Krst u Hriscanstvu

Da li treba ljubiti krst i klanjati mu se kao Bogu?

• Naravno da treba da se ljubi krst,jer na njemu je ubijen nas Isus Hrist

Votes: 3 60,0%
  • Krst je idol,to je idolopoklonstvo

Votes: 2 40,0%

• Total voters
    5
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pogledajte kako 'divane' dvojica učenika "proročice" koja je govorila u drskosti. Jedan najavljuje sve gore potrese u narednih 4 godine, a onda mu drugi, koji je prorokovao da će za godinu i pol (22.10.2022.) doći Isus i biti kraj ovoga svijeta, odgovara - Tako je. :)

Ništa se drugo od samozvanih i samoproklamovanih "proroka" i ne može očekivati..

Jadnici se primili na bulažnjenja u glavu udarene kamenom, pa sebe poistovećuju sa glasnicima iz II Knjige letopsa (još se tu pominju i subote, pa padaju u trans sve vičući "praise the lord").

Zaista je neko trebao da ih na bilo koji način obavesti da se sve to ispunilo na Krstu - Križu, i da se jer Njegove misli nisu naše misli, niti su putevi Njegovi naši putevi, BOG NE PONAVLJA.

Uostalom, zar bi najavio čišćenje vatrom u poslednji Dan, kada bi jednako tako mogao, kada bi sledio zamisli sotoninih "ja bi da bidneeem prorok" (subotara i njima sličnih) da ponovo očisti svet Potopom....

Ali, uzauld je zgubidanima subotnjim ponavljati i istinu u lice sasipati, Samael je na njima, jer su to sami tražili, ispunio svoj zadatak.

Da nije, zar bi Jovan i njemu slični preskočili ovo:

" Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu. Tko vjeruje u njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega. A ovo je taj sud: Svjetlost je došla na svijet, ali ljudi su više ljubili tamu nego svjetlost jer djela im bijahu zla. Uistinu, tko god čini zlo, mrzi svjetlost i ne dolazi k svjetlosti da se ne razotkriju djela njegova; a tko čini istinu, dolazi k svjetlosti nek bude bjelodano da su djela njegova u Bogu učinjena.«" Iv 3,14-21

Da nisu preskočili, da im se ovaj Evanđelist, zbog njihove opsesije Samaelom, i tamom njegovom, ne čini odbacivim (da samo mogu, ovi bi "oćeeem da saaaaam prorok" bi Sv. Ivana Apostola i evanđelistu, kao Sv.Pavla, izbacili iz Pisama) ne bi Onoga koji Jeste, dakle Boga, stvorenjem prikazivali (što Jovan, sve da bi sinktretizovao judaizam i islam, neprestano i pokušava), nego bi se pobojali da već osuđeni nisu, pa bi se pokajali.

Ali, Samael (bog njihov) je ponosan, greške svoje ne priznaje, pa tako i sledbenici njega i njegove "proročice" nikada se pokajati neće.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pogledajte kako 'divane' dvojica učenika "proročice" koja je govorila u drskosti. Jedan najavljuje sve gore potrese u narednih 4 godine, a onda mu drugi, koji je prorokovao da će za godinu i pol (22.10.2022.) doći Isus i biti kraj ovoga svijeta, odgovara - Tako je. :)

Eto, sad se razotkrilo Stvarnoslapovo izvrtanje.

Jer ja nigde nisam napisao "TAKO JE" kao potvrdu onoga sto je tvrdio Jovan o 4 godine.

Vec sam napisao TAKO JE na njegovu tvrdnju "DA OVO PODRUCKE NECE POGADJATI ZEMLJOTRESI NA ÑASIM PROSTORIMA"

Ja znam sta je meni Gospod otkrio u vezi vremena kraja, a drugo me ne zanima.

I sad meni Stvarnoslsp prica o njegovoj crkvi kao Bozjoj.

Tesko toj crkvi koja stvara takve lazove, izvrtace, i moralne nazadnike
.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Videcemo

Znas Jovane ( da me pogresno ne razumes ), ja se izistinski dok sam na forumu borim sa svojom licnim izlivom sentimenta, jer sa jedne strane meni je Stvarnoslapa ali i ostalih protivnika iskreno zao.
I zalim kada im uputim neku ostriju prekornu rec.

Ali, covek ne moze da zatvara oci pred bezbostvom, i radi Bozje ljubavi koju ima u sebi da ih tapse po ramenu.

I Isus je plakao nad Jerusalimom, ali je u tom plakanju izrekao i sud.
Verujem da se i on borio sa tim, ali je greh ipak morao da osudi.

