Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ti vjeruj u to sto vjerujes,ja koliko vidim tebi covjek sta god da napise i koje god dokaze iznese tebi to nije dovoljno,pa jel tebi to logicno da Bog koji je nas sve stvorio,dodje na zemlju,uzme ljudski oblik i jos na to sve on ispasta za nase grehe,da bi mi bili mirni,meni to nije logicno.Drugo mi muslimani vjerujemo daje Isus covjek a ne Bog i vjerujemo u njegovu objavu dakle ono sto je njemu objavljeno i nista vise.U izvornoj Bibliji(original)pise da ce se pojaviti jos jedna poslanik(sad ces ti opet to negirati ali nema veze).ti imas ruznu sliku o Islamu a ne bi je trebao imati,jer je to u biti sve jedna te ista religija samo sto neke imaju odstupanja velika zbog ljudi koji su to pokusali da iskrive.
Bibliju su pisali razni autori u raznim vremenima i na raznim mestima, da bi odgovorili raznim potrebama.Autografi biblijskih knjiga ne postoje, već samo mnogobrojni prepisi, tzv. tekstualni svedoci. Služeći se njima, biblijska nauka nastoji prirediti što pouzdaniji biblijski tekst, tzv. kritičko izdanje Biblije.
Ti vjeruj u to sto vjerujes,ja koliko vidim tebi covjek sta god da napise i koje god dokaze iznese tebi to nije dovoljno,pa jel tebi to logicno da Bog koji je nas sve stvorio,dodje na zemlju,uzme ljudski oblik i jos na to sve on ispasta za nase grehe,da bi mi bili mirni,meni to nije logicno.
Najnevjerojatniji od svih je redak iz Kurana (33:50) gdje 'Bog, Sveti Bog', Muhamedu daje ekskluzivno pravo da seksualno iskorištava svaku vjernicu koja mu se ponudi?! Je li moguće da Bog svojemu Poslaniku dopušta da ulazi u seksualne odnose sa svim muslimankama koje mu se nude? Da deset, dvadeset, pedeset ili stotinu žena dođe Poslaniku i kaže mu „podajem ti se“, on će ih iskoristiti? Zamislite kakav je to bijo ?????
To sto iznosite lazne cinjenice je veoma ruzno i licemjerno,druga stvar ja nigdje nisam uvrijedio Isusa niti sta ruzno napisao za njega,mi muslimani vjerujemo da Isus bio Boziji poslanik kao i mnogi drugi prije njega ali da on nije Bog e to vam je glavna razlika izmedju vase i Islamske vjere,jel vi znate koliko je puta Isus spomenut u Kuranu.
Ja stvarno ne znam vise kako vama da objasnim da mi vjerujemo u dijelove Biblije ali ne sve i da mi vjerujemo da je Isa a.s.(Isus)bio Boziji poslanik i naravno Musa je bio Boziji poslanik,kao i Salomon itd.kao mnogi drugi i stvarno ne znam zasto me pitas ova pitanja kad to sve pise fino u Kuranu i sve je objasnjeno,ali ti mene ocigledno ne shvatas.Adalon pozdrav.
Ako želiš doći i nekome pokazati kako mu knjiga nevalja nikakakav napredak nećeš učiniti niti korist.
Razgovarao sam sa dosta Muslimana i nadam se da ćeš biti korektan i ISKREN, a to je potrebno da bude odlika svakog VERUJUĆEG ČOVEKA.
Moja pitanja tebi.
1. Da li se u Kuranu pominje KNJIGA kao neki uzor Muhamedu i na koju knjigu se to odnosi?
2.Da li bi Muhamed ponudio neistinitu knjigu za čitanje?
3.Da li u Kuranu postoji opis gde se navodi da je Isus ubijen i da je vaskrsao?
4.Šta predstavlja Kurban-bajram?
5.Zašto su Jevreji prinosili žrtve u šatoru od sastanka Bogu?
6.Da li je Bog prihvatao te žrtve?
7.Da li je Musa Božji prorok?
8.Ko je ispisao zapovesti na kamenim pločama?
9.Šta govore ove reči ti kao verujući čovek tu knjigu trebaš poznavati i objasniti nam smisao ovih reči:
I kada Allah reče: "O Isa, dušu će ti uzeti ((MUTEVEFFIKE-umreti)i k Sebi te uzdignuti i spasiću te od nevjernika i učiniću da tvoji sljedbenici budu iznad nevjernika sve do Smaka svijeta.(Ali-’Imran 3) 55
Hajde da ovde zastanem kako nebih zatrpavao pitanjima da čujem odgovore i nadam se da ćeš biti ISKREN i tvoji odgovori da će pokazati pravog vernika, sretno.