Kršćanin se krsti ispovjedajući vjeru u Trojedinog Boga, a adventisti ispovjedajući vjeru u Ellen White

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisi ti razmeo bezimenu, izgleda. Ona govori kao što smo zaključili da stečena imovina nije nezakonita. To je potpuna istina. Uostalom prati našu dalju diskusiju, biće ti jasnije.

Naravno da je i njezina stečena imovina nezakonita, kad je kupljena novcem od prodaje ukradene robe. Dakle, bila je teška kradljivica, uz to što je bila i teška bogohulnica, teška lažljivica, teška alkoholičarka i brakolomka.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Ok, ali ako gledamo sa aspekta skromnosti, da li posedovanje dobara je samo po sebi loše? Evo seti se Jova ili Avrama ili Davida....starozavetni Božiji ljudi su većinski bogati, zar ne?
Spomenuti ljudi iz Starog Zavjeta se nisu bavili istim stvarima kao Ellen White, nije to isto. Uostalom došao je Krist i Novi Zavjet i zapravo Krist je postavio više standarde, iako mi kršćani većinom to zanemarujemo. Isus je odgovorio mladom bogatašu jednostavno i precizno na njegovo pitanje što mi je činiti da baštinim život vječni.
Jednostavno mislim da to ne može raditi nježna i empatična osoba. Sad da li je to legalno? Pa naravno da je, jer se to radi većinom punoljetnim ljudima koji trebaju shvatiti da imaju vlastitu odgovornost. Iako je legalno ne mora biti moralno.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da li ti veruješ da Bog preko Katoličkog sveštenika i Marije koja se javlja u Međugorju izgone demone?

Molim te odgovori.

Da ja verujem da Bog kroz katolickog svestenika leci i izgoni demone! I ne samo da verujem da to radi kroz njega, vec verujem da to radi kroz svakog iskrenog i vernog Hriscanina, i da to nema nikakve veze sa pripadnoscu nekoj crkvi ili dogmom! Bog nije adventista ni katolik ni pravoslavac, i ne pita da li verujes u besmrtnost duse, u subote nedelje i sl. da bi te izlecio, vec pita da li verujes u Isusa Hrista!

Jer Ellen White govori 'da će se u poslednje vreme ukazivati umrli ljudi i svedočiti u korist antihrista.

A gde to pise u bibliji? Gde pise da ce satana satanu da izgoni? Samo mi navedi gde, i ja cu priznati da si ti u pravu?

Nigde to nije napisano, upravo pise suprotno, Isus im kaze da ne moze Bozji neprijatelj (satana) da izgoni demone!

Evo ovde:

"Učitelju! vidjesmo jednoga gdje imenom tvojijem izgoni đavole, i zabranismo mu, jer ne ide s nama za tobom. I reče mu Isus: ne branite; jer ko nije protiv vas s vama je."

Zasto dakle vi branite drugima da izgone demone u Ime Hristovo???

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Onda sam ja lažov. Jer sam ja, a kao dokaz citirao sam same adventiste, desetine puta ponovio tvrdnju da je Ellen White najveća plagijatorica u povijesti ljudskog roda. Ja i dalje ostajem pri svojoj tvrdnji, pa te pitam - jesam li ja lažov ili je ‘proročica nježnog srca’ (šišačica ovaca) patološka plagijatorica?
Mislim da su Adventisti angažirali odvjetnika vezano uz taj problem ili samo uz knjigu Čežnja vjekova i navodno su dokazali da u kontekstu postotaka nije. Zato sam i napisala da se ne može gledati pravno jer realnost je drugačija, jednostavno u pravnim postocima to nije ali u realnosti su radili takve stvari. Znali su oni što je plagijarizam kada se dogodio njima, pisali su o tome već 1864.
48ad594f8b0fc174c3ff7a274053fed66aea5532.PNG

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
jednostavno u pravnim postocima to nije ali u realnosti su radili takve stvari.

Pravno je jako tesko dokazati plagijat. Oni tekstovi sto je Slap postavljao sadrze isti smisao, ali u vrlo malom postotku tekst od reci do reci. Uglavnom su korisceni sinonimi i druge reci, ali se opisuje isto. Zato ja ne znam, i ne mogu sa sigurnoacu tvrditi da je plagijat, mislim da ni oni ne mogu razluciti da li je rec o plagijatu, ili prepricavanju. Izgleda kao da je bila nadahnuta knjigom u nekim delovima, ali ima i odlomaka gde je navedeno sve od reci do reci..

Zato sam i rekao, da bismo doneli pravilan sud, morali bi da proverimo kakav je bila govornik u realnosti, mozda je bila u stanju da zapamti tekst napamet.. A to bi se video u njenim govorima. Postoji i ta mogucnost.

Ali ako je bila los govornik, i ako je citala pripremljen tekst, onda ovo nisu njeni tekstovi, i samo je kopirala tudje..

Ja sad nemam vremena da proveravam..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Spomenuti ljudi iz Starog Zavjeta se nisu bavili istim stvarima kao Ellen White, nije to isto.

Isto je u tom smislu što su to ljudi Božiji. To pokazuje da verni Bogu nisu nužno siromašni.

Uostalom došao je Krist i Novi Zavjet i zapravo Krist je postavio više standarde, iako mi kršćani većinom to zanemarujemo.

Siromaštvo nije standard. Znam da se nekima čini da je siromaštvo u Novom Zavetu neki ideal, ali to naprosto nije tako. I u Novom Zavetu imamo bogate ljude.

Isus je odgovorio mladom bogatašu jednostavno i precizno na njegovo pitanje što mi je činiti da baštinim život vječni.

Imamo i u Starom Zavetu siromašne. Ni jedno ni drugo nije dokaz samo po sebi za Boga već Bog sa pojedincima radi na drugačiji način. Mladiću je trebalo da se oslobodi bogatstva jer mu je ono bilo balast. Ali nekom drugom nije. Sve zavisi od osobe do osobe i njenih potreba.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da li je iko odgovorio Slapu na one tekstove gde se vidi da je kopirala tudje knjige?

Evo ja bih branio Elen White, ali ne umem.. Bio bi red da neko to ospori ako je laz..

Ne, nitko od EGWista ni jednom riječju nije niti odgovorio, a kamoli pokušao opovrgnuti moje iznešene argumente, koji su vidljivi i 'prostim okom'. Evo još jedne takve "okuvidne" činjenice da je Ellen White plagirala k'o kakva divljakinja:

1682404031134.png
1682404039769.png

Mislim da su Adventisti angažirali odvjetnika vezano uz taj problem ili samo uz knjigu Čežnja vjekova i navodno su dokazali da u kontekstu postotaka nije.

Pravno je jako tesko dokazati plagijat. Oni tekstovi sto je Slap postavljao sadrze isti smisao, ali u vrlo malom postotku tekst od reci do reci. Uglavnom su korisceni sinonimi i druge reci, ali se opisuje isto. Zato ja ne znam, i ne mogu sa sigurnoacu tvrditi da je plagijat,

Pitanje za oboje, i za bezimenu i za miru - JE LI ONO GORE I OVO DOLJE PLAGIJAT!?!?!?

1682404294306.png
1682404306285.png

Natrag