A ovi ovde nikakvog sentimenta i nemaju, pa je pitanje zasto ih uopste i zaliti, jer zalost nazalost ne donosi nikakav pomak u njihovom ponasanju, a koliko vidim ni osuda.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Znas Jovane ( da me pogresno ne razumes ), ja se dok sam na forumu borim sa svojom licnim izlivom sentimenta, jer sa jedne strane meni je Stvarnoslapa ali i ostalih protivnika iskreno zao.
I zalim kada im uputim neku ostriju prekornu rec.

Jeste. Naravno, nije lako preneti uvek na pravi način. Sve koje si pomenuo imaju svojih kvaliteta. Ali imaju i mane kao i svi što imamo. I ja uvek pokušavam da razumem duhove ljudi. Duh čovečiji je nekada neispitiv i samom čoveku. A kamo li drugom čoveku. Zato je potrebno biti razuman i mudar...tražiti Božiju mudrost u pristupu i delovanju.

Takođe treba razumeti i protivljenje jer ono proističe iz straha...šta ako su upravu..šta da radimo onda? Moramo da menjamo živote..a to moj Laodikeja je najteže. Zato ja ne osuđujem protivljenje jer otvoreno protivljenje je izraz straha i nekad nemoći da se se odbrani ono što se smatra da "mora" biti tačno. Ja to vidim po postovima na koji način se "bori" protivu očitih dokaza. Ja kažem razumem sve to jer u psihologiji čoveka jeste da se bori protiv onoga što ne voli da je istina..mora tako Laodikeja.

No, to ne znači da se istina ne iznosi i treba..samo biti mudar i razuman. Božije vođstvo je bitno u tome tj. presudno. A naše je da biranim rečima i postepenim iznošenjem iz Reči Božije omogućimo ljudima da zavole istinu. Za to je potrebno da ne doživljamo lično napade jer nisu protiv nas. Bog neka vodi sve.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pogledajte kako se ova dva brata Jelenića slažu, Laodikeja i Jovan. Nema veze što Laodikeja tvrdi da vjeruje da je Isus Bog, a Jovan, kao muhamedanac i Židov tvrdi da je Isus samo čovjek, njih dvojica se slažu i drže "k'o nokat i meso". Zašto se ovako drže, a Isus jednog i Isus drugog im se potpuno suprotstavljaju? Pa zato što su obojica klanjatelji "proročice" Ellen White. Njima je Isus ništa, a Ellen White im je sve.

Uostalom, promotrite svu petoricu subotara (EGWista) na ovom forumu - Kainosa, tripu, Marka, Laodikeju i Jovana. Njih petorica vjeruju u pet različitih i suprotstavljenih bogova, ali su svejedno sva petorica "jednog duha i jedne misli", jer su sva petorica klanjatelji Ellen White.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Slaganje u Hristu je najvažnije. Bez obzira na teološka razlike nas je Hristos spasao..jer teologija ne spasava već odnos sa Hristom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slaganje u Hristu je najvažnije. Bez obzira na teološka razlike nas je Hristos spasao..jer teologija ne spasava već odnos sa Hristom.

Ali vi se ne slažete u Kristu, nego u Ellen White. Laodikeja kaže da je Isus Bog, a ti kažeš da je Isus samo čovjek. Po ovome Laodikeja se može nazvati kršćaninom, ali ti si jednak poganima koji čovjeka smatraju spasiteljem.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ali vi se ne slažete u Kristu, nego u Ellen White. Laodikeja kaže da je Isus Bog, a ti kažeš da je Isus samo čovjek. Po ovome Laodikeja se može nazvati kršćaninom, ali ti si jednak poganima koji čovjeka smatraju spasiteljem.

Hrist je Onaj koji je umro za svakoga bez obzira na dogmu.

Što će reći da Bog deluje i otkriva se ljudima kada hoće, kako hoće i preko koga hoće...nezavisno od njegove dogmatske ispravnosti ili neispravnosti.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Slavimo ga tako što živimo po volji Božijoj. Jahve je jedno od imena i najčeće..ono je važno jer otkriva jednu stranu Božaskog karaktera a to je da je On samopostojeć..zato je Jahve zaista važno. Ali ono ne spasava samo po sebi već da živimo po volji Božijoj. Bog inače nema jedno ime niti bilo koje ime može opisati sve Božasnke karakteristike...On je uzvišeniji od svakog imana i naziva.
Ako se slazemo da je ime Jevrejskog Boga,Jehova,i da on vise nije samo Bog Jevreja ,vec i Grka,i nas svih ostalih,svi znamo njegove osobine i prideve.,ali ovde je rec o krstu. U Hriscanstvu svi znaju za krst,ali ko od njih zna za Jehovu ,i kakve su im emocije kad se spomene Jehova???Da li si negde u Bibliji nasao da ce krst pre da spase nego kad se zove Jehova Bog? A kolko danas u svetu u hriscanstvu ljudi moli Jehovu Boga?Od kada je to sredstvo koje je ubilo naseg najvoljenijeg pocelo da se ljubi i obozava???Ima li tu trunke biblijske istine i logike???

Natrag