Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Odlutali ste od teme. Uobičajeno. Suština rasprave na ovoj temi bi trebala da bude kontraverzno Isusovo krštenje od strane Jovana Krstitelja. Zašto i da li je kntraverzno? Svakako da jeste, ako imamo na umu funkciju toga čina i ono što on u doktrinarnom smislu vjere znači. Da li je, sa tog stanovišta, zamislivo da obični smrtnik krsti Boga? Da li je zamislivo da se Bog krsti da bi skinuo grijehe sa sebe? Da li je zamislivo da Bog ima grijehe?
Odgovori koji su do sada dati na ova pitanja, vrlo su bledunjavi i površni. Nije pravi odgovor da je Isus od tog trenutka (čina krštenja) počeo javno djelovati, a isto tako nije odgovor da je time htio dati primjer drugima. Primjer nije bio potreban, jer je Jovan Krstitelj i prije nego što je krstio Isusa, uveliko obavljao taj čin nad masama pristalica nove vjere, s jedne, a s druge strane, pošto je razumno pretpostaviti da je Isus bio bezgrešan, onda je samim činom bespotrebnog krštenja, uveliko relativizovao njegov značaj, jer ispada da sam taj čin može značiti spiranje svih grijehova, ali i ne mora.
tipično teološki odgovor na gofor istine. tako su i ap.pavlu na aeropagu rekli grčki filozofi! ali pavle je govorio imo Bogu nepoznatome,o Hristu. ovde na forumu Isus je mnogima na žalost još nepoznati Bog,a da nisu svesni toga.Mnogo filozofije uzalud..
Ne znam kako si ti shvatio da sam ja tako rezonovao? Uopšte nije poenta u tome. Ako je Isus bio Božiji sin, odnosno, ako je bio Bog, ne postavlja se pitanje da li je to znao ili nije, niti se takvo pitanje može postavljati. Dakle, poenta je u samom činu krštenja kome je on, kao Bog, pristupio i kontraverze koje proizilaze iz toga njegovog postupka, a koje sam već naglasio.ZA JURIVAKU
BESPREDMETNOJE REZONOVATI DA BI ISUS bio predstavljen sve vreme za Mesiju a da je on sam toga vrlo bio svestan i sada daon ne zna da njemu ne treba krštenje pa se prevario!
upravo otome je i reč. ako u tome stoji kontraverza onda on nije došao kao čovek. kontraverza bi bila samo u slučaju vere u trojstvo! tu si u pravu. ako sa te tačke postavljaš jedno rezonsko pitanje,onda će ovde trojičari imati preznojavanje kako da ti odgovore. što se mene tiče ja verujem da je Jedinik sveti Bog došao u telu. bio je čovek i Bog. kaočovek on je morao ispuniti svaku jed u reč koju je učio kaoput istina i život i morao je učiniti krštenje radi ispunjenja pravednosti,nas radi,kao čovek,kao Bog njemu krštenje nije potrebovalo,to si u pravu,kao čovek morao je izaći na krst i umreti kao čovek,kao Bog on ne može umreti.Ne znam kako si ti shvatio da sam ja tako rezonovao? Uopšte nije poenta u tome. Ako je Isus bio Božiji sin, odnosno, ako je bio Bog, ne postavlja se pitanje da li je to znao ili nije, niti se takvo pitanje može postavljati. Dakle, poenta je u samom činu krštenja kome je on, kao Bog, pristupio i kontraverze koje proizilaze iz toga njegovog postupka, a koje sam već naglasio.
Paljenje badnjaka za Božić, totalno banalizuje i uništava svaki ozbiljan pristup bavljenju uzrocima zašto je bilo potrebno da se Isus rodi,