu pretočena u svaku zapisanu riječ kroz ruke autora Biblije.“
Ovo je pogresna tvrdnja, niko od Hriscana ne veruje da su reci poslate u vidu ''faksa ili emaila'' niti da su ''diktirane'' to veruju neki fundamentalni Hriscani, koji ne razumeju Bibliju i ono sto ona uci..
Vec sam odgovorio da je Biblija spoj ''Bozanskog i ljudskog'' jer je Bog dozvolio ljudima da zapisu ono sto su videli.
Nema razloga da Bog koristi coveka kao medijuma u pisanju, ako je mogao sam to da zapise svojim prstom, zar ne?
Ali on je zeleo da i covek ucestvuje i svojim recima ''prizemlji ljudima'' ''velike Bozanske mudrosti'' - da bi i oni mogli da shvate, jel velicinu Bozanskog uma ni jedan covek ne moze shvatiti osim ako mu je otkriveno duhom..
*Drugo Bart D. Eherman iznosi gluposti i ja sam odavno njegove navode pobio ovde na forumu, tako da ne bih o njemu, jer covek nema pojma i prica gluposti..
''Izvolite posjetiti Vatikansku knjižnicu, pročitajte najstarije manuskripte koji u sebi imaju zapise Novog testamenta, jedan od takvih artefakata se pozna pod nazivom „Codex Vaticanus,” to je verzija Biblije koju je najvjerojatnije naručio Konstantin. Zatim pogledajte u drugi manuskript koji se drži u Britanskoj knjižnici, taj manuskript se naziva Codex Sinaiticus, on je otkriven na planini Sinaj u samostanu Svete Katarine.
Usporedite ta dva teksta koja potječu iz IV vijeka nove ere, i pokušajte pronaći famoznu priču o Isusu koji spašava ženu od kamenovanja, koja se u modernim Biblijama nalazi u Ivanovom evanđelju u osmom poglavlju.''
Ja sam o ovome toliko puta pricao, da je vec stvarno suvisno i ponavljati.
Rekao sam sledece, citiram:
''O cemu se ovde radi, jeste da:
Postoje ''majority'' i ''minority'' tekstovi. Ova prva struja je ''textus receptus'' sto se naziva i primljenim tekstom. Dok ova druga se temelji na Westkotovom i Hortowom kritickom tekstu koji kao izvor koristi ''mali broj'' manuskripata, koji se smatraju ''najstarijim''. Medjutim stvari nisu onakve kakvim se cine na prvi pogled..
Ovi tekstovi su falsifikovani tekstovi, koji su radjeni za potrebe Aleksandrijske biblioteke i Ekumenskog pokreta u vreme Konstantina koji je narucio njihovu izradu, buduci ''neprihvaceni od strane Hriscana'', ostali su da leze u biblioteci sve do vremena kontrareformacije kada su iskopani kao toboze ''najstariji''.
Ono sto su naucnici otkrili jeste da ovi ''lazni tekstovi'' sadrze greske i da nisu radjeni sa izvora..
Npr. samo na jednom mestu tekst je toliko puta strugan i prepravljan da je jedva citljiv..
A da ne govorimo o jezickim karakeristikama koje ga odaju kao laznog(pokazuje se da nije radjen sa izvora i da je kasnijeg datuma)..
U tim manuskriptima, nedostaju tekstovi o Hristovom Bozanstvu, cudima kao i citava poglavlja - na primer zadnje poglavlje Marka.. Razlog za to prepravljanje je pokusaj ujedninjavanja Hriscana sa mnogobostvom u ono vreme, pa je bilo potrebno Hrista predstaviti kao obicnog coveka..
Hriscani ''nikada ovaj tekst nisu prihvatili'' i on je ostao da lezi u biblioteci, nti je prepisivan, niti je siren..''
Dakle, jeste radjena je Biblija koja je bila narucena od Cara Konstantina, ''ALI TA BIBLIJA NIKADA NIJE PRIHVACENA OD STRANE HRISCANA I NIJE SIRENA''.
Ostala je da lezi u biblioteci sve do pocetka ''kontra-reformacije'' , kada je navodno otkrivena kao ''najstarija''.
Ljudi onog vremena nisu bili ni nepismeni ni glupi, pa da prihvate nesto sto je pisao Euzebije, a narucio Car Konstantin..
A zasto je ''falsifikovana Biblija'' prezivela do dana danasnjeg, a ostale nisu?
Nijedan od postojecih autografa nije sacuvan jel se od upotrebe ''istrosio'', medjutim ova Biblija koju je pisao Euzebije prezivljava jer ''NIJE KORISCENA NIKADA'' , Hriscani su ovaj spis odbacili i buduci da ''nije koriscena'' ostala je ''neostecena'' sve do danasnjeg dana jer je cuvana u biblioteci..
Pravi spisi koji su se koristili dolaze nam kao ''primljeni tekst'' i on je iz ''majority'' struje ''koja ima najvise tekstova'', ali ne i ova biblija, niti je ona prepisivana niti je bila u upotrebi ikada, zato tekstova od ove biblje ima svega 1%.
Sta reci na osnovu ovoga jeste da ako se pronalaze nesaglasnosti ove ''lazne i nikada koriscene biblije'' sa ovom koja dolazi iz ''primljenog teksta'' koja je oduvek i koriscena, treba biti zaista neiskren pa reci da su vrsene prepravke..
Sta vise ako uzmemo izjave Crkvenih Otaca koji su ziveli ''pre nastanka svih ovih tekstova'' i uporedimo ih sa danasnjom Biblijom, videcemo da oni citiraju te spise, ali nikako ove od ''Euzebija i Konstantina''.
Sto vodi do zakljucka, da je ''prava Biblija'' i ''pravi tekst Novog Zaveta'' sacuvan do danasnjeg dana, a ovaj lazni nikada nije ni zaziveo i nije ni bio u upotrebi...
sada ti i Mire000 meni odgovorite na pitanja da li je Adem Boziji sin i da li je Isus Boziji sin.
Jeste Adam je Bozji Sin.
Ali Isus nije ''Bozji Sin'' u smislu da je ''rodjen od Boga''!
''Bog ne radja''!
Poslednja izmena: