- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Pogrešno. U Torah je samo faktografski citirano nazive koje su tadašnji Jevreji nakon Vavilona imali.
Zašto su ih i faktografski koristili? Zašto nisu i u faktografskom kontekstu koristili nešto što nije pogansko? Zašto braniš nešto što nitko normalan ne bi branio?
Ne da je Biblija to podupirala. jer bi u tom slučaju isto bilo kao kada bi ti proglasio da Biblija podržava fariseje protiv Hrista jer su ga optužili za bogohuljenje a to u Bibliji zapisano i kada bi ti onda rekao da Biblija to podržava. Ne, to je faktografski podatak prema kome Biblija je ravnodušna...ona samo prenosi ono što je tada bilo aktuelno.
Nisam ja Židove optužio da u Bibliji lažu, da iznose "faktografski netočne činjenice", nego sam tebe pitao zašto koriste poganske elemente - imena mjeseca. Dakle, nemaš odgovor. A kada nemaš odgovor, pametniji bi ispao da šutiš.
Biblijski pak ako ćemo jeste redni broj meseca kao što je i bilo u vreme Noja i posle.
Onda još gore po "tvoje Židove". Postoje "biblijska imena mjeseci", a oni koriste poganska imena.
Što se tiče datuma na žalost tako je..jer je 25. decembar i u Julijanskom kalendaru bio prvi dan nakon brumalija i zimskog solisticija. Taj prvi dan je dakle 25.decembar kada se sunce rađa. I kod Slovena imaš Svarožića upravo u ovom periodu.
Dakle, nisi opovrgnuo ono što sam ja dokazao. Kršćani nisu mogli preuzeti slavljenje Isusova rođenja od pogana, jer nitko prije kršćana nije slavio Isusovo rođenje. Prema tome, ostaješ notorni insinuator i lažac - trovatelj istine.