Iako sam vec odgovorila na ovo pitanje u nekom od prethodnih postova, indirektno, ponovicu:da, mislim da sam ostale religije upoznala najvise sto sam mogla u datim periodima kada sam se za njih interesovala.Da ilustrujem
rocitala sam Ku*an i o njemu diskutovala sa prijateljicom iz Sirije, Ajsom, ciji je otac hodza.Prisustvovala sam njihovoj molitvi u dzamiji u Bg, u delu koji je odvojen za zene, naravno...osim toga, naucila mnoge zenske trikove i vestine, obaska kako da koristim zacine za pikantna jela.
Isto je sa nacinom na koji sam upoznala jevrejsku religiju, opet preko devojke koja je Jevrejka. (jednom sam bila izbacena sa njihovog groblja, da se ne bih tamo smucala, a nemam nikog svog). Prilicno su zatvoreni sto se tice kontakata sa onima koji nisu njihove vere.Redovno isla na predavanja u jevrejsku opstinu...
Citala indijsku i kinesku filozofiju, zen, neko vreme bila praktikant TM...
Dakle, smatram da je stvar opste kulture, postovanja, inteligencije, kako god, biti obavesten o verovanjima koja imaju drugi ljudi.Ali to ne umanjuje moju ljubav prema Pravoslavlju, prema mojoj Crkvi, niti me to sprecava da budem iskrena i dobra prijateljica sa svima koji moja uverenja ne dele. Zato i ne dozvoljavam da iko blati moja uverenja niti ja to cinim sa njihovim.