Kada se pojmovi izvade iz konteksta moze tako da izgleda da ja govorim suprotno
Adventistickom ucenju.
Ali ja znam ucenje adventista jer sam to po opredeljenju, i znam sta je smisao tih reci iz 27 Adventistickih verovanja.
Dakle, i Bog Otac, i Gospod Isus Hrist, i Sveti Duh - su Bog u celini.
Oni cine jednog Boga, i uvek kada se kaze Bog - podrazumevaju se tri licnosti.
Svaka od tih tri licnosti su Bog ali kao jednina u tri, a ne kao odvojeni entiteti, jer Bozanstva uvek deluju zajedno u konsolidaciji.
Sto se tice Ellen White, ti kao lazov uvek ostajes lazov, i tu nema promene.
Dakle, Ellen White nije bila osnivac Adventisticke crkve, i cak sta vise - nije imala nikakvu administrativnu sluzbu unutar crkve.
Kao drugo, ona nije plagirala bilo sta, osim sto je u velikoj borbi citirala neke istorijske podatke iz knjiga istoricara onoga vremena, sto cine skoro svi pisci koji pisu istorijske knjige, citirajuci podatke iz dela drugih pisaca, sto je najnormalnija stvar.
Na poslednjim stranicama knjige velika borba - postoji spisak dela iz kojih je Ellen White citirala pojedine informacije.
I kao trece, Ellen White nije ucila da je vreme za grednike proslo, vec ona u kasnijem dobu pise o dogadjajima iz 1844 godine kada je kao sedamnaestogodisnja devojka zajedno sa roditeljima i ostalima verovala da Hristos dolazi, i da prolazi vreme milosti, onako kako je propvedao Miler na osnovu knjige proroka Danila 8 i 9 poglavlje.
Kada je Bog otkrio istinu o Svetinji oni to vise nisu verovali, jer im je sam Bog razjasnio o cemu govori 8 i 9 poglavlje Danila.
Osudjujes druge lazuci sve oko sebe, a neces da se suocis sa pitanjem "ko je naveo tvoju Rimokatolicku crkvu kojoj pripadas da tokom srednjeg veka muci i ubija nevine ljude, zene, decu, trudnice, starce i starice - i to samo zato sto su verovali drugacije od Rimokatolicke crkve"
Da li je to Stvarnoslap bogohulnost?
Ja cu ti reci.
To je satanizam bez pogovora, jer Rimokatolicka crkva je osnovana na temelju mnogobozacke Vavilonske religije, i predstavlja neprijateljsku organizaciju i najvecu opasnost za svet, ciji je osnivac sam satana djavo.